Jump to content
BulForum.com

Какво ви минава през главата

Recommended Posts

On 11/5/2015 at 8:00 AM, Mladenski said:

Ето ЕДНО добро водно с цена: 205лв.

Ето и ЕДИН такъв процесор с цена: 255лв.

Което прави 460лв. < 700лв. за i7-4790k разликата си е солидна, тъкмо за още един процесор или 16GB RAM. А и най-важното трябва да има тръпка.

Тези водни охлаждания колко шум вдигат? Щото тези 3 вентилатора като ги гледам... а трябва и някаква помпа...

• Replies 107k
  • Created
  • Last Reply

Шумнички са много. Аз по едно време имах такава идея, ама като се позачетох и се отказах.

В момента с Noctua U14S и GTX970 на практика компютърът, освен в натоварващи игри въобще не се чува. 

С водното този момент го няма...

Да не говорим, че този FX-6200, дори на 4.5 е по-зле от stock i5-3570k.

Да не говорим, че е по-зле и от моя i5-4460 със заключен множител, макар на хартия нещата да не изглеждат така... На практика обаче, ще го отвее навсякъде.

On 11/5/2015 at 8:00 AM, Mladenski said:

Ето ЕДНО добро водно с цена: 205лв.

Ето и ЕДИН такъв процесор с цена: 255лв.

Което прави 460лв. i7-4790k разликата си е солидна, тъкмо за още един процесор или 16GB RAM. А и най-важното трябва да има тръпка.

Младенски, недей нарежда на едно 6200 с 4790к, защото просто няма маса за сравнение :). АМД ще бъде издухано като стой та гледай.

On 11/5/2015 at 1:38 PM, djadomraz said:

Тези водни охлаждания колко шум вдигат? Щото тези 3 вентилатора като ги гледам... а трябва и някаква помпа...

Дедо, теб сме те разбрали, че угодия нямаш, така че едва ли има процесор на тази земя, който би удовлетворил напълно нуждите ти :moon:

ПС. За не влизаме в излишна полемика - имал съм и АМД, и Интел. С няколко думи за тях - интел - по-добрите процесори на по-висока цена. Ако искате максималното цена/производителност, то търсете интел втора ръка, че нови са скъпи :)

АМД прекалено много ги плюят, но също са доста добре. Бая време имах втора машина вкъщи с АМД 925, после 965 и като изключим, че не се клокваше много и консумираше повече енергия, друго негативно не мога да се сетя. Добре се представяше в игрите, дори съм рендвал клипове с него и изоставаше с 20% от Интела. Но ми излезна два пъти по-евтино от 2500к-то като цена :). С две думи - АМД - бюджетно решение.

Така че на който квото му харесва и стига сте давали наклон на х*я на останалите, ако не сте били и от двете страни на бариерата...

On 11/5/2015 at 1:58 PM, Sothbiss said:

Дедо, теб сме те разбрали, че угодия нямаш, така че едва ли има процесор на тази земя, който би удовлетворил напълно нуждите ти :moon:

В офиса съм с i5 не знам на колко и съм напълно доволен от него. За мен процесора е последното нещо, което трябва да се гледа днешно време. Т.е. след пентиум всичко нататък е доволно по-бързо от останалата периферия. Далече по-важно е да имаш 16гб памет и ssd отколкото i7 extreme примерно.  

ПС. За не влизаме в излишна полемика - имал съм и АМД, и Интел. С няколко думи за тях - интел - по-добрите процесори на по-висока цена. Ако искате максималното цена/производителност, то търсете интел втора ръка, че нови са скъпи :)

Стига бе, не са чак толкова скъпи, че да си струва да взимаш 2ра ръка. Заедно с онази дънна платка, на която можеш да закача 3 монитора, 16гб памет, 1 ссд и един 1тб wd black цялото излизаше около 1000лв

АМД прекалено много ги плюят, но също са доста добре.

E как няма да ги плюя като смятат грешно тъпите им процесори. Едно такова говно ми омаза база данни преди 10-15 години някъде. Предшествениците му пък прегряваха, техните пък предшественици бяха комплект с едни тъпи дънни платки, за които имаше значение как са разположени другите неща и трябваше да се нацели правилната подредба на видеокарта, мрежата и модема за да работят иначе правеше какви ли не проблеми. Откак престанах да ги ползвам абсурдни проблеми с хардуера не съм имал.

За видеокарти - последния път преди няколко години си взех една щото нали да не съм предубеден към марки вече и да им дам шанс... пък и нали eyefinity 5 било много 'убаво.... на която така и не тръгнаха драйверите под 2008 сървър, а си загубих цял ден да се мъча.

Смених я с nvidia: инсталацията на драйверите беше next -> next -> next -> finish. Верно че е server а не win7 но пък на nvidia работеха нещата. АМД подозирам умишлено си правят всичко за да ме дразнят и не знам как разбират аз каква конфигурация имам или ще имам след време за да си подредят нещата така, че конкретно мен да ме тормозят. Явно и те ме мразят точно толкова колкото и аз тях

AMD западнаха много сериозно и при процесорите, и при видеокартите.

За съжаление, това положение съвсем не е в полза на нас - крайните клиенти...

Иначе за процесорите си прав. Един 2500k ще е актуален поне още 3-4 години, което преди никога не е било!

On 11/5/2015 at 2:08 PM, djadomraz said:

Далече по-важно е да имаш 16гб памет и ssd отколкото i7 extreme примерно.

Е да, ама друго си е да подкараш 16 GB и SSD с един 8-ядрен i7 extreme, че и с HT поддръжка, нали? :))

On 11/5/2015 at 2:05 PM, kotora said:

Четох от 22 до към 12:30 И след това просто почнаха да ми се затавярят очите.

Ами нормално - т'ва са си 14 часа :)

On 11/5/2015 at 5:37 AM, Midex said:

Ай' честито - в пазарджишкото село Семчиново вече си имат кмет ром.

Сега гледам по телевизията въпросния кмет, дето нямал средно образование - питат го "познавате ли законите за управление", а оня отговаря "ще ги научим - какво искате...нали трябва да има интеграция". :Facepalm:

Явно разбира от интеграция, защото малко преди изборите бил "интегрирал" и регистрирал десетки хора само на един адрес. Това с тия последните местни избори страшна работа - вместо да вървим към по-добро, то все по-зле става... :thumbsdown:

По-страшното е, че въпреки всички сигнали и нарушения, няма да има никакви касирания, анулирания, разследвания и прочие.

Мафията владее държавата изцяло!

Дават по новините протеста на полицаите на Орлов мост - гледам на земята около тях, все едно като след футболен мач...шлюпки навсякъде...що слънчоглед се е излюпило за тия 3 дена покрай протестите, направо не е истина. Сега остава и военните да се включат и циркът ще е пълен. :P

On 11/5/2015 at 7:06 PM, kotora said:

ще е мн яко,ако почнат и обикновените хора да протестират, и да няма кой да ги пази :D

Обикновените хора в България никога не са протестирали. Няма вероятност и да протестират скоро. Просто са свикнали да мъкнат...

On 11/5/2015 at 8:03 PM, gal4enceto said:

Навремето 88ма - 89та, когато живеех в Изгрев, в блока имаше една мангалка (Мария). Този паразит имаше 18 (осемнадесет) паразитчета, като последните две бяха от най-големия и син....

На 36 години да "завършиш 28-та си бременност" - ей това ми е много трудно да го сметна, щото нещо не ми излизат сметките :notify:

Галче това е много старо. Тук в Шекера има една мангалка с 4 деца, 12 аборта и сега пак била бременна и щяла да го ражда, защото ся нямала пари за аборт  :Facepalm: :Facepalm: :Facepalm:

On 11/5/2015 at 2:21 PM, Midex said:

Ти недей така - ако питаш дедо, веднага ще му намери приложение, че и сумати кусури. :lol:

Не. Наистина. Освен за сметки на bitcoini (или метеорологични прогнози) не виждам какво да го правя тоя процесор толкова. А пък за BTC е доста по-изгодно да се използва специализиран хардуер - примерно на Влади джаджата :

82887-93da59614d4d46f481bd7dc4f096839e.j

За една много малка част от парите за видеокарти и процесори получаваш по-добра производителност, а пък като накичиш един usb hub с 16 такива парчета и ще удариш в земята откъм производителност дори 4-процесорна машина с XEON процесори.

On 11/5/2015 at 9:25 PM, Midex said:

На 36 години да "завършиш 28-та си бременност" - ей това ми е много трудно да го сметна, щото нещо не ми излизат сметките :notify:

Ами като прави спонтанен или желан аборт, явно е възможно. Друг е въпросът дали кака манга може да смята до 28, и нещо не се е объркала в сметките.

Адашче, това което си разказал, е мега гнусно.

Изобщо тия хора не признават ни роднинска връзка, ни нищо. Явно няма нищо свято за тях, а сексът си е секс, независимо дали го правиш с баща си или сина си...

Както ти се изрази, парцал...

Да не говорим колко се амортизира един организъм след толкова бременности. Че тя изглежда на 50.

В болницата като бях, питат една : "Кое дете ти е това?", тя каза, че и е четвърто. "Осигурена ли си?", "Не съм, няма пари, децата са болни". "Ами що ги раждаш тогава?!". Отговор не последва...

Да не говорим, че аз отидох със сак, тежък колкото мен, а имаше една кака, която дойде с едно бебешко шише и една наакана нощница. И същата три пъти ме пита имам ли цигари. Кажа и, че не пуша и че това е вредно за бебето, тя вика, че много и се пушело. В крайна сметка някой и беше дал цигара и пушеше пред болницата. Само да вметна, че беше в 9 месец, а тогава и двете бяхме в Патологична за преносване.

Бяхме коментирали кани за филтриране на вода. Я някой да обади пак за кво иде реч. И не, не ме интересува поставяне на филтър на водопровода.

• Veno locked this topic

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...