Jump to content
BulForum.com

jozo

Members
 • Content Count

  6131
 • Joined

 • Last visited

About jozo

 • Rank
  Speed Fan
 • Birthday 05/14/1986

Contact Methods

 • AIM
  SkyPe - jozo86
 • Website URL
  http://
 • ICQ
  254795760
 • Yahoo
  jozo4jozo

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Пловдив
 • Interests
  Гушене, цунамита и бури с Галченцето!
 1. Тея Ариелита не ги знам с каква матрица са, ама и на мен ми ги препоръчаха. Що за стока са, идея нямам. За майка ми ся гледах тоя https://www.emag.bg/televizor-led-smart-lg-43-109-sm-4k-ultra-hd-43um7000pla/pd/D14V96BBM/?ref=prod_CMP-24294_3327_35091 Чудя се дали го бива....
 2. Да, точно такива неща съм чувал за Овъргаз. То иначе и при Ситигаз се заявяват някакви количества, но доколкото знам така е спуснато от КЕВР и трябва да го спазват. Уж и цената е в ръцете на въпросната комисия, ама колко е така господ знае. Като казахме монопол мога да ви разкажа, за моята сага с ВиК Пловдив. По стечение на обстоятелствата моята улица няма изграден нито водопровод, нито канализация. Говорим за гр. Пловдив, район централен. До тук добре, имам от общината разрешение за строеж и прочие, с някакви точки на присъединяване, които реално се оказа, че ги няма. За да действам по този проект, трябва първо да внеса 5 бона в район централен, че съм щял да копая улицата. Всичко като е готово, уж ще ми го върнат някога, обещават хората. Като съм направил това, трябва да почна да работя с ВиК. Първоначално трябва да платя за изработване на проект, какво точно ще се прави. След което за моя сметка те трябва да изработят това, което е по-проект, да взема разрешение за ползване(някакво като акт 16 за вода) и забележете, всичко да го ДАРЯ безвъзмездно на ВиК Пловдив. След това ако те благоволят, ще ме включат към всичко, за което аз съм платил и е реално мое. Тук идва и другия "готин" момент, ВиК дават становище, че не мога да си пусна тръби само до моя имот, а трябва за МОЯ сметка да изградя МАГИСТРАЛЕН водопровод и канализация между булеварда и прилежащата му успоредна улица, че ако се наложи някой от комшиите да се включва, всичко вече да е изградено за моя сметка. Готино, а !? За сега съм намерил решение, но предполагам в годините ще стигнем до момент, в който ще има да се въртя в затворен кръг.... Има вариант ако общината някога решат да правят ремонт на улицата (правен такъв последно 60-те години на миналия век) и случайно при ремонта изградят както си му е реда необходимата подземна инфраструктура.
 3. На обявените телефони в сайта на Ситигаз дига само една лелка, дето не е много в час, да не говорим, че само се заяжда и сакън ако я накараш да свърши някаква работа. 2018 се чувах редно с нея, по едно време спря да ми дига телефона и да се крие. Бях на път да пиша до централата в София последно ама така и не стигнах до там. За апартамент със сигурност искат събрание, на УПИ-то много ясно, че няма да е, а само на входа. Сестра ми мина по тоя път, но там също нямат на въпросната улица газ, има през една улица, но за да пуснат искат да се съберат повече абонати. Отделно, че от тоя колега дето ми свърши работа, получих информация, че сега газифицират не помня кои села бяха до Пловдив и в самия град много не ги е еня, да пускат тръби и прочие. Ако има, ще те захранят, иначе си чакай да свършат работа. По стечение на обстоятелствата моята улица незнайно как я газифицираха преди няколко години, хем тук едва ли могат да включат кой знае колко абонати. Само трябваше да направят отводка от голямата тръба до оградата на имота и там вече са монтирани табла с измервателните уреди и редуциращите клапани. При мен много варианти нямаше, или трябваше да е термопомпа или пелети или газ. Задължително държах на парно, за да ми е топло на всякъде, че къща не е като апартамент. Даже много хора ми се чудят, защо съм имал радиатори в коридорите.... Еми няма като излезеш от стаята и да бичеш клинч...
 4. Двуконтурен ще рече, че има един кръг, който е за парното с помпа и прочие и втори кръг, който реално при мен е проточен бойлер за топла вода.
 5. Ние вече втора зима сме газифицирани и съм много доволен. Котела ми е на Висман двуконтурен и за топла вода, дето казва един комшия ако има газ, можем да къпем махалата. Относно сметки, зимата си плащам 200-250 лв., но топлим къща, не апартамент, изцяло изолирана и с нова дограма. Доколкото съм чувал с тея бутилки е по-скъпо, та се съмнявам 700 лв. да стигаг за 4 месеца, ако става въпрос за къща. Като удобство, само климатици и други ел. уреди само могат да съперничат. Пелетите е хубаво, ама си има и занимавка малко или много, мъкнене, чистене и прочие. Относно Софитерм, освен евтини боклуци, там е пълно и с ментета на реномирани марки. Аз работя с тях от 12 години и въпреки, че са ми колега, не посмях дори едно кранче да си купя от тях. Та много трябва да се внимава там. Фирми на пазара бол, от моя професионален опит, най-важното е поддръжката, та преди да купувате хубаво се поинтересувайте преди това. На работа всеки ден има някой да ми реве, че човека взел парите преди една година, направил каквото направил и дим да го няма. После се вайкат, чешат и чудят как се оправят и кой да търсят.... П.П. А Ситигаз за са топ кретени, ама доколкото съм чувал май са по-добре от другата алтернатива Овъргаз. 2018-та първите нямаха 40 дни човек, който да ми врътне крана на улицата и да пускам парното. Системата изградена, контрола изпълнена, проверки всякакви, проекти, документи, всичко само крана на улицата трябваше да се пусне... Не знам що по-рано не звъннах на един колега, дойде и след един разговор време и една снимка по Вайбър врътнахме крана...... В тоя ред на мисли, ме гложди следния въпрос. Парно имам, ама за лятото ще трябва климатици за охлаждане. Има ли смисъл да инвестирам в нещо по-скъпо, като ще се ползват само лятото или и от по-евтините варианти ще вършат работа?
 6. Продавам чисто нова карта памет марка SanDisk, клас 10, във фабричната опаковка. Не съм я отварял, запечатана си е. Дойде от Китай по грешка и ми е излишна. Намира се в Пловдив. Цена 10 лв.
 7. Аз достъп дадох до съобщенията, то е ясно, че няма как да стане иначе. Зора беше да не ми остане за постоянно, пък после не ми се минаваше през фабрични настройки и прочие, за да го връщам. В крайна сметка с Mi Cloud прехвърлих всичко. Благодаря за помощта!
 8. Покрепям Ангел, всички са маскари, както е по нашенски. Специално с Виваком имаме опит с телевизията и телефона в Хисаря. Варианти там няма, та хайде от немай къде на тях. Едни обещания в офиса, друго се оказа на практика. Как да е, да кажем че е маловажно. Звъни ти техник, идвам еди кога си да слагам оборудване. Свободен ли си, зает ли си, все тая, оправяй се! Ако си зает, трябва да чакаш пак да ти се обадят, ти нямаш връзка с тях, само на националния телефон. Добре звъня на националния телефон, те не знаели кой е техника, нямат връзка с него, кореспондирали с някви мейли ли, съобщения ли, друго ли..... Добре О.К. разберете се и ми се обадете. Еми греда, те не можели да звънят, аз да звъня пак на националния телефон, ако се падне нов оператор, всичко на ново и т.н. Е добре де, на едната и викам, как Кулбокс могат да ми се обадят, вие телекомуникационна компания не можете да звъните.... Това майтап ли е, друго ли... Относно цените, сега всички са ги дигнали, незнайно по каква причина. То вече не могат и да предложат кой знае какво повече, имаш неограничени минути, хиляди мегабайти нет, освен по-ниска цена какво друго. Е да ама те не искат и няма....
 9. Възстановен е акаунта, ама през гугъл не става нещо. Точно това приложение пробвах преди да пиша тук, но след като ми изписа, че трябва да ми стане "Permanent App" за съобщения и го разкарах. Трябва да пробвам с това на Huawei дали ще бачка на Xiaomi.
 10. Как да прехвърля съобщенията и регистъра на обажданията от един телефон на друг? Двата телефона са Xiaomi ако е от значение. Пробвах с Мимувър ама не иска да установи връзка. Гледах някакви приложения, но искат да ги добавям като дефолт апп и т.н., което не искам да правя. Та ако някой може да помогне
 11. Пробвах 3 4 калкулатора , които за София и другаде работели, за Пловдив не! Казвам го уверено понеже първо си проверих по ЕГН колко ми е данъка на колата, после го смятам с тях. По изчисления ми даваше нещо от рода на 240 лв., а той ми е 217 лв. при положение, че от КАТ не са си свършили работата и не са ми вписали Евро 4 в талона. Сега трябва да вися един ден пред КАТ да сменям талони, щото си нямам друга работа... П.П. Като стана дума за данъци, да питам аз за данък сгради. Става въпрос за имот, който е в съсобственост с друг човек. Бележката която получавам само за моя данък ли е или е общия, на целия имот?
 12. 18 месеца назад гледат, скоро говориха даже, че ще го правят 24 месеца. Нищо не можеш да доплащаш, още повече за стари месеци. Иначе е нормално да не са на една заплата осигуровките, усредняват ги и получват дневно възнаграждение. По време на майчинството, всеки месец се гледат колко работни дни са и се умножава по дневното възнаграждение за да се получи цялата сума. Ако е под минимума, се изплаща минимума, ако ли не се плаща колкото се получава.
 13. То хубаво, ама няма какво да се направи по въпроса. Силно се съмнявам да я конвертират служебно ако те спрат, все пак сме в България, трябва да е сложно...
 14. Доколкото четох, няма и да се появи конвертиране, заради много проблеми, които се натрупаха там. Та за по-лесно, направо го спяха. Като имаш стикер на стъклото просто си караш и толкова. За винетките за инвалиди, също е голяма простотия. Ако те спрат толаджии, пращам ги в сайта на АСП, щом така са писали, понеже на официалната проверка нищо не излиза....
 15. Ние също си купихме Беко, Но Фрост април месец, електроно управление със сензорни бутони на вратата, инокс 990 лв. Нямам забележки до момента, бачка си перфектно. П.П. Нашия също е с лед осветление, пищи ако не е затворена врата, фреш зона и т.н.
×
×
 • Create New...