Jump to content
BulForum.com

Какво ви минава през главата

Recommended Posts

абе нейде из историята на музиката не се ли споменаваше че сега зивестната като "класическа" музика за времето си е била компилация от поп-парчета, които съответните композитори са подслушали от рецитали на различни трубадури или просто в кръчми/театри и прочие долнопробни места за забавление на плебса. е вярно поизчистена и понапудрена като за пред "Височества" разни, ама все пак си идва от кръчмите/народното творчество.

ми ако след два века трансът се води класическа музика?! добре че сегашните фенове на 2-3вековния поп нема да са живи тогаз.

абе как се дефинира "хипстър" освен дето е поредния модерен дразнещ типаж? емовците са с бретончета и мятат към света по едно очо, пънковете веят гребени, а хипстърите ко праят?

• Replies 107k
  • Created
  • Last Reply
  On 9/17/2012 at 2:37 PM, w00x said:

За пореден път се убеждавам, че или аз пиша прекалено сложно, за да се разбира, или сте предубедени в това, което пиша, или никой не чете какво пиша.

Тоя път във всеки пост повтарях едно и също изречение по различни начини (както при психо-тестовете), но отново никой не го е видял (разбрал) и ми се пишат небивалици, които нямат почти нищо общо с това, което аз съм написал. На всичкото отгоре, въз основа на тия небивалици, ме нападате на личностна основа.

@Killerincho: Аз и джаз слушам. Защо реши пък, че не го разбирам или слушам? И New Age слушам. И класически произведения харесвам. И Alternative, и Рок, и Метъл. И на цигулка съм свирил. Какво мислиш, че съм свирил на цигулка с удоволствие? Tiesto - Lethal Industry?

Изказвате се без да четете и без да ме познавате. Бас мога да хвана, че в плейлиста си имам повече жанрове музика от 80% от критиците си.

И какво има да му се разбира толкова? Това е музика. Тя носи емоционален заряд. Като всяко изкуство, музиката изразява моментната емоция на твореца по някакъв начин и носи неговия емоционален заряд. Освен ако създаването не е подбудено от комерсиални цели.

Малко си противоречиш, може би затова оставаш неразбран, но няма значение. Аз повече нямам какво да кажа, в крайна сметка това по-горе беше само мнение. Моето мнение, не те задължавам с нищо. И не съм те нападал на личностна основа, обсъждаме разни работи тука да минава времето. Да, казах че си с ниска музикална култура по заобиколен начин, но това пак е мое мнение и аз няма как да си съставя друго, при положение, че не те познавам и съдя за разбиранията ти по това, което пишеш във форума. Няма как да те оценя по друг начин, телепатията не ми е силната страна.

On 9/17/2012 at 2:41 PM, mobo said:

абе как се дефинира "хипстър" освен дето е поредния модерен дразнещ типаж? емовците са с бретончета и мятат към света по едно очо, пънковете веят гребени, а хипстърите ко праят?

Ползват iPhone (задължително, иначе са само wannabes). Активно правят "арт" снимки с Instagram. Обявяват се срещу всичко, което е популярно, независимо дали на тях им харесва и "харесват" неща, за които другите хора не са чували. Indie банди, Indie филми. И се обличат по определен начин, който можеби си видял по улиците.

On 9/17/2012 at 2:25 PM, Killerincho said:

Защо мислиш, че се занимавам професионално с музика ? Аз не съм фен на класическата музика, в смисъл вкъщи не гърми по цял ден Чайковски. Обичам да слушам класическа музика в определени моменти. Обаче не знам дали аз звуча като фен на Епъл или ти в случая. "Аз не отричам другите, просто не ги разбирам и затова транса е teh shit." Да си замислял защо не можеш да разбереш класическата музика ? Или някакъв друг стил, от малко по-сложните, джаз например. Или блус. Но както казах, няма да приемеш това което ти пиша днес. Може да се надяваш да го приемеш някой ден. Музиката не е просто слушане на каквото там пуснат по радиото, музиката дори като хоби иска отдаване в някаква степен. В началото е трудно много, но в крайна сметка си заслужава. Последното изречение няма да го коментирам, виждам че искаш да ме обидиш по някакъв начин, пък аз от такива работи не се обиждам. Нали знаеш приказката: "Всеки с вкуса си" - казало кучето и си облизало задника :) И между другото, музикален вкус се изгражда с години и наистина зависи много какъв човек си като цяло.

музиката...това са циците...толкова е просто :laughing1: :laughing1: :laughing1:

То да беше само да се разправяме с малумници иди дойде. На мен ми се налага да ги уча на електротехника, при положение, че не съм учител...... Точно където не им е работата барат и като бъркат аз трябва да им оправям работите....

А истините са минимум две - голяма и малка. Голямата е някъде на дъното на чашата на малкото, а малката - на дъното на шишето.

Извод - не е важно какво и колко. Важно е с кой и как.

On 9/17/2012 at 2:37 PM, w00x said:

Аз и джаз слушам.

Джаз и изпълнения като на Йълдъз Ибрахимова не мога да ги изтрая и 5 минути. Както и рап. Още по-малко чалга.

Вивалди и Паганини от друга страна са ми любими. Моцарт не чак толкова въпреки че пак ми е приятно.

Опера, особено пък стила "Белканто" не мога да изтрая над 5 минути (горе долу до към първото пищящо ооооооо-кане на певицата). Това не ми пречи да харесвам на Фреди Меркюри и Монсерат Кабайе песента Барселона.

Я съставете по горното музикален портрет :pirate

PS: (ама отгоре) Честит имен ден на всички празнуващи. Наздраве :beer:

On 9/17/2012 at 4:53 PM, PSYCHOSIS said:

Не е единствения вид оперно пеене, просто Белканто не знам защо е станало най-популярно, но на мен ми е отвратително.

On 9/17/2012 at 2:17 PM, w00x said:

Ти искаш да ми кажеш един вид, че който не харесва класическа музика, не разбира от музика и има ниска музикална култура?

Воксе, тук си леко в грешка. Който има такова отношение към класическата музика просто НЯМА изобщо никаква музикална култура. Или казано по-простичко е музикален инвалид. :laughing1:

On 9/17/2012 at 5:09 PM, Godfather said:

Воксе, тук си леко в грешка. Който има такова отношение към класическата музика просто НЯМА изобщо никаква музикална култура. Или казано по-простичко е музикален инвалид. :laughing1:

Какво "такова" отношение? Искам да видя какво се разбира от това, което съм написал.

Класическата музика е квинтесенцията на музиката изобщо за всички времена. Точка. Който не го схваща този момент просто има проблеми със самото музикално възприятие.

On 9/17/2012 at 5:25 PM, Godfather said:

Класическата музика е квинтесенцията на музиката изобщо за всички времена. Точка. Който не го схваща този момент просто има проблеми със самото музикално възприятие.

Кръстник, майка ми е музикант. Като лапе ме разхождаше навсякъде с нея и ме е водила по всевъзможни симфонични концерти и опери. вЕрвай ми - повръщаше ми се от подобен род музика. Като станах тинейджър с кеф я дразнех с всевъзможен метъл. Верно death метъл и подобни не са ми по вкуса но на нея нито един вид не и харесва та дори Bon Jovi и лазеше по нервите :)

15 години по-късно взех да се кефя на някои класици (вероятно тези, които съм слушал по-рядко). Между другото слушал ли си произведение на Иван Спасов? Или друг творящ ужасии в същата сфера - с други думи произведения за симфонични оркестри. Ако не си - бягай като дявол от тамян. Отвратителни са (изкривено мое мнение)

Мисълта ми е не прекалявайте с крайностите :)

Ангеле, хората искат да ти кажат (аз също) - след като сам казваш, че нищо не разбираш от класическа музика...не я споменавай изобщо, като цитираш някои нейни представители като Моцарт, Бетовен или Рахманинов. Просто недей...както аз не разбирам от АйФон или Галакси, затова няма и да видиш мое мнение в онази тема, въпреки че от обща култура знам доста и за двата телефона.

On 9/17/2012 at 1:30 PM, Antares said:

За мен лично, пак повтарям - за мен, да не кажете, че генерализирам или че налагам мнението си, музиката на композитори като Бетовен, Моцарт, Вивалди, творбите на художници и склуптори като Ван Гог, Микеланджело, Да Винчи са създадени в името на самото изкуство. Музиката и изкуството, което се създава днес се създават в името на продажбите.

Пешо, изобщо не си прав. Голямата част от композиторите (вкл. и Моцарт, дето толкова го спрягате по-горе) са работили, за да се изхранват. Писали са опери и симфонии по поръчка от силните на деня, та пушек се е вдигало. Някои като Хайдн са били на служба като придворни композитори дълги години и ежеседмично са вадили по някое произведение за уикенда, а да не ти кажа Бах какъв е бил и за какво точно е написал всичките неща, дето са излезли изпод пръстите му...

Просто не пишѐте за класическа музика - пишѐте за транс, рок, метъл или чалга, но не пишѐте за класическа музика. Жалко, че нямам никакво време и наминавам тук от дъжд на вятър, иначе щях да попиша доста неща...

On 9/17/2012 at 5:43 PM, magdanoz4o said:

Да не съм веи чул повече да се разправяте за класика.Един от създателите ѝ пише тук...и чете, а и е модератор...да не стане белята ей сега... :lol:

Вярно е от създателите, ама в късните си години. На младини е съчинявал племенна музика за слушане около лагерния огън :laughing1: :laughing1:

On 9/17/2012 at 5:33 PM, Midex said:

Ангеле, хората искат да ти кажат (аз също) - след като сам казваш, че нищо не разбираш от класическа музика...не я споменавай изобщо, като цитираш някои нейни представители като Моцарт, Бетовен или Рахманинов. Просто недей...както аз не разбирам от АйФон или Галакси, затова няма и да видиш мое мнение в онази тема, въпреки че от обща култура знам доста и за двата телефона.

Пешо, изобщо не си прав. Голямата част от композиторите (вкл. и Моцарт, дето толкова го спрягате по-горе) са работили, за да се изхранват. Писали са опери и симфонии по поръчка от силните на деня, та пушек се е вдигало. Някои като Хайдн са били на служба като придворни композитори дълги години и ежеседмично са вадили по някое произведение за уикенда, а да не ти кажа Бах какъв е бил и за какво точно е написал всичките неща, дето са излезли изпод пръстите му...

Просто не пишѐте за класическа музика - пишѐте за транс, рок, метъл или чалга, но не пишѐте за класическа музика. Жалко, че нямам никакво време и наминавам тук от дъжд на вятър, иначе щях да попиша доста неща...

И аз така им обяснявам да не се занимават с Ф1...ама пусто, влече ги :laughing: :rolleyes:

Рапторе, не се спотайвай :laughing1:

Тъкмо щях да пиша, че ще се появи дедо ви Пламен и ще ви обясни някои неща и той взе че ме изпревари.

Един поздрав за другият дедо(мраз). Не е най - удачният вариант за мъжкият певец, но това е единствената версия в youtube на която не липсва интрото.

http://www.youtube.com/watch?v=RiYRASDlq-0&feature=related

Ето и версия с професионални певци:

http://www.youtube.com/watch?v=UC5lMrQf69Q&feature=related

On 9/17/2012 at 5:43 PM, magdanoz4o said:

Да не съм веи чул повече да се разправяте за класика.Един от създателите ѝ пише тук...и чете, а и е модератор...да не стане белята ей сега... :lol:

On 9/17/2012 at 5:45 PM, mIRCata said:

Вярно е от създателите, ама в късните си години. На младини е съчинявал племенна музика за слушане около лагерния огън :laughing1: :laughing1:

Млък, гадове такива, че днес съм пренесъл 3 тона под формата на тонколони и миксери....да не взема да изкарам модераторската тояга, че... beat1.gif

Днес имаме първото масово включване на вентилатори! laughing1.giflaughing1.giflaughing1.gif

norway-offshore-wind-z01.jpg

Чувствам се като в Норвегия. Особено като се опитвате да сравнявате неща, които са АБСОЛЮТНО несравними.

Мога само да ви кажа - успех в роторите! beer.gif

ЕДИТ: Стефче, чичо ти Пламен има титли пред името си на тема музика, докато ти си червено фенбойче, което никой освен нас не познава biggrin1.gif. Обидно е да се сравняваш с него.

On 9/17/2012 at 2:07 PM, Killerincho said:

Това, което се отнасяше за Галя.

Бат' Весо, и мен като ме вбеси филм, или ми е скучен, го спирам. Обаче този го водят класика, шедьовър, та до края очаквах нещо грандиозно, може би затова останах с пръст в ... Наистина, за времето си, по иновативен начин представя идеи за справяне с насилието. Но самият филм беше изнасилване за мен. Не се смятам за слаб човек или такъв, който не трае и минута насилие или гадости. Но начинът, по който беше представено всичко ми дойде многоооо... Може би това му е шедьовърското. Не знам, не съм критик. Ти гледал ли си го?

On 9/17/2012 at 2:17 PM, w00x said:

Тоя филм едва го изгледах. Направо не можех да си намеря място докато свърши. Супер скучнотия.

А това е един от емблематичните филми във филмовото изкуство. Както и Blade Runner.

Виж, сега ми даде идея. Трябва да гледам Blade runner. Харесвам музиката на Вангелис (макар че саундтракът на конкретния филм не ми допада)... А за "Портокал...", не ми беше скучен, а много гаден. Говоря особено като жена, с каквито имаше гнусни гаври (според мен). Ако беше на някое женско място, може би би ме разбрал по-добре.

Reveal hidden contents

On 9/17/2012 at 5:45 PM, mIRCata said:

Къ'в огън бре, тогава още не са го били открили... :laughing:

On 9/17/2012 at 5:54 PM, netrootbg said:

Един поздрав за другият дедо(мраз). Не е най - удачният вариант за мъжкият певец, но това е единствената версия в youtube на която не липсва интрото.

Sarah Brightmann ме кефи. Не точно с тази си песен а по принцип. И веднага казвам кой от 2та варианта ми е по-приятен: първия. Няма майтап. Още ми държат влага разходките с майка ми - представете си 6-7 годишно лапе да го накрараш да стои над 30 минути на едно място за да слуша симфоничен концерт, като дори чесане на задника се наказва с гледане под вежди, не дай си боже да вземеш да мрънкаш че ти е писнало... Що бой съм изял...

• Veno locked this topic

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...