Jump to content
BulForum.com

mIRCata

Members
 • Content Count

  6884
 • Joined

About mIRCata

 • Rank
  брата на кмета
 • Birthday April 22

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Interests
  Създател на бъгове
  Мен си. ;)

Recent Profile Visitors

681 profile views
 1. Да, дойдоха. Не успях да накарам стария рутер да го играе като медия конвертор и wi-fi AP, та си купих на Микротик един медия конвертор от оптика към UTP. Не ползвам на cooolbox, защото там където влиза оптиката и трябваше да стои техния конвертор, нямам контакти, а на микротика го захранвам по LAN кабела и няма адаптери и щуротии показани, всичко е скрито в секцията. Смених и рутера. Стария (hap ac) като пусна тестовете с кабел докарва над 900мбита download, но процесора е на 100%. С новия hap ac^2 не се разбира, че се товари нещо. Обаче в къщи съм само безжично и единствения кабел в рутера е този на телевизора. По wi-fi уж на 5Ghz е близо 900 мбита по спецификации рутер-а. Аз докарах до към 400 с бъзикане на настройките и една антена на Асус( която на теория трябва да опъне над гигабит) на голямата машина. Не съм задълбавал как да ги направя повече. Чудя се по-нататък дали да не взема едно ubiquiti, че да имам повече мегабити по wi-fi + по-голям радиус на сигнала. Нет има, прекъсвания към сървърите на близард няма. С онази програма по-горе съм пускал по 200 - 300К пакета да следя сървърите им под Вин 10, нямам забележки.
 2. Не е важно кога е пипано за последно. Ако нещо работи, не се пипа. Освен това, точно тази програма Blizzard казват да се използва за засичане на проблеми с връзката към техните сървъри.
 3. https://sourceforge.net/projects/winmtr/
 4. Аз точно това правя в момента. Тъкмо ми изтича договора сега и ще си оставя само кабелната. Стига от cooolbox да решат, че ми искат парите, че от 16 април чакам да ме включат.
 5. Интернет трасето през Румъния има някакъв много сериопзен проблем. Нон стоп дисконекти от едно IP там. Нищо не може да се играе онлайн о тблизардските неща - постоянно започват загуби на пакети от там и всичко е в г*за
 6. Моя също е 128 мб като hap ac-to. И ми направи впечатление, че заема повече памет за разлика от другия при еднакви настройки, даже с по-малко правила. Което не ме бърка, защото тия 80-на МБ свободни, са 2/3 от паметта. И не виждам да се очертава проблем.
 7. Бях вързал двата рутера с един кабел и пуснах bandwith тест между двата. Докара 130 mbts. На hap ac-то CPU то беше 100%, на hap ac^2 беше доста слабо. Към 12 % мисля. Но той е и 4 ядрен ARM. В началото по техните форуми се оплакваха за лоши скорости по wi-fi. Но до колкото разбрах нещата са фикснати. Аз за момента проблеми нямам, но съм на 80mbts. Всичко в къщи е вързано s wifi без телевизора - той е с кабел понеже е над рутера. Проблемите доколкото разбира са основно, че около времето му на създаване са минали на ARM процесори и не са били много в час с тях. Ще кажа как е като дойде coolbox-а. Отделно че заради невъзможността за окабеляване в къщи, няма да използвам тяхната медия, ами си взех една на Mikrotik оптика-> ЛАН, която захранвам по LAN кабела от hap ac^2-то. Дано само кабела дето съм сложил в пода поддържа високи скорости, че не знам какво ще правя в противен случай. Уж е 5e, ще стане ясно.
 8. Чакам да се обадят да дойдат да сложат оптиката. Ще ползвам hap ac 2, (имам и hap ac) та скоро ще мога да кажа как се държат. Надявам се да е скоро, че с тия празници и 5 работни дни да се обадят техниците става след 2 Май и после докато дойдат....
 9. Понеже ми изтича договора май месец, а имах път близо до касата в Тракия, отидох да питам какви са текущите условия. Тъкмо бяха спряли hbo go. Жената там ми каза, че HBO са поискали нови по-високи такси за телевизията и те са предпочели да не вдигат цената на кабелната и чакат да им изтече договора и да спрат да го предлагат като услуга. И че за 6 лв hbo go е по-евтино от това да предлагат пакета. Дали ще свалят цената обаче не знам. Поради същата причина от Cooolbox преди няколко месеца и те махнаха при тях HBO. До колкото знам в момента само А1 остават като оператор, който ги предлага. Всички по-малки се отказват - DC, N3 и т.н. Аз като не гледам спортните канали сега вместо нитро+ пакета ще си пусна основния пакет(каналите напълно ме удовлетворяват), ще се абонирам за HBO Go и ще си пусна нет от cooolbox. Че напоследък някои тяхни международни трасета са нон стоп с проблеми и пада връзката. Което не е точно по тяхна вина, но това не значи, че пък аз трябва да го търпя. Да си сменят пътищата.
 10. Хайде още един си замина. Рано, рано
 11. Нали се сещате, че с масовото ходене на почивки из Гърция, Румъния, Италия и т.н, ако спрат на хората роуминга си е чисто самоубийство? И то няма да е баба Гина от село, която не е мърдала и плаща сметка 5лв, ами са все хора ползващи големи планове и плащащи по-големи такси. http://lignumcad.sourceforge.net/doc/en/HTML/index.html -тука няква програма за мебели. Май
 12. Да бе, точно! И как точно го прави?
 13. С отворени или затворени въпроси е?
 14. Ще цитирам условни суми, колко за примера. Ники има следното предвид: Един работник на заплата взима 1800лв чисто, която да си харчи. Той толкова вижда реално за своя труд месечно. Но работодателя за да получи той 1800 лв в картата се води, че му е превел - да речем 2500, но отиват за здравни, пенсионно, ДОД и т.н. Обаче освен тия 2500 за работника, фирмата има и едни нейни задължения по него - да речем още 500 лв там осигуровки и т.н дето се водят за нейна сметка. Така един работник да може да похарчи в края на месеца 1800лв, на фирмата и струва 3000лв месечно. Сега Ники иска фирмата директно да даде на работника тия 3000лв, той пак ще и струва толкова, тя няма да спести нищо, и той после сам да ходи да си внесе 1200лв данъци и т.н удръжки, че да го заболи сърцето. И тогава да му светне що работодателя таксува 100лв на час, а за него стигат 10лв. Защото наистина повечето работници не отчитат тези допълнителни разходи, които хвърчат, защото не ги виждат, за тях са нереални. Нещо на хартия там счетоводно. И това е масово, независимо дали си комбайнер или програмист. В нашата фирма аз също не знам колко точно дават по мен. И не си и правя сметката също. Ники и ти сте тези дето плащате заплати и ги знаете, но наистина 90% не ги знаят и отчитат тези неща. Може би само тия дето работят счетоводство се сещат за това. И като разберат, че дават по 1200лв на месец, а в болниците е мизерия, няма направления, пътищата са с дупки, полицията не работи, а циганите си веят байряка и ще кажат - я се ебете с тия социални програми. Аз да плащам на мангала, пък за мен да няма. И да почнат едни неудобни въпроси - къде и за какво ми отиват парите? Що администрацията е толкова раздута? И т.н и т.н. Докато се появи някой да праща на екскурзии с хеликоптери. А за Ангел - пълни си картата с пари, само че електронно друг му я пълни месечно със заплата - не взима пари, и да ги внася на каса. Той много кеш не вижда - за него са електронни, цифри някви на екрана на банкомата. Не е кредитна карта, да ходиш да я оправяш всеки месец. Влизат електронно в картата от работодателя, електронно ги харчи за сако. Кеш - тц.
×
×
 • Create New...