Jump to content
BulForum.com

Коя книга прочетохте последно?

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Дочетох си "Портретът на Дориан Грей".Много поучителна книга :D

Прочетох едно есе на Албер Камю - "Размисли за гилотината", много е добро!!!

Прочети и "Чужденецът" ще ти допадне.

Аз последно прочетох ... Борис Виан "Пяната на дните" откачена история .. няма такъв автор. Сега се мъча леко с Гутиерес, ще видим до къде ще я докараме.

Дочетох си "Портретът на Дориан Грей".Много поучителна книга :D

Така е (y) ! И на ме лично много ми хареса и е препоръчвам на всеки с малко по-философско мислене (ако мога така да го кажа) :)

Аз последно прочетох Знакът на близнаците! :) (нищо особено за мен)

На мен лично ми допадна. Макар е малко глупава на места но ми допадна.

• 3 weeks later...

Български хроники том 1 :) Всеки, който се чуства българин му я препоръчвам горещо :) ;)

"Прогресорите и странниците"... братя Аркадий и Борис Стругацки

Нехора! Невероятна фантастика. Толкова реален поглед на бъдещето не бих могъл да си представя...

Последно прочетох първите 200 страници на "Тютюн" и 3 страници резюме на "Железният светилник", сещате се защо :lol:

Офф: а колко е яка Невена Коканова в екранизацията на "Тютюн".. просто нямам думи :wub:

• 4 weeks later...

Прочетох две книги от трилогията на Ерик-Еманюел Шмит за религиите...не й помня името. Първата книга е Миларепа и е за будизма, втората е Г-н Ибрахим и цветята на Корана и е за суфизма. Третата трябва да е за католицизма по мои изчисления. Книжките са малки и се четат за един ден и са леки и прости, а уж трябва да кажат много повече. Честно казано не успяват. Будистката беше направо лошо, а суфистката имаше много хубава история, но не казваше много за суфизма. От друга страна пък стилът ми хареса и ми беше приятно да ги чета.

Последно прочетох Цифрова крепост и доста ми допадна, ако може някой да ми препоръча неще подобно ще съм му благодарен...:)

Последно прочетох "Донърджак" и се изкефих максимално, от давна не бях чел нещо подобно. Много странен стил нещо като сай-фай фентъзи, супер яко. Иначе довечера отново ще се захвана със "Звездна вълна се надига" и след това "Войната на ъплифта"

• 3 weeks later...

Български хроники том 2 на Стефан Цанев.Доста неща научих от тези 2 тома на "Хрониките" B)

Хаха, от това правехме преводи последните години в университета, един преподавател ни захранваше. Спомням си само откъс за един сляп или може би временно ослепял човек, който лежеше в някаква болница, а около него нямаше никой и той се ослушваше.

Това е самото начало на книгата. Ясно колко си минал от нея :Р На практическия по английски първи курс бях рекордьора на потока, изчел 119 (от минимум 150) страници...

Иначе книгата си струва дори само за този цитат:

...Тя каза:

- Всичко това е чудесно, но хората мислят по различен начин. Мъжете разбират как работят машините и електричеството, жените по принцип не се интересуват много от тези неща.

- Не ми пробутвайте тази смесица от митова и превземки. При мен тя не минава - каза Коукър. - Вие отлично знаете, че жените могат да боравят - или по-скоро можеха - с най-сложните и фини машини, когато си направеха труда да ги разберат. А обикновено тях просто премного ги мързи да си направят този труд, освен ако това не им се налага. Защо да се мъчат, след като е станало традиция привлекателната безпомощност да се възприема като женска добродетел - а работата просто да се хързулне върху някой друг?

Все още се чудя дали да не си го сложа за подпис...

Редакция: Евгений Гуляковски - Дългият Изгрев на Ена

• 2 weeks later...

Марио Пузо - " Кръстникът" класиката си е класика няма какво повече да добавя .

Щеше ми се да захвана Властелина на пръстените , но тъй като нямам време да я търся се захванах с Клаус Полкен и Хорст Сцепоник - "Който не мълчи - Умира" води се историческо четиво ;)

Ловци на кости - шестата от Малазанска книга на мъртвите. Сега чакам да излезе 7-та в края на месеца.

Това е самото начало на книгата. Ясно колко си минал от нея :Р На практическия по английски първи курс бях рекордьора на потока, изчел 119 (от минимум 150) страници...

Какъв практически? Какви страници? 3 от 4 години ме освобождават от устен изпит заради пълно 6 на писмения :D

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...