Jump to content
BulForum.com

w00x

Moderators
 • Content Count

  25780
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by w00x

 1. Защо изобщо се занимавате да си заключвате/отделяте приложенията за банкиране, когато те винаги имат парола/пин? На мен всичко ми се отключва с face unlock-а.
 2. Нашите работят на ниските (тихите) нива, не на максимум. За миналия месец токът е 100лв. Бойлерът не се изключва целодневно.
 3. Аз имам едно Mitsubishi FH35 (12-ка) и едно Mitsubishi AP50 (18-ка). При отворени врати, двете заедно, могат да охладят (от 27 на 24 градуса) цял апартамент 100кв.м. (с всичките чупки, коридори и т.н.) за максимум 2 часа, като в помещенията, в които са климатиците, става некомфортно студено. С отоплението също нямат никакъв проблем. Апартаментът е без изолация с източно/западно изложение. Като му сложа изолация идните месеци, както обмислям, ще стане още по-ефективно със сигурност. От Климаком съм ги взимал. Може да ти направят и отстъпка за 3-те. Най-малкото ще ти дадат безплатна доставка, което за 3 климатика са 600лв.
 4. Дано се усети подобрение в свързаността към Blizzard, че с предишната смяна, пинга се качи с 10-15мс. От 40 стана към 55-60.
 5. Продадени. Със здраве да им се радва новият собственик.
 6. Дори не е нужно да ходиш със самата кола. Може да пробваш първо да им звъннеш по телефона с VIN-а на Поло-то. Аз така звънях на БалканСтар да ги питам дали моята кола има заводска аларма, но ми казаха, че не им излиза информацията. Иначе щях да ми кажат. Мисля, че ми цитираха и някакви суми ако искам пълната документация/история, но не съм сигурен вече... Звънни и пробвай. В най-лошия случай ще ти кажат, че трябва да идеш на място с колата. В най-добрия, ще ти кажат информацията по телефона или ще ти я пратят на мейл безплатно.
 7. Продавам 5.1 ресивер / усилвател JVC RX-5032V Идеално решение за непретенциозно захранване на 5.1 съраунд комплект или 5 говорителя едновременно в стерео режим. Усилвателя си работи без никакви проблеми. Замених го с по-модерни ресивери и този остана ненужен. Седеше без да се използва и само заема място. В много запазено състояние. Почистил съм го отвътре, както и предния панел, заедно с бутоните. Идва комплект с дистанционно, а при желание, може да успея да намеря и упътването. Характеристики: Обща мощност: 5х100 watts into 8Ω (stereo) Мощност съраунд: 100W (front), 100W (center), 100W (rear) Честотен диапазон: 20Hz to 20kHz THD: 0.8% Input sensitivity: 220mV (line) SNR: 87dB (line) Output: 220mV (line) Digital inputs: coaxial, optical Video Connections: composite Dolby Digital декодер DTS декодер 1 x headphones ( phone stereo 6.25 mm ) - front 5 x audio line-in ( RCA phono x 2 ) - rear 2 x composite video input ( RCA phono x 2 ) - rear 1 x SPDIF input ( RCA phono ) - rear 1 x SPDIF input ( TOS Link ) - rear 2 x audio line-out ( RCA phono x 2 ) - rear 1 x subwoofer output ( RCA phono ) - rear 1 x composite video output ( RCA phono ) - rear 1 x monitor output ( RCA phono ) - rear 2 x AV Compu Link ( mini-phone 3.5mm ) - rear 2 x Compu Link-4 ( mini-phone 3.5mm ) - rear 5 x speakers output ( click-fit x 2 ) - rear Размери: 435 x 146.5 x 409.5mm Тегло: 8.8kg Цена: 110лв Контакт тук в темата, на лично съобщение или на телефон О898 522 7I4 Предпочитам лично предаване за град Пловдив, но мога да го изпратя и с куриер.
 8. Предлагам PS3 Navigation контролер и PS3 Sharpshooter пушка. Чисто нови. Не са използвани дори и веднъж. Бях ги взел за себе си, но така и не играх с тях. Цени: Пушката - 45лв Контролера - 25лв Заедно - 60лв. За контакт: Тук в темата, лично съобщение или на телефон О898 522 7I4
 9. Сигурно ще е същото като за Ауди. 20 - 30лв..
 10. Продавам полу-отворени планарни слушалки Fostex T-X0. Моделът е модифицирана версия на Fostex T50RP. Продавам ги, защото имам няколко чифта и тези не ги слушам. Слушалките са чисто нови, без абсолютно никакви следи от употреба. Вижда се и от снимките. Съхранявани са в кутията/калъфа и съм ги слушал не повече от 25 часа. Исках да чуя планарни слушалки и ги взех от любопитство. Подходящи и за гейминг. Като цяло имат много приятно и детайлно звучене, но имам други, които ми харесват повече и тези не ги използвам. В комплекта има 2 парчета материал, които могат да се използват за модифициране на звука. Инсталирал съм ги. Помагат за смекчаване на високите честоти. В интернет има много информация за възможни модификации на тези слушалки. Много популярен модел в модинг обществата. модифицирани T50RP MKII драйвери перфорирани падове от протеинова кожа и велур Импеданс: 50 ohms Чувствителност: 92 dB (at 1 kHz, 1 mW) Frequency response: 15 Hz–35 kHz Maximum input power: 3,000 mW Подарък - твърд калъф за съхранение. Цена: 240лв. Контакти - в темата, на лично съобщение или на телефон О898 522 7I4
 11. Тези проблеми ги оправиха скоро след пускането на ъпдейта преди почти 2 месеца, до колкото знам.
 12. Не е "добре комбинирано" според чие мнение? Ако нещо е чисто субективно, то не може да се определи по толкова конкретен начин. Дори и сега се правят топ конфигурации с тези компоненти. Няма особено развитие в РАМ и процесор, а с тях и в дъното. Не можеш да купиш нещо по-добро, дори и да са на 1-2-3 години. Една съвременна видеокарта му трябва и този компютър стига максимума по производителност в момента. Работата е, че мога да купя същите компоненти нови за същата цена. За да е добра оферта, трябва да е 3000лв. Аз лично бих си спестил ламарините на дъното, бих си взел по-малко захранване, по-нормални (и по-ефективни) вентилатори, по-ефективно (и по-евтино) охлаждане за процесора, и по-тиха/изолирана кутия. Реално на тестове/игри ще имам същата производителност, но ще съм платил (за нов) около 1500-2000лв по-малко от цената, която се иска за този (втора ръка). С тази разлика, че компютърът ще е направен по мой вкус, а не по този на някой друг. Случаят тук е като при тунингованите коли. Някой налял една кофа пари да я направи така, че да му хареса на него с разни тонирани стъкла, спойлери и безвкусна музика и очаква ти да му платиш за всичките неща, които е наслагал по собствен вкус. Сякаш ти продава произведение на изкуството и голяма част от цената е работата, която е вложил във всичко. Не става така работата на пазара втора ръка.. Проблемът не е, че ТУК няма кой да го купи. Хората, които търсят такива компютри знаят какво търсят и колко струва. Да не мислиш, че бащата (или бабата/дядото) на някое детенце, ще отвори OLX, ще напише "геймърски компютър" и ще купи точно този за 5500лв без изобщо да се допита до някой?
 13. Има разлика между "машината не е комбинирана добре" и "машината е комбинирана с прекалено много ненужна горница". Първото предполага, че ще има загуба на производителност поради неправилно окомплектоване на компонентите. Второто предполага, че е можело да се постигне същата производителност за по-ниска сума. В случая с тази машина е второто. Явно е, че са вложени пари, но още при влагането на парите е трябвало да бъде ясно, че цената им пада драстично още при покупката. Дъното например не дава никакви преимущества сравнено с друго дъно, което ползва същия чипсет, но няма допълнителните ламаринки и окомплектовка (която така или иначе си седи неизползвана). Вентилаторите са нещо, което трябва да се продава на загуба според мен и изобщо да не се калкулира в цената при препродаване на подобни сглобени машини. Кефили са те вентилаторите - купил си си ги. Не може да очакваш обаче, че и другият собственик ще харесва същото като естетика (дори да хареса същите компоненти), за да му се навират в лицето и да му се иска цената. Другият (по-добър) вариант е да ги свали и да продава машината без тях, а вентилаторите отделно. Така поне може да намериш някой, който да харесва конкретните вентилатори и да иска да ги купи.
 14. Е, защо ги споменаваш тогава, като Godfather визираше тези, които са изгорели като "лоши дискове". Кажи какви са тези, които са си заминали.
 15. И двата изгоряха? С отделно захранване ли бяха или се захранваха през USB?
 16. По принцип е възможност, но заради пандемията може да ти се направят на интересни.
 17. Дисковете за сървъри не се различават чак толкова много от тези, които използваме в домашните си компютри. Да не говорим, че при желание, може да си купиш и такива, каквито се ползват там. Не са особено по-скъпи, а на тях дори им излизат по-евтино, защото взимат стотици.
 18. Това е за последните 5 години, защото при преинсталация се зануляват. Единият диск е на 40 000 часа, другите 3 са на по 20 000. Попаднал си на кофти бройки просто.
 19. Къде съм блял, че не съм видял премахването на тая такса... А по едно време теглих. Набутал съм се май.. Онлайн пазаруването от чужбина имаШЕ такса на всяка транзакция от 0,25 или 0,5% от сумата. Беше различна за Виза и Мастъркард. Сега виждам, че няма такса и всичко е оеднаквено между двете карти. С пакета го няма и превалутирането. Ами тази такса СЪЩО се е променила... Преди беше около 3%+3-5лв за Мастъркард и 0.5% + 1лв за Виза. Нещо от сорта, но разликата беше огромна, затова, като пътувах, си носех Виза-та, а не Мастъркард-а. Сега виждам, че и това е оеднаквено и в ЕИП е 1лв, докато другите са с такса 7лв.
 20. Теглене на пари в брой от банкомат в чужбина изобщо няма да го споменавам дори, че ще се хванеш за главата.
 21. Прави сте. Не знам защо съм се заблудил, че Disposable card е опция само за платените акаунти, а за безплатните има само Virtual. Може и да са го сменили на даден етап.. Може просто да съм видял грешно. Между другото, видях, че всички банки си оеднаквяват таксите за теглене от банкомат. MasterCard Debit от FiBank имаше по-висока такса (1.5лв срещу 0.80лв). от Виза-та, но нямаше никаква такса за теглене от никой банкомат (дори и на друга банка). Сега вече няма да има месечна такса за поддръжка, но и двете карти имат 1.30 такса за теглене от банкомат. От средата на Юли мисля. Ако не знаеш, може да си добавиш пакет. 3.80 на месец. Включва - безплатно теглене от всеки банкомат в страната (дори и на други банки), без такса за онлайн пазаруване, безплатен токен, безплатни вътрешно-банкови преводи, безплатни 3 междубанкови превода на месец, безплатно СМС известяване (20 смс на месец, които се трупат за следващия ако не ги изразходиш) за движения по сметките. Общо взето всички такси, които сега плащаш, изчезват, освен ако не банкираш супер много. Ето го: https://fibank.bg/bg/chastni-lica/bankirane/bankovi-paketi/mojat-izbor-onlajn А видях, че са си затворили офиса на главната улица.. Празен е и им го няма в списъка с клонове вече. Не мисля, че правят ремонт...
 22. На Револют виртуалната карта си е виртуална карта. Седи си така, докато не я махнеш. Това при безплатния акаунт. И е безплатна само за момента. К ато гледам как са тръгнали с таксите, очаквам много скоро да я направят платена за безплатните акаунти. Виртуалната карта за еднократно плащане (която изчезва след едно плащане) я има само на платените акаунти.
 23. Аз си купих на черния Петък Seagate Expansion Desk 6TB. С външно захранване е. Закачил съм го на USB 3 и го използвам като вътрешен диск реално. Слагам си на него филми, гледам си ги по мрежата.. Не мога да кажа как се държи в дългосрочен план, съответно, но до момента нямам никакви забележки.
×
×
 • Create New...