Jump to content
BulForum.com

JDFU

Members
 • Content Count

  3209
 • Joined

 • Last visited

About JDFU

 • Rank
  Депутат
 • Birthday 05/29/1986

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  229009224

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Пловдив/София

Recent Profile Visitors

281 profile views
 1. Моите 50ст по темата са, че хубав DAC дава осезаема разлика, спрямо вграденото аудио. Все пак няма смисъл от колосално изхъврляне, предвид че като всяка система - качеството се определя от най-слабия компонент, а в случая такива бол, започвайки от входния сигнал. Колкото до лампите и прочие глупости - напълно безсмислено в този контекст. Хората си ги взимат само щото са секси и хипстърски.
 2. Иначе народната мъдрост е, че гумите се сменят на Гергьов ден и на Димитров ден. Аз съм се уверил, че е вярна, с условността "ако пътуваш из цяла България".
 3. JDFU

  Android OS

  Абе имат, ама имаше някаква врътка. Поне аз правих нещо за да тръгнат, ама определно не беше сложно щом нямам никакъв спомен.
 4. Европейският закон, спазван и в България е връщане до 14 дни на поръчка на продукт направена "отдалечено" - телефон или интернет. И да мрънкат, ти си в правото си. ПП Транспортните разходи на обратно са за твоя сметка.
 5. В единия случай ползваш ЦАП-а на усилвателя, в другия - на слушалката.
 6. Моля, предложете някоя добра платформа за обмяна на идеи. Това, от което имам нужда е следното: - Съдържанието да се създава не по-трудно от това да пишеш във форум или фейсбук. Би било добре да поддържа текст, аудио и видео. - Съдържанието да се създава от няколко автора и да може да е удобно за преглеждане. Ако има и допълнително възможност за експорт под някаква форма още по-добре. - Администратора на нещото да има добър контрол над това кой какво вижда. - Системата да не изисква колосално усилие за първоначално конфигуриране и последваща поддръжка. (т.е. бих хоствал нещо, само ако е супер супер добро) От всичко, казано съм се насочил към някаква блогинг платформа, но от сравнително бедния ми опит, не съм видял нещо, което да пасва напълно. В момента проучвам системи, които са насочени към учители/ученици и изглежда, че там намирам най-близките попадения до това, което ми трябва. За съжаление има десетки такива, и проучването си е дълъг процес. По принцип, нещото ми трябва за да организирам затворена бета група, където участниците да използват платформата, за да споделят впечатления (малко по-описателно) и в последствие с колегите да имаме достъп до тях на момента и в по-късни етапи. Естествено искаме и някаква форма на двупосочност. За момента класически форум (поне не от най-разпространените) не ни върши работа, поради по-трудния сетъп, не съвсем удобното менажиране на правата и недостатъчното разделение м/у репорт и коментари. Ще съм благодарен, ако някой сподели опит по темата.
 7. Аз поех втория сезон една седмица след началото. Даже наскоро намерих цялата "оперативна информация", координати на всяка планета на всички, и други подобни, ако ви е интересно ще пусна да си припомните нещата
 8. Суперлукса е супер. Аз лично не бих взел моделите с b, защото са повече бас, което мен не ме кефи. В рейнджа до 300лв са най-добрия вариант (предвид, че 99% то хората не могат да направят разлика, а и слушат смотани сорсове).
 9. То и в БГ няма университети с добро ниво на компютърни науки и инженеринг, ама не пречи да има много добри програмисти и инженери А, това което ти казвам е базирано на това, което лично съм видял от кандидати от там. Статистически, там има най-много свободен "ресурс" по темата и най-често от там се появяват хора, които покриват изискванията.
 10. Търси в Украйна! Ние търсим много сходен профил хора - от Германия до Иран съм гледал кандидати. В БГ на практика няма...освен ако си преувеличил с "богат опит".
 11. Същото важи в другата посока (особено в БГ където качествените хора намаляват прогресивно) - като искаш качествен персонал - плащаш и после доказваш, че го заслужаваш (т.е. работиш върху задържането на хората). Под качествен персонал нямам предвид само високи умения (все пак говорим за позиция неизискваща такива), а за трудова дисциплина и пр.
 12. За такъв тип позиция (не особено квалифициран труд) трябва да се целите в топ нивата на заплащане, защото дистрибуцията при хората е нещо от сорта на 95% дебили, 5% качествени. Със средно за позицията заплащане, ще е чист късмет да се появи някой от тези 5% дори на интервю. Освен това, по абсолютна стойност, разликата между "средно" и "високо" ниво на заплащане е малка.
 13. Фирма дето не може да избие четирицифрена заплата на средно ниво произволен служител си е за затваряне, камо ли пък на инженер. Освен, ако пък всъщност не се търси баш инженер, ами човек със знания и умения на ниво техникум. То и за това нивото кандидатите е такова - каквото търсенето, такова и предлагането. Съответно истинските гурута тук, едвам се намират и трябва да им се плаща повече от средна европейска заплата.
 14. За какво да го обучават, като след 3-6 месеца ще духне при първите 100лв отгоре. Аз също режа тия без опит, понеже няма инструменти, чрез които те да останат, а инвестицията се избива след доста време.
 15. Първата ми работа ще е да забраня на хората да карат по обществени пътища! Само машини. M+S е по-скоро идентификация на грайфера и тези гуми са основно за високо-проходими автомобили. Има я на доста "всесезонни" също (те нали уж са изключени от закона). Планината я има в няколко форми, което ме кара да смятам, че това не е сертификационен, а маркетинг символ.
×
×
 • Create New...