Jump to content
BulForum.com

Какво ви минава през главата

Recommended Posts

On 1/11/2017 at 6:32 PM, ARPAnet said:

В Пловдив родителите ми живеят в баш военен блок и не съм забелязал някой да грабне лопатата и да почисти отпред :))

Тихо сега! Казармата им е виновна на хората, че не могат да си възпитават децата и се превръщат в лайна...

• Replies 107k
  • Created
  • Last Reply

Естествено, че липсата и е виновна!

Лайна винаги си е имало, ама година и половина - две учене по трудния начин, никому не са излишни ;)

Я, привърженици на леката работа и на мекия хляб :). Ако си мислите, че ще възпитате дете като го дундуркате в пухени одеала и го държите в идеално подредена и уредена среда, много се лъжете. За организиране и постигане на нещо смислено със собствени сили много по-полезни са общия външен враг и редовното преодоляване на трудности от всякакъв характер. Елементарна психология, която за щастие все още никой не я е отрекъл, а е само удобно забравена.

On 1/11/2017 at 4:35 PM, w00x said:

Не е казармата проблема. Хората, ходили в казармата, също карат през просото...

Нема мъкнем на гръб и тея дет не сте ходили. Не мое само ние ходилите в казарма да ви вършим работата, клатипишковци.

On 1/11/2017 at 6:53 PM, gado said:

Лайна винаги си е имало, ама година и половина - две учене по трудния начин, никому не са излишни ;)

Много е излишна даже. Не знам кой разумен човек би забавил развитието си с 2 години за да се научи от коя страна се държи лопатата.

On 1/11/2017 at 6:54 PM, instinct said:

Я, привърженици на леката работа и на мекия хляб :). Ако си мислите, че ще възпитате дете като го дундуркате в пухени одеала и го държите в идеално подредена и уредена среда, много се лъжете. За организиране и постигане на нещо смислено със собствени сили много по-полезни са общия външен враг и редовното преодоляване на трудности от всякакъв характер. Елементарна психология, която за щастие все още никой не я е отрекъл, а е само удобно забравена.

Уверен съм, че пухените одеала не пречат на ничие развитие :) Уредената среда също не пречи, само улеснява. Живота е достатъчно комплексен, че да е невъзможно да създадеш перфектната изолирана среда която може да навреди. :)

И тъй като споменаваш възпитаване на деца - за какво ни е казарма ако ние ще го правим ? Или целта е да се делегират задължения към казармата, за да не се занимават клетите родители ? :)) И да е по-лесно след това на ходилите в казарма да обясняват защо децата им са това което са.. ? :))

On 1/11/2017 at 7:19 PM, Killerincho said:

Нема мъкнем на гръб и тея дет не сте ходили. Не мое само ние ходилите в казарма да ви вършим работата, клатипишковци.

Баш в годините когато всички ходеха в казарма, а повечето ми съседи бяха с офицерски чинове , снега пред блока изчезваше когато го стопеше слънцето. Леда беше на нивото на стъпалото пред входната врата.  Та да си говорим за клатипишковци :)

P.S. - не съм ходил в казарма, но съм си почистил пред къщата от снега. Колко от миналите казарма са се мръднали да почистят ? :)

On 1/11/2017 at 8:05 PM, ARPAnet said:

Колко от миналите казарма са се мръднали да почистят ? :)

Аз - 2 пъти за последните 3 дена, пред нас тротоарът свети (не от лед). ;)

П.П. Надали е от казармата, ама понеже питаш...:)

Ангеле, ти изрина ли снега пред вас, пред блока или на тротоара пред вас, рина ли сняг въобще? Щот аз ринах и не виждам проблем със снега и зимната обстановка в момента, с оглед на цялата картина в европа, ние не сме толкова зле, колкото ви се иска...

Защо е отправено към мен това? Не, не съм изринал снега. Сам ли да го рина тоя сняг? В 9 вечерта като се прибера ли би било удачно да го изрина или...? Все пак не става за една площадка въпрос, а за цялото пространство пред блока, което си е към 40 квадрата! Ако имах къща, можеш да си сигурен, че тротоара пред нас щеше да е чист.

От общината ме глобяват, че спирам на тротоара пред нас, а аз ще им го чистя??? Като си е техен, да си го чистят.

On 1/11/2017 at 9:24 PM, w00x said:

Защо е отправено към мен това? Не, не съм изринал снега. Сам ли да го рина тоя сняг? В 9 вечерта като се прибера ли би било удачно да го изрина или...?

Аз живея под наем, но с 1 комшия слезнахме и изринахме снега пред кооперацията в 21:30. Нито беше страшно, нито беше студено след 4-тата лопата сняг. Дори се върнах в детските си спомени когато на село ринах сняг през 2 часа :) Карам кола със задно предаване и не виждам никакъв проблем по пътищата освен шофьорите, които незнаят какво означава дистанция и като видят някой да спазва се мушкат в дупката и набиват спирачки... Общо взето май най - накрая видяхме зима :)

On 1/11/2017 at 6:53 PM, gado said:

глупости. 2 от най-хубавите ми години в тая дупка. Ебаси загубата на време

On 1/11/2017 at 10:10 PM, Stasio said:

Общо взето май най - накрая видяхме зима :)

Според мен просто човешката памет е доста къса. :)

Днес по новините като интервюираха разни закъсали шофьори из пътищата или по-точно тия. дето ги бяха спрели заради затворени пътища, един от тях каза - "Едно време на това положение просто му казвахме 'истинска зима' ; сега му казват 'бедствие' ". ;)

On 1/12/2017 at 12:49 AM, Midex said:

един от тях каза - "Едно време на това положение просто му казвахме 'истинска зима' ; сега му казват 'бедствие' ". ;)

Журналистите търсят евтини сензации. То всичко е логично - и пътищата няма как да са почистени идеално докато вали, нито се поддържа такова количество техника като в северните страни, та да се сравняваме с тях, нито правим тротоари с вградено отопление заради 2та месеца по-студено време (2 при това е много горна граница)... Ама важното е да има ШОК! УЖАС! БЕДСТВЕНО ПОЛОЖЕНИЕ!!! и т.н. 

On 1/12/2017 at 12:49 AM, Midex said:

Днес по новините като интервюираха разни закъсали шофьори из пътищата или по-точно тия. дето ги бяха спрели заради затворени пътища, един от тях каза - "Едно време на това положение просто му казвахме 'истинска зима' ; сега му казват 'бедствие' ". ;)

И аз го гледах — това е истинска приказка.

Даваха и някакви хора, които нямали парно и при тях дошъл края на света, понеже си пуснали духалка.....

Истината е, че т.к. скоро не е имало нищо сериозно зимата и всички са се разглезили — сега трябва да работят, трябва да обслужват машини, а те са стари.........

По същия начин излизат на яве и други проблеми - стари ВиК тръби, пукнатини в панели на блокове (не наемайте апартаменти през лятото хахахаха) и т.н.

не са чак толкова стари тия машини. някви мерцедеси на 4-5 години са, Поне в София. С десен волан са, та са ги взели на тънка цена ;) Т.е окрали са пари :D

Днес сутринта повечето булеварди бяха на асфалт. Щото спря снега. Ако завали пак няма как да чистят нонстоп. 

On 1/12/2017 at 8:58 AM, kotora said:

не са чак толкова стари тия машини. някви мерцедеси на 4-5 години са, Поне в София. С десен волан са, та са ги взели на тънка цена ;) Т.е окрали са пари :D

Днес сутринта повечето булеварди бяха на асфалт. Щото спря снега. Ако завали пак няма как да чистят нонстоп. 

Всички машини за почистване са с десен волан, за да е шофьора до тротоара.

On 1/12/2017 at 8:58 AM, kotora said:

С десен волан са, та са ги взели на тънка цена ;) Т.е окрали са пари :D

On 1/12/2017 at 10:42 AM, w00x said:

Всички машини за почистване са с десен волан, за да е шофьора до тротоара.

:P

On 1/12/2017 at 1:41 AM, djadomraz said:

16105870_10154987144096473_5390276810345Дядо на теб ще ти хареса тоя майтап предполагам :lol:

Иначе за казармените глупости как ще обясните, това което каза ARPAnet, че пред военните блокове пак не е изчистено? Казармата е най-върховната глупост, с която можеш да се гордееш!

On 1/12/2017 at 3:07 PM, PSYCHOSIS said:

Гледам, че 1ТВ Баракудата, която си взех преди повече от 2 години, сега се предлага на малко по-висока цена  :blink:

Вече е отлежала :D

On 1/12/2017 at 3:07 PM, PSYCHOSIS said:

Гледам, че 1ТВ Баракудата, която си взех преди повече от 2 години, сега се предлага на малко по-висока цена  :blink:

Цените на нормалните хард дискове не са паднали много надолу, защото това не е нова технология и има търсене на пазара. А това, че цената в момента е леко завишена, се дължи на покачването на долара, който през 2015-та по това време беше 1.5* :)

On 1/12/2017 at 4:36 PM, galaxi said:

Родени сте в Пловдив?Учили сте в Пловдив?Живеете и работите в Пловдив?А сега се пригответе в близките месеци да посрешнете и съжителствате с една немалка група от 5-10 хиляди човека-много вероятно с ниско образование,с липса на култура,поведение на битово ниво граничещо с примитивизъм.Защо ли?Защото това измислиха босовете на крупните предприятия-повечето от тях чуждестранни,за да попълнят липсата на персонал.А защо няма такъв всички знаем-работа се дава,но не и пари и адекватна работна среда.Защото станахме гетото на Европа.

Галакси, кви са тия глупости и това твой коментар ли е? В първия момент помислих, че фирмите в зоната са решили да хващат на работа бежанци, пък то било нормални хора от други краища на България. Как така реши, че хората в Монтана имат "ниско образование, липсата на култура и поведение на битово ниво граничещо с примитивизъм"? Няма такъв фейспалм, вече и на региони ли се хейтвате в България, все едно нямаме други проблеми? :Facepalm:  :Facepalm:

Почина бебе Дилян! Бог да пази душата на малкото невинно детенце! :(

• Veno locked this topic

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...