Jump to content
BulForum.com

gado

WRZRU Moderators
 • Content Count

  9943
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by gado

 1. Ама много си зле, Писателю! Ти прочетели какво пише в линковете, дето си постнал или ги засили, колкото да се направиш на осведомен? Щото отговорите на питанките ти се съдържат точно в тези самосиндикални статии. Уикито е нещо готино да го ползваш като патерица, ама трябва да знаеш как да задаваш въпросите. Същото е, както и с Чичо Гошо. Както и да е. Не мисля да те отразявам повече, или поне докато не се научиш да питаш и четеш.
 2. Трудна работа е това със засичането, освен ако някой точно по това време е бил на съответната честота. След като имаш понятие, значи знаеш, че честотите и кодовете за комуникация, както и тези отговарящи на НРЗ се менят в планиран порядък, по планирана схема. И порядъка и схемата се водят Военна Тайна (тоест, по-тайно от това - Бат Бойко колко пъти си е ожулил коленцата или с коя порно звезда Перучката е прекарал нощта, в опити да вдигне малкия Рижко). А онова, дето някой седи и прослушва едновременно целият възможен обхват е само в надрусаните мечти на холивудските сценаристи. Не, че тези честоти и кодове са нещо наистина трудно за прихващане, въпросът е, че точно в тези секунди, някой е трябвало да бъде на точно тази честота и да следи точно тази позивна. Някак няма как,мисля. Или ако има как, то нещата яко ще засмърдят ако всичките тези съвпадъци са се случили едновременно и в правилните наушници.
 3. Това, дето било глупост ще го подмина за момента. А 'що не вземеш ти да се поограмотиш за Киевска Рус, какво изобщо общо има с Украйна. Както и какво представлява казачеството. Обществения му строй и прочее дребни работи. Ама все важни детаилчета.. Щото не Киевската Рус, чийто основоположник е Рюрих и варягите му, а именно хетман Хмелницки и казашките роти искат присъединяваме към Русия. За да не загубят казашката си идентичност и религията си. А дяволът се крие именно в подробностите, Драги ми Начетен от Уикипедия, Приятелю! П.п. Кучето смърди откъм понятието - Казачество ;)
 4. Македонците са сърбизирани около 80 години. А колкото до украинците или не ме прочете, или идея си нямаш защо изобщо ги има, а не са изконна част от Полша. Вместо насред Киев да му направят златен паметник на Хмелницки, те серат по името му. Но пък претендират, че , ъъ... древните укри са прокопали Черно море. Македонска му работа, мен ако питаш! П.п. А държава наречена Украйна, никога не е имало преди деведесетте. Територия, да, но държава, не. И когато започнеш да сереш в копанката, от която те хранят, нормално е да те ошамарят или изобщо да спрат да те хранят. В случая доста гальовно ги плеснаха през пръстите.
 5. Хех... Те и украинците вече си имат държава. Ако и като македонците, никога да не са съществували като нация и държавност. А първите дори успяха да осерат яко името на човека, благодарение на, който са се запазили като православни и са оцелели. Отричат ключовата роля на Переяславската Рада за оцеляването на казачеството. И дори промениха името на град Хмелницки на непомнявечекак. П.п. А макетата са друга бира. Няколко години сръбски шамари и репресии и са се отрекли от българщината си. Съвременният им език е български, писан на сръбска пишеща машина. И понеже сърбите са им набили в мекишарските кратуни, че са различни от нас, понеже те били славяни, а ние татари. Имаме на лице и днешните поводи за смях, произлизащи от пресата и нет пространството им.
 6. Ти остави това, то е ясно, че е вярно колкото и понятието македонска и украинска нации. Още една голяма гавра е и наричането на азбуката ни Кирилица (по-горе нарочно не я нарекох с истинското и име), а тя всъщност е Българица! Създадена е по поръчка на Симеон първи от Климент. Кирил и Методи създават глаголицата, която така или иначе се използва за известно време само в българското царство. Но пък Българицата в онзи момент се налага в цяла източна Европа. Дори румънците, дето никога не са ги писали "славяни" до средата на 19 век пишат на нея и са се молили в църквите си на старобългарски, а не на румънски език. И в по-новата история е въведена и в Монголия. Да оставим на страна, че руската култура, църква и език са цивилизационна рожба на България, колкото и да ритат срещу този факт и да се правят на наследници на Византия (което отново е лишено от съдържание понятие, понеже Византия не е съществувала никога).
 7. Интересен материал за всички защитници на тезата, че съществуват т.н. славянски народи. Да постна настоящото ме подтикна един скорошен спор с един отворко, дето яко се беше назобал с история писана на руско-гръцка пишеща машина. Материалът има и продължение. П.п. Въпрос за 5 с'тинки и кутийка от безалкохолно - Защо не са открити славянски исторически паметници в промеждутъка между тракийските и тези от т.н. първа българска държава? Разширявам въпроса, като за точен и верен отговор, кутийката се заменя с пълна такава - Къде изобщо намерени археологически останки от такъв народ? И в кой писмен източник от онова време се споменават Словени (грамотни) като етнос, а не като обществена прослойка? П.п.2 Ако някой ще се пъне да рови, нека избягва масовата рускоезична продукция. Понеже според ония същешствува език, наречен - Църковно славянски (а не старобългарски). Както и преди глаголицата и кирилицата е съществувала славянска азбука, наречена - Буквица.
 8. Не е върху детската площадка, комшу. Дали си обърнал внимание, че между площадките има едно петно със стари, бетонени кашпи, което изобщо не е пипано и облагородявано? За него става въпрос. И до колкото знам, не става въпрос за кооперация а за търговски обекти.
 9. Посипвам си рунтавата по метросексуалистки глава и брадясалата (пак по таковаму) муцуна с пепел. Бия чело у земя и признавам... Ми... аз лично продължавам да не те вдявам. Ама това съвсем не омаловажава факта, че треа леко да поиздърпаш бастуна от задника си, поне щото да можеш да мърдаш шия. П.п. На Ина няма да и ходи, понеже линиите на лицето и не са такива. Прическите не са универсални. Пък и е съвсем наясно със собствената си прекрасна женственост за да се лиши от буйната си лъскава грива, заради моден повей. Знаеш, че не е тип - Мацка по пенюар и пантофи, чийто единствени вълнения са да не загори лука за яхнията и кво аджеба ще се случи в следващия епизод на София ден и нощ. Щото ако беше такава, нямаше да допусна да е с мен толкова време вече. Та опитът ти за корелация се провали безславно. Съветвам те да чуеш отново какво казва Бат' Каца.
 10. Голеем си мисир, чес'но! Превърнал си се в тотален чичка, а си по-малък от мен, Тва първо. Второ. Кат те дразнят толкова, ми спри да гледаш такива недоклатени телевизии бре, Мисир с мисира ти! П.п. Е не мо'а се въздържа да не те поздравя с нещо, дето ми е от любимите
 11. Мдаа.... Дуал буут ще е явно. Проблемът с Протон е, че е само за клапанджийски заглавия, до колкото виждам. А аз имам евъргрийни, на които държа, които едва ли са в тяхната библиотека. Говорим за Роуг скуадрон, Фрилансър, всичките джедайски академии, AIM частите (последното и без това със зор го накарах да тръгне на многоядрен процесор).
 12. Че кво да и е? Закачливо неглиже. Ходи му на девойчето даже. А всъщност след кратък период на недоумение реших, че визираш картонената папионка на кълвача до нея. Ама като дочетох до тук и видях, че си турил край на тоя съспенс....
 13. Въпросът не е във вкуса. Вероятно ще докараш съвсем прилично, а може би и по-добре от традиционните технологии. Въпросът е, че това е едно доста неприятно (Е). Производителите на едро приказват едни приказки, в които сравнянат леталната доза на натриевият хлорид с леталната такава на сместа от натриев хлорид и натриев нитрит. Разбирам ги. Бизнесът си е бизнис. Имам някакви впечатления, щото по случайност съм и професионално свързан с бранша. Медицинските изследвания в контролирана среда обаче сочат доста интересни резултати. Дори и в природата да има някъде богати източници на натриев нитрит, твоята обмяна на веществата като всеяден бозайник е устроена по-друго яче, вервай ми! Може да се ебаваме с веганите, но не може да им се отрече, че в поне едно са прави. В колкото по-първична форма е една храна, толкова е по-полезна и безвредна! Аз лично си падам пурист. От там на сетне всеки има сива маса между ушите си и може сам да си прави сметката!
 14. Дръж ларингофона или каквототам ползвате в момента близо до гушката, и не мъчи пачицата с чужди и безинтересни теб хави.....
 15. Иване, и на мен идеята ми е вече да ползвам Уиндоус само и единствено за игрите, и то ако наистина се налага! Слава Богу, някои от ценените от мен игри си имат издания и за Линукс. Но не мога да прежаля евъргрийните в заглавията от последните двадесетина години. Сещаш се, че по онова време Линукс беше една розова мечта за ламерския потребител и никой разработчик не си потеше задника да портва за тази ОС. Предполагам и, че именно заради тези ми старчески слабости ще трябва да имам дуалбуут, вместо тотално да отсвиря малко меките рекетьори. Тия си позволиха настоятелно да ми препоръчват подмяната на конфигурация с I7, 2 GB видео, 8 рам, щото не била съвместима с последната им боза. Мамка им и очилато-бозава! Преди тази препоръка бях чел някъде, че здраво инвестирали в разработка и производство на хардуеър. Та ми падна с'тинката, дето печелившо на честитите, които в следващите десетина години ще им се наложи на всеки 2-3 години да си сменят конфигурациите. Щото уж окончателната боза, вече няма да се подържа от тях. Вика да няма нужда и моята лепта да налива в мижавата фондацийка на онзи сварен, очилат плъх. Щот завалата иначе бачка единствено про боно и не прехвърли капитала си в собствена фондация, щото да не плаща такива данъци, ами светът да добрува. Дет се вика - Ай сиктир бе @ыSЭ+# този!
 16. Браво на теб! Похвално! Това даже и аз като обущаря със скъсаните цървули не си го позволявам, ако и никой да ми ми плаща за напрягането.... Ама споко! На Мисира от топлообменника излезе ЗЕЛЕНА пяна, та вероятно има още какво да наваксваш.
 17. Асене, лично на мен като абсолютно ламерски Уиндоус потребител, Приятелската Мента мие идва дюшеш! Нищо прекалено различно за боравене, като за ламер потребител на Уиндоус. Друг е въпросът, че още не съм си взел второ ССД, че да спретна истински дуалбуут. В този смисъл по-горе питанката ми беше, дали трябва да преинсталирам повечето игри през Wine, или уиндулският емулатор ще ги разпознава. Вероятно въпросът ми звучи тъпо в момента за копченатискачите. Но няма как да се ширя свободно в дисковото си пространство на този етап.
 18. Лично при мен проблемът съществува само при DTS аудио. Не знам за какво иде реч и що ми дава, че форматът не се подържа от устройството, след като пише, че кутийката дъвче всички долбита. Аз лично ще го мисля този проблем, след като ъпгрейдна домашното аудио със съвременен ресийвър. Ама пък енкодването към АС ми върви адски бързо, когато го задам, та не мрънкам особено в момента. Иначе кутийката откъм приложения е разкошна, доволен съм.
 19. Почисти си охлаждането! Не говоря на тебе, Ангел.
 20. Така, де. Като обърна това 40 в 4.0Kw, излизат към 14к BTU. Не съм запознат с модела, не ми се и ровеше по гугъла, но предположих. Машинката е добра, ако и да не е първа младост. Чисти филтрите и ротора редовно (филтрите един път на седмица през активен сезон, ротора един път годишно) и ще ти служи вярно още дълго. А като го чета това BPE, какви спомени ме налегнаха за първите инвертори на Осака в България.... Бяхме млади, мамка му
 21. Нямах и на идея, че някога ще се изкефя на някой от т.н. летни хитове. Ама в случая това според мен влиза в графа - По0добро от оригинала!
 22. Ъъъ.... Забравих да кажа, че няма универсалка, дето да помни кодовете си след смяна на батериите! За това и хората (както и аз самият правя в по-големите си обекти) Записват кода в гнездото на батериите и програмират за секунди след смяната.
 23. Охоо..... Кетъринг.... Трябваше с това да започнеш... Такива малоумници и лешпери, каквито можеш да намериш в почти всяка една кухня, нито световен X-фактор, нито- Светът търси таланти може да събере и за три издания! Горното изключва читавите готвачи (тези, дето не използват мозъка си за сгъстител на шкембе чорбата). Но пък и те като правило не работят или поне не го правят дълготрайно за 1500 лева, повярвай ми! А именно готвачът може да направи една кухня - кухня или тотално да и eбe майката. Мисля, че ти май по някое време по различен параграф се възползва от услугите ми. Значи би трябвало да ми имаш телефона. Звънни ми ако е така и ще те консултирам технологично, без да ти струва нищо. Мисля, че мога да ти помогна в голяма степен (когато говорим за кетъринг), така, щото да не ти се налага да търсиш наистина специализиран персонал.
×
×
 • Create New...