Jump to content
BulForum.com

netrootbg

BulForum.com
 • Content Count

  10341
 • Joined

About netrootbg

 • Rank
  Technical Diver
 • Birthday 04/12/1985

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Сараево, Босна

Recent Profile Visitors

2413 profile views
 1. Вече няма такса. Задължиха ги от Европа да я премахнат. Както и да намалят цените за SEPA преводи. Добре, че има кой да ги натиска.
 2. До преди 2-3 години всички български банки имаха такса за входящ превод във валута. 7 евро беше последно. При някои банки достигаше до 10 евро на превод. Представи си, че ти знам сметката и ти наредя 100 превода по 1 евро... Аз си получавам на всеки 2 седмици заплатата и на година само от тези преводи оставях по 200 евро на банката. Отделно другите такси.
 3. Приключи си със 6 сезон. Не е заради ковид. Така си беше планиран. Февруари излиза нов сериал по темата.
 4. Какво точно да се случва? Приключи преди 2 години...
 5. Погледни Paysera в комбинация с Revolut. Paysera ти дават български iban и нямат такси. Там можеш да си държиш парите. Revolut когато да теглиш в кеш. Обаче над 400 лева месечно има такса. Paysera предлагаха и карти, но така и не видях какви са условията. Иначе от няколко години ги ползвам и съм доволен.
 6. Ако не се лъжа има където е базата на Чистота. На Даме Груев до надлез Родопи точно се намира. Провери все пак преди да отидеш.
 7. Първият ковид почти не го разбрах. 3-4 дена вдигах много лека температура вечерно време. Даже не знаех, че съм болен. Тогава мислех, че е понеже бях изгорял много от слънцето. Минах го с 4 хапчета адвил. Сегашният е малко по - различен. Гърлото ме заболя и лека хрема имах. Вдигах пак лека температура. Това всичкото беше за 2 дена. Аз по принцип така боледувам. 1 ден или 2 макс и съм на 6. Ако изобщо се разболя от нещо. Веднъж на няколко години се случва. Сега съм добре, но стоя вкъщи понеже в неделя ще ходя да се тествам дали е минало всичко. Това цялото е без да се пазя. Спазвам изискванията
 8. За ваксината е вече 9 месеца сертификата. След трета доза се удължава. Иначе аз в рамките на 9 месеца карам втори ковид. Първият беше март миналата година. Юни се ваксинирах и сега втори път ковид.
 9. В грешка си. И PCR и антигенен са с бъркане в носа. Важат различно време според това кой ги изисква. Обикновено е в рамките на 24 до 72 часа. В някакво голямо изключение може да важат до 96 часа, но вече трудно ще намериш такива места. PCR е по - точният от двата теста и изисква малко повече време за излизане на резултат.
 10. За тази цел си има сериозни брокери на пазара: Interactive Brokers
 11. Може да ги сканират с такива скенери като по летищата. Всичко се вижда на тях.
 12. В предишното мнение deus_pld ти го е обяснил. Всичко се декларира. Няма значение на датата на придобиване. ETF няма нужда да се декларират понеже не са точно акции. Поне така беше до миналата година. Четох за промени в декларацията от тази година. Това с декларирането включва и акции купени през Revolut. Ако си правил такова нещо, трябва да се попълни декларация.
 13. Не точно. При декларацията описваш всички дивиденти получени през предходната година и дали са ти удържали данък или не. Сравнително бърза процедура. Акциите обаче описваш всички които притежаваш, дори и да са закупени преди много години. За капак всичко се сметя в левове спрямо фиксинга на БНБ към деня. Поне това го интегрираха в декларацията и е голямо улеснение. Лично на мен ми отнема няколко пъти повече време да опиша акциите отколкото дивидентите(а те са повече от акциите).
×
×
 • Create New...