Jump to content
BulForum.com

Android OS

w00x

Recommended Posts

• Replies 2.7k
  • Created
  • Last Reply
  On 8/9/2013 at 8:46 AM, mIRCata said:

Какво пък общо има не възможността да набира с това колко му точи батерията ?!?!?!?

Нищо. Просто скайп преди време ми източваше батерията за рекордно кратко време

On 8/7/2013 at 7:30 PM, DON_CHEFO said:

Аз може би не се изказвам правилно...може да не разбирам много...НО съм пробвал всички възможности. Включетелно и wi-fiто вкъщи ;). Нада...просто не ебава да набира. При нея е същото дори и от нета в къщата. През айфона няма проблем. Тука не искам да кажа, че айфона е по-добър или нещо такова. Аз просто не обичам да бърникам по телефона. Пак казвам. Не съм сменял РОМ, няма и да сменя. И имам 3, 4 игри + още толкова...свалени приложения. Ако мога така да се изразя. Другите явно са ми стандартните за модела

Още съвсем малко ти трябва и ще разбереш, че при iPhone всичко си е работи перфектно ;). При сегашният ти телефон винаги ще има някакъв проблем който уж щели да оправят. Тъкмо го отстранят и се появи нов и пак чакаш и те дразни през това време. Не се занимавай с глупости. Хвърляй тамагочито и си вземи истински телефон ;). Ако имаш вариант да изчакаш малко, може да си вземеш 5S когато излезе октовмри месец.

On 8/10/2013 at 8:50 AM, netrootbg said:

Още съвсем малко ти трябва и ще разбереш, че при iPhone всичко си е работи перфектно ;). При сегашният ти телефон винаги ще има някакъв проблем който уж щели да оправят. Тъкмо го отстранят и се появи нов и пак чакаш и те дразни през това време. Не се занимавай с глупости. Хвърляй тамагочито и си вземи истински телефон ;). Ако имаш вариант да изчакаш малко, може да си вземеш 5S когато излезе октовмри месец.

Аз мога да чакам не до октомври ами и до ноември на 2014-та. Нямам бърза работа, че да си сменям телефоните, а и не са ме влечали толкова много, че да съм вманиечен. Всъщност сегашния ми телефон е първия, който имам с тъч скрийн. Както казах нито имам време, нито желание да го чопля. Имах мерак да си купя С4, но просто е отвратително голям. Може да има хубави параметри...ама с две ръце трябва да се борави с него. Докато при айфон 5 и HTC one S не е така. Ако на Айфона мога да играя 2, 3 драг рейсинг игри и още 2, 3 за пълнеж + скайп и вайбър(имам предвид безплатно) - нямам никакъв проблем да стана притежател на ябълка. Времето ще покаже.

Между другото днеска пак свалих скайпа и се оказа, че имам проблеми да се свържа със сестра ми и с майка ми. Да не би тия откачалки да са наприли нещо на техните скайпове ? :D

Крайно време е да се усетиш, че не телефона ти е проблема  :laughing:

А S4 e мечта просто... На тези устройства една от страничните им функции е телефон. Ако само това ти е нужно, показах ти какво да търсиш. :smile1:  

• 2 weeks later...

а бе, има ли програмка за смс-и до бг операторите? нямам предвид тези, които изискват регистрация в сайтовете на мтел, глобъл или виваком, а някоя универсална за всички. свалил съм 2-3 досега, но никоя от тях не праща съобщения...

Turn off this option! PD20 Turn off this option! 2

Изтрих си стоковия voice search... и след това го оцених. Пробвах всичко, което отговаря на voice search в google play, но не е същото. Трябва ли сега да правя unroot заради едно приложение или просто не го нацелвам в магазина.

Как го изтри? По нормалния начин или си си руутнал телефона и го разкара? Защото ако си го махнал по нормалния начин, в Google Play го има.

On 8/22/2013 at 5:29 PM, w00x said:

Как го изтри? По нормалния начин или си си руутнал телефона и го разкара? Защото ако си го махнал по нормалния начин, в Google Play го има.

След руутване реших, че не ми трябва и сега съжалявам- доста трудно се пише в кола...

Това намерих във Андроид форума, дали ще ми свърши работа?

"Аз имах същия проблем, само че с Oxygen, проблемът идва с това, че ни липсва освен voice .apk-то и voice библиотеката.

Качил съм на мой сървър .zip файл готов за флашване през Recovery, тъй като не мога да намеря същата тема в XDA, от където първоначално го взех.

Файлът може да го дръпнеш от тук - http://bit.ly/O2HZwf

Само гледай да имаш поне 1-2 MB свободни в system partition-a. Това фактически ти инсталира voice библиотеката и самото приложение. После отиваш в settings->voice / speech settings и си слагаш Bulgarian като основен език за разбиране и си готов. "

Ами звучи възможно. Единствения начин да върнеш системно приложение е като го инсталираш през recovery, защото иначе няма как да пишеш в /system.

Такива, които не ти трябват може просто да ги замразяваш. Не е нужно да ги триеш. 10-15МБ няма да оправят нищо.

Ако е рутнат телефона, би трябвало да има достъп до цялата файлова система. Аз на моя таблет преместих едно приложение в system/app. Взема приложението от някъде и го пейства в тази папка с RootExplorer (не забравяй да кажеш че моунтваш папката с write достъп) - рестартираш телефона и трябва да стане.

То достъп има, но през системата е ограничен. Системните приложения могат да се инсталират най-лесно през recovery.
Иначе е все едно в Уиндоус докато си се логнал да си сменяш системните файлове.

Мярнах една тема за таблет и се сетих, че наскоро се чудих дали да не взема един 8" китайски ($300) за жена ми да си го ползва когато има ноти в електронен вариант да си ги разчита от там докато свири, щото лаптопа доста трудничко ще го наглася на поставката за нотите.  :bgrin:  Единственото, което ме притесни е, че 8" все пак е доста малка площ и респ. нотите ще са доста малки и трудни за разчитане. Иначе параметрите му ми се сториха добри - IPS с големи ъгли, 1.2 Ghz 8-ядрен процесор (някакъв Самсунг беше), USB3, G-сензор и т.н.  Интересно ми е дали тия 8 ядра ще са добре оползотворени от Андроида или това по-скоро е някакъв маркетингов трик, щото ако е така - има доста по-евтини 2 и 4 ядрени китайчета, които ще й вършат същата работа.

Аз се чудя от къде да си викна един Nexus7 2013? Йбей, Амазон... нз... мога да кажа и на човек в Англия да ходи да ми го вземе на място и да ми го шипне до БГ.

Мидекс, за 300$ + някой лев отгоре си вземи от тук - я Nexus, я някой Samsung - Поне ще са ти с гаранция.

Хост-е изчакай малко до 2-3 месеца или около коледа сигурно ще ги докарат в Технополис новите.

http://www.ainol-novo.com/ainol-novo9-spark-quad-core-9-7-inch-retina-screen-ram-2gb-dual-camera-16gb.html Tоя китаец е 10 пъти по готина машина от Самсунг-а ;) лично съм работил и на двете и го заявявам с чисто сърце.

А защо да чакам до коледа като ще си имам гаранция към гугъл така или иначе? Ако беше за мен да съм го поръчал ама е за родата исе чудя какво да им взема.

От тия мислех да го викна да ми го вземат от UK и после шипинг до БГ. Но ме е яд колко пари ще ми изгорят по трансфера на парите от БГ до там (и в курса и самата такса). http://www.currys.co.uk/gbuk/computing/ipad-tablets-and-ereaders/tablets/google-nexus-7-16-gb-21515695-pdt.html

On 8/23/2013 at 12:09 PM, RaptoR said:

Пламене, за тия пари си взимаш Галакси Таб 2, ти луд ли си за китайски да ги даваш?!?!?

Абе поблазниха ме 8-те ядра, та затова питах дали има далавера от толкова ядра.

On 8/23/2013 at 12:09 PM, RaptoR said:

Пламене, за тия пари си взимаш Галакси Таб 2, ти луд ли си за китайски да ги даваш?!?!?

E asus де.. не е хептех китайски

On 8/23/2013 at 12:31 PM, Midex said:

Абе поблазниха ме 8-те ядра, та затова питах дали има далавера от толкова ядра.

това са маркетингови трикове. за 8-ядрени не бях чувал, но за 4-ядрените съм чел, че реално платформата не позволява ползването им в "пълния обем" ... един 2-ядрен е напълно достатъчен в случая. примерно rockchip 3066(dual cores) или новия 3188(quad core), които са срещани в китайските изпълнения, конкурират, а доста често и бият, аналозите им в устройствата на samsung, asus и т.нат. ... примерно един rk3066(с такъв чипсет приличен китайски таблет, с IPS, алуминиев корпус, може да се намери за 130-140$) в повечето тестове показва малко по-добри резултати от tegra 3, който от при nexus 7 го водеха за "голямата работа" ...

а за китайските таблети - има и попадения, има и боклуци.

гаранцията им е 1 год. като трябва да пращаш за твоя сметка(19 лв. до китай).

като цени са повече от приемливи ... аз за 180 лв. взех таблет с gps и цифрова телевизия. макар и едноядрен, без тежките игри, всичко си върви безпроблемно. въпроса е паметта да е 1GB. единствения им кусур на китайджаните е греенето, затова ако избирате сред тях, гледайте да е с алуминиев корпус.

On 8/23/2013 at 2:22 PM, samkijot said:

това са маркетингови трикове. за 8-ядрени не бях чувал, ..

ARM15 processor and eight-core Samsung Exynos 5 Octa 5410 1.8GHz chip

Знам ли...може да са хакнали 2 бр. четириядрени вътре... :)...аз не разбирам, щото не се интересувам от тази област, но самият ARM не беше ли четириядрен (май съм го чел някъде преди време)...и ако тоя Самсунг също е 4-ядрен - ето ти ги 8-те ядра, ама малко кофти са го написали.

Едит: Даже доста зле са го написали - сега проверих в сайта на Самсунг.

...но иначе са си 8 ядра де.

Всъщност не е 8 ядрен а са 2 четириядрени (което е доста голяма разлика)

ARM Cortex™-A15 Quad 1.8GHz + Cortex™-A7 Quad 1.3GHz

Какво и как ги правят идея си нямам

Пламене, на тази цена има свестни маркови изделия, които си имат свестен софтуер и поддръжка. Вярваш или не - половината от продукта е самия софтуер. То и едното и другото е андроид, но подробностите за мен поне са много важни. Параметрите дори да са по-добри като има някой идиотски кусур на мен ми идва да го засиля в стената.

Не че и apple и samsung нямат грам кусури, но все пак... това си е моето мнение, от моята камбанария..

On 8/23/2013 at 12:12 PM, host said:

http://www.ainol-novo.com/ainol-novo9-spark-quad-core-9-7-inch-retina-screen-ram-2gb-dual-camera-16gb.html Tоя китаец е 10 пъти по готина машина от Самсунг-а ;) лично съм работил и на двете и го заявявам с чисто сърце.

А защо да чакам до коледа като ще си имам гаранция към гугъл така или иначе? Ако беше за мен да съм го поръчал ама е за родата исе чудя какво да им взема.

От тия мислех да го викна да ми го вземат от UK и после шипинг до БГ. Но ме е яд колко пари ще ми изгорят по трансфера на парите от БГ до там (и в курса и самата такса). http://www.currys.co.uk/gbuk/computing/ipad-tablets-and-ereaders/tablets/google-nexus-7-16-gb-21515695-pdt.html

Защо трябва да прехвърляш пари? Просто го плати ти в магазина и го Ship-ни на адреса на твоя познат там.

@Midex, ако ти се дават такива пари погледни Asus Memopad. В момента трябва да се е появил новият 7 инчов, а скоро и новият 10 инчов. Но и предишните версии са готини и с хубави цени за това което са. А от видяното са с почти чист андроид, за разлика от самсунгите с техният тъч уиз. Пробвах актуалният към момента самсунг таб и асуса - ами асуса ми се стори доста по-бърз и приятен, чак ме замисли дали искам да си купя такава дивотия. 

ainol - ейнъл ? :D Ако изключим името, наистина машинките им изглеждат доста приятно от видяното, но асуса ме грабна. 

Трябва да стоя далеч магазини с подобни играчки, слаб ми е ангела ... :)))

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...