Jump to content
BulForum.com

НЕКОРЕКТНИ Продавачи / Купувачи - споделяне на мнения


Recommended Posts

По повод от тази вечер бях помолен да отворя такава тема. Споделяйте в нея неприятни случки, които сте имали когато сте продавали или купували нещо от съфорумци.

Link to post
Share on other sites
  • Replies 157
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Желателно е да има някакъв темплейт или поне линк към тема за продажба/покупка и скрийншот от ПМ съобщение или нещо подобно което да потвърди думите. Нещо от рода на:

 

Аз съм: купувач/продавач.
Тема на сделката: линк

Става дума за следното: Реши да си купя кон с който да обикалям из прерията тъгъдък, тъгъдък, тъгъдък...

Edited by exabyte
Link to post
Share on other sites

Става дума за следното: Реши да си купя кон с който да обикалям из прерията тъгъдък, тъгъдък, тъгъдък...

... но конят се оказа с пренабити подкови и обикаляме от ветеринар на ветеринар. Не стига това, ами и седлото маскирано, а и конят не си дава зор да ходи, но не мога да му насмогна на сено... Тотална набутвация!

 

:grin:  :grin:  :grin:

Link to post
Share on other sites

Такава тема не трябва да има в никой форум,защото масово ще бъдат оплювани потребители без основания или доказателства. Имаше такива опити в някой други сайтове като бившия продавалник,но бяха премахнати.

Link to post
Share on other sites

Всъщност май наистина има един такъв момент ... в който несериозни и недоброжелателни хора ще започнат да плюят само. В един друг форум за хардуеър има рейтинг система която изглежда прилично вършеща работа. Като основно там се ползва за положителен рейтинг... което май е по-добрия вариант. Но на празни приказки само без кореспонденции и други доказателства няма да стане много добре работата. Аз също съм получавал подмятания от несериозни потребители по мой адрес неоснователни.... потребител който не ме е потърсил да сподели нищо изведнъж започва ни в клин ни в ръкав да плюе не става така.

Link to post
Share on other sites

Май забравяте, че модераторите могат да четат личните съобщение и при нужда да направят проверка кой с кого, на каква тема е кореспондирал. Ако кореспонденцията е водена само по телефон или извън форума спокойно постовете пуснати във "вреда" на някой могат да бъдат премахвани, тъй като тогава наистина доказателствата ще бъдат по-трудни за събиране.

Link to post
Share on other sites

В грешка си - нямаме опцията да четем ЛС-та. По изключение можем да четем само ако някой от двамата кореспондиращи помежду си не реши да ни покани с рапорт в самата кореспонденция.

Link to post
Share on other sites

Възможно е, но може да се каже, че пак е същото. Все един от двамата спорещи ще иска да се защити (който е прав, разбира се) и може спокойно да ви "пусне" да прегледате всичко писано, нали тъй?

Link to post
Share on other sites

Такава тема не трябва да има в никой форум,защото масово ще бъдат оплювани потребители без основания или доказателства. Имаше такива опити в някой други сайтове като бившия продавалник,но бяха премахнати.

 

Точно пък продавалника не давай за пример! Там я махнаха нарочно, защото продават само измамници и им сриваше бизнеса (на сайта). Трябваше да аутсорснат съпорта в някоя индийска провинция за да им стигнат хората за разрешаване на броя казуси в минута.

 

Нали се сещате, че едно е един човек да наклевети друг, а друго е 2,3ма да го направят.

Edited by exabyte
Link to post
Share on other sites

Абсолютно прав е колегата exabyte. Освен това в olx нямаше как да пишеш коментари просто ей така, а ставаше след приемане на офертата за сключване на сделка, пусната от отсрещната страна.

Link to post
Share on other sites

Точно OLX-а не ми го давайте за пример.....

Аз, когато търся нещо, винаги гледам , ако може, да го взема от тук, колкото и да западна в последно време търговския раздел...

Старанието и упоритостта, с която бяха налагани правилата, още дълги години вероятно ще дават резултат....

Съвсем друг е въпросът, че е трудно да се оцелее в това комерсиално общество...

Link to post
Share on other sites
  • 1 month later...

Таня Милчева - 0887******
Училище НУМСИ "Проф. Панчо Владигеров"
Град Бургас
В момента живее в София. Праща пратките от офиса в Кръстова Вада, а за адрес е оставила жк ****** бл.***
http://www.pomagalo.com/naniaaa
https://www.facebook.com/naniaaa
https://www.olx.bg/ads/user/7W3x/
https://bazar.bg/user/details/912169
http://forum.unwe.bg/viewtopic.php?p=294676
skype: naniaaa
email: ******@abv.bg
тел : 0887******
Приятела й: https://www.facebook.com/boris.hristov.980

Некоректна потребителка, праща неработещи неща. Поръчахме слухов апарат за нов, но се оказа неработещ.

Нейни снимки (от фейсбука й)
http://i.imgur.com/sHbemXs.jpg
http://i.imgur.com/GkwxIxa.jpg

Link to post
Share on other sites

По принцип темата е за некоректни потребители на този форум, но няма проблем постът да остане за обща информация...само ще премахна телефоните и останалите лични данни.

Link to post
Share on other sites
  • 2 weeks later...

Ами според мен има проблем.Този човек вече направи цяла тема в друг форум,в която досто спорно обвинява тази Таня.Не я познавам,за да я защитавам ама това публикуване на телефонен номер,лични снимки от публичното пространство,лични данни и прочие из десетки сайтове...

В другия форум компетентен потребител обясни,че покупката на слухов апарат не става току-така и може да не заработи на ухото на даден човек ако няма някакви предварителни настройки и замервания.Обвиняваната се включи с обяснения и може би случая не касае обмислена измама.

Всичко това не се знае от потребителите в секцията ПРОДАВА,обява няма тук -чисто и просто зле премислена отмъстителност.

Edited by galaxi
Link to post
Share on other sites

Нещо това с покупката на слухов апарат изобщо ама изобщо не ми се види вярно. Дядо ми е със слухов апарат, вече мисля трети взимаме и няма такава глупост като "да не заработи на ухото на даден човек". Това за мен е тотална глупост. Не съм чул за слухов апарат "за определени хора". Всеки апарат си има настройка на звука и се регулира спрямо степента на глухост на човека - тоест се увеличава или намалява. Други настройки и замервания няма - не съм чувал за такива. Има го момента с различните видове слухови апарати и тяхното удобство на ухото на човека, но това няма отношение към звука и няма такъв филм слухов апарат да не работи на дадено ухо, освен ако разбира се просто не работи по начало. 

 

Има го и момента, че слуховите апарати стигат до 400 лева, не като китайските от по 40, които раздават на хората (говори се за огромни кражби в тоя сектор, но това е друга тема) и ако някой се е изтряскал с много пари несъмнено има резон да злобее. 

Link to post
Share on other sites

Човек с нормален слух ще разбере при всички случаи функционира ли апарата или не (ако знае откъде се пуска, де :))). А този, за който е купен да го ползва, може и да не го чува изобщо. По принцип наистина се правят изследвания за избор на слухов апарат и за настройването му след това за конкретното ухо (имам близък роднина от 20 години работи в дружеството на глухите). Не че и без тях не става, но се иска пробване, а не да се поръча нещо напосоки от интернет. На точните очила с диоптър също не се попада лесно - има си специалисти да дадат съвет. По конкретното оплакване - винаги може да се случи проблем с дадена стока, дори и продавачът да е напълно коректен.

Edited by instinct
Link to post
Share on other sites

Здравейте,това е поредният форум,където се намирам данните. Продадох едно чисто ново слухово апаратче,чийто единствен дефект беше,че кутията от едната страна беше скъсана. Бяхме го купували за роднина,който почина преди да го използва и то си остана така в 1 шкаф. След мнооого дълъг престой там решихме,че няма смисъл да стои при положение,че няма кой да го ползва. Слуховото апаратче реално струва над 400лв,аз го пуснах за малко над 100,просто защото знам,че няма как да му взема реални пари,а и не ми беше това целта. Апаратчето лично аз го пробвах преди да го изпратя,освен това всяко едно ново слухово апаратче задължително трябва да се калиброва и настрои според слуха на дадения човек.След като хората си получиха апаратчето след няколко часа ми се обадиха и започнаха да ме заплашват с полиция,качиха ми цялата лична информация,която са открили по всякакви сайтове и форуми,опитаха се да ми хакнат фб и пощата,бяха ми качили телефона в порно сайт от където постоянно ми звъняха,докато админите не реагираха и не свалиха обявата. И какво стана в крайна сметка....направи добро,изяж л....Обидно ми е да си гледам името и семейството по форуми,при положение,че съм сигурна в това,което съм изпратила и никога не съм имала за цел да прецаквам когото и да било....

Edited by Таня Милчева
Link to post
Share on other sites

@Таня Милчева - когато са се обадили по телефона няколко часа след като са го взели, просто е трябвало да им кажете на хората да ви изпратят обратно апаратчето и да им върнете парите. Не си заслужава да се разправяте, без значение дали вие или те са прави. И после ако се окаже, че вие сте била права, отново да се опитате да продадете апаратчвто, само че на човек от вашия град с 2-3 дни мъни бек гаранция. Другият човек е щял да остане доволен.

Link to post
Share on other sites

Ако са имали опция преглед и тест - не бих им върнал парите. Ако е работело по време на взимането от куриера, какво гарантира, че получателят не го е довел до състояние на неизправност или просто иска да си подмени неработещото устройство с работещото такова на изпращача?

 

 

Turn off this option! iPhone Turn off this option!

Link to post
Share on other sites
  • 3 months later...

Здравейте,

 

Искам да споделя неприятното чувство от покупката на компютър от колегата Amd_boy.

https://www.bulforum.com/index.php?showtopic=138615&hl=%D1%82%D1%8A%D1%80%D0%B3

 

След покупката около 20 дена нямах възможност да пусна компютъра, но след като го пуснах, а изненада.

Обявената РАМ не отговаряше на това, което беше в кутията на компютъра.

Уведомих колегата (PM), но той не благоволи да отговори.

Моля имайте предвид посочения колега, когато купувате от него.

Link to post
Share on other sites

Както говорихме, продавачът ще бъде помолен да дойде и да изложи своята гледна точка тук, както и да обясни защо е анонсирал неправилно в обявата си количеството памет.

 

Edit: Изпратил съм му ЛС с напомняне да дойде тук и да изложи неговата позиция по случая.

Edited by Midex
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...