kotora Posted October 11, 2016 Share Posted October 11, 2016 Такам. Колата ми е на 17 години(99та) й е първата регистрация, имаше ли някакво данъчно облекчение, ако да какво точно трябва да направя, че да ми се намали данъка ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted October 11, 2016 Share Posted October 11, 2016 Да се намали? На тия трябва да им се вдига данъка даже. Тия парадокси само при нас ги има... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chistacha Posted October 11, 2016 Share Posted October 11, 2016 Да, именно. Границата е 14 години. Над 14 години, данъка ти намалява с някакъв процент. И моята след 2 години става на 14 и ще видим с колко ще падне. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted October 11, 2016 Share Posted October 11, 2016 0-4,99 години е един данък, от 5 до 9,99 е друг (по-нисък), от 10 до 14,99 е третия вид (още по-нисък) и след това са над 15 години (най-нисък).Катализатор дава 50% отстъпка за кола до 100 к.с.Други облекчения няма, освен ако не е на инвалид.Там данък не се плаща. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ferante Posted October 11, 2016 Share Posted October 11, 2016 Виден го каза най-точно - цялата работа е да ги забавиш достатъчно, че да не си заслужава риска да ги хванат...така просто ще отидат на други "обекти" където влизането е по-бързо. Иначе ако ще и за 10 бона да си сложиш врата, ако ония знаят, че в къщата си държиш достатъчно големи суми или злато примерно, стига да решат, че рискът си струва - ще влезнат без значение как си се обкантил. Въпросът тук е когато си слагаш врата да не минаваш по най-ниската тарифа и да вземеш някоя с тънка ламарина, която се реже с отварачка за консерви и е закрепена с няк'ви мижави панти ; същото важи и за патрона - слага се такъв с достатъчно закален материал и да не стърчи навън, че да може да се захваща с инструмент (или направо се ползват вътрешни "патрони")...а иначе, че няма неотключаема ключалка...то се знае. Всъщност, аз лично смятам, че правилното решение не е за най-надеждната врата, камери и СОТ-ове, която би забавила крадците, така че да се откажат да влизат в жилището. Ако искаш минимален риск, то тогава се застраховаш за кражба. В зависимост от стойността на покъщнината и покритието на риска, който искаш да имаш, застрохователната агенция ще те информира каква входна врата да имаш. Може да се окаже, че вратата, която вече имаш е предостатъчна. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fibaman Posted October 12, 2016 Share Posted October 12, 2016 Трябва да сменя уплътнението на радиатора, което е между крана и самия радиатор, защото прокапва. Имало 2 вида, едните били силиконови, а другите клингеритови. Каква е разликата и кое е по-добро? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted October 12, 2016 Share Posted October 12, 2016 Все тая е общо взето. Ако е силиконово, гледай да е качествено, че да не сменяш пак скоро. Клигеритът разкисва, запича на мястото и край с теча. Ако разбира се се постави като хората на място. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chistacha Posted October 12, 2016 Share Posted October 12, 2016 (edited) По принцип Клингерита е по-добрият вариант, но за него си трябва по-внимателно поставяне. Силиконът е мек, лесно се монтира, позволява повече грешки при монтажа, спира теча...но се влияе повече от атмосферните условия и шансът да те предаде е по-голям, дори и след качествен монтаж. Edited October 12, 2016 by chistacha Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted October 13, 2016 Share Posted October 13, 2016 (edited) На колата, имам едно гумено (може и силиконово да е, защото е някаква смесица между гума и пяна) уплътнение на вътрешната страна на калника, точно до вратата. Като са ми я боядисвали, явно са го разместили нещо и не са го залепили като хората. Сега като вдигна над 130км/ч се чува свистене в купето и влиза малко въздух. Мисля, че е от него, защото сравнявах всичко с лявата страна и там е залепено това същото правилно, и не се чува нищо в движение.Какво мога да използвам, за да го залепя правилно, че да не се мърда? Edited October 13, 2016 by w00x Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted October 13, 2016 Share Posted October 13, 2016 Полипропиленово лепило. Или лепило за велосипедни гуми. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
exabyte Posted October 13, 2016 Share Posted October 13, 2016 Някой да се е засилил да си взима PSVR? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted October 13, 2016 Share Posted October 13, 2016 Някой да се е засилил да си взима PSVR?Аз. Чакам само да го доставят до един определен магазин. Кога ще стане не е ясно още. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
deus_pld Posted October 13, 2016 Share Posted October 13, 2016 Аз. Чакам само да го доставят до един определен магазин. Кога ще стане не е ясно още. В България не се очаква да се появи официално преди Нова година. Иначе световната му премиера май беше днес... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted October 13, 2016 Share Posted October 13, 2016 В България не се очаква да се появи официално преди Нова година. Иначе световната му премиера май беше днес...Аз не чакам Бг магазин. За такъв с американски стоки става въпрос. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted October 14, 2016 Share Posted October 14, 2016 Аз. Чакам само да го доставят до един определен магазин. Кога ще стане не е ясно още. Станахме двама, макар и все още много да ме е яд на идиотите от Сони, но демонстрацията, която ни направиха във фирмата на това нещо направо ми скри шапката. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted October 14, 2016 Share Posted October 14, 2016 Станахме двама, макар и все още много да ме е яд на идиотите от Сони, но демонстрацията, която ни направиха във фирмата на това нещо направо ми скри шапката. Защо да те е яд? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted October 14, 2016 Share Posted October 14, 2016 Полипропиленово лепило. Или лепило за велосипедни гуми. Ще залепне ли от другата страна за метала? Някой да се е засилил да си взима PSVR? Аз също. Искам обаче първо да го тествам някъде преди да изръся 2000лв за играчки. В България не се очаква да се появи официално преди Нова година. Иначе световната му премиера май беше днес... Тази информация от къде е? Ozone го предлагаха на pre-order. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted October 14, 2016 Share Posted October 14, 2016 Да, но трябва да е добре почистен и обезмаслен. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
exabyte Posted October 14, 2016 Share Posted October 14, 2016 (edited) Ще залепне ли от другата страна за метала? Аз също. Искам обаче първо да го тествам някъде преди да изръся 2000лв за играчки. Тази информация от къде е? Ozone го предлагаха на pre-order. И аз искам да го тествам, за това питам дали някой преди това няма да си го купи Озон го предлагаха, но от Сони казаха, че дата за БГ няма (догодина примерно). Вероятно поради малкият ни пазар. Иначе и аз съм се насочил към US/UK, според зависи кой кога ще си идва по празниците Edited October 14, 2016 by exabyte Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted October 14, 2016 Share Posted October 14, 2016 Като започнат да го продават, ще има демота или в Деком, или в някой от маркетите. Къде си ги питал? Директно Сони?Аз искам да видя демо преди да го купя, задължително. Притеснява ме, че ниската резолюция на очилата ще е дразнеща. Искам да видя и какви игри ще има, защото в момента само Driveclub е цяла игра. Другите са някакви кратки презентации, което е незадоволително на тая цена. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
exabyte Posted October 14, 2016 Share Posted October 14, 2016 (edited) Като започнат да го продават, ще има демота или в Деком, или в някой от маркетите. Къде си ги питал? Директно Сони? Аз искам да видя демо преди да го купя, задължително. Притеснява ме, че ниската резолюция на очилата ще е дразнеща. Искам да видя и какви игри ще има, защото в момента само Driveclub е цяла игра. Другите са някакви кратки презентации, което е незадоволително на тая цена. От колега от друг фору. Ще цитирам направо: Направо не ми се говори.....били сме планирани за втората вълна....цитирам нашето представителство от сони: "Разпространението на PlayStation VR е планирано като част от втората вълна, за която все още няма обявена начална дата." Обаче бг online магазините бяха поставили месец октомври, и в нашия PS Store дето си е в левове имаше секция VR с две игри, която седя има няма 2-3 дни и незнайно защо изчезна. Съответно предполагам че и пулсар и озон (дето бяха написали месец октомври) са били лекинко подведени, ама какво от това. То не зависи от тях така или иначе, и в края на крайщата излизат несериозни баш те. p.s. разбрах от един човек дето бачка в тая сфера, че май нямало да видиме PSVR 2016 за нашата мила родина, но не е от сони и не мога да гарантирам на 100%...обаче вече го допускам честно казано. Какво имаш предвид под ниска резолюция, че ще дразни? Edited October 14, 2016 by exabyte Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted October 14, 2016 Share Posted October 14, 2016 Отговорих ти в темата за СПАМ-а, че да не разводняваме тук. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted October 15, 2016 Share Posted October 15, 2016 Защо да те е яд? Защото прецакаха модовете за Fallout 4 за PS4 и някои други игри на Бетесда. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted October 15, 2016 Share Posted October 15, 2016 (edited) Понеже ми е рано да ровя по правилници и закони - патрулките трябва ли да имат ГО или не? Хващам няколко патрулки без ГО, та се чудя да не са по друг ред? Edit: МВР прави колективни застраховки за служителите и колите, като за колите е до определен материален интерес. Това намерих, но колко кореспондира със закона, не съм се ровил. Edited October 15, 2016 by Lucky Luciano Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
charmock Posted October 16, 2016 Share Posted October 16, 2016 Някой да е виждал къде в Пловдив се продава такава вакум помпа за отпушване на канали? Преди имаше в Маркита, но вече и там няма. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts