Jump to content
BulForum.com

tedy

Members
 • Content Count

  9014
 • Joined

 • Last visited

About tedy

 • Rank
  Депутат

Profile Information

 • Gender
  Male

Recent Profile Visitors

757 profile views
 1. tedy

  Тема за кратки въпроси

  На баща ми колата така тази зима. Стария акумулатор е на 4-5г. и понеже падаше така след няколко дни некаране, мислехме, че си отива и взехме нов. Но и той, около 10-тина дни не беше карана колата (зимата, тя и не беше толкова студена) и беше паднал на около 11 волта. Така и не разбрах от какво. Заредихме го и сложихме стария, а новия в мазето 10-тина дни. Колата не се кара 1 седмица, и не беше паднал нито новия, нито стария. Свързах мултицета на ток последователно между акумулатора, и не беше повече от 20 милиампера в изключено положение колата. Вероятно е било нещо инцидентно или забравено. Защото докато работи колата, напрежението в системата е 14.9-15 волта. Едит: май и на други им се "случи" 1-2 минути след въпроса, да са на линия да отговорят
 2. tedy

  BulForum

  Коментарът ми беше по повод нарастналата "ненавист" (може би малко силно казано) към Invision. Като свършат конверсиите, ще остане блоата от самия софтуер вероятно :Р . За рутера, ако радиото е на 100%, радиото е много по-силно от всяка обикновена сапунерка. Доста зависи и от терена разбира се, не може да очакваш някакви чудеса. Зависи и от лаптопа/телефона. При мен обхватът беше казвал съм ти колко голям, над 150 метра по права линия спокойно съм браузвал. Иначе и аз през телефона често оглеждам някои сайтове и форуми. Преди ползвах често Tараtаlk, но напоследък се хващам, че по-удобно и небъгаво ми е през браузъра.
 3. tedy

  BulForum

  Ок, след месец ще напомним плахо отново . Не че нещо, ама да се осведомим дали техническите причини са отпаднали от уравнението.
 4. tedy

  BulForum

  Трай бабо за хубост.
 5. tedy

  BulForum

  По-скоро не програмистите... те да не би да искат да творят глупости..., някой ги тормози по най-различни причини да творят тия глупости. Другият момент е когато вместо програмисти, се вземат маймуни да кодят. Или индийци. Второто ми се струва по-адекватно обяснение. Или наравно. Ккогато "съседът" ти е направил нещо ново и бяло с нисък контраст, това е "модата". Ако ти направиш същото "старо" като вчера, но ползваемо и удобно, просто ще 'изостанеш' и рискуваш да излезеш от бизнеса. Според мен това си беше закономерно.
 6. tedy

  BulForum

  Ок, приемам . Съжалявам още веднъж за "избухването", дойде ми нанагорно малко нервата днес и покрай други софтуери (като цяло осирането на почти всичко днешно време).
 7. tedy

  BulForum

  Мда, сега го видях, нямам идея преди защо не го видях, вероятно се е появило сега. Много мум е логично мястото, точно до Contact Us. За индексиранията, баси индексиранията, 1 седмица вече . Те ако изкарваха по една-две версии месечно, форумът щеше да е постоянно в индексиране и да се отваря за по 10 сек. всяка страница. Сори че малко хейт, ама съм изнервен, а и плюя IPB, а не друго. И не че толкова често влизам, а по принцип.
 8. tedy

  BulForum

  С всеки следващ ден форумът става все по-муден. Днес всяко кликане е чакане по 4-5 сек поне. Това "как да е". А предвид, че вече 5-10 мин ровя и не намира откъде по гяволите се сменя шибаната тема (не че искам да я сменя, просто за спорта да "намеря" откъде става, стана занимание за спорта), като нито в профила и сетингите, нито най-долу както преди, си имаше работещ като слънце шибан дропдаун.... Тия от IPB са ебати малоумниците, честно. 10000 пъти повече харесвам vBulletin-базирани форуми, затова по естествен път преди години просто бях отишъл да чета повече други форуми. Няколко големи посещавах (вече по-рядко по други причини), всичките vBulletin, и в пъти по-щастлив (ако мога да употребя подобна дума) се чувствам в тях, по отношение на ползваемост, удобство, небъгавост, пъргавина и т.н. Сори, ама ся се занимавам с нови версии и на някои софтуери, и ситуацията с почти всичко ново е отчайваща и изнервяща. И само докато изчакам постването на този пост след натискането на бутона Save, мианха 10-тина секунди.
 9. tedy

  BulForum

  Все така, даже по- муден. По около 2 сек на клик, а сега често и по 5 до 10. Единствено ми се струва, че ако кликна за отиване в индекс-а отнякъде другаде, става бързичко.
 10. Примерно от Jar. Този е 20 метра с буксите, но ако ще го прекарваш през тесни места, по-добре кабел само и след това накрая да си кримпнеш сам буксите ако можеш, с кримпващи клещи или да извикаш някой познат да ти ги кримпне. Иначе всяка фирма за компютърни или мрежови неща. Нали взимаш гигабитов рутер, да не е някой за 20 лв, рутер се купува сравнително рядко и да не е някой боклук.
 11. tedy

  BulForum

  Ако ползваш Firefox, там има възможности с кустом CSS да променяш всеки сайт както искаш, мисля че имаше и адд-они за целта, някъде ползвах такъв, ама забравих как се казваше, но пак иска поне малко познание по CSS. Отдавна единственото, което ползвам е uBlock Origin, и не променям сайтовете (защото бялото не ми пречи вече), затова и съм забравил как ставаше точно. Пишеше се нещо в някой файл в инсталацията на FF, userChrome.css май.
 12. Да, и на мен ми отговориха същото след запитване. Това като гледам май е във фейсбук писано, аз не ползвам фейсбук, а в сайта им няма информация, но аз не го и отварям защото е изключително муден, по 6-7 сек. се отваря всяка страница, което е абсурдно. Този проблем явно се появява почти всеки месец по 1-2 пъти, дано го оправят завинаги. Edit: 3 часа по-късно проблемът още е налице. За около половин час по едно време се беше пооправило, но при следваща смяна на канала се видя, че не е. За мен това преля чашата със сигурност. Edit2: 5 часа по-късно същата работа, няма телевизия. Еми тва е края за мен.
 13. Аз мислех да пробвам с SSIPTV на смарт LG телевизор, но след сегашните поредни проблеми нещо вече губя мотивация да продължа да плащам и ще мина просто на аналогова ТВ както си карахме допреди. Често се появява надпис "НЕПОЗВОЛЕНО ПОЛЗВАНЕ" и пояснение, че всички устройства трябвало да бъдат в едно домакинство, съответно продължително време не можеш да гледаш телевизия. По принцип като се появи, до няколко минути се оправя, в момента не ще вече около половин час. Абонамента ми е до 12-то число и никога не съм ползвал услугата извън Коди-то на което е инсталирана. С всичко друго някак се свиква като проблемацийки около Коди, но това вече прелива чашата.
 14. tedy

  BulForum

  Явно трудно различаваш кога човек се шегува. Трябва да си подобриш чувството за хумор (визирам това със смяната на монитора. Може би моя грешка, че не сложих емотикона и разчитах на чувство.. :Р ) .
 15. tedy

  BulForum

  Бъркаш налагане на мнение с изказване на лично такова - предпочитания заедно с някакви аргументи. За пореден път. Всеки е свободен да иска, ползва и изисква каквото ... иска. Другите са свободни да удовлетворяват тези изисквания и желания, или не. Няма нищо общо с "налагане" на каквото и да е. ЛИЧНО мое мнение - темата ми харесва, като за бяла, и не съм я сменял май никога досега. При други "бели" (и не само бели) форуми съм сменял теми с тъмни, предимно защото основната просто ми е била или грозна или с кризи за мен цветови комбинации. P.S. Явно разликата между нас е голяма по отношение на крайности на мненията и аз поне се понаучих дори в началото да изригна с някакви критики, бързо влизам в добрия умерен тон, без някакви резки отсичания по всяка тема . Научих се, че ВСЯКО нещо си има своите use-cases, привърженици, предпочитания и не трябва толкова рязко да се отсича кое е малоумно или извратено или и т.н., без никакви аргументи или добър тон. А добрия тон е като неписаните правила, трябва да се усеща човек кога къде се намира.
×