Jump to content
BulForum.com

Какво ви минава през главата

Recommended Posts

Само да ви уточня нещо. Това дето пишат, че са водоустойчиви до 50 метра и т.н. е много далече от истината. Друга тема е как някой ще слезе с такъв часовник на 50 метра под водата де.

• Replies 107k
  • Created
  • Last Reply
  On 8/29/2013 at 6:29 PM, w00x said:

Тоя втория ако беше черен и сините стрелки бяха акцент, щеше да е супер як. Сега е просто цигански.

Ми не, пак щеше да си е цигански. :lol:

On 8/29/2013 at 7:00 PM, netrootbg said:

Само да ви уточня нещо. Това дето пишат, че са водоустойчиви до 50 метра и т.н. е много далече от истината. Друга тема е как някой ще слезе с такъв часовник на 50 метра под водата де.

Метрите за водоустойчивост нямат нищо общо с линейните метри. :)

50m означава, че може да се къпеш с него и да го потапят в сладка вода.

http://en.wikipedia.org/wiki/Water_Resistant_mark

On 8/29/2013 at 7:03 PM, w00x said:

Точно за тази таблица говоря. Винаги ми е струвало глупаво да е направена по този начин. Уж пише водоустойчив, а да те е страх да влезеш в басей с него. Иначе тези които са водолазни за големи налягания имат и хелиева капсула. Но там е друга история. Тя е за хора които прекарват време във барокамера и дишат богати на хелий смеси.

Тези метри не били дълбочина а "воден стълб", на което обяснението е: ако тече вода - от колко високо може да го заливаш без да влезе вътре. Дъжд ужким се предполага да падат капки та е като за 2 метра стълб май. Бабината им трънкина мен ако питаш

По-добре беше да е обяснено дали е или не е водоустойчив и дали става да се плува с него изобщо. Тези за водолази са съвсем друга тема.

On 8/29/2013 at 7:44 PM, djadomraz said:

Тези метри не били дълбочина а "воден стълб", на което обяснението е: ако тече вода - от колко високо може да го заливаш без да влезе вътре. Дъжд ужким се предполага да падат капки та е като за 2 метра стълб май. Бабината им трънкина мен ако питаш

По-добре беше да е обяснено дали е или не е водоустойчив и дали става да се плува с него изобщо. Тези за водолази са съвсем друга тема.

Въпросът е, че човек вижда на етикета: water resistant 50m. Нормално е да си помислиш, че няма да имаш никакви проблеми да влизаш да плуваш и да се гмуркаш на апенея. Винаги съм се дразнел как реално лъжат с тези метри.

Хората просто са си направили система. Тая таблица я има в книжката на всеки часовник, който съм притежавал до сега и спокойно може да се провери. Ако се набута на 50метра под водата с него, да е жив и здрав. Втория път ще прочете.

Ако се набута 50 метра без оборудване (и успее после да изплува) ще е егати сериозния гмуркач. 50 метра са колкото 15 етажен блок, а такива в Пловдив не са много :)

On 8/30/2013 at 12:13 AM, djadomraz said:

Ако се набута 50 метра без оборудване (и успее после да изплува) ще е егати сериозния гмуркач. 50 метра са колкото 15 етажен блок, а такива в Пловдив не са много :)

С подходящи плавници тези 50 метра се преодолими с малко тренировки ;). Но едва ли някой ще ги сложи случайно и ще остане с този часовник на ръката. Но все пак лъжат за метрите и това ме дразни.

Всъщност не е необходимо да се потапяш до 50 метра, за да усетиш далаверата с тия означения на водоустойчивостта. В повечето случаи доверчивите люде просто решават да се потопят край брега за миди например с часовник, устойчив на 50m и в един момент - ха изненада, в часовника плуват рибки. :lol:

On 8/30/2013 at 5:28 AM, Godfather said:

Всъщност не е необходимо да се потапяш до 50 метра, за да усетиш далаверата с тия означения на водоустойчивостта. В повечето случаи доверчивите люде просто решават да се потопят край брега за миди например с часовник, устойчив на 50m и в един момент - ха изненада, в часовника плуват рибки. :lol:

Това ми напомня за един член на форума. Искаше да му тествам часовника на 100 метра под водата...

On 8/30/2013 at 2:23 PM, Psihara^^ said:

Защо ще предпочете жена, която познава от 5 месеца, и дори нямат общ език, пред приятелства, които е градил 20 години? I don't get it.

Ваньо, знаеш, че там нещата не опират само до жената...и на него едва ли му е лесно да махне с ръка. Факт е, че загубихме още един верен приятел в дебрите на Америка...

Тааааа, ако толкова те притеснява - може да пробваме на мен да ми родиш дете :lol:

Очаквах повече от тия ножчета за бръснене на wilkinson.2 месеца като се бръсна по 1-2 пъти седмично и накрая беше супер зле.Добре,че имам още 9 :lol: 

On 8/30/2013 at 2:23 PM, Psihara^^ said:

Защо ще предпочете жена, която познава от 5 месеца, и дори нямат общ език, пред приятелства, които е градил 20 години? I don't get it.

Защото го тресе хормона и си мисли, че е влюбен. Ти можеш да се надяваш само наистина да е влюбен. Ако не е - ще се върне с подвита опашка.

• Veno locked this topic

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...