Jump to content
BulForum.com

Мезета


Recommended Posts

  • 6 months later...
  • Replies 741
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Дойде време пак за луканките :) Как най - безопасно мога да ги съхраня за през цялата година. В момента планът ми е да ги вакуумирам и във фризера. В едни стари книги бях чел, че се консервират, като се сложат в пепел :) 

Link to comment
Share on other sites

После ще има да миеш... Иначе да - и така става. Аз не обичам замразяването. Моите меса си ги контролирам в кутия в хладилник и карат по 6 месеца понякога. Но се внимава да не пресъхнат или обратното - да не мухлясат. 
Имам пълнено шкембе, което скоро ще навърши година и е заровено в пепел в хладилника. Скоро ще видя какво се е получило. 

Edited by RaptoR
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 2 weeks later...

Коле, това нещо предварително се реже на парчета, дебели по около 3см. Кисне се в кисело мляко за една вечер в хладилника. След това вариантите са два. Запечатваш на силно нагрят тиган и мяташ на скарата. Или разпалваш яко скарата и само го обгаряш за малко, колкото да се получи коричка. Подправките и солта са според предпочитаниеята. Аз лично го предпочитам само с малко сол и нарязан на слама бял кромид лук. Всъщност, става и със слама от праз, но само бялото.

 

П.п. Благодарностите за добрия съвет ги приемам само в някоя и друга бутилка куадрупел.

Edited by gado
Link to comment
Share on other sites

7 minutes ago, kotora said:

Вместо да обясняваш земи направи на зеленото яйце и ние ще дойдем с пиенето :) 


АХААХАХАХА верно че тия скари имат вид на

b18ea3e512144fabad6bcc79350cb3ba.jpeg

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 6 months later...

Ако няйкой от пловдив е мераклия мога да му подаря mold-600 бяла плесен за месо и колбаси понеже е 25гр. пакета и след отваряне не трае много.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 4 weeks later...
On 12/8/2023 at 4:47 PM, vagabont said:

Самоделната сушилня.....

GEDC2546.JPG

Много добро хрумване за собствени нужди. Между другото става и за правене на зелени и сини сирена.

Link to comment
Share on other sites

Да вентилатор, влагоуловител, двоен сензор и смарт реле, веднъж на ден се проветрява за минута, ток от крушката извадих.

Edited by vagabont
Link to comment
Share on other sites

Само че, за някои видове колбаси е нужно малко повече влага (около 70-74Rh). Нея от къде я взимаш?

 

Link to comment
Share on other sites

При температура между 10-15 градуса влагата е доста висока трябва да се сваля само когато стигне 80% и така успявам да я поддържам между 65%-80%.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...