Jump to content
BulForum.com

alchemy

Members
 • Content Count

  3271
 • Joined

About alchemy

 • Rank
  ***
 • Birthday 07/26/1970

Contact Methods

 • AIM
  Skype ID: al_chemy
 • ICQ
  477526241
 • Skype
  al_chemy

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Пловдив

Recent Profile Visitors

1285 profile views
 1. Видене, надявах се твоето зъбно колелце да стане от един модел тонер касета на Коника Минолта, ама не би. Защо не си го направиш сам от лепило тип "течна стомана" в калъпче от зъболекарски гипс (или глина, каквото има)?
 2. Какъв е диаметъра и колко са зъбите на колелцето?
 3. То ако опре до "направи си сам", има и по-прости решения. Отворите са проходни, нали? Тогава трябват винт М3 с гайка и 2 шайбички и гайка М4 да играе роля на дистанционна втулка. Няма лепила, няма стъргане.
 4. Цитирам от другата тема, че стана голям офтопик: Ванка, факт. Има и много други фрази от онова време и доста от тях са от скечовете на Шкумбата (сещам се на прима виста за "Я камилата, я камиларя"), Весо Парцала, дори по-назад - Мирча Кришан. И понеже бяха апокрифни записи от халтури на живо, има и различни версии. Това щото да не спорим как ТОЧНО е бил някой лаф.
 5. Същото е и с останалото имущество на починалия - недвижими имоти, банкови сметки. Трябва да се представи удостоверение за наследници и да се подаде декларация за имота. Вече имаш комплекта необходими документи, щом си минал през данъчните.
 6. Ако възникне промяна в собствеността на МПС (или изобщо), задълженията по партидата се прехвърлят на новия собственик/собственици било то купувач или наследник/ци, като съответно се преизчислява. В този смисъл не може да се плати по тази партида. А при промяна на обстоятелства един да попълни декларация или пък ако някой от собствениците почине, данъчните още на следващия ден получават информацията. Ако колата е стара, нищо чудно номера на партидата да е и с 5 цифри.
 7. Направо се учудвам на перипетиите. Моята партида я видях от миналогодишно плащане на каса на изипей и мина безпроблемно (аз съм 2 ниво). Не знам защо изискват 3то ниво потребител. Между другото как стана 3 ниво - отиде до главния офис на изипей и се легитимира?
 8. Това чрез кое меню го правиш, защото аз не успях да намеря точно такъв тип справка?
 9. Объркал си нещо или системата е бъгнала. Аз си го платих преди 2 месеца през e-pay. Всичко е наред, минах преглед без да представям хатриен документ. П.П. Не помня обаче дали през приложението или през браузъра на PC-то. Пробвай и двата варианта, забелязал съм, че приложението има някои недостатъци и липси в менютата. П.П.П. Също така опитай с буквите от регистрационния номер на кирилица. Даже първо това опитай.
 10. При надуване с газ в статично положение повечето системи държат супер. Обаче... пустия му компресор, все се върти. И то на загрят двигател. И то с фреон. Сега сериозно. Обикновено проблема се решава в по-дългосрочен план с ремонт на компресора и обслужване на системата. Но малцина се хващат да го правят, а още по-малка е бройката на онези, на които им е ясно, че има тънка разлика между стационарен и автомобилен климатик и каква е тя. Отделно цената може никак да не ти хареса. Съвети и конкретика може да внесе @gado, ако не му е писнало вече.
 11. Тези, които ме познават тук знаят, че пиша рядко и по правило не пиша глупости. Та: Имам 4 такива стола и ги мъкна от години по излети, вили, градински партита, давал съм ги на приятели. Аз самият съм около 100 кг и нямам притеснения да се отпусна удобно в тях. Дадох си мнението, което макар и субективно, бъдете сигурни, че е много добре премислено.
 12. Не слагай всичко под един знаменател. Да, тези столове от 10-15 лева не са особено качествени, но пак в Кауфланд има и такива на около 30 лева и са в пъти по-добри.
 13. Звънях ти на *******212, но никой не вдигна. Ако четеш сега, звънни ми.
 14. Бутващата флашка явно е за старите BIOS. Новите машини вместо BIOS имат UEFI, който има опция да разпознава и стартира от legacy устройства. Алтернативно, може да си направиш бутваща флашка за UEFI.
 15. Някой помни ли кой беше най-добрия къстъм фърмуер за WRT54GL? Преди 3 седмици до един контейнер за боклук мернах един WRT54GL. Дожаля ми някак и го прибрах. В къщи го избърсах от праха и измих със спирт и се оказа без драскотина. На всичко отгоре проработи дъртото куче! Сега ме засърбяха ръцете да си поиграя с него. Идеи?
×
×
 • Create New...