Jump to content
BulForum.com

Мезета


Recommended Posts

  • Replies 741
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Е, аз още не съм опрял до винцето, все още съм на 3-тата ракия, ай НАЗДРАВЕ! с един По-зрав и от мен. 

 

 

 

И още веднъж, ТУК

Edited by mladenski76
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Наздраве момчета и момичета! От мен днес една почти постничка манджа: "Гондолите на Младенски" половинки тиквички и патладжани пълнени на фурна със сирене кашкавал, яйца и македонска наденица, ето приготвеното преди печене. Другата снимка като е готово. Ако ви хареса външния вид и на мене на вкус ще ви постна и рецептата  :grin:

 

bfi1427739774a.jpg

Link to comment
Share on other sites

Ето ги и гондолите готови опечени, и на вкус са стртахотни, с бяло вино са уникални. НАЗДРАВЕ!

 

rgh1427744571b.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Свинско ли е това? И напълнил ли си го, че гледам си го овързал? Или си го шпиковал?

Аз утре ще пълня агнешки бут, и съм намислил да му извадя кокала и тогава да го напълня, ама до утре има още много време, и много идеи ще ми минат през главата.  :grin:

Edited by mladenski76
Link to comment
Share on other sites

Рапторе каква е тази чудесия?

Младенски, я цъкни и рецептата за гондолките по-горе, ако обичаш.

 

При мен се събират 3 средно големи тиквички и 2 средни патладжана, срязвам ги наполовина издълбавам ги с лъжица, и забърквам смес от 500-600гр сирене, 4бр яйца, 300гр кашкавал от които настъргвам половината вътре другата половина отгоре след като са напълнени, една македонска наденица и тя настъргана, малко черен пипер, малко кимион и червен пипер. Пека ги на 200 градуса с вентилатор докато се зачервят отгоре.

Link to comment
Share on other sites

Свинско ли е това? И напълнил ли си го, че гледам си го овързал? Или си го шпиковал?

 

Баш ти да ми задаваш тоя въпрос - срамота  :grin:

 

Мариновано с много неща и разбира се шпиковано с чесън. Вързано е за естетика - да не бяга  :laughing:

 

Рапторе каква е тази чудесия?

 

 

2,5 кг брус свински врат, изядохме го преди малко на обяд с няколко литра вино и бири

 

Ей го готов и димящ снощи:

 

11073390_10205894376456133_2212039933538

 

Много е важно да е в стара, очукана, селска тавЪ :)

Link to comment
Share on other sites

Данке за рецептите :)

 

Ако искаш мога по-подробно да тия опиша моята, макар че аз рядко повтарям. Отворих 5 рецепти в гугъл, добавих моя лична магия и така... Тоя врат втори път не мога да го направя същия :)

 

========================

 

За всички истински мъже сутрин:

 

HgWa1Bs.jpg

Link to comment
Share on other sites

За всички истински мъже сутрин:....

 

Между другото Пиринското в Лекси 2,3л е 1,87лв на промоция та се запасих.  :grin:

 

А ето го и агнешкото бутче за което говорих.

Първо се заех и го обезкостих (леле ако съм един касапин в месарски магазин и рагу няма да могат да продават) след това оформих месото за да стане поширого и да може да се завие, посолих го и малко подправки сложих, нарязах гъбите, лука и магданоза, измих и ориза, и така пристъпих към плънката, първо запържих гъбите, извадих ги и след това запържих лука ориза и червения пипер, добавих една ч.ч гореща вода и върнах гъбите вътре. Като се сгъсти го махнах от котлона, след това изсипах плънката в/у месото добавих и топени сиренца и го завих и заших. от там в "Старат учукана селска ТАВЪ" баш кат на Виден е. Последно го осолих и намазах с разтопено масло и червен пипер. Завих го с фолио и чака да се пече, довечера ще кача снимки и на завършения продукт.

А сега наздраве с едно Пиринско и следва рецептата в картинки.

 

794845.jpg  794847.jpg  794849.jpg  

 

794851.jpg  794853.jpg  794855.jpg  

 

794857.jpg  794859.jpg  794861.jpg  

 

794863.jpg  794865.jpg

 

Необходими продукти:

Агнешки бут около 3,5кг

500гр гъби печурки

6 с.л. ориз

1 връзка пресен лук

1/2 връзка магданоз

100гр. масло

5 триъгълничета топено сирене

черен пипер, кимион, червен пипер и сол на вкус

250мл бира (ПИРИНСКО, ако нямате, вкраен случай може друга пи*ня)

Печете 2 часа на 180°

Да ви е сладко!!!!  :Drool:  :beer:  :beerchug

Link to comment
Share on other sites

Не го ли запичаш двайсетина минути на по-висок градус накрая? Без фолиото...

 

Аааа, 20 мин. е много, най много 5 минути е достатъчно на фурна с вентилатор.

 

Ето и малко великденски яйца сътворени от дъщеричката и жената. 

 

794874.jpg

 

794875.jpg

Link to comment
Share on other sites

Ето и завършека на шедьовъра, станало е разкошно ммммммммм, Айде наздраве  :beerchug

 

794876.jpg

 

794877.jpg

Link to comment
Share on other sites

За всички истински мъже сутрин:

Тва в зеленото, пластмасово шише ако беше бира, щях да съм на сто процента съгласен с теб. Но тъй като не е....

 

-----------------------------------------------------------------------------------------

 

А аз като по проЗ, тази вечер ще го давам на свински бон филенца, задушени цели (без ноазетите) в масло, червено винце и един букет от подправки (фюжън от индийско-арабска кухня и нашенска), от който един ден ще стана мулти милиардер.

 

П.п. Рецепта НЕ давам, може да бъде опитано само на място (стига да има смели мераклии)!

 

П.п.2 Да предОпредя! От нас, трезвен човек никога не си е тръгвал!

Link to comment
Share on other sites

Пичуиии, ай НАЗДРАВЕ, тая вечер съм се нагодил сиромашката  :grin:

Ако някой познае каква е салатата където е вилицата, ще го черпя един кюпак бира.

 

795152.jpg

 

Ето я и в по-близък план  :))

 

795154.jpg

 

И още веднъж НАЗДРАВЕ за последния празничен ден!

Link to comment
Share on other sites

Ако някой познае каква е салатата където е вилицата, ще го черпя един кюпак бира.

Кълцани маслини с пресен лук в някакъв сос? :)
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...