Jump to content
BulForum.com

deus_pld

Members
 • Content Count

  442
 • Joined

 • Last visited

About deus_pld

 • Rank
  Майстор
 • Birthday 07/02/1987

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.facebook.com/dimitre.ivanov.98
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Пловдив

Recent Profile Visitors

644 profile views
 1. +1 за Нутрибулет-а. Не знам колегата по-горе какъв зор му дава, че да го чупи толкова, но за сутрешни смутита и заготовки на зеленчуци за супа го ползваме вече трета година безотказно и сме доволни. Освен това, мисля че го мернах някъде на 160лв миналата седмица. edit: ето я офертата- Nutribullet за 160лв
 2. Подарявам играта Hunted: The Demon's Forge за PC. Играта е чисто нова, неразпечатана, с целофана. Изпратиха ми я от ozone.bg като подарък към друга игра, която си поръчах за Ексбокса. Нямам компютър, на който да я играя, така че я подарявам на първия, който я пожелае и дойде до Била-та на бул.Южен да си я вземе. В краен случай приемaм една бира почерпка, ако не ви се идва с празни ръце
 3. Между тези двата аз бих избрал Ровента-а: има по-добра филтрираща система и по-голям капацитет, т.е. ще пречиства по-добре и ще "превърта" по-бързо въздуха в помещението. Естествено и цената й е значително по-висока, а ти не си уточнил имаш ли бюджет, в който трябва да се вместиш. Също така имай предвид, че филтрите се сменят 2-3 пъти годишно и не са много евтини, така че провери и това, да не се окаже че по-евтиния уред работи с два пъти по-скъпи консумативи. п.п.: Лично мнение- това с УВ-филтъра не го гледай. Той (теоретично) унищожава микроорганизмите във въздуха (бактерии, вируси, спори и тн) и създавайки стерилна среда в дома по-скоро си изнежваш имунната система. Едно ежедневно проветряване и поддържане на добра лична и домашна хигиена е напълно достатъчно в борбата с микроорганизмите, УВ-филтъра е малко a little bit too much, според мен. Това, разбира се, в случай че си здрав, ако имаш някаква алергия или друго здравословно състояние работата става друга... п.п.: ние вкъщи сме с Филипс и сме доволни. Освежава въздуха и се диша по-леко като работи. Виж и техните модели.
 4. За сметка на това новата ти карикатура е чук Между другото ставаш популярен, само днес ми излезе 3 пъти във фийда във фейсбук, споделена от 3 различни места, нямащи нищо общо помежду си. Поздравления!
 5. В единственият случай, когато съм канселирал поръчка в али-то, си получих парите в банковата сметка, от която съм платил, по курса на долара за деня. Но отнема известно време. При мен парите се върнаха 10-12 дни след канселирането. По принцип се връща пълната сума, даже в моя случай ми върнаха малко повече пари, отколкото бях платил, защото курса на долара междувременно се беше качил леко. Едит: забравих да спомена, че информацията ми е отпреди година, може и повече. Възможно е да са се променили нещата от тогава.
 6. Габиели пращат по Еконт с 20% отстъпка от стандартната тарифа, т.е. ако по калкулатор излиза 6лв, на теб ще ти струва 4.80лв. п.п.: да се има предвид, че преди няколко месеца Еконт рЕзко си вдигнаха тарифите и в момента по принцип вече е скъпо с тях.
 7. Ами да, всеки си преценя. На мен ми е удобно, защото живея в Южен, с кола ми е на 4-5 минути от вкъщи, а и ми е на път на връщане от работа. Аз поръчвам предимно дребни неща в безплатна UK доставка: игри за ексбокса, играчки и дрешки на малкия, книги, разни джиджавки, дребна електроника и тн. Никога не са ми взимали повече от 2лв за доставката. От моя гледна точка си е чиста далавера.
 8. Ако ми позволите да се намеся в иначе много симпатичният ви диалог, за поръчки от Англия или Германия има възможност да ползваш примерно Габиели (https://uktobg.com/ ) или Габко (https://www.gabco.org/index.php). Повечето доставки в английския иБей са с free uk shiping (или поне аз избирам такива, когато е възможно), пращам ги до техен склад и от там до България ти ги карат за смешни пари. Аз лично ползвам Габиели, колега от този форум ме беше светнал преди 1-2 години за тях, от тогава съм получил десетки пратки, винаги точни и без грешка. Няма бележки-мележки, всички известия за движението на пратката пристигат по имейл и имат склад в Пловдив, а през регистрацията си на сайта можеш да следиш какво се случва. Напоследък даже и снимки пращат. Единственото ограничение е, че возят само от Англия и/или Германия, т.е. търговецът, от който поръчваш трябва да има склад там.
 9. Два пъти по-скъп не е. Поне що се отнася до пивоварният ечемик, по големите заводи не знам какъв фураж се ползва. Да не говорим, че печеният немалцуван пивоварен ечемик, който аз примерно ползвам за някои червени и тъмни бири е дори по-скъп от повечето малцове. И не, царевицата не ми е малък проблем, и то не защото е ГМО ( не ми пука за това), а заради твърде неприятният аромат и вкус, който придава на "бирата". За съжаление вече го хващам в почти 100% от комерсиалните марки. Точно цитираната от теб Стела Артоа е прекрасен пример за тоталната съсипия на една иначе хубава бира. По принцип нямаше да ме е яд, ако поне бяха честни с консуматорите си. Ясно е, че няма как да се мине без масовката, където се гони само и единствено ниска цена. Ясно е, че не всеки има време, желание и умения да си вари сам, ясно е, че и не всеки може да си позволи да пие само крафт (където също, между другото, има големи греди), ясно е също, че и големите, мулти-милиардни световни пивоварни корпорации ще ги има винаги за да задоволяват масовото потребление. С това нямам проблем. Това, което не разбирам, обаче, е защо когато правиш сирене, примерно, от украинско фуражно сухо мляко и палмова мазнина си длъжен да пишеш, че е имитиращ продукт и да го продаваш на отделен щанд, а когато правиш "бира" от царевица, ориз и фуражен ечемик- няма проблем и всичко е точно? Подобни примери могат да се дадат с много други храни, вино, оцет и тн. С какво пивоварните, са по-различни, че се ползват с такъв комфорт да продават имитации?
 10. За пробването- казал съм по-горе как може да стане. Обаче е трудно да се каже какъв точно вкус има, защото аз по принцип експериментирам доста с различни стилове и добавки (добавки, в смисъл разни билки, подправки и тн) и като цяло рядко повтарям една и съща рецепта два пъти. За мен смисъла на домоварството е точно в експериментите и пробването на различни неща. Ако исках все да пие едно и също- то на магазина има . Мисълта ми е, че дали ще ти хареса или не много зависи от това какво имам налично в момента. Има и нещо друго: ако си свикнал с масовата бира (Загорки, Пирински и прочее) е много вероятно крафта да не ти хареса на първо четене, защото е много различна във всяко едно отношение. Дори на мен не ми харесваше в началото, ама нали съм упорит Това произлиза от факта, че както за много други неща, ние българите сме малко коне с капаци и когато се наложи даден вкус много трудно се изкоренява. Всички масови бг-марки (каменици, загорки, шуменски, пирински ледени, стоплени, бургаски, ариани и тн), ако и на пръв поглед да предлагат привидно голямо разнообразие, то на практика разнообразие няма, защото всички те са в един и същи стил, т.нар. Light lager. Това е наложено, това се пие. А по света съществуват буквално стотици различни стилове с хиляди вариации между тях. Едва в последните няколко години се наблюдават някакви жалки опити за раздвижване на пазара, най-вече от Столично, Гларус-а и разни епизодични включвания от останалите. Появиха се и доста малки независими пивоварни, като например (на местно ниво) Hills в Перущица, които имат много приятни бири, Rhombus в Пазарджик, чест прави и на Йегерхоф, че толкова години не развалиха качеството. В общи линии предлагане има, разнообразие също се намира за който го търси, само още малко време трябва да се научат и хората. Не ме мисли мене... много често варенето само по себе си ми носи по-голям кеф, от пиенето после. То е свързано с ходене на село (там ми е оборуването), теферич, спокойствие, чист въздух, детето щъка около мене, па по някое време се пали и скара, идват и разни други пиянки и те така. В общи линии аз така си почивам.
 11. Не продавам, ако това имаш предвид. Всичко се изпива вкъщи и по маси с роднини и приятели. Вариантът за проба е или на общ моабет, или звънкаш като имаш път към Южен и ти давам некое шише за у вас.
 12. Не знам как и защо реши че съм самотен и тъжно си варя там някъде в ъгъла, със сълзи капещи в казана, но как да е- простено ти е, не се познаваме на живо. Което е поправимо, тъкмо да опиташ истинска бира Пък и в случая коментираме КОНКРЕТНО наливането с бира, а не пиенето по принцип: ако аз изпия 5 литра бира на едно сядане (което, между другото, се е случвало твърде много пъти), половината ми вечер минава в трамбоване от и до кенефа, така щото мехура ми издържа до 3-тата бира, от там нататък теча става неконтролируем . Затова съм ограничил подобни изпълнения само като ходим в Йегера, веднъж на 1-2 месеца. През останалото време- по малко бира от моята и/или други благинки.
 13. Правилно е забелязал колегата. От две години вече бирата си я правя сам, при това вече доста успешно. Първоначалната инвестиция е 200-300лв, много четене и малко лично време. По принцип си смятам варките така, че да ми се застъпват. В редките случаи, когато се получи дупка, взимам нещо от магазина и обикновено е тотално разочерование. Както с Леденото. Тотал щета... 5 литра на ден, естествено не мога да осигуря. Покривам си само личното потребление, от1-2 бири дневно, предимно мои, на колеги домовари и разни крафтове, от магазина, и разхода по банкети на приятели и колеги. 5 литра дневно не е "пиене" на бира, а някакво лудо преливане от гумени двулитровки в празен млекарски гюм. Не виждам никакъв смисъл в това да се наливаш с литри царевично-оризова гняс. Поне на мен не би ми донесло никакво удовлоствие, а от пиенето на алкохол като махнеш удовоствието, остава само алкохолизма.
 14. Бира от магазина не съм пил от месеци, но миналия ден, понеже ми свършиха запасите, се престраших да пробвам нещо и грабнах това леденото: дадох всичко от себе си да го изпия, но до половината стигнах само, другото отиде директно в мивката. Има толкова осезаем вкус и аромат на царевичен грис, че все едно ям качамак. Поредната бг масовка с абсурден маркетинг, в която няма и 10% ечемичен малц, за хмел да не говорим. Само екстракти, заместители и имитиращи продукти. Тъжна работа...
×
×
 • Create New...