Jump to content
BulForum.com

mobo

Members
 • Content Count

  4039
 • Joined

 • Last visited

About mobo

 • Rank

 • Birthday March 22

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  пълдин
 1. за избори се готвеха. чистките не са свършили. догодина нали трябва да се преизбира Единственият.
 2. а дори и да има споразумение след време ако се смени някой от собствениците то не е валидно. под 500 е за град - отказват да ги вписват в кадастъра, а не че не може. ограниченията са откъм размер на "лице"-то на имота към улица. ако е по-малко от 17метра не се дели имота с реални граници. или поне моят казус беше такъв.
 3. айде стига с тва електронно гласуване бе. сякаш за пръв път виждате софтуер / хардуер..... все едно да вярваш на електронна рулетка(ония от тиливизията) че разбърква имената на печелившите на случаен принцип и при натискане на копчиту се появява абсолютно случайно името на баджанака на шурето на втория братовчед.
 4. нетруте, не цитирай на сляпо опорните точки на герберастите. казаха си сами: решението за Ф16 е политическо, т.е. наредено ни е да си ги купуваме, за да спасяваме тръмпономиката. реална ценовите оферти не ги допуснаха до отваряне и забраниха да се цитират. по спомени от интервюто на представителката на грипените - няма въоръжение в офертата за грипен , но над 40% от прогнозния бюджет са запазени именно за него, т.е. придобиването и експлоатацията на 10 грипена е на цена до60% от първоначалната прогноза за 1,5млрд BGN. а най-тъпото от всичко е че в цялата история не става въпрос за 1 ескадрила. а за първата от 4 или 6. ама избирайте си пак герберасти, щото били най-малкото зло....
 5. а аз бих си пуснал оптика и да си включвам медиаконвертора и АП-то в механата само когато трябват.
 6. в лекси в гранда всички губят обхват, защото на собственика не му се инвестираше в рипийтър или микроклетка. аз пък останах изненадан при последното си посещение на границата как имам по-добър обхват на А1, от на колегите наоколо с вива и ТЛНР. всички имат дупки - вивата има предимството на предварително подготвената опорна мрежа и наличие на терен за клетка на центъра на всяко населено място. но пък са тромави.
 7. теоретично на подлеза се прави реконструкция - затова обелиха/изкопаха стените отвън, за да възстановят компрометираните участъци преди да положат хидроизолацията. парите не можете да ги сглобите никак, защото реконструкцията се възложи без да се минава през процедура за подбор на кандидатите.... също както и зоологическата градина, примерно. на бас че и в сметките все ви липсват между 30 и 50% от сумите...... ама друго си е да посрещаш гости на европейска столица на културата с изложба на багери и строителна техника на центъра. за сметка на това не можеш да ги заведеш на опера или в градската галерия, но пък малко по чудо можеш да ги заведеш на драматичен театър.
 8. така и така сте си изкарали изпитите за уайфай - честито! някой от вас може ли да ме уведоми по кой протокол се тъпче гигабит по въздуха в момента? CDMA или е измислено нещо ново? питам за физическия слой.
 9. а като диверсифицираме имаме ли някаква дори теоретична възможност втечнената газ въобще да е ценово конкурентна на нечактолкова компресираната ? щото нещо физиката има там некви претенции за по някакви закони за съхранения на енергии, па и икономиката покрай нея много държи да се плаща за извършената работа, та не знам - обърквам се.
 10. аз не щъ да се намесвам в спора, ама да те цитирам все пак: http://veselba.kafence.com/bg/image/me-very-english-barekov-75953.html известен ставаш. скоро да очакваме ли в некой сутрешен блок да ни преразказват какво е искал да каже автора?
 11. има вероятност новият ти плосък кабел при инсталацията или при пренос/превоз да е прегънат, съответно по закона за вселенската гадост пък точно активните чифтове са загубили симетрия. пробвай с друг плосък да видиш има ли разлика. другата вероятност е да ти плава "земята" съответно екрана на кат.6 да е тука-има-тука нема, ако въобще е свързан - няма да е първия китайски кат.6 с пластмасов конектор без екран. и двете се проявяват в скоростта на пренос на пакетите + повишаване на BER-а. ТСП трафик-а ще си минава, защото ще си коригира грешките макар и с незабележимо забавяне. а след като си изолирал проблема до кабела между рутера и ПЦ-то защо се чудиш за други проблеми? решавай ги като се появят, ако се появят.
 12. mobo

  BulForum

  така и така се занимавате с щуротии, що не абонирате имейлите на дълголипсващите форумисти примерно за ежеседмични напомняния да проверят как е новата тема. не е като да няма на кого: дядомрази, мидекси, психари........
 13. mobo

  BulForum

  сигурно първо са компилирали лаг-модула - оня дето го слагат все по-голям на всяка следваща версия, за да има какво да тежи на новите професори и да харчи памет, за да се напомня на потребителите да инвестират в хардуер редовно. сега софтуеристите ще скочат че няма такова нещо и не са в картел с инженерчетата-проектанти....
 14. тези са дилърчета на биткойни/злато/валута уж. "нещоси-маркет" или "нещоси-брокерс". родни измамници - имаше репортажи за тях в господарите. оперират с английски или немски номера. изключително досадни и нагли. изживяват се като вълкът на уолстрийт, все едно само те са го гледали.....
 15. и аз щях да ти препоръчвам едни познати, ама не им помнех името та досега ги търсих в гугъл мапс . оказаха се....елбраво. пък и все пак да напиша и аз един ред, колкото да разведря обстановката......
×
×
 • Create New...