Jump to content
BulForum.com

w00x

Moderators
 • Content Count

  26979
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

About w00x

 • Rank
  the rain on your parade
 • Birthday 02/01/1985

Contact Methods

 • MSN
  go.io@hotmail.com
 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Gender
  Male

Recent Profile Visitors

4644 profile views
 1. Е да де, но това ДДС реално пак ние ще го платим. Просто ще се начисли при продавача. Защо ти се вижда невъзможно? Най-вероятно всичко е автоматизирано и не толкова трудно. По същия начин, по който Габиели ти обработват вече документите за пратки под 150 евро. Просто ще трябва да започнем да си плащаме ДДС-то на дреболиите, което реално за мен е по-допустимо от това, да минава всичко през митница и да ме таксуват 16.80 митническо представителство, за да ми донесат пратката.. За пратки, които и сега спират на митница, ситуцията дори се подобрява и става
 2. Освен ако продавачите не са се регистрирали в системата. Тогава се плаща само ДДС/Мито.
 3. Кои са "те", които не са помирисвали митница? Не виждам какво му е глупавото на коментара. Като не се регистрират, хората няма да поръчват от тях, а ще поръчват от продавачите, които са се регистрирали. В тяхна полза е да се регистрират.
 4. То си е за тях. Тия неща дето си ги поръчал, ще се обработват през митница, освен ако тукашните служители не се направят на разсеяни, защото не им се работи или "колежката, която разбира, е в отпуска".
 5. Нали това е написано в статията? Че ако продавачите се регистрират в системата, бумащината няма да пада върху потребителя.
 6. Ами, ще спестиш кисненето по задръстванията, но няма да можеш да спестиш време. 6км през целия град не са малко и дори с колело ще ти отнемат към 25-30 минути. Ако ги обикаляш на гребната база е различно, но през целия град с всичките светофари, пешеходци и т.н. Само ако те хванат светофарите на повечето места, имаш поне 5 минути чакане сумарно. От Събота пазара до ТХВП-то е около 20-25 минути с колело, което е доста сходен маршрут като цяло. Твоят е по-дълъг, защото имаш 10 минути от стартовата си точка в Остромила до Екстрийма (което може да се съпостави с тръгване от Събота Паза
 7. Ако тротинетката ти вдига 35-40км/ч влиза в друг клас превозно средство и трябва да се движеш по велоалея или пътното платно. През част от маршрута си нямаш вело алеи. Не може да се движиш с тротинетката там, където има пешеходци (в подлеза). Можеш, но ще е с пешеходна скорост. Особено ако е от по-бързите, които ти споменаваш. Трябва да я буташ. По главната, например (ти няма да минаваш през главанта) не е позволено да караш дори такава, която се бута с крак. Трябва да слезеш от нея. Освен това тези, които вдигат по 35-40км са по-големи и тежки май, та не е много удобно да ги разнася
 8. Ами, значи толкова де. Тротинетката се движи с 20км/ч. 6км се минават за 18 минути ако караш без да спираш. Трябва да слезеш в подлеза под централна гара и да вървиш пеш, което са ти към 3-5 минути. С тротинетката е малко рисковано да караш по платното. Трябва да чакаш/слизаш на всеки светофар. На пресечките без светофар и вело алея, трябва да слизаш, за да минеш на другия тротоар. Според мен са 25-30 минути.
 9. 25 - 30 минути. Трафикът не те бърка особено. Като излезеш от Кичука имаш вело алеи по маршрута, а Руски ти е разделен на 3 части, така че ще го минеш за 5 минути целия със светофарите.
 10. Ами, наистина нямам идея дали брокерите пращат информация към НАП постоянно (като ЕКОНТ), но е факт, че ако НАП поискат да разберат, ще разберат много, много бързо и без затруднения.
 11. Да, защото ги притежаваш. Така или иначе те винаги ще са на платформата, няма къде другаде да са.
 12. Всички подават информация към НАП, без значение къде се намират. Страната, в която живееш не е от значение. Те искат информация за страната, в която плащаш данъци, отделно от тази, в която си регистриран като местожителство. Поне при мен беше така, когато се регистрирах.
 13. Брокерите подават информацията към НАП. Искат ти ЕГН при регистрация.
 14. Не толкова, колкото Тесла. Няма такси в eToro и Револют. Револют са най-лесни.
×
×
 • Create New...