Jump to content
BulForum.com

Камери

ROBIN

Recommended Posts

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply
  On 5/16/2012 at 6:47 AM, naka_g said:

Тая на Ихтиман доскоро беше празна, но пък там си има чат пат патрулка, та по навик си намалявам.

Няма такова нещо като "празна" и "пълна". Ако имаш предвид старите коруби (ако изобщо са останали някъде), то те нямат нищо общо с новите камери. Новите камери са ТОЧНО като тази, снимана от колегата Мидекс на КЦМ - голям метален сандък на висок пилон, НО - на магистралата са надлежно скрити зад други обекти и не се виждат, освена ако не се обърне особено внимание.

On 5/15/2012 at 10:21 PM, RaptoR said:

Относно новите камери по магистрала Тракия - едната е в посока София, скрита за пилон точно до OMV-то на Пазарджик. Другата е в посока Пловдив и е отново зад пилон точно до мотел Ихтиман. Не се отчитат от нашите радари, поне не и навреме.

Тази до ОМВ е сравнително нова. На няколко месеца е. Тази до мотел Ихтимат обаче си е там от години ;).

Не съм съглесен - двете камери са ЕДНАКВИ и са от новите, за които бяхме предупредени, че ще бъдат инсталирани. И двете камери са сложени в зоната на март месец, както бе обявено. Със сигурност има и други, но някак си ми омръзна да се озъртам докато шофирам.

On 5/19/2012 at 9:57 PM, RaptoR said:

Не съм съглесен - двете камери са ЕДНАКВИ и са от новите, за които бяхме предупредени, че ще бъдат инсталирани. И двете камери са сложени в зоната на март месец, както бе обявено. Със сигурност има и други, но някак си ми омръзна да се озъртам докато шофирам.

Тази на Ихтиман е там поне от година, точно под надлеза. Преди 2 седмици си стоеше самотна и празна, ако са сложили нова от тогава, съжалявам за старото инфо което имам.

On 5/19/2012 at 9:57 PM, RaptoR said:

За пореден път твърдиш, че си сигурен за нещо за което грешиш. Тази на Ихтиман я има още от времето когато сложиха двете на Хепитата покрай Пловдив. От години е там. Единствената нова е тази на ОМВ. Сега се замислих. На поне 3 години е тази до Ихтиман. По едно и също време я монтираха с тези до Пловдив, село Съдиево, село Подслон, кръстовището на Атия и още една 2 километра преди него. Беше една поръчка за общо 15 камери.

Edit:

http://www.dnevnik.bg/dnevnikplus/2009/08/18/771626_30_kameri_sreshtu_djigitite_na_putia/

Ето една статия от преди 3 години!

30 кутии с 15 камери. Наистина ги въртяха. Тогава си използвах още радар детектора и хващаш на кои места ги има и на кои няма. През няколко месеца ги разместваха. Тази на Ихтиман също съм я хващал.

On 5/20/2012 at 8:16 AM, netrootbg said:

За пореден път твърдиш, че си сигурен за нещо за което грешиш.

Иване, знам това трасе с вързани очи. Знам, че много често го минаваш, по-често и от мен, но по твоята логика трябва да имам около 145 известия за глоби за превишена, поне от времето, в което имах навика да карам със 160+. Не ме карай следващия път да спра, па да ти наснимам кутиите на пилоните да видиш колко точно нови са. Защото ако са няколкогодишни ще им личи. Камерите на Пазарджик и на Ихтиман са АБСОЛЮТНО идентични и със сигурност са инсталирани по едно и също време.

On 5/20/2012 at 4:22 PM, RaptoR said:

Иване, знам това трасе с вързани очи. Знам, че много често го минаваш, по-често и от мен, но по твоята логика трябва да имам около 145 известия за глоби за превишена, поне от времето, в което имах навика да карам със 160+. Не ме карай следващия път да спра, па да ти наснимам кутиите на пилоните да видиш колко точно нови са. Защото ако са няколкогодишни ще им личи. Камерите на Пазарджик и на Ихтиман са АБСОЛЮТНО идентични и със сигурност са инсталирани по едно и също време.

Пак се излагаш. Колко хора трябва да ти напишат тук и да потвърдят от колко години е там камерата? След 5 дена се прибирам. Специално ще спра да ти я снимам.

On 5/20/2012 at 4:59 PM, RaptoR said:

Ако говорим за една и съща камера имаш бутилка Финландия (литрова) от мен. beer.gif

Говоря за камерата която е от страната на мотела. Разположена е на няма и метър зад стълбите които водят към надлеза. Насочена е към идващите от София. Абсолютно същата кутия с тези които ги монтираха 2009-та година. Дал съм ти линк за статията. Тази която е на новото ОМВ е малко по - голяма като размери.

Камерата, за която аз говоря е насочена към Пловдив и снима идващите от София в гръб. МОже би снима и отсрещното платно.

On 5/21/2012 at 4:46 PM, RaptoR said:

Камерата, за която аз говоря е насочена към Пловдив и снима идващите от София в гръб. МОже би снима и отсрещното платно.

Най - много да са я завъртели ;).

On 5/21/2012 at 5:16 PM, netrootbg said:

Най - много да са я завъртели ;).

Абсолютно същата е като тази на ОМВ Пазарджик tounge.gif

On 5/21/2012 at 5:32 PM, DON_CHEFO said:

кой ще ми плати акта, за да си тествам пунтото на камерата ;D :D И да видя дали ми е магнетична усмивката :D :D

Аз в това отношение съм много добре, защото колата ми е фирмена и няма как да идентифицират кой е зад волана. Трябва да правим разпознаване. laughing1.gif

• 2 weeks later...

Видене, последно има или няма втора камера там? Вече ти изпратих снимката на тази която е там от 2009-та. На няколко пъти минах и така и не видях описаната от теб камера.

On 6/4/2012 at 11:22 AM, netrootbg said:

Видене, последно има или няма втора камера там? Вече ти изпратих снимката на тази която е там от 2009-та. На няколко пъти минах и така и не видях описаната от теб камера.

Няма - имаш Финландия, както съм обещал. Звънях ти маса време да ти кажа. Разбрах обаче, че местели камерите барабар с постаментите постоянно. Това вярно ли е??? Защото може да обясни доста работи... Аз съвсем друга разстановка бях видял...

On 6/4/2012 at 12:37 PM, RaptoR said:

Така би било логично. Само че се чуха приказки за физическо местене... wacko.gif

Няма такова местене. Доста километри навъртам и до момента не съм видял и един път да се местят кутиите. Винаги са си на местата.

Камера има като идва човек по пътя от Пазарджик, след бетонцентъра преди 9-ти километър, където е паметника Пловдив. На един пилон 3-4 метров седи.

42.156055, 24.619814

On 6/9/2012 at 4:49 PM, downsoft said:

Камера има като идва човек по пътя от Пазарджик, след бетонцентъра преди 9-ти километър, където е паметника Пловдив. На един пилон 3-4 метров седи.

42.156055, 24.619814

Там 90 ли беше ограничението или заради бетоноцентъра 60 ?

Никой не е писал, но на Колелото на Панаира има от една седмица вече поне 10 камери. Това не променя нещата и снощи пак към 12 имаше някакъв простак, който се правише на дрифтър. Дано са го заснели и да му пратят чиститка.

On 6/11/2012 at 8:11 AM, TAZ said:

Никой не е писал, но на Колелото на Панаира има от една седмица вече поне 10 камери. Това не променя нещата и снощи пак към 12 имаше някакъв простак, който се правише на дрифтър. Дано са го заснели и да му пратят чиститка.

Любо, всички кръстовища на България са с видеонаблюдение вече. Последно видях да монтират на кръстовището на Филикон на Дунав и В. Априлов. Което със сигурност е помогнало при катастрофата в петък, когато за ПОРЕДЕН път идващ откъм КАТ автомобил прави абсолютно неразчетен ляв завой и засича отсрещния... Там това изпълнение е превърнато в спорт направо!

On 6/11/2012 at 10:22 AM, RaptoR said:

Любо, всички кръстовища на България са с видеонаблюдение вече. Последно видях да монтират на кръстовището на Филикон на Дунав и В. Априлов. Което със сигурност е помогнало при катастрофата в петък, когато за ПОРЕДЕН път идващ откъм КАТ автомобил прави абсолютно неразчетен ляв завой и засича отсрещния... Там това изпълнение е превърнато в спорт направо!

За катастрофите там са виновни тъпанарите, от които зависи регулирането на кръстовището. Там няма нормална видимост за правене на ляв завой в този му вид.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...