Jump to content
BulForum.com

alchemy

Members
 • Content Count

  3225
 • Joined

 • Last visited

About alchemy

 • Rank
  ***
 • Birthday 07/26/1970

Contact Methods

 • AIM
  Skype ID: al_chemy
 • ICQ
  477526241
 • Skype
  al_chemy

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Пловдив
 1. Всъщност три поста по-надолу е отговора:
 2. Само дето ми се струва, че щранга е коляното отляво на водомера и черния кран няма общо.
 3. Има маркери за бяла дъска, аз съм купувал комплект 4 цвята - черен, червен син и зелен (май от Кауфланд). Написаното изсъхва почти моментално. Трика е в слабата адхезия на "мастилото" - лесно се забърсва от дъската с помощта на "гъба" от кече. След малко, като се събудят децата ще ги питам дали има читав маркер и ще пробвам на три повърхности - разпенено PVC, твърдо PVC и ламиниран фазер. Допускам, че твърдото PVC ще е фаворит, понеже другите две са грапави и маркера ще се чисти трудно. П.П. Ако отидем малко по-далече в размишленията, има бели магнитни дъски - ако трябва да се закрепи скица, схема или друго, което да се съчетава с проектираното. На първо търсене попадам на такива линкове: цък, цък, цък, та дори цък. П.П.П. Забравяме за разпенено PVC - все едно попива. Ламинирания фазер е ОК; намерих една сандвичова плоскост Al-PVC-Al вероятно прахово боядисана в бяло (взел съм я от Микроасу) - перфектно се пише и трие. Парчетата твърдо PVC явно съм ги изхвърлил. Надявам се инфото да ти е от полза.
 4. Най-простия и евтин вариант за екран според мен е плоскост от бяло PVC. В Микроасу режат по размер.
 5. Супер несериозно отношение. И в темата писах, и ЛС пратих и си чакам отговор (никъде не е посочен какъвто и да било контакт)... Майната му. Аз си направих съответните изводи. Бъди здрав.
 6. Няма ли вариант да върнете металната врата? А "лостчето" дали може да се фиксира, да речем с лепило против саморазвиване на резби?
 7. Имахме подобен казус с електромагнитния насрещник за обикновена брава. Първоначалния проект (нова домофонна инсталация и електромагнитен насрещник за брава с ключ) беше изпълнен от ЕлБраво. След неколкократно сменяне на ключа заради умишлени повреди по ключалката я сменихме с брава с чип... но от друг доставчик на такива услуги. В резултат на това ситуацията СИЛНО се усложни - когато възникне проблем, коства много усилия да локализираме повредата и да убедим съответния доставчик да дойде и да я отстрани, независимо, че си плащаме. Имай го предвид - услугата е най-добре да е комплексна, от един доставчик. Сега за бравата. Избрахме заключване тип "болт" и чипове. Системата с болт представлява електромагнит, монтиран на неподвижната част и управляван от него стержен, който влиза като резе в отвор на отваряемата част на вратата и съответно я блокира. По сигнал от чипа, електромагнитът прибира стержена за период от около 5-7 секунди и вратата може да се отвори. На отворена врата системата държи стержена прибран. Затвори ли се вратата, рид-датчик го "усеща" и стержена отново залоства. Това е по-доброто (според мен) решение за контрол на достъпа при повече живущи. Добра идея е да се поръчат повече чипове (30 - 50%) - губят се, някои дефектират.
 8. Може ли да постнеш снимка(и) на въпросната брава, по-скоро езичето и насрещника, за да се убедя дали има общо с нашата и тогава евентуално да споделя опит?
 9. Ако захраниш 24V-ова крушка с 12V, ще свети много по-слабо и в по-червената част от спектъра (ще оранжевее).
 10. Привет. Имам интерес най-вече към шкафа, защото вече си имам монтирана мивка с подобна форма, но едва ли ще са еднакви Така, че моля прати ми на ЛС телефонен номер да обсъдим ситуацията. Приятен ден!
 11. Само за инфо - миналата година собственоръчно свалих водомера, занесох го на ул. Братя Свещарови 7а сутринта, и в края на деня си го получих, заедно с документа от проверката. Струваше 10 лева (по спомен). В датата за отчитане оставих документа на вратата, заедно с актуалните показания и толкоз.
 12. Ангеле, просто използвам че твоя пост последен споменава въпросния човек, който се казва Сурен. Откъде го измислиха всички това "ю', не знам. Второ, имам резервно зарядно, което мога да ти дам и за повече време да си тестваш акумулатора.
 13. Масовите клавиатури са с няколко слоя фолио с нанесени проводящи зони, които при натискане на клавиша над тях осъществяват електрически контакт. При механичните клавишите задействат дискретни микропревключватели. В ранните години на компютрите клавиатурите бяха предимно механични, например Правец използваха отделни бутони с магнит и рид-ампула. Има и други типове превключватели, не претендирам да съм изчерпателен.
 14. alchemy

  BulForum

  Може ли в мобилната версия да регулирам големината на шрифта, че след смяната стана един дребен и почти не мога да чета?
×
×
 • Create New...