plameni Posted January 1 Share Posted January 1 7 hours ago, chasti said: Най недоумявам, като каже някой, как почвал новата година всичко отначало. Нов живот все едно Ти май си единственият, който не е разбрал, че точно от този 1 януари, започва нещо ново за България ЧНГ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted January 1 Share Posted January 1 8 hours ago, chasti said: Най недоумявам, като каже някой, как почвал новата година всичко отначало. Нов живот все едно Едит: направете една тема за Евро-то, ето например според Fuelo цената на нафтата е паднала почти наполовина: Бързо си провери банковите сметки! Много хора са им изчезнали половината пари. Виж дали не си от пострадалите и отивай в банката ако има проблем Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted January 1 Share Posted January 1 Няма да лъжа. Малко е криво цифрата в сметката да е наполовина... И ми е трудно все още да свикна с курса евро - долар. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted January 1 Share Posted January 1 (edited) За много години, бъдете живи и здрави! Много жалко за бате Весо. Не го бях виждал от много време, явно защо... Бог да го прости! Няколко пъти съм бил в Турция, но никога не бях стъпвал в Истанбул. Колкото е уникален тоя град толкова е и шантав, но определено бих се върнал отново. От първо лице разбрах какво значи, че карат ужастно тук. Днес ни вози едно такси, за 20 км.един път не даде мигач. Надуваш клаксона, значи си с предимство, знаците не важат. Защо изобщо си правят труда да рисуват пешеходни пътеки, на тях се свири, не се спира. Паркираш дето си решиш, може да е 3 ленти булевард и на 3-те да са паркирали коли, кой как ще мине негов проблем. Лудница пълна, ако живея не бих ларал кола, ама пък са свикнали, свирят си, махат си, задръствания на поразия, ама не видях никой изнервен зад волана. П.П. А най-фрапиращо за мен, че на всякъде минават на боя разстояние, зажулена или ударена кола не видях.... Edited January 1 by jozo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted January 3 Share Posted January 3 On 12/29/2025 at 5:11 PM, gado said: Бахти, какво става в последно време... Доста години не го бях виждал, а имаме доста история с него. Жалко, много рано си отиде. edit: @gado, не си му написал фамилията правилно. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted January 8 Share Posted January 8 Да си тъп е като да си умрял... (визирам двама човека от писалите по-горе). Страдат близките ти и познатитети, а на теб какво да ти е?! Ти си тъп/умрял.... Хайде за много години и - Живи и здрави! Дано Бог ви въздаде здраве, обич в семействата и мъдрост (въпреки, че тя мъдростта не е мензис за да я чакаш да ти дойде, нито кyр, че да чакаш някой да ти я набие). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
earache Posted February 2 Share Posted February 2 (edited) Не знам защо РД на детето ми (а не моя) ме накара да се замисля, че половината ми жалкарски живот (даже повече, съдейки по данните за средна продължителност) мина в опити да навигирам шуробаджанащината без да имам връзки. Нещо почва да ми се емигрира към студените дестинации. Като бях наполовина на сегашната си възраст, си мислех че съм закотвен тука заради астмата ми и заради студения климат там, но то после се оказа, че всъщност не студа е проблем тук, а това че в офисите и в обществения транспорт сме натъпкани като сардини и се счита за някакъв героизъм да не излизаш в болнични като си болен => предаваш към мен. За съжаление докато бях заблуден пуснах истински корени, семейство и дом. Също съм единствено дете, разликата с родителите ми е малка (20 и 30 год.) и са недобре поддържащи здравето си, което е висок риск ако отида в чужбина. Edited February 2 by earache Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted February 2 Share Posted February 2 Родителите ми са единственото нещо, което спира и мен да опитам на друго място. Но тях пък нищо не ги спира тук и ако се устроя на друго място, мога да ги взема със себе си. Преди си мислех, че тук ми се живее и на друго място не искам да ходя, но тук става все по-зле. Казвам го от гледна точка на инфраструктура и развитие на градовете. Буквално я "съсипаха тая държава". Заплати, пенсии и услуги все могат да се оправят с времето, но тая кочина дето я сътвориха в градовете остава за десетилетия напред, че дори за столетия. Преди ми беше приятно да ходя пеша из градовете, а сега с времето ми става все по-неприятно. Изпотрошени тротоари, локви и най-лошото - грозен пейзаж с грозни сгради и липса на зеленина. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted February 4 Share Posted February 4 On 2/2/2026 at 6:26 AM, w00x said: Родителите ми са единственото нещо, което спира и мен да опитам на друго място. Но тях пък нищо не ги спира тук и ако се устроя на друго място, мога да ги взема със себе си. Преди си мислех, че тук ми се живее и на друго място не искам да ходя, но тук става все по-зле. Казвам го от гледна точка на инфраструктура и развитие на градовете. Буквално я "съсипаха тая държава". Заплати, пенсии и услуги все могат да се оправят с времето, но тая кочина дето я сътвориха в градовете остава за десетилетия напред, че дори за столетия. Преди ми беше приятно да ходя пеша из градовете, а сега с времето ми става все по-неприятно. Изпотрошени тротоари, локви и най-лошото - грозен пейзаж с грозни сгради и липса на зеленина. Въпрос от категория: Неща дето никога няма да се случат за 200 кинта ;). Никъде няма да ходите. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted February 4 Share Posted February 4 Защото...? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted February 4 Share Posted February 4 3 hours ago, w00x said: Защото...? Защото ти е лесно и удобно в България. Навиваш се кат играчка ама няма да стане. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted February 4 Share Posted February 4 Как реши, че ми е лесно и удобно? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted February 4 Share Posted February 4 (edited) 1 hour ago, w00x said: Как реши, че ми е лесно и удобно? Ей тъй... Затворих очи и предположих. На 40 си, дека ше одиш? Едит: Ако не ти беше лесно и удобно до ся да те нямаше. Edited February 4 by DON_CHEFO Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted February 4 Share Posted February 4 Прочети пак първият ми пост. А и не знам за теб, но при мен и други хора, които познавам, обстоятелствата се променят. Докато всичко е "лесно и удобно", в един момент може вече и да не е. Хората и на 60 годишна възраст сменят страните, в които живеят. Възрастта няма значение. По спомен, Кръстникът не беше на много по-различна от моята възраст, когато замина за Канада. Не вярвам да му е било чак толкова гадно тук, че да не се трае. По нечии стандарти, вероятно и на него му е било лесно и удобно. По нечии стандарти, вероятно и на теб ти е било "лесно и удобно" като реши да ходиш в САЩ. Разсъжденията и заключенията ти не са правилни в случая. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted February 5 Share Posted February 5 38 minutes ago, w00x said: Прочети пак първият ми пост. А и не знам за теб, но при мен и други хора, които познавам, обстоятелствата се променят. Докато всичко е "лесно и удобно", в един момент може вече и да не е. Хората и на 60 годишна възраст сменят страните, в които живеят. Възрастта няма значение. По спомен, Кръстникът не беше на много по-различна от моята възраст, когато замина за Канада. Не вярвам да му е било чак толкова гадно тук, че да не се трае. По нечии стандарти, вероятно и на него му е било лесно и удобно. По нечии стандарти, вероятно и на теб ти е било "лесно и удобно" като реши да ходиш в САЩ. Разсъжденията и заключенията ти не са правилни в случая. Добре Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
earache Posted February 5 Share Posted February 5 Пфф лесно и удобно му било. Освен да ти е лесно и удобно, трябва и да е стабилно и устойчиво - нещо невъзможно в тукашната корупционерска среда. Още при следващия случай, в който се наложи нещо да се иновира, тая среда ще стопира иновацията (за да не ѝ се разваля рахата и за да може да продължи да краде) и дотам с лесното и удобното. После следва напълно резонен упадък. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted February 6 Share Posted February 6 On 2/4/2026 at 11:34 AM, DON_CHEFO said: Защото ти е лесно и удобно в България. Навиваш се кат играчка ама няма да стане. Ако смяташ да се връщаш, имам една изненада за теб - цените в момента на повечето неща са бая над тези в щатите. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted February 6 Share Posted February 6 1 hour ago, Godfather said: Ако смяташ да се връщаш, имам една изненада за теб - цените в момента на повечето неща са бая над тези в щатите. Нищо де, поне имотите ни са на достъпни цени Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARPAnet Posted February 6 Share Posted February 6 Не смятам, че преместването е кой знае какво, дори да не си на 20. Според мен зависи повече от човека и психиката му. Колко е гъвкав, мотивиран, способен да се приспособява. Професията помага много, такива които се продават леснo i не изискват да говориш локалният език, определено помагат за experience-а За децата, особено по-големите вероятно е по-стресиращо, но имам познати които дойдоха тук с тийнейджъри и всичко им е наред. Разбира се, your milage may vary Забавен факт, поне в моите очи, може да се окажа с патент в щатите Разбира се зависи от адвокатите ни по патентно право, но уж можело Преди малко най-накрая си довърших докчето и им го пратих, да видим дали си струват парите Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
earache Posted February 6 Share Posted February 6 5 hours ago, Antares said: Нищо де, поне имотите ни са на достъпни цени И с неоспоримо качество! От поне 80 години насам. Как да не си купиш? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
earache Posted February 13 Share Posted February 13 В началото на миналата година имах известни колебания за това кои са най-малоумни - кучкарите или климатикаджиите. Наскоро жена ми ми разправя поредния битовизъм в парка, когато казва на жена с голямо хиперактивно куче да го върже, защото детето го е страх. При което селянката отговаря "вържи си детето пък ти". Естествено, последвал е скандал пред детето. Аз самата жена я знам, понеже много пъти съм се разминавал по алеите с нея и с кучето ѝ. Наистина то е зле възпитано, постоянно се приближава прекалено близо и лае. Веднъж треперих при разминаване с тях, някак успях да се шмугна, после като се раздалечихме на 50-100 метра не пропуснах да си "изкажа" негодуванието (разбирай крещях) и малко по-нататък ги гледам как се натъкнаха на жена с куче на каишка. Това хиперактивното естествено веднага се спусна към вързаното куче и за малко да се сдавят. Селянката естествено тогава отнесе поредната порция клетви и псувни от примерната жена с куче. Някак още повече взе да ми се емигрира на студено. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted February 13 Share Posted February 13 1 hour ago, earache said: В Пловдив почти няма улични кучета Или поне не е такъв резерват като София. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted February 13 Share Posted February 13 Много рядко виждам улично куче. Ние тук си имаме котки, а на котките не им пука особено за хората. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted February 14 Share Posted February 14 Дааа, определено сме повече котешки град… Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts