Jump to content
BulForum.com

muhaha

Members
 • Content Count

  573
 • Joined

 • Last visited

About muhaha

 • Rank
  Гуру
 • Birthday 02/17/1988

Contact Methods

 • Website URL
  http://muhaha.belozem.org/

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Белозем
 1. Работата е, че хванаха лесното. Без никаква работа да имат събираемост. А заведенията които правят по 3 4 бона оборот на ден и не чукат касови бележки и сигурно декларират към 200 лева на месец... там е сложно да ги хванеш нали... а и са на наши и ваши хора. Каквото и да си говорим закона си е закон... ама само за въшкарите.... другите никой не ги бара. Това е проблема. Другия проблем, е че не искат да признаят някакви разходи а да ми го начукат на целия оборот.... Ако се регистрираш като свободна професия там секса е друг с осигуряването..... абе всичко ни е цъфнало та вързало. Та хванаха лесното да отчитат събираемост и да се борят със нелегалната онлайн търговия...... До 2020 ще стигнат до 100лв праг гаранция.
 2. Така е, но е официален документ с печат от администрацията на еконт. Ако нещо ще доказваш пред нап няма как да стане иначе. То да не се стига до там... най-добре ама да си подготвен не е лошо. Много вероятно да ти влезе в справката според мен и никой не го грее.
 3. Ползвам един и същ готов шаблон. В началото ми излизаха, после спряха да ми излизат. Понякога излизат понякога не.... няколко пъти питам в офиса уж ми изтриха шаблоните да остане само един... няма значение. Няма да обеднея от една справка, ама да съм сигурен че няма да ме търсят за 2 стотинки разлика. Че след като си платих задълженията получих писмо, че 12 стотинки съм имал задължение още... нещо се разминава системата и на нападжиите.
 4. Имам регистрация, но мога да видя от там справка ако съм подготвял от там пратките. Аз съм ги подготвял от ония алчните ОЛХ за да е по-тънко на получателя и не става. Системата им е нещо раздвоена. А пък ако се стигне да ходиш до НАП ще ти трябва официална справка. И гориш 20 30 лева
 5. Те и Еконт се кълняха, че пощенски превод не е като наложен платеж и няма да има отношение към данъчните. Ама на практика не е така. До НАП отива справка с 3 имена ЕГН и телефонен номер... и сумата сумарно която си получил от Еконт пощенски + наложени. И по закона на този оборот трябва да си платиш данъците... защото не си фирма да платиш на разликата (печалбата). Дори и те карат да минеш по по-големия член.. така хубавичко да му седнеш. Ама избор нямаш, отиваш и си плащаш доброволно. Но ако опрете до там (това означава да имате сумарно 10 000+ лв взети от еконт за 2017.... за 2018 може и да са свалили летвата на 5000 кой знае). Намерете си Счетоводител с който да се консултирате и да ви попълни декларацията. И всичко правите онлайн... след като сте си взели ПИК номер БЕЗПЛАТНО от НАП. Само така можете да минете без глоба ако сте закъснели вече за годишната декларация... което гаранция е така ако са ви се обадили от НАП, но пак не е сигурно, че няма да има глоба. И може да пробвате и да минете по по-малкия член.... и пак не е сигурно. При всички положения член ще има и ще му седнете! Разбира се като си подавате декларацията не е задължително да пишете сумарно цялата сума която се получава от справката (ЗА КОЯТО ЩЕ СИ ПЛАТИТЕ В ЕКОНТ И ЩЕ Я ЧАКАТЕ МИНИМУМ СЕДМИЦА). Продажба на лични използвани вещи е освободена от данъци.... но пак не е сигурно... че някой НАП-аджия... няма да ви направи справка и да каже глей го тоя укрива данъци... Защото при 16 000 лв получени си декларирал примерно 14 000 нали защото си продал стария лаптоп, стария телевизор и телефон... и т.н.т. Дерзайте... аз чакам да свърши 2018 да си взема новата справка от Еконт и да хвана 1 2% намаление от НАП... И само гледайте да не минете 50 000+ че там ЧЛЕН-а е много голям.
 6. темата за архива видео картата остава за по-нататък...
 7. В неделя 11.11 ще съм в Пловдив по повод протеста. Та пускам обектива на промоция 140 лева с лично предаване и тестване в Пловдив на 11.11. Промоцията важи само до 10.11 до 22:30 за уговорки...
 8. нова цена 170 лева или търся бартер за 50мм 1,8 или друг подобен канонски
 9. продадени темата за архива
 10. Orange PI PC Plus + захрн. + джойстици + кабели с RetroOrangePI + 16gb card - 100 Лева Здравейте имах доста желание и с кеф си събрах цялата система която пускам за продажба. Истината е че се занимавах седмица две да събера нещата да си инсталирам RetroOrange PI ... да си подбера ромове да ги тествам. И след това поради липса на свободно време стои и събира прах. За това и реших да ги продавам, някой мераклия да си цъка с кеф. Всичко което продавам е пълен комплект, и не продавам отделно. Като общата цена която търся е 100 лева и не я коментирам! Ето и нещата: 1 бр. - Orange Pi PC Plus - Четириядрен АРМ 1,6гхз 1гб ддр3 рам с 8гб ЕММС памет Характеристики Цена от китай В прозрачна кутийка. Сложил съм максимално голям радиатор на чиповете и отгоре съм монтирал тик вентилатор на арктик. Обичам техниката да ми е максимално хладна за се запазва максимално. Към него има китайски USB Bluetooth с който работят джойстиците... с вградения не ставаше май... в новите версии може и да е оправено. 1 бр. - microSD card 16gb x400 - На картата има инсталирана RetroOrange PI + KODI към нея. И добавени подбрани ромове интересни игри. 1 бр. - Захранване 5в 4,5 А - хубаво и мощно захранване. Запоявал съм му букса за системата. Добавил съм му и 2бр USB портове от които може да зареждате телефони/таблети и др. Джойстиците не съм сигурен дали се зареждаха от там. 1 бр. - HDMI към HDMI стандартен кабел вероятно около 1,2м 2 бр. - PS3 Безжични контролери - Вземал съм ги употребявани работят нормално, нямам идея дали са истински. Трябва само да се синхронизират със системата за да ги разпознава (pair-нат) 2 бр. - SNES style USB контролери 1 бр. - PS3 style USB контролер Видео демонстрация Повече СНИМКИ >> За контакти тук на лично съобщение или на емайл admin @ belozem.org
 11. ахаххаха все едно за мен говориш предполагам у хардуеъра ги отнесе почти същите и аз отнесох за два дни. Ама няма нищо сигурно на 100% винаги трябва да имаш едно наум. Аз се чудя още ли го чопкате тоя случай с гемърските лаптопи. Наздраве от мен.
 12. Комплекта съдържа main board (главната платка) която струва 27 долара. Адаптер (shield adapter) не зная точно какъв е адаптера и цената му. (смятам го като подарък към другото) 1,8 инчов LCD дисплей - цената му е около 9 долара и SOP8-DIP8 REV3 Test Clip For EEPROM (тестова щипка за епром) цената и е около 10 долара. Ако си поръчате от сайта им https://www.crowdsupply.com/excamera/spidriver/ се плаща и 12 долара доставка... сами може да сметнете колко излиза всичко! Всичките неща са нови в антистатични опаковки с цип. Продавам ги на обща цена 40 лева и не се коментира! СНИМКИ > https://imgur.com/a/U5qpjmg Изпращам с еконт с преглед и тест.
 13. Темата е за архива нещата са при колегата.
×