Jump to content
BulForum.com

Какво ви минава през главата

Recommended Posts

• Replies 107k
  • Created
  • Last Reply

Чудя се, дали да запиша магистратура "Противодействие на престъпността и тероризма" .....

Ferante, в тази статия цените са надути двойно. Наистина, че Луанда е най-скъпата столица в Африка, но цените които са коментирали в статията, реално са двойно по-ниски. Може би само за фитнесите допускам да са прави, просто защото фитнеси никой не прави. Същото важи и за ползване на Интернет, наемане на автомобили, обслужване на мобилен оператор и т.н. екстри от модерния свят.

В Луанда обществени услуги няма, няма градски транспорт - едни автобусчета, наречени "кандонгуйеро", които преди години е можело да се ползват и от черни, вече са предназначени само за бели.

Принципно цените за бели са други в Луанда. Това, което се обявява на етикетче, са цени за черни ( и са двойно по-ниски от коментираните в статията). Презумпцията е постигане на икономическа колония и точно в Луанда това е факт, както и в цяла Ангола. Зимбабве е на същия хал, само дето в Зимбабве се дърпат още и стрелят по бели...

Дълга тема е това, бих коментирала още доста, но едва ли е интересно на всички.

От мои колеги-"пътешественици" знам, че в по-бедните държави престоя излиза доста скъпо и понякога командировъчните не стигат дори и да се наяде човек с нормална храна (тоест такава, от която непривикналия стомах да драйфа три дена после). Говорим за Бангладеш, Бенин, Габон, ЦАР и т.н.

Редакция:

On 9/27/2012 at 12:14 PM, Grimjaur said:
К'во означава ислямизация бе човек, говорим си за район населен с българо-мохамедани. Говорим за екстремизъм.
  On 9/27/2012 at 12:14 PM, Grimjaur said:
Едва ли си обикалял по Родопите повече от мен. Стигнахме до фактора мерене на ...обиколки.
Нямам против. Тая година ми беше слаба. Но реално с колелото минавам през места, през които с кола не може да стигнеш, ако не е проходима. А минавам на ден доста по-голямо разстояние, отколкото може да се мине пеш. Та за слабата ми откъм каране година имам около 200 пропътувани километра. Сред планините, не по асфалт.Миналата само в рамките на похода имах 300 километра преход. За периода, в който си бях в Пловдив със спиците съм правил доста 40-50 километрови карания. През уикендите. Дай да не го мерим, щото несправедливо - колоездач със зор може да мине и 100-на километра в рамките на деня. А и от преди да се кача на колело доста съм си джъткал из Родопите.

Пешо, ислямизация значи 200 ходжи на 4 православни свещеници, при 4 пъти повече християнско население. Община Смолян. В Източните Родопи вече не се строят православни храмове. За сметка на джамиите. За екстремисткия ислям няма да говорим - никой не обича крайностите. Дори самите мюсюлмани. В Източните Родопи се говори основно турски, проповядва се основно ислям, слуша се ислямска(турска) музика, гледат се ислямски(и ислямистки) телевизии. Не е било веднъж и дваж, да вляза в селски магазин и да се правят, че не ме разбират, а да ми говорят на турски насреща. Доколкото съм виждал с очите си, масово се оскверняват стари храмове навсякъде в Родопите. Дори и съвсем до Пловдив, между другото. Това е за мен ислямизация.

Ред. И никой не казва, че ислямизацията задължително трябва да е насилствена.

Ако се чудиш къде е тоя осквернен храм до Пловдив, разходи се до тракийското скално светилище над Устина.

Хъ, между другото скоро ще направим 3000 страници с глупости :D Ваньо, ми ти и мен ме изкара дъртак, ма нищо, простено да ти е.

On 9/27/2012 at 10:34 AM, Antares said:

Дядо, да не си ползвал Apple Maps?

post-12-1234436715.gif

===============================================

66142_148185568658080_1080198080_n.jpg

Стойностните управленици на България. Оттам нататък, с много малки изключения всичко е плява и боклуци за разстрел. От първия до последния!

On 9/27/2012 at 10:14 AM, djadomraz said:

Нищо не разбирате Вие, драги ми господине!

1. там има чудни кюфтенца

2. жената не ме притеснява около 2часа

3. има интересни дървени играчки

4. имат тук-таме нещо свястно (повечето такива не са мебели но това е друга тема. от ножовете имат един готин примерно)

Къде е отбивката и как се обръща? Защото аз единственото "обръщало" което видях беше до бензиностанцията преди Перник и са над 7-8км само в едната посока (ПОНЕ)

А защо не на симеоновско шосе? Но вместо да тръгнеш на горе към Симеоново ще обърнеш в обратна посока по Цариградско

On 9/27/2012 at 2:00 PM, ARPAnet said:

А защо не на симеоновско шосе? Но вместо да тръгнеш на горе към Симеоново ще обърнеш в обратна посока по Цариградско

Не разбирам. Къде е това?

Между другото, някой ще ми обясни ли защо понякога мъжете са по-големи дрисльовци и от жена в климактериум? angry1.gif

• Veno locked this topic

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...