Jump to content
BulForum.com

Тема за кратки въпроси

tankis

Recommended Posts

Аз друго се чудя. Сега много обичат цените да са им от сорта на 19.99, 14.95, .89 и .т, което в момента изглеждат доста крив ообърнати в евро. Колко време ще им трябв да ги закръглят на горе пак до 99 89 и т. и да вдигнат цените на всичко? Защото предполагам нещо 1.22, няма да стана 0.99 ами ще ида на 1.29, 1.49 и т.н

• Replies 45.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• RaptoR

3760

• w00x

2919

• djadomraz

1772

• Midex

1497

Top Posters In This Topic

Posted Images

44 minutes ago, mIRCata said:

Аз друго се чудя. Сега много обичат цените да са им от сорта на 19.99, 14.95, .89 и .т, което в момента изглеждат доста крив ообърнати в евро. Колко време ще им трябв да ги закръглят на горе пак до 99 89 и т. и да вдигнат цените на всичко? Защото предполагам нещо 1.22, няма да стана 0.99 ами ще ида на 1.29, 1.49 и т.н

Ням да отнеме много, но реално това е единствената инфлация, която се наблюдава в другите страни приели валутата. Закръглянето от страна на търговците. Всякаква друга “инфлация” е чиста безпричинна манипулация на цените. Реално погледнато, цените дори трябва да вървят малко надолу заради по-лесните банкови операции на търговците и производителите.

Искам да купя картина за подарък за нов апартамент. Има ли в Пловдив галерия където мога да разгледам творби на различни художници и да си избера нещо?

On 6/8/2025 at 9:54 PM, netrootbg said:

@alchemy можеш ли да ми препоръчаш нещо с което да разтворя котлен камък? Поне си мисля, че е котлен камък. Банята ми е много глупава като изпълнение, но съм под наем и съответно нищо не мога да направя. Плочките са грапави и черни на цвят. На пода нямам сифон... Къпя се във вана(отвратително нещо е това) и от пръските по пода остава вода. С времето плочките по които основно пада водата, започнаха да стават направо бели. Трябва ми нещо с което да мога да разтворя това отлагане, но и ще трябва да го забърша с парцал. Няма как физически да се търка понеже плочките както споменах са грапави и раздират всичко. Трябва и да е нещо което няма да им нужда да отмивам хубаво, поради липсата на сифон на пода...

Малко със закъснение се включвам, но колегите вече са ти дали адекватни съвети. Подходящи (и достъпни) са лимонената и солната киселини. За относително безопасна концентрация на солна бих посочил 2% и ако минеш на този вариант всеки препарат на тази база ще свърши работа с малко разреждане. Алтернативно с лимонтузу (което всъщност е винена киселина). Представям си го така: в подходящ пластмасов съд наливаш 0,5 литра вода и сипваш 30 грама лимонтузу, разтваряш го и с гъбичка топиш в съда, нанасяш върху плочките, постоява да речем минута и попиваш.