Jump to content
BulForum.com

w00x

Moderators
 • Content Count

  24673
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by w00x

 1. Ако е хубав, не трябва да ти пищят ушите.
 2. Най-вероятно ще махат Месинджър приложението като цяло.
 3. Те пък защото преди това са били някакви колоси на обслужването. Никога не съм оставал впечатлен там от обслужване в частност. Заведение като заведение. Нямал съм оплаквания, но не е било нищо различно. Чакал съм по 20 минути да ми донесат меню.
 4. Ако просто се усили сигналът няма ли да стане?
 5. Изгубих си ключовете снощи и сега смятам да сменям единия от 3-те патрона на вратите. Какво трябва да гледам като спецификации освен дължината на патрона? Има ли нещо друго?
 6. Аз така и ме разбрах кои са тези устройства. Plameni си ги пази в тайна.
 7. Нетгиър със сигурност няма да взема. ТП-Линк и Шиоми обмислям в момента. Ще видя само да не вземе да се оправи тоя Нетгиър сега като му направих статичен канала на безжичната мрежа. Ще го изчакам 1 месец, а до тогава ще чета и ще се образовам.
 8. Ето затова. Wireless Details AC speed AC1200 Ако ще е така, по-добре да си бях останал на стария рутер. Имах доброто желание да взема Микротик, но те явно не познават концепцията на "среден клас". Защо да го свързвам с кабел, като мога да го свържа със същата скорост безжично? Не ми се връзва. Имам достатъчно кабели там, за да добавям още един. Нарушава се потока на въздуха с толкова много кабели и се създават джобове с топъл въздух. Аз гледам как да ги разчистя, а ти ми казваш да свързвам още. В началото като сложих този Нетгиър, страниците ми се отваряха осезаемо по-бързо на мобилните устройства. После всичко отиде по дяволите.
 9. Тоя без диска е $99. Този с диска е $199, но и процесорите им са различни. 99 доларовия е със същия процесор като на Кръстника AC86U. Другият е с двуядрен 1.4GHz Qualcomm..
 10. Не искам да достига 1Гбит, но просто не искам да имам 1Гбит връзка, а Плейстейшъна ми примерно да се връзва на 150-200мбит. Сега погледнах рутера на Xiaomi и ще взема да го обмисля и него. Имат си някаква къстъм OS, която го захранва. И е 1КГ. Ще успея да го закрепя на стената някак... мисля. Сегашния е 800гр и си седи без проблем и без видии. https://www.gearbest.com/wireless-routers/pp_674329.html?wid=1433363#goodsDetail Не е особено скъп, така че ако не ми хареса, мога да го продам на някой, на който ще му върши работа.
 11. И с двете. 2.4 дропи потребителите и казва, че паролата е грешна, а 5Гхц губи скоросста. От 90/90мбит изведнъж става 7/90мбит. Аз гледам ревютата да са сходни като бройка, естествено. Нетгиър е много по-разпространен в САЩ отколкото тук. Ще разгледам опциите за отделни AP, ако не намеря надежден рутер. Само не мога да намеря нещо с добра скорост. Всичките стигат до AC 1200. Xiaomi са само на Китайски. А и аз искам да го сложа на стената, пък техните да много тежки и големи, и няма как.
 12. От изброените само AC68U и AC5300 се класират в това, което пиша. За първия пише същите проблеми. След няколко месеца работа, една от мрежите започва да изчезва или не позволява на устройствата да се свързват. Другите докладвани проблеми ги игнорираме. Каква е вероятността Асус да имат същия проблем като Нетгиър в същия ценови диапазон? Много скъпите Нетгиъри, които имат друг софтуер - нямат такъв проблем. За AC5300 също пише, че след няколко месеца работа, изведнъж дефектирал и мрежите изчезвали, но като цяло масово докладваните проблеми са различни от това, което наблюдавам като коментари за рутерите, които попадат в моя ценови диапазон. Главния проблем с него е, че след известно време спира, което си е проблем в качеството и аз лично бих го отдал на бройка. Няма го описан един и същи проблем отново и отново. Вярвам ти, че ти си нямал проблеми с твоите устройства. Факт е обаче, че проблемите са там при по-скъпите от нормално рутери, по някаква необяснима причина. Лотария е явно да ти се падне някой, който няма проблем. Може и от свързаните устройства да е. На майка ми телефона е старо Галакси С3. Може от него да е. Или от на баща ми стария лаптоп. Но пък защо не правеха проблем с предния евтин рутер тогава?! Не знам, предал съм се. А след като на гърба си съм изпитал проблема, вече съм мноооого предпазлив. Само като видя някой да описва моята ситуация и ми се изправя косата. Дори сериозно обмислям да дам 440лв за това Synology AC2600, защото нито един споменат проблем не е "2.4ГХц мрежата изведнъж отказва на устройствата свързаност" или "Даунлоудът на 5ГХз изведнъж пада до 6-7мбит.". За разлика от останалите. Мога да ти покажа цели теми обсъждаши един и същи тип проблем за всеки един от големите производители и устройствата им в среден ценови диапазон. Обикновено с характеристика "AC1900 до AC4000". Над тези скорости или хардуера, или софтуера се сменя, но проблемите, които потребителите докладват са различни, а не идентични за всички производители. До сега винаги съм слагал ръчно каналите на безжичните мрежи. Сега го бях оставил на автоматично, защото, нали уж рутерът е скъп и му имам доверие да се оправи сам. Сега я сложих ръчно, да видим дали пак ще покаже incorrect password на всички устройства след няколко дни. И адаптера преместих в разклонител, който отива директно в контакта, а не минава през UPS, да не е нещо той проблема. С това ми се изчерпват вариантите май. И без това чакам TP-LINK да си пуснат новите устройства на пазара или да намеря далаверска цена за Synology AC2600, че в САЩ е $199, а тук е 447лв. Някой пак е смятал с разваления калкулатор като е правел ценовите конверсии.
 13. Казах ти. Нещо не е наред някъде. Моя няма 160Hz. 80 е максимум. Един рутер, за който не виждам такива проблеми е Synology AC2600. В Amazon главно, но също така и във форуми. Ако напишеш модела на рутера + проблема - излизат много резултати. Вчера гледах една тема във форум за къстъм фърмуери. Човек питаше за мнения. Отдолу имаше няколко човека, които казваха, че дори с Asuswrt-Merlin имат проблем с безжичните мрежи. Други казваха, че нямат проблеми. Проблемите са там, но просто не са при всички. И нека уточня, че говоря за модели над определен ценови диапазон. Всичките ти рутери до сега ли са били такива? Евтините нямат проблеми, въпреки, че един колега с Асус за 60-70лв го рестартира веднъж месечно, но явно го приема за нормално и не му пречи.
 14. За толкова много пари (2АП-та с рутер), направо можеш да си вземеш три-бандов рутер като онзи, който Кръстника е постнал по-горе. Той има 2 канала на 5ГХц. Не съм чак толкова запознат с технологиите, но май MU-MIMO е точно с такава цел. Да не се борят за внимание устройствата свързани на една честота. След като го спомена, аз също бих взел един рутер с отделен AP, но просто не ми се дават толкова пари за качествен AP.
 15. Да де ама всичко зависи от типа на проблемите, които потребителите докладват. При положение, че са точно това, което ми се е случвало и на мен - някакси съм предпазлив. Определени модели имат други оплаквания, но не и тези конкретно. На 5GHz са ми Плейстейшъна, телефона с таблета. И трите устройства са в една стая с рутера, та нямам проблем с обхвата. С този рутер в момента се връзват на 886mbit. Или 866. Едно от двете, не помня точно. Също така, с предния рутер, при максимум капацитет на канала от 300mbit, Макбука ми се връзваше на максимум 130mbit на 2.4Ghz N. С този се връзва на 480mbit. Скоростите определено са по високи...... когато мрежите работят.
 16. Не, определено 300мбит не ми стигат. Аз ако исках толкова, щях да си седя със стария рутер. Щях да го взема, защото не чак толкова много хора се оплакват, а и има 2 ревизии. Не е ясно от коя от двете са оплакванията. Пък и имам някакси вяра в TP-Link, защото до сега съм нямал никакви проблеми.
 17. Аз съм съгласен, че са относителни, но в случая различни хора докладват идентичен проблем. Скоростта например е нещо относително. Лесната настройка също. Но това да ти изчезнат устройствата на определен канал и да трябва да рестартираш, за да се оправи - не е. Също така, ако погледна рутер с MediaTek, Intel или Qualcomm - няма такъв проблем. Има други проблеми, като този D-Link, който се ресетвал самичък, но го няма конкретно този проблем с падналите мрежи. Тока? Каква е логиката проблема да е в тока и да губи само част от функционалността без да се рестартира? Включен е зад UPS. Мога да пробвам да го включа директно в разклонителя преди UPS-а, ако смяташ, че тоците могат да създадат подобен странен проблем, който на всичкото отгоре и да се повтаря всеки път. Аз също имах някакво подозрение, че може да е тока, защото е с UK адаптер и е включен с преходник. Както казах - един колега има почти същия рутер и при него 5ГХц канала също губи скорост след определено време и се оправя с рестарт. Каналите съм ги сложил на Auto и за двете мрежи. Мисля, че е избрал 13-ти за 2.4, а други 5ГХц мрежи няма. Освен да пробвам да ги настроя ръчно? Мешовете ги гледах, но нямам нужда от чак толкова обхват, колкото функционалност. Мешовете имат по 1-2 гигабитови порта в повечето случаи, които не ме устройват. Хората с C3150 се оплакват от същия проблем с дропнатите мрежи, а и последния фърмуер ъпдейт е от 2017-та. Иначе имаше един за 280лв в OLX. Момчето каза, че го е ползвал само 1 ден, но бил на някаква обща фактура към Румънска фирма и няма да стане с гаранцията ако се наложи. Ако имаше гаранция - щях да го взема.
 18. Ами тук говорим за един и същи проблем при различни рутери на различни производители в един и същи ценови диапазон? Ревютата нищо не казват. Само замерват скорости и това е. Клиентските мнения споменават проблема със загуба на мрежите. Моя Нетгиър последно си работи 9 дни без проблем. Точно мислех, че се е оправил и за 2 дни трябваше 2 пъти да го рестартирам, защото 2.4гхц мрежата даваше “incorrect password”. След рестарт се оправя.
 19. Който Асус погледнах, всеки има тоя проблем с дропенето на поне една от двете Уайфай мрежи. Без изключение. С ТП Линк съм нямал никакви проблеми до сега. Само един 1043 изгоря, но ми го смениха гаранционно. Продадох го на един колега и още работи. Имал съм общо 3бр. Последния имаше ъптайм от по няколко месеца без никакъв проблем. С тоя Нетгиър направо се видях в чудо. А за Д-Линк-а четох ревюта, но пишат, че си се рестартирал произволно и се ресетвал сам до фабрични настройки..... Това не е истина просто. И това са рутери за по 250-300лв. Нетгиъра ми се продава за 420 в БГ. Как е възможно всичките да са проблемни? Другият ми вариант е да взема Асус AC87U и да му сложа асус-Merlin къстъм фърмуера. Имаше няколко ревюта, че оправя проблема с дроповете на 5гхц връзката.
 20. И аз ги видях тези на ubiquiti. Те са за някакво индустриално приложение. По 200-500 потребителя на AP. Няма ли нещо като за дома? Нямам нужда от mesh мрежа, та тоя вариант отпада като цяло.
 21. Бюджетът ми е 350лв, не ми се занимава с малките рутерчета. Имам доста устройства свързани по Wi-fi, повечето от които стриймват. Искам да са свързани на максимална скорост, тъй като мисля да си пусна и гигабитовата услуга на Куулбокс. N300 определено не ме устройва. Искам да е задължително AC стандарт. Не съм се замислял за отделен AP на друг производител чесно казано. При това положение и този Netgear, който имам, ще ми свърши работа, тъй като като изключим загубата на Wi-Fi мрежите си работи много добре и като хардуер ми се струва супер (Broadcom 1gh dual-core, 256MB RAM), а съм дал 230лв за него. Ако дам 100-120 за хубав AP, ще ми изпълни бюджета. TP-Link-овете, които съм споменал горе, са по 260лв. Предполагам, че и A10 ще е толкова като излезе. В САЩ излиза на 7-ми Май. От ТП-Линк ми казаха, че не знаели кога щял да е на пазара в България. Не ми се занимава много с отделни устройства, но май като вариант изобщо не е лоша идея, тъй като поддържа по-лесни ъпгрейди ако искам да сложа Wi-Fi 6 след време. Изобщо май не са на лотариен принцип. Според мен щом проблемът не е при 100% от потребителите, значи се причинява от самата мрежа и навързаните устройства, което означава, че ако ще и още 10 да взема - пак ще го има проблема. Един колега има по-малкия модел на моя рутер R7000 и каза, че има същия проблем с 5GHz мрежата. Даунлоуда изведнъж пада на 5-10мбит, докато ъплоуда си седи на 90. И ако се правят редовно тестове се вижда как с времето просто си пада в рамките на няколко дни. От 80-90, на 50, на 30 и накрая до 5-10. Изглежда добре. Ще разгледам разни ревюта да видя дали и той има проблема с губенето на мрежите. Имаш ли лични наблюдения от него? Видях един TP-LINK C2700, който е с Intel, но не мога да го намеря никъде в Европа. Явно го има само в САЩ. https://www.tp-link.com/us/home-networking/wifi-router/archer-c2700/ Има и един AC2600, който е с Qualcomm, но пък той явно е стар, защото навсякъде е изчерпан. https://www.tp-link.com/us/home-networking/wifi-router/archer-c2600/ Дали мога да видя някъде дали тези чипове, на Intel примерно, не се използват и в рутерите на други производители?
 22. След като Netgear-а R7000P, който купих, не спира да прави проблеми, които нямат оправяне, ще го връщам и ще взимам нов. Гледах рутерите на MikroTik, но изобщо не мога да се ориентирам в това, което ми се предлага. Имат по 10 гигабит порта, от които нямам абсолютно никаква нужда, а май няма среден вариант. Спрял съм се на TP-Link Archer A10 или AC2300. Първият не е излезнал още, а втория е на бая години и най-вероятно няма да получи нов ъпдейт на фърмуера никога вече, което малко ме притеснява. Не ми се ще да взимам устройство за толкова пари, което вече си е стигнало End of life. Гледах също и Asus RT-AC87U, но се оказва, че той има абсолютно същия проблем като Нетгиъра. AC86, AC68, AC88 също го имат проблема. Най-вероятно голяма част от другите модели над определен клас - също. Проблемът е: Произволно просто дропят устройствата свързани на 2.4GHz канала и трябва да се рестартира, за да се оправи. Също и 5GHz мрежата просто изчезва или скоростта пада драстично. Проблема май е при устройства с Broadcom чипове. Лошо написан фърмуер също допринася, защото Netgear XR500 използва някаква къстъм DumaOS и няма никакви проблеми. Струва 600лв обаче, което просто няма как да се случи. От горните, TP-Link Archer AC2300 е с Broadcom, а Archer A10 е с MediaTek. Май клоня към Archer A10 за момента поради 2 причини. 1. Нов е и ще има ъпдейти ако трябва да се оправят бъгове. 2. Надявам се като е с MediaTek да го няма този проблем с дроп-а на безжичните мрежи. Мнения, предложения и коментари?
 23. Имаш ли още такива Inputs? Защото ако нямаш, това не е 5.1 система. Но теоритично пак можеш да сложиш тонколоните в тази система с преходниците.
×
×
 • Create New...