Jump to content
BulForum.com

w00x

Moderators
 • Content Count

  25363
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

About w00x

 • Rank
  the rain on your parade
 • Birthday 02/01/1985

Contact Methods

 • MSN
  go.io@hotmail.com
 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Gender
  Male

Recent Profile Visitors

3457 profile views
 1. Пак не четеш и скачаш с главните букви бе, Виденеееее.
 2. То бива форумна некрофилия, но да се отговори на мнение на 15 години са си някакви нови висини.
 3. Сигурно всички си имат такъв план. Едно е "план" обаче, а съвсем друго е като се сблъскаш с реалната ситуация. Тръмп малоумника разпуснал подобен кризисен щаб в САЩ през 2018-та. Казал, че няма нужда да се харчат пари за подобни неща. Изследване на вируси, правене на ваксини, съставяне на планове за евентуална адекватна и бърза реакция и т.н. А тези в Корея са като специален отряд. Дойде ли епидемия, всичко се оставя в техни ръце и действат ударно. Резултатите са налице.
 4. 10 епизода са си напълно нормално времетраене в днешно време, освен ако не е някакъв ситком като Friends, Scrubs, Family Guy, American Dad, South Park и т.н. Нещо, в което няма дълга история, която се следва, а всичко си е предимно епизод за епизод.
 5. Смешно е, че явно има начин да се налагат забрани и контрол, но по "мирно време" няма как! Ако със същата сила се налагаха и другите закони, нямаше да има почти никакви проблеми в държавата. Четох, че повечето държави не знаят какво да правят при такава ситуация. Не са само нашите. Само Азиатците знаят какво да правят, защото вече неколкократно са се сблъсквали с това. Корейците имат специален щаб, който се занимава единствено и само с епидемии. Създали го били при появата на САРС, защото и те нямали идея какво да правят тогава и се лутали.
 6. Споделям мнението ти. Както споменах по-горе, ситуацията в момента е все едно гледаме деца, които в началото са получили поощрение, защото са направили нещо адекватно, което никой не е очаквал и сега са се самозабравили.
 7. Не съм го гледал този все още, та не мога да дам подобни препоръки. Мога да ти препоръчам The Night Of, обаче.
 8. Пропускаш хората, които работодателите са освободили временно, за да могат да получават помощи от държавата. Не всеки един от тези 10000 човека е трайно съкратен. Очаквах да се спомене тази цифра. Пропускаш много важен момент обаче. След обявяване на карантината, правителството позволява на всички, чиито изработени часове са били намалени в следствие на забраните, да кандидатстват за помощи за безработни. В това число и временно освободените, които не са окончателно уволнени. Затова и цифрата е такава.
 9. И аз го видях това за 10-те години, както и прогнозите, че се зараждала отдавна. А специалистите..... всеки уцелва нещо веднъж. Не им вярвам вече. Много тъпотии и глупости са казани, и направени от "специалисти", и "професионалисти". С вируса в момента е същото. Едните "специалисти" казват едно, а другите им плюят в устата и казват друго. Майсторите са същите. Надявам се да не са прави като цяло. Тези за голямата икономическата криза. Живи и здрави - ще видим какво ще се случи.
 10. Преди, хората спряха да купуват, защото масово нямаха пари. Нямаха пари, защото нямаше работа. Нямаше работа, защото нямаше търсене на стоки, защото парите им потънаха в нищото покрай имотите. Сега парите им не са потънали в нищото, просто магазините са затворени. Не съм икономист (то и да бях, голяма файда, всеки 3-ти е "икономист"), но не мисля, че кризата през 2008-ма и изкуствено създадената сега стегнация са 1:1 идентични.
 11. Идеята ми е, че след като всичко приключи, търсенето ще се е запазило почти същото. Ако някоя компания е взела решение да съкрати служителите си, вместо да ги пусне в неплатен отпуск, например, същата компания няма да може да си изпълнява поръчките и пак ще търси персонал. Поне аз така си мисля.. може и да е наивно. Просто смятам, че има разлика между кризата, която се случи през 2008-ма и кризата, която се случва сега. Тогавашната криза си дойде естествено някак, а тази е изкуствено предизвикана от мерките покрай пандемията. Ако не на 100%, то поне на 80% смятам, че ще се върнат нещата след няколко месеца. Хората ще започнат малко по малко да пътуват отново, да консумират неща, от които нямат нужда, да излизат и да наливат пари в заведенията. Ако някое заведение е затворило, на негово място ще отвори ново много скоро. Ще се открият нови работни места във въпросното заведение и така.. Една много лоша черта на човечеството като цяло - много бързо забравяме. Вчера четох статия, в която се споменаваше, че при SARS епидемията е започнало разработването на ваксина, но е било спряно, след като вирусът е бил овладян. Ако са били продължили да работят малко по малко, сега са щели да имат сериозна основа за създаването на ваксина, за този нов вариант, на същия вирус.
 12. Всичко ще си тръгне като преди, спокойно. Тая криза не е като оная криза.
 13. Ти май не знаеш за какво са те нападали така като гледам.. Кой те е нападал и ти е обяснявал, че масовото тестване не е нужно?
 14. Все тая. То почти всички са си по къщите. Който не е отишъл в болница и е бил болен, значи го е преболедувал леко. Просто няма да влезе в статистиката.
 15. Наемите на някои от нормалните по размер магазини по главната са по 10 000 лева. Знам със сигурност за онзи на ъгъла на Италианската уличка, където сега е ГироЛенд. Наемите на помещенията за заведения в Капана скочиха страшно много за последните 2 години. И те ли плащат ипотека с наем? Колко струва тоя търговски имот, ако ипотеката му е 10 000лв на месец?! Всичко е наследствено там. Никой не чака на наем, за да си плати ипотекатам, защото повечето от тях просто нямат такава. Всичките са алчни и ламтят за още.
×
×
 • Create New...