Jump to content
BulForum.com

gado

WRZRU Moderators
 • Content Count

  10113
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by gado

 1. Айде аз да ти го обясня още малко по0-така! Ти какво би предпочел? Да си отидеш след 2-3 давене със собствения си мукус или да си отидеш след месеци мъки от сепсис в следствие на декубитални рани, щото някой те е ползвал за морско свинче!? Стига вече глупусти, щото ще ви еВа и тъпите номера! С оня, канадския мисир в рамките на по един пост успяхте да се превърнете в еманацията на венеца на божието творение. П.п. Бахти!
 2. Мъдра жена... Ама няма жени, дето да я чуват....
 3. ИЗКЛЮЧИТЕЛНО мъдро изказване! А аз като един изявен пацифист да попитам... Що трябва да ги мъчат старците като опитни мишки, щом така и така няма да доживеят до евентуални странични ефекти след 5-10-15 години? И още един въпрос по отношение на премъдрата мъдрост, дето нямало смисъл да се слага на деца и млади хора. Не знам какво ви позволяват да четете там, ама в началната фаза на заболяването, болният е приносител, без значение дали и в каква степен ще се прояви в последствие развитието. Тоест, от момента в, който вирусът започне да се репликира в теб, ти започваш да го ръсиш навсякъде. И това няма никаква връзка с възрастта ти! П.п. Щото явно и ти имаш проблем с гугълирането когато не ти изнася, ето ти малко за Доц. Мангъров. Човек не ангажиран политически. Човек не произнасящ се ултимативно по въпроси свързани с хирургията. И единственият чийто глас се чуваше в някаква степен, запазил хладнокръвие и говорещ от гледна точка на чисто професионалната си компетенция. Обърни внимание на специализациите му. После ако ти се занимава, погледни и специализациите на пъпешите от НОЩ. Няма да коментирам повече
 4. Отмениха си го като пичове. Ама обратната страна на Ангел по случайност не се е осведомила....
 5. Ангел. Приключвам с теб, понеже не ми даваш избор, освен да реша, че наистина си глупав. Ъъъ... А може би се сещаш, че към момента май единствено турците са дали заявка, че са успели да изолират (тазистрашнанапасттозиужасТтозиаТ), ама и те не са сигурни съвсем... Та да си дойдем на думата. За какви ваксини си говорим, при условие, че дори още не е установено какво точно представлява тази молекула? Ще си преливаме кръвна плазма от оздравелите чак до второ пришествие (щото вече се изяснява, дето не се създава дълготраен имунитет). Или какво? Мангъров може и да не изглежда упрятно (като за милиардерска компания), може и да има говорни дефекти. Но наистина знае за какво говори човека, ако и преценката ми да е чисто дилетантска и почиваща на беглите ми познания от обща култура. А грижата по спасяването на давещите се е грижа на самите давещи се. Стига естествено корпоративните (демек "държавни") интереси да не се стараят да им отнемат и последната сламка за хващане. А грипът не трябваше да го пишеш безобиден без кавички.
 6. Това за бабите от твоя страна беше наистина тъпо сравнение. Викаш, много е яко, когато си дръпнеш на компютъра продукт, за който се предполага, че в общи линии трябва да прави нещо, ама е все още в... да речем, Тета версия. Щото са ти казали, че тва е якото нещо? Само дето тук не говорим за система с функции Инстал-Ънинстал и Ласт гуд ноун конфигурейшън. Дали започваш да топлиш какво е имал предвид Мангъров? Щото аз го разбрах човека още, когато преди дни излезе това му изказване. Само си задай въпроса защо все още няма ефикасна ваксина срещу "безобидният" грип. И това след десетки години развойна дейност. Ама се опитай да си отговориш честно и по съвест. И викам да приключваме въпроса. П.п. Тръпна в очакване да разбера от теб какво е мнението ми по въпроса за ваксината. Честно!
 7. Кай чесно! Баба ти врачка ли беше, че така изведнъж ти избликна какво е според мене? Аре прочети в скапания гугъл и не ми се прави на отворко, щото те водя с десетки години опит във вътрешно заводския хумор! П.п. Ангел. Тестовете от кога станаха да не са част от разработката, бе!?
 8. И да се опиташ да го скриеш този факт, пак ти личи. Попитай Гугъл какво представлява нещото, наречено вирус. После си понапъни сивото между ушите и съм сигурен, че ще се сетиш кой в случая говори глупости. Знам, че си голям фен на филмовите реализми, ама да ти кажа... Ваксина съвсем не се синтезира в рамките на 2-3 часа в палатка при полеви условия. Както обикновено става в американските филми за поредното спасяване на света. Таа... Мисълта ми е, че е добре да го четеш внимателно този човек, който няма никакви причини да не излиза с името и дипломите си. П.п. А, да... Та да ти кажа. Не си бил роден още, когато мен са ме ваксинирали срещу грип. И всяка година излиза поредната ваксина, също толкова недействаща, колкото и от предходната година. Започна ли да сещаш или да ти го река в прав текст?
 9. Човек, на когото Вярвам, понеже наистина знае за какво говори. И естествено Бащицата О, Господи Бойко мой, не пропуска нито един сгоден момент да покаже точно какъв прост и селяшки тулуп е....
 10. Ти виж газената тенекия на Тулупе какви ги бръщолеви за спуснатите от НАТО директиви, в опит да оправдае онова си насиране с - Много ще измрат. Яко ще измират. А сащовските '"правителствени ""полети, всъщност ще са платени за всеки, дето не се числи към умния или красив персонал. Тоест всеки нонесеншиъл поданик на поредния Урко, ще трябва да бърка в джобчето, че да има удоволствието да бъде ""спасеноттаябелодробна чума"" от собственото си правителство. Заеби! Ние поне БЦЖ си имаме, а ония даже и мозъчни клетки, отговарящи за функции извън церебралните си нямат. Най малкото, така и не разбраха, че Вождът им препоръча белината да се ИНЖЕКТИРА, а не да се пие!
 11. Интересно... Току що добавих в сървъра и Библиотека Музика. Кутийката прави малко чалъми, ама я намери и започна да си я просвирва без никакви ядове. А филмите неще и неще да ги пуска. Ангеле, всички филми от библиотеката си вървят през Плекс на компютъра ми!
 12. Няма липсващи файлове, бе! Всичко си е, каквото и в папките.
 13. Трай мирен! Вече сме в сезона на тортите. Та е нормално. Ама онази пачица наистина не я разбирам, още повече, че не и се вижда физиономията, поради което никой лично не би я обвинил като приносителка на зле изглеждащ задник.
 14. Сървърът е на машината, на която са и шернатите директории. А самият сървър е сканирал именно директориите, които съм задал като мрежови устройства (задал съм ги като такива за улеснение). Но пък като се замисля... Нямам спомен дали преди преинсталацият първоначално не ги бях посочил като обикновени папки в дяловете. А назначаването им като мрежови устройства не го направих заради експериментите ми с ВЛЦ в кутийката. П.п. После ще пробвам да укажа на сървъра да сканира конкретните директории в дяловете.
 15. Тая пръдла, вместо да се кефи, че и правят невзрачният гъз известен... Ама иначе в диско/чалготеката вероятно го дава за употреба срещу две водки Флирт и обещание за возене в лачена тачка.... Не ги разбирам вече лапетата. Честно!
 16. От битака в Пазарджик. Често се появяват там. И, да. Живачните са далеч, по-точни от електронните боклуци!
 17. Егати! Предявени авторски права върху иначе семпъл задник, дето можеш да го зяпаш съвсем несанкционирано (стига да нямаш нещо по-належащо за правене, като да пиеш бира да речем) на който и да е басейн/плаж? Чес'но!?
 18. Не помага. Пробвах го преди да пиша тук за този проблем. Процедурата е проста. Влизаш в предпочитани сървъри и отчекваш всичко ненужно или не актуално. Направих и ресканване. И двете неща не помогнаха. Но пък буквите на шернатите драйвове май наистина са различни. Според мен обаче тези букви нямат отношение към плекс клиента в кутийката. А когато след преинсталацията на компа отново ги създадох като мрежови устройства, Плекс си ги сканира и вкара като библиотека без никакви драми.
 19. Всъщност е достатъчно да носиш само копие от дипломата за завършено основно образование. Защото точно то ти е нужно за да изкараш Б категория. Поне законът гласи така.... П.п. А защо отново се изисква, след като си представил валидно СУМПС за кат. Б. Е една наистина дълбока мистерия...
 20. Иване, 10ка няма да сложа, защото адски се вбесявам, когато някой си мисли, че IQ то ми е някъде около телесната температура! Микроскопичните меки стронгли ми рекоменднаха да си купя нова машина, че да съм нямал ядове с последното им творение. При това, забележи, сегашната ми конфигурация е с i7 на 2.8Гх, 8 гиги рам и прочее. Та в този ред на мисли имам подозрението, че чрез 10ката, съвсем скоро ще започнат да изнудват потребителите да купуват нови компоненти и конфигурации. А едва ли за някой вече е тайна, че Майкрософт яко инвестират в хардуеър. Като гламав техничар, мога да ти кажа, че Сура 1ва в Корана на техничаря гласи - Щом едно нещо работи, не го барай! А аз съм достатъчно правоверен, че да не криввам от подобно Свето откровение. Колкото до кутията, нямам абсолютно никакви проблеми с другите приложения в нея. Освен това настройките и по отношение на свързаност с мрежата са до толкова, че да и посочиш към коя мрежа да се свържи (свързва се единствено чрез УайФай) и нищо повече. Пък и, както по-горе казах. нямам проблем да видя библиотеката си през нея. Нямам проблем и да заредя конкретно заглавие. Нямам проблем и да настройвам субтитри или звукови пътеки за конкретното заглавие. Преблемът се явява няколко секунди, след като съм дал команда за пускане - Грешка при свързването, моля рестартирайте сървъра и приложението. Които рестарти естествено не помагат. П.п. Понеже видях Теди да споменава, че има вероятност след преинсталацията да е сменено ИПто. Рутерът ми е настроен да раздава по DHCP и до сега не съм имал проблеми с това. Всъщност имах подобни проблеми, когато за проба бях вкарал статични IP за кутийката и компа. След 2-3 дни започна да ми прави абсолютно същият проблем, но като разкарах статичните, нещата се оправиха.
 21. Kodi сам се постара да ме откаже да го ползвам заради ядовете, дето започна да ми прави още от самото начало. Докато Плекс просто го инсталирах, направих акаунт, инсталирах го и на кутийката (Мибокс S). И нещата литнаха от самосебеси. Без ръчкане, без допълнителни настройки. А по текущият ми проблем, имам подозрение, че или трябва да правя нов акаунт или при инсталацията на ОС има нещо. По отношение на Уиндоса подозрението ми е свързано с това, че примерно, за ДайректХ ми се наложи да свалям някаква ДЛЛ, че да тръгне изобщо каквато и да е игра. Но в конкретния случай просто не знам от къде да подхвана, че да разплета чорапа...
 22. Оказа се, че и Авира си има някакъв файъруол. Спрях го, но проблемът си остава. А в рутера си нищо не съм променял. Преинсталирах приложението в кутийката. Също не помогна. Имам тежко подозрение, че ще трябва да преинсталирам и това, на ПЦто, понеже търсеше старата ми конфигурация. И въпреки, че в прясно инсталираната боза компютърът е именуван със същото име като в старата. Плекс показваше наличие на два сървъра с еднотипни имена, единият от които, не активен.
 23. Да беше започнал с това, че е с рециркулация, че да ти кажа какво да погледнеш. Щото във форумите, когато се задават въпроси от техническо естество е добре да се предоставя и мьксимално изчерпателна информация. Ама споко. Скоро отново ще се случи същото (буца лед, блокирал вентилатор, прегряващ компресор и всички последващи благини). Мога да ти помогна със специализиран съвет какво и как САМ да направиш, че да спестиш и някой лев. Но докато не си коригираш тона, няма да го направя.
 24. За Уин 7 става въпрос. Пак повтарям, нямам проблем през кутийката да видя сървъра с шернатите папки в ПЦ. Намам проблем и да променям опциите в конкретните заглавия (субтитри, аудио и т.н.). Проблемът е, че като дам старт на заглавието, след няколко секунди въртене ми дава, че има грешка при свързването. Сега като се замисля... Преди преинсталацията, антивирусната ми беше Аваст (нищо не съм пипал като настройки там). Сега обаче, момците, дето ми преинсталираха са сложили Авира, която пък ми е пълна мъгла. Според мен не би трябвало да е там проблема, ама.... А файъруол ползвам само през рутера си (Линксис 1700) , но там нищо не е пипано като различни настройки от преди. Та съм в здрава чуденка в момента. Впрочем, рядко, но все пак се случва, кутийката да спре да вижда домашната ми мрежа (но пък всички останали устройства в нея си я виждат и си се свързват). Но не мисля, че това има общо, понеже всички приложения с изключение на Плекс си работят безпроблемно след рестарта на кутийката.
 25. Случи ми се странен проблем с Plex. Наскоро си смених системния дял (цялото ССД) на ПЦто. Съответно преинсталирах и Уиндоуса. Днес се опитвам да гледам филми през плекса на кутийката. Сървърът ми е настроен, кутийката вижда компютъра и шернатото съдържание. Заглавията се зареждат в плеъра, но при отип за пускане след няколко секунди ми излиза съобщение за грешка при свързването с препоръка да рестартирам сървъра и приложението. Което и направих неколкократно, но не помага. А английският ми е доста далеч от нужното ниво, че да си приказвам със съпорта на Плекс. Става въпрос за филми, които съм си гледал без никакви проблеми допреди преинсталацията на ОС. Някой някакви идеи за какъв проблем може да става въпрос? П.с. На компютъра през същото приложение обаче всичките филми си вървят, така че вероятно не става въпрос за кодеци.
×
×
 • Create New...