Jump to content
BulForum.com

Коя книга прочетохте последно?

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Беше нещо свързано с квантовата физика , преди това прочетох учебник по Ц++ и после за джава ... попивам ги като гъба тези неща вече .

:)

Дефтур винаги ме е радвал какъв вкус за книги има. Поздравления!! Малко са вече хората, които четат такава литература./Васил Левски е писал поезия/. А аз в момента си препрочитам каталога на AustriAlpin за 2008/2009 и... се плаша, като смятам за всички джиджавки колко пари ще ми трябват...

Аз последно прочетох Знакът на близнаците! :) (нищо особено за мен)

ем не ти допада щото нямаш вкус,казвала съм ти книгата си е уникална :P

Войната ВИС срещу СИК...А преди това Кой уби големите босове.

В момента чета 6-тото клеймо а преди време съм чел Шифърът ама малко наобратно ги карам :D

• 1 month later...

Снощи започнах "Приятели мои" на Людмил Станев и съм леко разочарована. Няма го онзи хумор, от който на всяко изречение се смееш с глас. От друга страна - от средата нататък разказите се връщат към нормалния му стил и започваш да се подсмихваш все по-често. Ще си я дочета днес :smile:

Сега зарових в slovo.bg и чета неща на тоя г-н Станев. Приятно изненадан съм! Бях убеден, че всички модерни български белетристи са самоцелни, самовлюбени чек*джии, които не са способни да произведат нищо не чак ценно, но дори и забавно.

Спрвочник по фармакология ... колко ме зариби да си го чета =)) .. нищо че като дисциплина ми идва след 2-3 години

Извини ме колега, но би ли казал авторът на тази книга ? Понеже мисля, че ще ми е интересна.

Блогодаря ти.

Мисля, че се казваше Димитър Желязков. Абе, като се прибера до нас, ще си едитна поста. И наистина е много яка книгата.

В момента "Четири след полунощ" на Кинг.

Аха, Димитър Златков, не Желязков. :D

Сега зарових в slovo.bg и чета неща на тоя г-н Станев. Приятно изненадан съм! Бях убеден, че всички модерни български белетристи са самоцелни, самовлюбени чек*джии, които не са способни да произведат нищо не чак ценно, но дори и забавно.

Той е наистина чудесен. Стилът му е като на Радичков, изцяло му подражава, но по много готин начин.

А мен ме чака Илия Троянов със "Светът е голям и спасение дебне отвсякъде". Пък преди малко на работа пристигна едно супер луксозно издание на "Виновните-невинни" на Ангелина Петрова за убийството на Луканов.

От краткотрайното ми познанство с Людмил Станев мога да кажа, че е точно обратното на самовлюбен чекиджия. Чак да не повярваш как един толкова свит и притеснителен човек може да пише толкова смели смехории. И да, бай Йордан беше Бог за него и това си личи много...ама то лошо няма. И за да не съм валат - прочетох Color: A Natural History of the Palette на Victoria Finlay. Много интересна книжка за цветовете, технологиите зад тях и всякакви места по света. Започва в Австралия с охра, където аборигените изобщо не искат да споделят с авторката тайните на охрата, защото е жена, минава през Италия, говорейки за тайните на оранжевото на Страдивари, Испания и Мексико и дълго пазената тайна, че карминът идва от кръвта на един особен вид буболечки, култивирани върху кактуси в Мексико, ултрамарин в Афганистан и какво ли още не... Препоръчвам я на всеки, който има отношение към цветовете, изкуството и идиотските открития...

Лукяненко - Не е време за дракони.

В момента се гърбя с "Моя живот под земята".

"Светът е голям..." е поредното красноречиво доказателство, че книжките са по-добри от кинцето. Във филма са надъвкали литературата толкова, че са слели герои и истории, но пък са оставили тъпите гръмки клишета, които леко дразнят в книгата, да не говорим като се изрекат на глас в огромен тъмен киносалон... :laughing: Но страхотните гласове на двамата водещи актьори (Мики Манойлович и Карло Любек) компенсираха несправедливостите ;)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...