Jump to content
BulForum.com

Какво ви минава през главата

Recommended Posts

• Replies 107k
  • Created
  • Last Reply
  On 1/3/2012 at 1:41 AM, djadomraz said:

ПС: Значи правилно съм си помислил, че няма как да е във "Селена", човека изтърсил това с "възрастната първескиня". Не знам какви са статистиките за странава в момента, но аз една позната нямам (или на приятел жена), която да роди преди 25 за първи път. От друга страна се сещам за 2 които родиха около 35 първото си дете.

Ей таква необразованост води до неуспешни раждания, малформации, смърт на родилки и прочие проблеми. Имаш ли идея колко е "нормалната" продължителност на живота и от колко време реално хората доживяват над 50г спокойно. Все пак вземи предвид, че 500г (най, най-примерно) не са НИЩО от гледнаточка на физиологията на един организъм , че да може той да се напасне на промяна с 30г на продължителността на живота.

Това, че съвременната медицина позволява раждания на тази възраст НЕ означава, че това е правилно за родилката и плода и, че трябва да се насърчава такова поведение - не за друго ами защото е рисково. Цялата тая глупост - ще работим, ще учим и после ще раждаме - в повечето случаи е идеалното извинение за това, че липсва каквато е и да е култура в обществото (не само нашето) относно възпроизвеждането, отглеждането и възпитанието на деца. Всеки решил да е родител трябва да бъде похвален, че отглежда поколение, но не трябва е нужно при такива рискове.

On 1/3/2012 at 4:39 AM, Grimjaur said:

Поради подобни причини се наложи да заплаша лекаря, който прие жена ми, с тежки телесни повреди. След това трябваше да се обадя на познат акушеро-гинеколог, а и добре, че тъщата е акушерка с над 20-години стаж, та и тя има връзки. А хората, които нямат? После защо имало криза с раждаемостта...angry1.gif

Цялото здравеопазване е така. И е тъжно, защото на тези хора разчитаме за живота си, а в същия момент хем нямат средства хем малкото които се отпуснат потъват като вода в пясък...

On 1/3/2012 at 7:32 AM, host said:

Ей таква необразованост води до неуспешни раждания, малформации, смърт на родилки и прочие проблеми. Имаш ли идея колко е "нормалната" продължителност на живота и от колко време реално хората доживяват над 50г спокойно. Все пак вземи предвид, че 500г (най, най-примерно) не са НИЩО от гледнаточка на физиологията на един организъм , че да може той да се напасне на промяна с 30г на продължителността на живота.

Това, че съвременната медицина позволява раждания на тази възраст НЕ означава, че това е правилно за родилката и плода и, че трябва да се насърчава такова поведение - не за друго ами защото е рисково. Цялата тая глупост - ще работим, ще учим и после ще раждаме - в повечето случаи е идеалното извинение за това, че липсва каквато е и да е култура в обществото (не само нашето) относно възпроизвеждането, отглеждането и възпитанието на деца. Всеки решил да е родител трябва да бъде похвален, че отглежда поколение, но не трябва е нужно при такива рискове.

Може ли да ми обясниш в такъв случай възрастта на която се пенсионираме каква е? 15 години след средната продължителност на живота?

Но принципно си прав. Ако жена ще има повече от 1-2 деца не може да роди първото на 30... Т.е. не е абсолютно невъзможно, но е нереално.

On 1/3/2012 at 11:30 AM, djadomraz said:

Цялото здравеопазване е така. И е тъжно, защото на тези хора разчитаме за живота си, а в същия момент хем нямат средства хем малкото които се отпуснат потъват като вода в пясък...

Може ли да ми обясниш в такъв случай възрастта на която се пенсионираме каква е? 15 години след средната продължителност на живота?

Но принципно си прав. Ако жена ще има повече от 1-2 деца не може да роди първото на 30... Т.е. не е абсолютно невъзможно, но е нереално.

Циганките раждат с темпо 1,1 дете в година, така че честно казано няма нищо невъзможно. Друг е въпросът как ще осигуриш внимание и ще изглеждаш децата...и как ще ги храниш...

On 1/3/2012 at 7:32 AM, host said:

Ако можеш да ми кажеш как да плащам квартира, ток, телефони, храна, интернет и други подобни, и да гледам и дете, веднага си правя.

Под 2000 лв. месечно просто не ми излиза сметката как да стане, а жената ще ражда като съм убеден, че мога да осигуря нормални уловия за живот на нея и на отрочето.

С жената в момента вадим по около 2000 и не ни стигат, кво ли ще е с дете?

Другия вариант е като циганите - без да се мисли, прави деца пък после ще се оправяме. Лошото е, че мисля за последствията и колкото и да искам дете просто в момента не сме готови

On 1/3/2012 at 12:54 PM, naka_g said:

Ако можеш да ми кажеш как да плащам квартира, ток, телефони, храна, интернет и други подобни, и да гледам и дете, веднага си правя.

Под 2000 лв. месечно просто не ми излиза сметката как да стане, а жената ще ражда като съм убеден, че мога да осигуря нормални уловия за живот на нея и на отрочето.

Другия вариант е като циганите - без да се мисли, прави деца пък после ще се оправяме. Лошото е, че мисля за последствията и колкото и да искам дете просто в момента не сме готови

Човек се простира според чергата. Ако не ви стигат 4К на месец...

Затова сега нямам 7-годипшно дете. Тъпо, тъпо мислене, ама човек късно се усеща...

Ем на мен "по около" ми прозвуча като като на човек.

И 2000 стигат. И с по-малко се оправя човек. Трудно, ама става.

Да де, аз за 2000 имам предвид. За 4к ще си вземат и апартамент, и нова кола. Ама и с 2000 се кара бе! Парите не са най-важното...

On 1/2/2012 at 8:43 PM, eos said:

Видене мерси! Аз вече съм добре и дано е наред всичко с бебчето! :)

Като гледам, обаче как изнудват по тези болници - кой ще те накара да дадеш пари чрез дарение, кой да си избереш лекар, за да не се учи някой стажант на теб и започвам да се отчайвам от българското здравеопазване... Не ми се мисли какво се случва с хората, които нямат възможност, а са си плащали здравни осигуровки?!

Хубаво е да се ориентираш предварително към кадърни лекари. Ако трябва дай някой лев, не са чак толкова много пари. Не искам да те плаша с истории, но повярвай ми - ТОВА на случаен дежурен не искаш да оставяш.

On 1/2/2012 at 9:38 PM, djadomraz said:

Може да се поспори. Принципно не е малка, но не е и чак толкова. Над 35 почва да става рисково ама тя има още няколко години.

Не, не може да се спори. ВСЯКА жена на 30+ с първо дете се води "стара първескиня". Всеки лекар с малко поне акъл в главата ще се постарае да я убеди да НЕ ражда по естествен път, тъй като е много опасно не само за нея, но и за детето. На 35 не е рисково, а направо убийствено.

On 1/3/2012 at 10:50 AM, Antares said:

Обявявам вълната на Pink Floyd:

beer.gif

On 1/3/2012 at 10:50 AM, Antares said:

Обявявам вълната на Pink Floyd:

On 1/3/2012 at 3:00 PM, RaptoR said:

:beer:

Чудна работа - израснал съм с тази музика, слушал съм албумите им десетки пъти, знам наизуст всяка нота във всяка тяхна песен или инструментална композиция и въпреки това сега Пешо като даде линка, отново го слушам със същото удоволствие, въпреки че качеството е кофти и е моно (сигурно всичко останало си го допълвам мислено). :confused Което си е добро и уникално - просто няма как да се отрече. :punk

On 1/3/2012 at 12:44 PM, vinyl_master said:

Взеха ни удоволствието и от пикаеньето

Да, ама пак си е путкане...

Браво! Желязна логика. Изказването заслужава бурни аплодисменти! [край на коментара]

On 1/3/2012 at 4:48 PM, charmock said:

http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=4439291

И аз това и разправям на жената, ама тя държи да ги пере постоянно. :laughing:

Само че има леко разминаване с превода от оригиналната статия от преди ненам си колко месеца "когато дълките почват да миришат ги слагам във фризера"...

Гъз знае 2 и знае 200! Или по-скоро трябва да е "...знае 200 и знае 2...". Не искам да те убеждавам в нищо, но се замисли, дали все пак някъде, измежду познатите ти, няма някои, които да гледат дете със същите, че и по-малко пари? Освен ако не ти е цел детето ти да се появи в училище с най-новия iPhone и да си гледа фейсбука на Mac за 3 бона, другата единствена причина, която се сещам, е че просто не сте готови за дете. Това, че не ви достигат пари, е просто начин да отклониш темата ;)

On 1/3/2012 at 5:56 PM, chistacha said:

Гъз знае 2 и знае 200! Или по-скоро трябва да е "...знае 200 и знае 2...". Не искам да те убеждавам в нищо, но се замисли, дали все пак някъде, измежду познатите ти, няма някои, които да гледат дете със същите, че и по-малко пари? Освен ако не ти е цел детето ти да се появи в училище с най-новия iPhone и да си гледа фейсбука на Mac за 3 бона, другата единствена причина, която се сещам, е че просто не сте готови за дете. Това, че не ви достигат пари е просто начин да отклониш темата ;)

+1 Тъкмо си мислих да напиша почти същите неща.

Гъз знае 2 и знае 200! Или по-скоро трябва да е "...знае 200 и знае 2...". Не искам да те убеждавам в нищо, но се замисли, дали все пак някъде, измежду познатите ти, няма някои, които да гледат дете със същите, че и по-малко пари? Освен ако не ти е цел детето ти да се появи в училище с най-новия iPhone и да си гледа фейсбука на Mac за 3 бона, другата единствена причина, която се сещам, е че просто не сте готови за дете. Това, че не ви достигат пари е просто начин да отклониш темата ;)

Е то ако iPhone и MacBook няма, по-добре на улицата да го пусне направо... Кво възпитание е тва.

Съгласен. С жена ми в момента се оправяме с горе-долу толкова пари. И все пак се престрашихме.

• Veno locked this topic

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...