Jump to content
BulForum.com

alchemy

Members
 • Content Count

  3267
 • Joined

About alchemy

 • Rank
  ***
 • Birthday 07/26/1970

Contact Methods

 • AIM
  Skype ID: al_chemy
 • ICQ
  477526241
 • Skype
  al_chemy

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Пловдив

Recent Profile Visitors

1212 profile views
 1. Същото е и с останалото имущество на починалия - недвижими имоти, банкови сметки. Трябва да се представи удостоверение за наследници и да се подаде декларация за имота. Вече имаш комплекта необходими документи, щом си минал през данъчните.
 2. Ако възникне промяна в собствеността на МПС (или изобщо), задълженията по партидата се прехвърлят на новия собственик/собственици било то купувач или наследник/ци, като съответно се преизчислява. В този смисъл не може да се плати по тази партида. А при промяна на обстоятелства един да попълни декларация или пък ако някой от собствениците почине, данъчните още на следващия ден получават информацията. Ако колата е стара, нищо чудно номера на партидата да е и с 5 цифри.
 3. Направо се учудвам на перипетиите. Моята партида я видях от миналогодишно плащане на каса на изипей и мина безпроблемно (аз съм 2 ниво). Не знам защо изискват 3то ниво потребител. Между другото как стана 3 ниво - отиде до главния офис на изипей и се легитимира?
 4. Това чрез кое меню го правиш, защото аз не успях да намеря точно такъв тип справка?
 5. Объркал си нещо или системата е бъгнала. Аз си го платих преди 2 месеца през e-pay. Всичко е наред, минах преглед без да представям хатриен документ. П.П. Не помня обаче дали през приложението или през браузъра на PC-то. Пробвай и двата варианта, забелязал съм, че приложението има някои недостатъци и липси в менютата. П.П.П. Също така опитай с буквите от регистрационния номер на кирилица. Даже първо това опитай.
 6. При надуване с газ в статично положение повечето системи държат супер. Обаче... пустия му компресор, все се върти. И то на загрят двигател. И то с фреон. Сега сериозно. Обикновено проблема се решава в по-дългосрочен план с ремонт на компресора и обслужване на системата. Но малцина се хващат да го правят, а още по-малка е бройката на онези, на които им е ясно, че има тънка разлика между стационарен и автомобилен климатик и каква е тя. Отделно цената може никак да не ти хареса. Съвети и конкретика може да внесе @gado, ако не му е писнало вече.
 7. Тези, които ме познават тук знаят, че пиша рядко и по правило не пиша глупости. Та: Имам 4 такива стола и ги мъкна от години по излети, вили, градински партита, давал съм ги на приятели. Аз самият съм около 100 кг и нямам притеснения да се отпусна удобно в тях. Дадох си мнението, което макар и субективно, бъдете сигурни, че е много добре премислено.
 8. Не слагай всичко под един знаменател. Да, тези столове от 10-15 лева не са особено качествени, но пак в Кауфланд има и такива на около 30 лева и са в пъти по-добри.
 9. Звънях ти на *******212, но никой не вдигна. Ако четеш сега, звънни ми.
 10. Бутващата флашка явно е за старите BIOS. Новите машини вместо BIOS имат UEFI, който има опция да разпознава и стартира от legacy устройства. Алтернативно, може да си направиш бутваща флашка за UEFI.
 11. Някой помни ли кой беше най-добрия къстъм фърмуер за WRT54GL? Преди 3 седмици до един контейнер за боклук мернах един WRT54GL. Дожаля ми някак и го прибрах. В къщи го избърсах от праха и измих със спирт и се оказа без драскотина. На всичко отгоре проработи дъртото куче! Сега ме засърбяха ръцете да си поиграя с него. Идеи?
 12. Съгласен съм. Просто отчитам факта, че вече е инвестирано във второ устройство и то не е extender. Не съм ползвал DD-WRT и не знам дали има разработена опция extender. В общи линии правя разлика между repeater и extender, но изобщо не ми е ясно какви са разликите в хардуерно отношение. П. П. В краен случай @ zynth може да направи като теб, тоест да продаде рутера и да си вземе range extender.
 13. Дори с беглите ми познания за мрежите ми се струва, че няма да стане с едно BSSID и на един канал. Щом толкова държиш на една мрежа, то второто устройство трябва да е в режим wireless repeater.
 14. Кабел ще трябва само за първоначалната настройка. След нея с едното IP ще се влиза в интерфейса на основния рутер, с другото - на втория и няма значение дали е по кабел или към коя от двете безжични мрежи се е закачил, защото са в една подмрежа.
 15. Набий на втория статично IP от диапазона на основния рутер, кабела в lan порт, изключваш DHCP, а безжичната му мрежа постави на друг канал и я наречи с нещо различно.
×
×
 • Create New...