Jump to content
BulForum.com

instinct

Members
 • Content Count

  566
 • Joined

 • Last visited

About instinct

 • Rank
  Гуру

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Пловдив
 1. Така става. Най-добре когато е с включен кабел да има възможност батерията да стои на 60 - 80 % заредена и изобщо да не се ползва/разрежда. П.П. а заради топлината, ако ще стои лаптопа предимно на едно място като обикновен компютър, батерията може даже да се извади.
 2. Ако ще се ползва дълго време постоянно включен и работещ лаптопа (както се ползва по принцип един настолен компютър), батерията така или иначе ще е консуматив. 3 години ако изкара, добре. Гледах обяснения, как софтуерът в контролера е така направен, че натоварва неравномерно отделните й клетки, някоя първо започва да сдава багажа и дори останалите да са в ред, след това капацитетът вече е ограничен. За оправяне трябва разглобяване на батерията, смяна на "отслабналите" елементи и ресет на контролера.
 3. На трънче по-скоро, бих казал, предвид обхвата и размера на компаниите собственици. Иначе, софтуерът си е софтуер. Но да го оставиш да събира и предава някъде си информация без да се замислиш за последствията... много безотговорна тактика би било, особено за голяма страна, която има и какво да пази като територия и ресурси. Сун-Дзъ каза: Да се сбере стохилядно войнство и да поеме то на дълъг поход е бреме за народа и източване на хазната. Ежедневните разходи могат да достигнат до хиляда жълтици дневно. Ще възникнат сътресения в родината и извън нея, а мъжете ще се свличат от изнемога по пътищата. Седемстотин хиляди домакинства ще бъдат възпрепятствани в труда си. Противниковите армии могат да се опълчват една срещу друга години наред, стремейки се към победа, която ще се реши в един-единствен ден. Ето защо е висша безчовечност да се остане в неведение относно положението на врага само защото някому се е досвидяло да отпусне стотина жълтици за възнаграждения и поощрения. Който постъпва така, не е водач на хората, не е от помощ за владетеля си и не е господар на победата. Онова, благодарение на което мъдрият владетел и добрият пълководец са способни да нанесат удар на врага, да го сразят и да извършат небивали подвизи, е предварителната осведоменост. Тази осведоменост не може да се постигне чрез допитване до богове и духове, нито да се придобие от предходен опит, нито да се извлече чрез заключения. Сведения за обстановката при врага могат да ни дадат само други хора. Ето защо са нужни шпиони. С никого от войската пълководецът не поддържа по-тесни отношения, отколкото с шпионите. Никой не бива да бъде по-щедро възнаграждавай. Няма дейност, при която да е нужна по-голяма потайност. ... шпионажът е същностен във война — чрез него именно се определя всеки ход.
 4. Най-лесно би било с ползване на друга търсачка. Аз днес сложих на единия браузър да търси по подразбиране с https://yandex.com Изглежда и работи доста добре (за разлика от дък сък гоу, за която повече се говори и която от време на време съм пробвал).
 5. Видях всичко на всичко два-три броя одеала, носени от хора на събитието. Явно много тайно са ги раздавали (от страната на тунела). Верно, във фабрик-а бяхме през половината от времето, на топло, но все пак... Зарята беше много добра там, гледана от градината. Иначе ми се видя много кратко всичко, мислех поне до дванайсе да има dj и който успее да устои на студа (не и аз)
 6. Пуцай, бацо, пуцай, браво . Да удари след това и някоя и друга певица или колежкa. Или беше женен той...
 7. Наредба № 27 от 16 август 2005 г. за здравните изисквания към дрехите втора употреба
 8. и обувките са забранени. Също. Пише си го едно към едно. Просто някои магазини не спазват законодателството.
 9. Усвоихме едва 367 хил. лв. от 20-те милиона за Пловдив 2019
 10. това както и бельото, даже е забранено според българските закони.
 11. The Guilty (2018) Хубав филм са направили датчаните. Европейско кино, много различно от типичните холивудски заглавия. Криминален драма трилър, задейства силно въображението, хареса ми, спокоен, но с неочаквани обрати и изненадващ през цялото време.
 12. Глей какви нахални чайки https://rutube.ru/video/1ae58ce5cfe180c6f7d75c8cf337c66a/
 13. Сега погледнах с какво навремето съм правил превод на 1-2 филма и без проблеми с кодировките. Subtitle Edit 3.1 (portable) е програмата. Само не си спомням под какъв прозорец е вървяло - хп или седем.
 14. Такива едни трибуквени... от най-хубавите То ако ме пита така закачливо жена (че вицът е предназначен за нежната половина на човечеството), да отворя приказката, ама сега няма как
×
×
 • Create New...