JDFU Posted March 15, 2010 Share Posted March 15, 2010 Поредното не добре направено кръстовище.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted March 15, 2010 Share Posted March 15, 2010 Е не може навсякъде да са с по 4 платна пътищата - все пак този град не е от вчера. Но че онзи се е забил зад него си е лично негов си проблем - като вижда че бариерата пада а човека пред него няма да завива да го заобиколи. Link to comment Share on other sites More sharing options...
exabyte Posted March 16, 2010 Share Posted March 16, 2010 Е не може навсякъде да са с по 4 платна пътищата - все пак този град не е от вчера. Но че онзи се е забил зад него си е лично негов си проблем - като вижда че бариерата пада а човека пред него няма да завива да го заобиколи. и аз често нервя там проблема е много досаден, защото се блокира дясна лента и става зор завиването на дясно.Просто там още от далече като видя, че пада бариерата и си минавам в лява лента за да си направиме завой у лево Друг е въпроса, че има много малоумници който се навират плъвно до бариерата по две коли една зад друга и остава доста малко място за разминаване. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted March 16, 2010 Share Posted March 16, 2010 В дясната лента се редят чакащите на прелеза ; лявата стои свободна за завиващите наляво и надясно (в оставената дупка на кръстовището). Там от дясна лента никой не може ме мръдна ако съм спрял да чакам бариерата. Единствено ако аз съм първа кола на кръстовището и ако се е получило някакво инцидентно задръстване поради бързо спускане на бариерата и зад мен случайно са останали блокирани коли, които по някаква причина не могат да минат в лявата лента (напр. и там вече са се подредили и са я блокирали) - тогава с риск да ме глобят бих дал плътно до бариерата (има място точно за една кола), за да освободя дясната лента за завиване. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted March 16, 2010 Share Posted March 16, 2010 ...в оставената дупка на кръстовището. Евентуално... ако няма някой нахалник да се натресе там и после да забележи че вече има 1-2 коли точно пред бариерата и сега няма накъде да отиде... онзи ден бибитках на подобен кретен само че на Копривщица - точно преди 2рия прелез стоят и чакат всичките, тариката се заби най-отпред и се изненадА че има и други като него и запуши лявата лента - откъдето трябваше да минават колите които продължават направо а прелеза беше пуснат - тъкмо можеше да се минава... е да ама не - от 3 ленти остана само 1 където да се разминаваме в 2те посоки. Чух че и други поздравиха майка му след мен Link to comment Share on other sites More sharing options...
PlayMate Posted March 16, 2010 Share Posted March 16, 2010 Този участък ще се разширява, скоро започват и отчуждителните процедури, но докто се направи реконструкцията ще минат поне 2-3 години според мен. И ако и тогава не измислят нещо с този прелез (пр. минаване под или над него) ще ги призная нашите сладури за трошене на пари на вятъра. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted March 31, 2010 Share Posted March 31, 2010 Днес един хубавец ме хвана силно изнервен и ХОП! И този път, въпреки че бях силно изнервен, дадох толеранс над 45 минути. Не че ми трябваше да вадя на баба ми колата от гаража, но се сетих как предния път издирвах 30 минути един подобен из околните кооперации и реших, че е време да дам урок поне на един нахалник. Реших и да тествам как реагира Общинска полиция - много съм доволен. Много любезни, поискаха само номера на колата, която пречи и помолиха да изчакам и да звънна ако тръгне преди да са дошли. Време на пристигане на паяка - под 10 мин (диспечерът каза в рамките на 15). За всички засегнати от подобни проблеми - телефона на дежурния е 630777. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted March 31, 2010 Share Posted March 31, 2010 А плати ли им за любезната услуга? Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted March 31, 2010 Share Posted March 31, 2010 НЕ! За втори път чувам днес подобна приказка. Откъде накъде ще им плащам? Понеже си изпълняват задълженията ли? Хората си дойдоха, за нула време го вдигнаха, старшината ме посъветва да сложа табели на гаража на баба ми, няколко лафа разменихме от общ характер и така. Никакви пари не са ми искали. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted March 31, 2010 Share Posted March 31, 2010 Ами защото много хора си плащат 15лв. за "услугата" паяк.Даже скоро по новините (централна емисия по някоя телевеизия, не помня коя), се коментираше тази глупост.Имаше една кола запушила вход, и майка с детска количка не може да излезе от входа, и онези я питали по телефона, ще си плати ли за услугата.И не е само това, от много познати съм чувал и сме коментирали това, че искат 15 лв. за подобни случай.А те, след това си цакат и от нарушителя. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted March 31, 2010 Share Posted March 31, 2010 телефона на дежурния е 630777. Аз имам 032 932030 ... кой от 2та е верния? Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted March 31, 2010 Share Posted March 31, 2010 Ами защото много хора си плащат 15лв. за "услугата" паяк. Нищо подобно днес не ми е споменавано нито от дежурния, нито на място. Аз имам 032 932030 ... кой от 2та е верния? Така като гледаш снимката как мислиш? Първо звъннах на телефон от знака, оттам ми казаха този на дежурния - именно него съм написал ЕДИТ: Току що ми хрумна нещо... Жан Жорес е вече част от редовния маршрут на паяците... Има някакава възможност затова да не са ми поискали пари. Дежурният първо попита за адреса. Възможно е ако ги извикаш далеч от маршрута им да искат пари. Само предполагам, но това е единствената разумна логика.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted April 1, 2010 Share Posted April 1, 2010 Така като гледаш снимката как мислиш? Първо звъннах на телефон от знака, оттам ми казаха този на дежурния - именно него съм написал Изобщо не мисля И между другото гледайки снимката почвам да се чудя аз ли съм недоскиф че не виждам знака и телефона на него или ти си качил грешната снимка Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted April 1, 2010 Share Posted April 1, 2010 Спал си и то здраво. На снимката знака го няма. На снимката обаче паяка го има и вдига бараката. Тоест УСПЕШНО съм го извикал, тоест телефона който съм дал ДЕЙСТВА - сега разбра ли? Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted April 1, 2010 Share Posted April 1, 2010 Напълно неправомерна мярка (докато не видим законов или подзаконов акт) - да ти вземат 15 лева. Веднага искаш ордер, разписка или каквото и да е плюс обяснение на какво основание ти се издава. Все пак човек като им се обади им спомага работата, даже улеснява. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PlayMate Posted April 1, 2010 Share Posted April 1, 2010 Интересно дали на паркиралия пред гаража му се пише фиш и дали заплаща каквато и да е глоба? Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted April 1, 2010 Share Posted April 1, 2010 При положение, че е изнесен ще плати НАЙ-МАЛКО това, което си е 30 лева. Не се загледах какво написа стршината на листа, отделно че трудно бих го и разчел, но е вероятно да плати глоба за неправилно паркиране. Принципно там и на по-малко от 5 метра от кръстовището на Братя Миладинови и Жан Жорес, така че отвсякъде е в нарушение както и да го гледаме. Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted April 9, 2010 Share Posted April 9, 2010 Един господин с червена лада 5ца преди 20на минути се опита да ме засече от дясна лента на кръстовището на Аладина(посока на движение от Съд. палата към Руски) при площад Съединение (защото видя колоната от коли). Аз "леко" изнервен от придърпванията му с 5 см още преди да са останали и 10 сек. го затворих съвсем културно с 6000ен оборот и после господина има наглостта да ми присветне и да ми се обяснява на кръстовището на Руски и 6ти Септември. Ако негови роднини или той чете ... Драги господине, Според правилата за движение в нашата република Вие сте длъжен да се съобразите с пътното натоварване на вашата лента. Това, че тя е затворена от спрели автомобили само и единствено значи да пуснете мигач и да се включите в движението в лявата лента на булевард 6ти Септември, а не да ми препречите възможността за движение напред - което е позволено също както и завоя в дясно от съответната лента в която бе моят автомобил. Това цялото нещо го пиша с цел всички малко да мислим, а не да светкаме и свиркаме на "тоя и оня" когато ние самите правим нарушения. ___________________ Ако някой от четящите форума е бил клиент на Аладин точно в този момент се извинявам за причиненото неудобство и шума от пререканието ми с въпросния водач на МПС. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted April 9, 2010 Share Posted April 9, 2010 Подобен случая като този на po_taka Такива неща стават и на светофара на сточна гара.Там тролейте и рейсовете си праскат в дясна лента ,но там си има стрелка за надясно на светофара.Там трябва да изкопат 1 лента,ама трябва и стълбове да местят ,та няма да стане. Link to comment Share on other sites More sharing options...
po_taka Posted April 23, 2010 Share Posted April 23, 2010 Имаме кръстовище без специална лента за наляво, тогава обратния завой е разрешен. но ако имаме лента за наляво, тогава разрешен ли е?! прочетох закона, не ми стана ясно потърсих в нета - пак не ми е ясно, като че ли е забранено гелдах: http://forum.setcom.bg/index.php?topic=33148.0;all http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=11978 http://www.kenanoff.com/blog/archives/1142 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted April 23, 2010 Share Posted April 23, 2010 Не освен ако няма знак за обратна посока. ПС:Това си спомням,че го имаше в листовките.Поразрови се и виж. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Psihara^^ Posted April 23, 2010 Share Posted April 23, 2010 Това е коментирано десетки пъти вече. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bat Na4e Posted April 23, 2010 Share Posted April 23, 2010 .... Не е важно имали лената за ляв завой или няма.Гледат се регулировчика,секцийте на светофара и знаците на кръстовището.Ако светофарната уредба има оказана посока за ляв завой или знак на кръстовището след знака задължително наляво.То тогава обратният завой е забранен.Обратният завой е разрешен в случайте когато на кръстовището е поставен знак за разрешен обратен завой. П.п. сега пак ще настане полемика. Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted April 23, 2010 Share Posted April 23, 2010 И как точно реши, че е забранено? Раздел III. Завиване в обратна посока Чл. 85. (1) Завиването в обратна посока се извършва само наляво. (2) Завиването в обратна посока се извършва от най-лявата пътна лента по посока на движението. (3) При завиване в обратна посока водачът пропуска насрещно движещите се пътни превозни средства. (4) При недостатъчна широчина завиването в обратна посока може да започне и от друга част на платното за движение, но водачът на завиващото пътно превозно средство е длъжен да пропусне и попътно движещите се от лявата му страна пътни превозни средства. (5) При завиване в обратна посока на кръстовище не се разрешава движение назад. Чл. 86. Завиването в обратна посока е забранено на пешеходна пътека, железопътен прелез, мост, надлез, в тунел, в подлез, при ограничена видимост или при намалена видимост под 50 м. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Overdrive Posted April 24, 2010 Share Posted April 24, 2010 Не е ли забранен, само ако има такъв знак примерно или Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.