Jump to content
BulForum.com

instinct

Members
 • Content Count

  637
 • Joined

 • Last visited

About instinct

 • Rank
  Гуру

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Пловдив

Recent Profile Visitors

820 profile views
 1. instinct

  ПРАВО

  А как стоят нещата когато сме примерно в банката и разговорът е лице в лице? Изгледах голям брой клипове от рускоговорящите страни - там който иска с камерата на телефона заснема всичко, което се случва и се говори на обществени места.
 2. 5G, което работи на честотите на 4G... Интересно.
 3. Le lion / Агент "Лъв" (2020) Лека и много забавна комедия, нещо като френски пародиен вариант на Джеймс Бонд - само че за разлика от филма с Роналд Аткинсън, тука няма простотии, а само хубав хумор. И историята е смислена, и всичко е направено с вкус - с истински европейски вкус, който от другата страна на ламанша успешно са забравили какво представлява.
 4. Това си го спомням - работи само при директна мрежова връзка между компютрите. С две команди в конзолата се пачва, няма нужда от специалното обновяване на микромеките. Всеки един рутер или гейтуей предпазва от този експлойт, така че още тогава си бях спокоен и само следях хайп-а, който създадоха по новините. Целият проблем възниква от това, че на запад явно има яко неориентирани потребители, които са кликали къде ли не и са пускали какво ли не, и така са хванали вирус, който после се разпространява по метода на EternalBlue в локалната мрежа - а там такива мрежи в разни учреждения и подобни са в размер на стотици машини. А истории ако почнем да си припомняме, аз веднага залагам на хардуерните задни врати, заложени направо в инструкциите на ниско ниво на масовите процесори и други елементи от компютрите, които дават пълен отдалечен достъп до системата. То затова някои хора предпочитат компютри с по-стари процесори, в които такива неща все още нямаше.
 5. Мойто HP го открих в списъка със засегнатите и сега ще му сложа предвидения пач, който изчиства бъга. BTW, проблемът е в драйвера на тъчпада, а не в аудиото. Май и в двете има - тия явно го слагат навсякъде, където може, не си играят на дребно. ПП За да се възползва някой от тъчпад кийлогъра, трябвало да има админ права. Което не е толкова лесно през мрежата да се придобие, а ако някой успее, така или иначе може да си прави каквото поиска.
 6. Пробвах руската ваксина срещу COVID-19, и искам да кажа, че не чувстваю никаких ефектах, все нормально, вообше СОЮЗ НЕРУШИМЫЙ РЕСПУБЛИК СВОБОДНЫХ!!!
 7. Ами по-добро нещо от естетствената пръст няма. Примесена с шума и поотлежала, това ти трябва. От гората някъде. Някой строеж там например - и без това изгребват (така че не се оголва излишно мястото). Наготово не знам някой да предлага, защото по им е изгодно да продават едни гадни смески за много пари, дето нямат никаква плътност и тежест, и са пълни с кой знае какви глупости вътре...
 8. Джеймс Бонд в Албена: – Кафе. Дълго кафе. – Три лева. Двадесет и три лева.
 9. Изключително добър специалист по темата за японските мечове и култура. Разказва така, че все едно гледате филм. Показва реални оръжия от онова време, великолепно предаване се е получило. Препоръчвам го на всеки, който разбира какво си говорят (има и още два епизода продължение и развитие на темата, също толкова добри /про историю и культуру Японии конца 19 века, про японский армейский меч времен Второй мировой войны/):
 10. Попадна ми този документ с преглед на изследвания относно радиацията и въздействието върху организма на човек (става въпрос за cell phone towers, различните G-та, WiFi). Оказва се, че в щатите и в западна Европа лимитите за безопасност позволяват 100 до 1000 пъти по-големи нива на облъчване на антените на мобилните оператори отколкото другаде. Наскоро Швейцария и Италия се отцепили и приели драстични ограничения заради възможни вредни ефекти от електромагнитна радиация, и така са се присъединили към Русия, Китай и повечето държави от източна Европа, в които нормите за максималното облъчване от край време били много по-стриктни (ограничават облъчването до сто, дори до хиляда пъти по-ниски нива спрямо западните стандарти). Проверих информацията за нормите, такива са наистина - огромна разлика между едните и другите. Интересно ми е тук какво е положението в момента - дали сме в групата на повечето държави от източна Европа? Като ми остане време ще поразровя да видя.
 11. половин час брутални лафове и смях
 12. Майкрософт единствено се чудят как да си набутат слухтящата си ОС на максимален брой "жертви". Целият филм с безпланото преминаване от 7 нататък, и всякакви колаборации с линукс и подобни, е сиренце в капана.
 13. Процентите са съвсем други. Проблемът е, че има ваксини, които причиняват масово стерилност - за примери в Африка. Има официално доказан и случай, когато във ваксина е влаган за по-евтино материал, за който е било ясно, че е компроментиран/заразен (но излиза по-евтино да го използват), което довежда до масови проблеми със здравето на хората. Случва се и ваксини да причиняват по-тежко прекарване на болестта, отколкото ако си без ваксина (Мангъров споменава за такъв случай в интервюто си, когато обяснява защо срокът за тестване е 15-20 години). Проблем е също, че може да получиш различно съдържание. За пример - скандалът във Франция. Внесени 80 милона ваксини за населението със съдържание на вредни вещества в тях, а за политици и други личности - 50 000 бройки ваксина от друг производител, която е без такива.
×
×
 • Create New...