Jump to content
BulForum.com

alchemy

Members
 • Content Count

  3345
 • Joined

About alchemy

 • Rank
  ***
 • Birthday 07/26/1970

Contact Methods

 • AIM
  Skype ID: al_chemy
 • ICQ
  477526241
 • Skype
  al_chemy

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Пловдив

Recent Profile Visitors

1771 profile views
 1. Ето един трезвомислещ човек! Не знам дали бих могъл да го формулирам по-добре, независимо че си вадя хляба точно с екология и еко-картинката ми е пределно ясна на регионално, национално и глобално ниво.
 2. Този велосипед ми изглежда забавен и нищо повече. Смятам, че е супер неергономичен. Моят съвет е да се огледаш за физически магазин и на място да те консултират относно вида и размера на рамката, които биха ти били най-удобни.
 3. Случва се даден ъпдейт да прави невъзможна работата на някои модели периферия, най-често принтери. Досадно, но факт. Как се лекува? Търсене с ключови думи например "принтер хххх проблем след ъпдейт", идентифициране и деинсталиране на съответния. Имах такъв случай с една Kyocera и го реших по описания начин. (Пре)инсталирането на драйвери не помага!
 4. Благодаря, ще звънна и на двете места. Откакто Коста не работи на Данаил Николаев (абе, къде изчезна тоя Човек?) не съм ги посещавал пък и не знаех, че зареждат мастилници.
 5. Не е опция по различни причини. Надявах се и още се надявам някой с пресен опит в зареждането на мастилници да се включи. А от друга гледна точка, аз съм върл противник на консуматорското мислене. Не желая да хвърлям работещо изделие само защото ново ми се предлага по-евтино вследствие разни икономически врътки. Горния коментар няма общо с предложението на колегата ЕЕК!, просто разсъждавам на глас
 6. Здравейте. Трябва да реша въпрос с мастиленоструен печат до около 100 страници А5 цветно, като обмислям следните варианти: 1. Да използвам налично МФУ HP PSC1310 с празни глави 27 и 28. 2. Евентуално да купя за 10-тина лева стар принтер и да му напълня главите. 3. Нов със стартови глави, вероятно достатъчни за целта на задачата. Докъде съм стигнал: 1. Намерих някакъв 17-годишен рефил кит и напълних главите, но резултатът е незадоволителен откъм повторяемост на цветните копия. Въпрос: откъде да купя подходящ рефил? 2. Намерих евтин HP принтер с глави 21 и
 7. Виж дали тоеа ще ти свърши работа: https://www.tmt-elkom.com/search?q=Ftp Имам предвид втория. 5е, меден, екраниран.
 8. Провери не само клемите на акумулатора, а и замасяването към купето, замасяването на стартера. Също захранващия кабел към ЕКУ-то. Имал съм случай на почти изяден от корозия кабел, изглеждащ отвън перфектно.
 9. Чувствай се свободен да го преформулираш по твое усмотрение. По време на двугодишната си наборна служба, с АК-47 съм изстрелял числом и словом 6 патрона; клетвата я дадох с карабина Манлихер в ръката. Колко десетки тонове материали са ми минали през ръцете там, не съм в състояние да оценя, (може и да са над 100) та тая работа с патроните и Уикипедията я оставям на теб. Само знам, че като думнах гудето с Байкал-а между очите, даже не се олюля. Да ме простят чувствителните души тук, само исках животното да не се мъчи. Толкоз.
 10. То Компютър Маркет във Форум Тракия си има от време оно.
 11. @plameni, добре, ще преформулирам поста си. Кинетичната енергия на проектил, генерирана от партон за "Макаров" калибър 9мм не е достатъчна, за да пробие при изстрел от упор костта между очите на възрастно прасе.
 12. Виж сега, точно не теб не смятах, че трябва да изяснявам разни положения. Куршумът е само проектил - част от патрона, който всъщност генерира кинетичната енергия и с помощта на цевта на оръжието я предава на проектила и го ориентира в конкретна посока. Обаче ако искам, мога да изстрелям куршум (проектил) с пистолет и без патрон, ама трябва да го вържа на дълга пръчка за да мога да го засиля повечко. От друга страна мога да взривя патрон и от ръка, без пистолет. Ама не искам.
 13. Патрон от Макаров няма достатъчно сила да пробие челната кост на голямо прасе, ДОРИ ОТ УПОР! Лично проверено. Стреля се през ушния канал.
 14. @Chamrock, пак ще проверя, но мисля че ти е "под носа" - на "Маяковски", фризьорския салон, Генко. Моят кръстник там си точи ножовете.
 15. Освен строителни материали, имат сектори за домашни потреби. Но да, някак странно е в Метро да няма при този ОГРОМЕН асортимент на прибори и съдове за хранене. Мирка, сега се сетих за един магазин на първия етаж на бившия РУМ Молдавия. Продават домашни потреби, включително и по-висок клас съдове и прибори. Не знам искат ли сертификат, но магазина си струва да се разгледа.
×
×
 • Create New...