Jump to content
BulForum.com

Какво ви минава през главата

Recommended Posts

On 2/23/2016 at 11:20 PM, Godfather said:

Едит: Баси, тва е уникално-гениално! Направо смятам да си поръчам едно такова! :bowdown:

https://www.youtube.com/watch?v=Z1YoCfm7nxU

Поредната ърбън дивотия, според мен.

Надявам се си спомняш за романа “Възход и падение, многострадалного Сегуейа“? А това тук не стига, дето е с адски висок център на тежестта, ами е и на едно колело.

Ако ще си говорим за моноциклети, това тук е далеч по-безопасно и технически издържано.

• Replies 107k
  • Created
  • Last Reply

Тук възниква един интересен въпрос, с особена сила към втория вариант на Галицин:

Какво става като минем през някоя юнашка нашенска дупка?  :grin:

On 2/24/2016 at 12:03 PM, RaptoR said:

Тук възниква един интересен въпрос, с особена сила към втория вариант на Галицин:

Какво става като минем през някоя юнашка нашенска дупка?  :grin:

Не разбирам...?

С какво въпросът ти не се отнася с още по-голяма тежест по-отношение на онази смехория по-горе?

Щото с моноциклета тип - търкалката на генерал Гривиъс най-много да си натъртиш кесиите, ама с онова другото, мисля, че тежка лицево-черепна контузия ще е най-лекото последствие....

Добре де - няма да ги слагаме на кантар, но си мисля, че с на Гривиъс машината може ди хвръкнат кайсиите в гърлото.  :grin:

Инак горното не знам  с какъв толва стабилен баланс е, но още горе изразих силно притеснение от зверско пребиване... В смисъл почти не виждам шанс да не се убиеш... 

On 2/24/2016 at 12:11 PM, RaptoR said:

Добре де - няма да ги слагаме на кантар, но си мисля, че с на Гривиъс машината може ди хвръкнат кайсиите в гърлото.  :grin:

Инак горното не знам  с какъв толва стабилен баланс е, но още горе изразих силно притеснение от зверско пребиване... В смисъл почти не виждам шанс да не се убиеш... 

Вервай ми! Като човек дълги години карал какви ли не моторетки казващ на човек, дето през живота си не е кусал муха или получавал джонга от колорадски бръмбър... Нямат абсолютно никаква база за сравнение! По-големият диаметър на колелото винаги понася много по-добре и по-меко дупките и неравностите по трасето (не напразно и всички офроуд мотори са с поне 21 цола гуми (не говоря за специализираните машинки за сняг или блатисти терени). Това прибавено към център на тежеста по-нисък от виртуалната ос на колелото, прави машината адски стабилна.

А баланса на онова електрическото го постигат чрез управлението на стъпковия мотор и малко допънителна механика. Тоест, същото като при Сегуей, ама в доста по-дървен вариант, щото са разкарали едното колело.

On 2/24/2016 at 12:20 PM, gado said:

Вервай ми! Като човек дълги години карал какви ли не моторетки казващ на човек, дето през живота си не е кусал муха или получавал джонга от колорадски бръмбър... 

post-12-1234436715.gif

Иначе съм ти казвал, че откакто паднах с мотор (пардон - скутер) нито съм се качвал, нито искам и да чуя. 

Иначе лично аз много харесвам тия: 

nv131941_0.jpg

Освен адски красиви - трудни за падане. 

On 2/24/2016 at 12:28 PM, RaptoR said:

post-12-1234436715.gif

Иначе съм ти казвал, че откакто паднах с мотор (пардон - скутер) нито съм се качвал, нито искам и да чуя. 

Иначе лично аз много харесвам тия: 

nv131941_0.jpg

Освен адски красиви - трудни за падане. 

Абе, Мисир!

Колко пъти трябва да ти повтарям, че със скутер се пада най-лесно и най-лошо!?! С тия малки колелца ти е достатъчно и една миниатюрна неравност за да ти се отрази все едно си се хакнал в марианската падина.

А тези триколки са перфектните градски моторетки (не, че няма и подобни чудовища с пет литрови двигатели.....)!

Е тоя убавец, примерно....

On 2/24/2016 at 12:51 PM, gado said:

Абе, Мисир!

Колко пъти трябва да ти повтарям, че със скутер се пада най-лесно и най-лошо!?! С тия малки колелца ти е достатъчно и една миниатюрна неравност за да ти се отрази все едно си се хакнал в марианската падина.

Мисир, това беше през 1998... Не знам какво си ми повтарял тогава... :laughing:

====================================

Другари, погледнете:

The market for organic food surged to £1.95 billion in 2015, while its share of total food sales rose two percentage points, as the nation’s appetite for organic produce grew for the third year in a row. 

Това е само за Англия...

On 2/24/2016 at 12:00 PM, gado said:

Ако ще си говорим за моноциклети, това тук е далеч по-безопасно и технически издържано.

Не знам кое е по-безопасно, но с това определено не можеш да влезеш в метрото или в асансьора и да си го качиш на емнайстия етаж, докато с другото си цъкаш спокойно навсякъде където ти душа сака. То опасноста е пропорционална и на развиваната скорост. Малкото електрическо моноциклетче развива ниски и безопасни скорости.

On 2/24/2016 at 6:40 PM, Antares said:

O, да бе, да. И с 10 километра в час да забиеш лице в земята ще е безопасно и безболезнено, сигурен съм...

Не съм казал, че ще е безболезнено, а само по-добре от същата ситуация при скорост 20 км/ч.

Не мисля, че въпросната глупост е по-практична от сгъваемо колело. Нито е по-малко като размери, а за безопасността по-добре да не говорим...

Дойдоха ми новите слушалки днес, чух едно парче на бързо без усилвателя и нещо не съм очарован. Да не казвам изобщо. Не са зле в никакъв случай, но явно очаквах повече.
Дано се оправят нещата с друга музика или като ги закача към усилвателя, че иначе ще се разрева от яд чак..

Не го пуснах в темата за оплакване, защото ги слушах 1 минута. :)
Сега ги закачих към усилвателя и са звучат ОК, но не е нещо, което не съм чувал. Явно Sennheiser HD25, които имах преди това също се справят много добре.

Поръчах тези: http://www.musicworld.bg/bg/m_10000/i_47471/AKG_Q_701.html

Даже са и същия цвят.

Нали ги обсъждахме даже. :)

Да де, ама бях забравил точно кой модел бяха...само фирмата помнех и не ми се търсеха старите ти постове. То затова е почти задължително преди да вземеш микрофон, слушалки или колони (че и даже усилвател)...да може да направиш проба на спокойствие и да прецениш дали си заслужава да си дадеш парите точно за този модел. Аз например имам една папка, в която съм напълнил разни лупове, а също и конкретни песни, които познавам до болка как трябва да звучат и които най-добре могат да предадат детайлността на саунда във всяка една честотна област. И като ми се наложи да сверявам нещо на нова система или дори само с един нов компонент - пускам няколко неща от там и бързо се ориентирам в ситуацията. ;)

След 1 час слушане вече започвам да свиквам със звука. Баса почти никакъв го няма, но чувам кашлянето в залата в далечина при живи изпълнения.... Като цяло са хубави, но явно критериите ми са много високи. Ще събирам за Sennheiser HD800.

http://www.musicworld.bg/bg/m_260343/i_26338/SENNHEISER_Pro_Audio_HD_800_SILVER.html

Вероятно ще ти допаднат повече, но аз ако трябваше да си купувам скъпи слушалки, никога нямаше да ги поръчвам на сляпо, а щях да търся под дърво и камък човек, който има такива или магазин, където ще се съгласят да ги чуя как работят.

-------

Баси...чак сега забелязвам, че втората ми мишка, която уж трябва да е напълно еднаква с първата ми, не свети по същия начин. Старата като натисна копчето за смяна на резолюцията, автоматично променя и цвета си, в зависимост от това на каква резолюция се намира и след няколко секунди неактивност, намалява осветеността на съответния цвят наполовина и минава в хибернация, а тая новата нищо не променя като й сменя резолюцията, но в замяна на това са и оставили някакъв автоматичен режим, дето сменя бавно цветовете от цялата дъга, без значение дали е активна или спи, че и са я направили да прелива цветовете отляво надясно и обратно...китайска му работа...никога не знаеш както точно си получил, докато не го пробваш. :wacko:

Ще ми допаднат повече Зенхайзерките или АКГ-то с времето? :)

Щото доста време ще мине докато се пречупя да дам 2300лв за чифт слушалки. :)

Тези, колкото повече ги слушам, толкова повече ми харесват. Мисля си, че ако се разработят с времето и ушите ми свикнат - ще станат още по-добри. Ама какъв саундстейдж имат ако знаеш.....все едно са се наредили около мен да свирят изпълнителите и на ушите имам само рамка с дупки, без говорители в нея.

---------

На нормалните мишки, тия ефекти се контролират със софтуер и се запаметяват в мишката като профили, за да ги има и без софтуера. Идеята ми е, че и при теб може да е така, но просто да са дошли при теб с различни настройки и ти просто да нямаш софтуера, с който да ги настроиш. :)

On 2/24/2016 at 11:39 PM, w00x said:

Тези, колкото повече ги слушам, толкова повече ми харесват. Мисля си, че ако се разработят с времето и ушите ми свикнат - ще станат още по-добри.

Какво значи "да се разработят"? Очевидно ефекта, който наблюдаваш е психологически и изцяло в теб. Дали в момента или след една седмица слушалките ще си работят по един и същи начин (ако изключим механични и всякакви други възможни повреди).

Говорителите и слушалките имат период на разработване след определен брой часове. Все пак са изцяло аналогов/механичен продукт. В повечето случаи звука омеква. Дори производителите пишат в упътването препоръчително време за разработване. Същото уж го има и за кабелите.

Burn-in се нарича.

On 2/25/2016 at 12:42 AM, Midex said:

:confused

Мда. Купуват си кабели за по 200лв/м. и след няколко часа им звучали по-добре. Аз разлика с различните кабели не чувам, а какво остава да взема кабел за 300-400лв. Стига да е достатъчно дебел и да не хваща смущения - значи е супер.

Ти за кое се чудиш по-точно от написаното? За Burn-in процеса на говорителите и слушалките като цяло, или за burn-in процеса на кабелите?

За кабелите естествено...пълна глупост! То вярно, че един умен човек навремето е казал, че не може да се изкъпеш 2 пъти в една и съща река, ама ако някой ми каже, че чува разлика между неразработен и разработен кабел - ще го призная за извънземен...това и прилеп не би могъл да го чуе, а и самото твърдение, че може да разработиш кабел, граничи с безумното...или по-скоро с идиотизма...или снобизма.

• Veno locked this topic

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...