mIRCata Posted November 8, 2022 Share Posted November 8, 2022 On 11/8/2022 at 9:44 AM, kotora said: На кой му е по-голям Пишока: тоя дето е ял застроен курбан цял живот или тоя дето го е ял бистър ? Expand Виж горе меме-тата и си отговори. On 11/8/2022 at 12:35 AM, RaptoR said: Само за курбан не сме се разправяли! Expand Я да видим - сърми постни или не? Лозови или зелеви? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted November 8, 2022 Share Posted November 8, 2022 On 11/8/2022 at 9:50 AM, RaptoR said: Тука не позна - курбанът си е курбан и е един курбан, вариации на местна почва НЕ са курбан. Hence the hullabalu... Expand Аха, като сармите, нали? Ако питаш едната ми баба (родена в района на Панагюрище, живяла до последно в Пловдив) - ще ти каже, че сармите трябва да са малки и ако не са - не са сарми. Другата ми баба (родом от Лом и живееща във Враца) ще ти каже, че сармите трябва да са с големината на юмрук иначе не са сарми. Но като цяло, добре знаем, че подобни спорове се решават, като се попита Виден кое е вярното On 11/8/2022 at 9:52 AM, mIRCata said: Я да видим - сърми постни или не? Лозови или зелеви? Expand И боба с джоджен или с чубрица? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
deus_pld Posted November 8, 2022 Share Posted November 8, 2022 (edited) On 11/8/2022 at 9:35 AM, Antares said: Пичове, в момента се излагате като кифладжии - т'ва, че по вашите села го правят по един начин, въобще не означава, че из останалата част на България е същото. Т'ва е като да спорим боба с джоджен ли се прави или с чубрица (разбира се, че с чубрица) и дали сармите трябва да са малки или големи. Т'ва че в Дебилово и Голямо Тъпанаре го правят бистър по никакъв начин не означава, че в Дръвчево и Пънчево не го правят със застройка. Т'ва не знам каква Фитка без бибитка трябва да си, за да спориш, че начина, по който си свикнал е правилния Expand Тотално неадекватен пример! Смяната на една подправка с друга, ако и да води до нов нюанс в аромата, по същество не променя рецептата. Изпълнението обаче на цяла една допълнитела манипулация вече да- изменя рецептата, което пък от своя страна води до получаването на тотално различна манджа на вид, консистенция и вкус. И мойто и твойто село и мойта и твойта баба нямат нищо общо- рецептата за курбан е една и автентичният начин за приготвянето му е един. От там нататък са съчинения по картинка, които никой не оспорва по същество, просто се дрънкаме за терминологията, както винаги Edited November 8, 2022 by deus_pld Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted November 8, 2022 Share Posted November 8, 2022 (edited) On 11/8/2022 at 9:52 AM, mIRCata said: Я да видим - сърми постни или не? Лозови или зелеви? Expand Всякакви! Там правило няма. Най-хубави са лападовите. Ха ся!!! И със смокинови листа стават! On 11/8/2022 at 9:54 AM, Antares said: Аха, като сармите, нали? Ако питаш едната ми баба (родена в района на Панагюрище, живяла до последно в Пловдив) - ще ти каже, че сармите трябва да са малки и ако не са - не са сарми. Другата ми баба (родом от Лом и живееща във Враца) ще ти каже, че сармите трябва да са с големината на юмрук иначе не са сарми. Но като цяло, добре знаем, че подобни спорове се решават, като се попита Виден кое е вярното Expand Ама стига глупости бе, Пеше! Никой никъде не отрича всевъзможните вариации на която и да е рецепта! На никой не му пука, че някакъв слакър обича курбана с рибени глави вътре. Или да почвам графично да обяснявам? Представи си например, че във футболната игра на Миро му харесва да бие корнер от центъра. Тва го прави правилно и автентично? Ай сиктир! Пламене!!!! Запри ги тия мисирки преди да съм ги застъпал! Edited November 8, 2022 by RaptoR Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted November 8, 2022 Share Posted November 8, 2022 On 11/8/2022 at 9:55 AM, deus_pld said: Тотално неадекватен пример! Expand ОК, извинявам се, че примерът ми не отговаря на висшите не-джендърски стандарти, обещавам да си посипя главата с пепел от соя. Друг тогава - мусаката с картофи ли се прави, с тиквички ли се прави или с патладжан? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted November 8, 2022 Share Posted November 8, 2022 (edited) Още малко ще кажеш, че на шкембе чорбата не се слага дафинов лист и бахар. Оп Туй за Виден беше. Edited November 8, 2022 by mIRCata Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted November 8, 2022 Share Posted November 8, 2022 (edited) On 11/8/2022 at 10:17 AM, Antares said: ОК, извинявам се, че примерът ми не отговаря на висшите не-джендърски стандарти, обещавам да си посипя главата с пепел от соя. Друг тогава - мусаката с картофи ли се прави, с тиквички ли се прави или с патладжан? Expand Киноа! Киноа, джендър такъв!!! (все още не съм сигурен какво е киноа) Мусаката се прави само и единствено с картофи. Разбира се, не е невъзможно да се импровизира с рукола, пащърнак, бабини зъби, динозавърски ташачета, педалски стафидки смърмучкани и прочее. On 11/8/2022 at 10:18 AM, mIRCata said: Още малко ще кажеш, че на шкембе чорбата не се слага дафинов лист и бахар. Оп Туй за Виден беше. Expand За теб знам, че може и да го направиш тва. Няма да се учудя и розмарин ако ръгнеш в лакердата... Изобщо вече никакви копченатискачески безумия не могат ме изненада. Отдавна съм приел пълната повреденост на тия хора. Edited November 8, 2022 by RaptoR Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted November 8, 2022 Share Posted November 8, 2022 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
deus_pld Posted November 8, 2022 Share Posted November 8, 2022 On 11/8/2022 at 10:17 AM, Antares said: Друг тогава - мусаката с картофи ли се прави, с тиквички ли се прави или с патладжан? Expand Всякак може, стига да е добре застроена с червен пипер Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
plameni Posted November 8, 2022 Share Posted November 8, 2022 On 11/8/2022 at 10:06 AM, RaptoR said: Пламене!!!! Запри ги тия мисирки преди да съм ги застъпал! Expand Нема начин Тук е като в Парламента - противопоставяне на динамични коалиции: коалиция бистър курбан v.s. застроен (не)курбан С "()" директно преминавам от въздържал се, към първата коалиция Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted November 8, 2022 Share Posted November 8, 2022 On 11/8/2022 at 10:38 AM, deus_pld said: Всякак може, стига да е добре застроена с червен пипер Expand Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted November 8, 2022 Share Posted November 8, 2022 Не става въпрос, на кой какво му е вкусно или как го обича. Аз като цяло не обичам курбан, просто казвам как трябва да бъде. Та коалиции няма. Иначе сърмички, обичам лозови, с листа от Памид, поснички с джоджен. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
plameni Posted November 8, 2022 Share Posted November 8, 2022 On 11/8/2022 at 11:00 AM, jozo said: Та коалиции няма. Expand Да, бе, да... няма: On 11/8/2022 at 5:58 AM, Antares said: И аз съм от партията на застройката! Expand Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted November 8, 2022 Share Posted November 8, 2022 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted November 8, 2022 Share Posted November 8, 2022 On 11/8/2022 at 11:13 AM, RaptoR said: Expand Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted November 8, 2022 Share Posted November 8, 2022 Егати. Прегря ми мозъка от толкова грешно използвани миймове... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted November 8, 2022 Share Posted November 8, 2022 В друг аспект - прегряло нещо, дето го няма Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted November 8, 2022 Share Posted November 8, 2022 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dunc Posted November 8, 2022 Share Posted November 8, 2022 Деба, прияде ми се топъл, пресен, бистър курбан. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted November 8, 2022 Share Posted November 8, 2022 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted November 8, 2022 Share Posted November 8, 2022 Кой е този починалия? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
deus_pld Posted November 8, 2022 Share Posted November 8, 2022 Овцата на Раптор-а? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted November 8, 2022 Share Posted November 8, 2022 On 11/8/2022 at 11:51 AM, Dunc said: Деба, прияде ми се топъл, пресен, бистър курбан. Expand Освен да ти пратя или да ти донеса прясно овче On 11/8/2022 at 12:07 PM, Antares said: ТОП!!! Expand Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted November 8, 2022 Share Posted November 8, 2022 Ахахахахахахахахах, притежатели на тежки отклонения! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted November 8, 2022 Share Posted November 8, 2022 Днес кулинарният раздел, го пренесохме в тая тема. Никой не каза за фасула, пък дали да е чорба или яхния, дали със сланинка или някаква друга мръвка?! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.