Jump to content
BulForum.com

naka_g

Members
 • Content Count

  451
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by naka_g

 1. На Руси нещата са само made in china. Последните дето съм монтирал даже си бяха с китайските вестници.
 2. Имат значение много неща. Ъгъл на разпръскване, височина, разположение на осветителното тяло, има или няма разсейвател. Те затова се дават светотехническите данни на осветителното тяло.
 3. За жилищни помещения мися, че беше 150 но наредбата не ми е под ръка
 4. Осветеността се смята в луксове. За различните помещения минималната осветеност по наредба е различна.
 5. Трафик на малко дете, дете което търчи из апартамент и ако го халосам с вратата може да викам бърза помощ.
 6. И излизащия от тоалетната да блъска с вратата минаващия по коридора. Мислете малко преди да пишете.
 7. Те хората си слагат елмарк или чинт за предпазители и дефектнотокови. Редовно има питания тва табло малко да го оправим - поглеждам таблото то леш - кое къде отива като кабел, загадка. Като им кажа цена - ама много. Баси като се запалите или ви тресне по-малко ли ще е?
 8. По спомени точно тук, съм разправял за една моя случка.Преди години се връщам от някъде по магистралата в посока София - Пловдив. Малко след отбивката за Пазарджик каруца на магистралата, в лява лента караща в насрещното.
 9. Задължително електромера след предпазител или изключвател. На входа на всяко табло е добре да има главен прекъсвач.
 10. Взимаха за +30 за един месец, нагоре се увеличаваше срока. Както казах вече, с камера извън населено място само глоба. Не ми се търсят промените в закона, но ги има.
 11. Закона е променен. Вече не взимат книжка със снимка за превишена скорост, само с акт от пътен патрул. В рамките на населено място за над 50 км. над ограничението пак взимат.
 12. Още не съм решил. Зависи от цените.
 13. Смяна на матрица на лаптоп в Пловдив?
 14. Същото като: След малко свършвам,имам 4 връзки и затварям таблото. Хвани тия 3 часа мъки, проверки що да го ...и генератора не спира и тн.
 15. Налагало ми се е да контактувам и работя с енергото (не само ЕВН) много повече от теб, Думи на човек от енергото "Ще те вържа, ама донеси 3 биметални клеми щото нямаме".
 16. Да ама не. Енергото ходят с по една отверка, клещи, тестер и резачки. От мен да мине отверките може да са 3 - 5. Аварийните групи са по-добре. А за работа под напрежение, забранено е. Под напрежение се работи само по 400kV мрежи. А 220 волта освен да ти помогнат за ревматизма, друго не могат да ти направят, стига да знаеш как и къде да пипаш. Иначе редовно двама ел. техници се движат с повече инструменти и техника отколкото струва колата с която са, говоря за мойте работници. Ситнежа в куфарите - накрайници, обувки, болчета, гайки и тн. също струват маса пари. За поялниците - мой работн
 17. Тук съм съгласен. Хората искат всичко за без пари. Аз като взема играчка за 2 лева на детето, знам че я работи 2 дена, я не.
 18. За мен е важно хляба да е бял, хайвера може и да е черен.
 19. Аз като работодател ви казвам, ако плащам на ден на човек 50 лева, той трябва да вади минимум 100 за да не съм на загуба. Работниците не се сещат, за разни неща като: Осигуровки, счетоводство, коли (горива, ремонти), инструменти (имам такива дето струват по над 7500 лв), наем офис, наем база, пазачи за тая база и тн и тн. На работника не му пука, той свършва работа в 5 и на края на месеца си чака заплатата. Аз че съм по срещи до 7 да им уредя тая работа и после си взимам за домашно да преглеждам изготвените оферти, щото на другия ден трябва да се предадът. Това че на мен не са ми платили н
 20. Това горното искам да го видя как катаджия ми го пише в акта. Що подяволите е знака забраняващ обратен завой, след като не се слага. И понеже дебнат малко преди бетонния мост по-добре да се прави обратния точно преди колчетата дето наслагаха. Първо избягваш патрулката дето кисне на тротоара, второ нарушаваш само една маркировка (вярно двойно непрекъсната). Та да ви го на бипам в устата на всички отговарящи за движението в Пловдив. Руски затворена една лента, моста на ВХВП едната лента затворена.движението двупосочно в другата. И тия малоумници от чистота ли са, от да им го набипам отзад л
 21. Тия пак почнаха с масовите акции. Преди години пак им забраниха да спират коли просто така и се почнаха акции Комар и т.н., и като са ме спирали две седмици след забраната на въпроса защо ме спирате ми отговориха "Трябва ли да има причина да те спра" http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2013/09/25/2147861_ministur_iovchev_zabraniava_rutinnite_proverki_na_putia/?ref=rss http://news.plovdiv24.bg/460179.html
 22. РДНСК Пловдив. Дори да е 6-та категория (преметваем обект) пак трябва позволение от общината, ако няма следва събаряне(демонтиране), като дават време сам да си го махнеш. Има ли сигнал са длъжни да до проверят. По ЗУТ даже ремонт е задължително да се съгласува с общината. Говоря за махане на стени, промяна покрив и тн. Допълнителна информация на ЛС
 23. Разлика между печалба и приход да правиш. Аз поне го разбирам след заплати,осигуровки и тн. на два работника от тоя клиент им остават 1000 евро печалба.
×
×
 • Create New...