Jump to content
BulForum.com

tedy

Members
 • Content Count

  9379
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

About tedy

 • Rank
  Депутат

Profile Information

 • Gender
  Male

Recent Profile Visitors

1565 profile views
 1. Дъното е продадено. Ако се вземат заедно проца и рамта, общо 155 лв.
 2. Продавам комплект дъно, процесор и RAM. Може и поотделно. И охлаждане. Дъното е DDR3 AM3 - Asus от заглавието. Работи нормално, ползвано е като домашен сървър, стабилно и никога не е забивало. Продадено! Процесора е AM3 на 3.4GHz 4-ядрен Black Edition от заглавието. Паметта - G-Skill 4х4 DDR3 1333МХц CL9, , също е работела безпроблемно. На снимката се вижда и кръгъл кулер, май е време и той да си замине, и той се продава. Става за AM2/3, мисля и за 4. Снимка 1. Снимка 2. Дъното 35 лв, процесора 75 лв, рамта 90 лв. Кулера 30 лв.
 3. Имам останало след ъпгрейд на една машина, Asus M4a785td-v evo, Phenom2 x4 965K, 4x4GB DDR3 1600. Снимка. Дъното да кажем 35 лв.
 4. Аз загубих дирята винил мастер за коя точно говореше. Сега прерових назад, ставаше дума за бебефона за 46 лв, която "хакнал" за стрийм, каквото и да значи това. Всяка камера поддържа стрийм да гледаш риълтайм. Аз мислех че ставаше дума за оная камера за 400 лв, даже забравих кой я спомена, и понеже не давала по-добра картина от евтините, явно мислех че става дума за нея. Явно си е взел камера за наблюдение на тавана, която не може да свърже с къс USB кабел и му е трябвала просто ИП/вифи камерка. Може да записва и на SD карта, за разлика от уеб камерките. А дали после е решил да я ползва и за друго... За термалните се получи излишен спор, ясно бях написал защо съм ги споменал - като далечна аналогия, че има и много скъпи неща, които със сигурност няма да са идеални. Можех да дам аналогия и с автомобили, самолети и какво ли не, и не беше важното това че са "термални".
 5. Явно не си прочел поста ми с разбиране. Кой ти говори за термална вкъщи .. Казах, че има (обикновени, макар повечето да са с zoom) камери по над 1000 лв, ДА НЕ ГОВОРИМ за.... термалните, които са вече и 5-6 цифрени суми. Относно нормалните уеб камерите и какво дава не-уеб камера... еми уеб камерата най-често е USB и трябва да се свърже с ограничен като дължина кабел към компютър. Най-често нямат нощно виждане. Повечето по-профи софтуер работи с IP камери, не с USB такива и се прави разграничение. То дори само тия неща малко ли са. Уеб камерите най-често не са с голяма резолюция поради естеството на работа. ИП камерите най-често имат вградени интерактивни и смарт функции, пресичане на линия, motion detect и много други, в Самата камера, а софтуера се възползва от тях, най-често за да намали натоварването на NVR-a колкото може. Ние се отклонихме отдавна, защото темата беше за друго, но не виждам друга подобна тема, а не ми се прави нова.
 6. Е, не е уеб камера, и 400 лв за камера хич не е много.. като гледам има по над 1000 лв, да не говорим за ония термалните и граничните дето осветяват на километри за гранична полиция . И дори те съм сигурен, че си имат бъгове някви и не всичко е идеално. Хората си купуват коли за луди пари 6-цифрени суми, и все има нещо.. За 200 лв тая си е направо супер, поне засега. Пък и тая точно ще я ползвам за запис 24/7, щото е навън, дървета, вятър и постоянно има движение. Па може и да пробвам motion със зони като изключа областите с дърветата, пак ще спести поне нощем..
 7. Аз помисслих че говори за ония предните за по 20-30 лв . А моята идея да питам беше, че колкото и да струва камера, винаги има някакви недомислици или бъгове или особености, най-вече в софтуера. Няма идеални неща. Като помислих, не ми трябва запис преди събитието, защото записът започва точно в момента на събитието, а преди това е само статичен образ, който е бил с часове или поне между два motion записа. Пробвах я и с другия софтуер, който ползвам (Revisor VMS), с него работи идеално, мога да записвам и преди събитието ако искам, но там се плаща за всяка камера, та поне с hikvision няма проблеми да ползвам техния безплатен софт.
 8. Това какво трябваше да означава, че не разбрах ? И не видях да има тема за видеонаблюдение или нещо такова, пък и да не влезе в конфликт обща тема за това, с наличието на фоскам раздела и промотираните там камери.
 9. Някой, който има Hikvision камери, случайно да е наясно защо не работи функцията за pre-record при motion detect? Ползвам софтуера iVMS 4200. Там всичко е настроено, предполагам motion detect-a се случва в самата камера, която няма буфер за подобен запис от еди колко си секунди преди събитието. Няма SD карта. В софта е зададено Storage schedule - advanced, там pre/post-record на 10 и повече секунди, но записа започва точно в момента на event-a, с нула секунди предварителен запис. Вариант е да ползвам друг софтуер (вече имам такъв, но там се плаща за всяка отделна камера), който прави server motion detect, където мога да задам какъвто искам буфер независимо от камерата, но естествено за целта върви постоянно стрийм към сървъра. Едит: все едно, явно не работи това, разчита единствено като получи event от самата камера, и не кешира, за което би трябвало да има константен стрийм към сървъра, а такъв няма, пуска се при trigger, а самата камера явно няма pre-trigger или буфер нещо такова. Както и да е, не е проблем, защото тригера е инстантен, както и записа, и не ми трябва запис секунди преди това, за разлика от евтините ми други китайски, където се изпускат минимум 1-2 секунди от event-a и за тях трябва server-side detection.
 10. Вчера взех една Hikvision камера (DS-2CD2141G1-IDW1). Качеството на образа е доста по-добро от на другите ми китайци за по 100-150 лв. И е 4MP (2560х1440). Тази няма PTZ, докато евтините китайци за по 100-тина лв имат. Явно едното за сметка на другото. Софтуера (iVMS 4200) е доста по-адекватен, кадърен и софистициран от разните като JF-VMS (за XM протокола на техните камери, каквито имам), но .... нещо не е съвсем за малки хоби проектчета. Няма опции като да зададеш колко големи файлове да прави преди следващия файл (за ръчния запис говоря), а за motion detect запис на локалната Windows машина трябва да се инсталира Storage server софтуер, на който да се даде буква на устройство само за записите, и тази функция заделя цялото налично пространство с dummy файлове само за нея си, и явно използва dummy файловете за реалните записи, съответно прегледа трябва да минава през техния интерфейс (не че е проблем, защото плейбек интерфейса е Ок). Pre-record времето за запис на даден брой секунди преди даден motion event изглежда не е достатъчно, защото е дадено 5 сек, а записите почват от самия event, вероятно ако дам повече секунди ще компенсира закъснението при отчитането на event-a, но така или иначе тази камера ще е 24/7 и не ми се занимаваше повече с леко объркания софтуер. Ще я ползвам с 3rd party софтуер по ONVIF, който анализира локално картината за event-и. Тепърва ще я пробвам и на тъмно във външни условия, засега в стая изглежда добре. Първи впечатления относно компресията - variable битрейта работи добре, при почти липса на движение е около 300-500 кбит, докато другите ми евтини китайци, дори при липса на движение е постоянно над 3-4 мбит, дори като е настроено variable в софта им.
 11. Аз предполагам, че за 400-600 лв ще получа по-малко драми... Тези, не че бих купил, но все пак, имат ли читав и удобен Windows софтуер и всичко да се прави с него, запис, детекшън и т.н.? Клауди мен лично грам не ме интересуват и избягвам, по различни причини. Аз затова тествах софтуери най-различни (поне 20), самите камерки като хардуер биват, но "техния" софтуер (на производителя в случая няколко вариации на JF VMS, classic VMS...) макар г/д да работи (даже в момента още съм с него докато видя какво да правя, и да купя друг в случай че този на hikvision също се окаже боклук), е супер в гз. Пък и аз вече не търся булет и големи, а най-много куполни, по-компактни да не се забелязват много много.
 12. Да разпознае камерата по едно от двете onvif/rtsp и да работи нормално, и да има елементарни опции, като примерно буфер с pre-record да съдържа записа и секунди преди ивент-а. Дори само това се оказа проблем за повечето софтуери. Голяма част не работеха добре и правеха различни мизерии на Windows, китайските повечето са просто ужасни като експириънс, супер неудобни при преглед на записи, давам скорост х8, то едвам се влачи, или таймлайна спира да работи след някакво време и търсенето на записи работи само по Файлове, и иди търси аларм лог-а събитията и после по файлове ги търси едно по едно с seek по тях. И това е само върха на айсберга. Или са прекалено сложни, по няколко ГБ, сървизи, сървъри, 5 програми за различните неща, то па при опит да вляза с клиента в сървъра да настроя камери, от 5 опита веднъж я стане я не, иначе все едно нищо не става, трябва даму бая с някакви последователности от действия за да мога да вляза с клиента в сървъра... Просто се изумих каква мизерия е в тия VMS софтуери, то не беше 1-2 да кажеш боклучави и полуработещи... но голяма част просто явно си бяха proprietary и дори да поддържаха ONVIF, явно малко профили и просто не виждаха камерите ми, или ги виждаха, но стрийма не тръгваше и т.н.
 13. Аз пък видях цена от 300 евро, т.е. 600 лв, което у нас ако я имаше, сигурно щеше да означава 800 . Наистина, ако говорим за подобни цени, е ясно че има най-различни, гледах и камери с оптичен зуум, с 4-цифрени цени, избор голям. За хоби проект няма как да дам толкова пари, по подразбиране. Но до 200 лв се ядва ако ще е по-добра. От това, което гледах и сравнявах, Hikvision е следващото по-добро от китайците, след най-евтините боклуци. И тъй като ми трябва само един стрийм, който дистанционно ще обработвам за motion и т.н., самата камера просто трябва да работи, вкл. с IR осветлението да може сама да превключва, и дотам. Windows софтуера на тия евтините китайци е под всякаква критика, затова и потърсих 3rd party такъв, намерих два, но платени, но явно няма безплатен и добър, който да става за нещо.
×
×
 • Create New...