Jump to content
BulForum.com

tedy

Members
 • Content Count

  9440
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

About tedy

 • Rank
  Депутат

Profile Information

 • Gender
  Male

Recent Profile Visitors

1651 profile views
 1. Да, затова споменах към чужбина. Дотам примерно и кулбокс не дава 1Гбпс, а 300-700 в зависимост, това не е фокуса. До Бг, и в зависимост от сървъра и дали има такива, може примерно да се достигне там колко.. 5-8Гбпс... примерно. Ясно е че пълни 10 не може. То аз в локални условия с iperf3 виждам макс 9.6 .
 2. Има спеедтест сървъри 10Гбпс. Един пич пуска тестове оттам на различни сървъри и изкарва 2-3 гбит към чужбина. Доколкото знам 1Гбпс е минимума, иначе явно има немалко и 10г такива. Въпросът беше да се предлага, а дори нито един да не се върже скоро, е маловажно . И естествено никой не очаква да се пусне тази услуга по вкопани от строител (и не само) някакви кабели 5е дето често дори 1гбпс не прекарват без загуби (като слагат най-евтините CCA и са по над 50 метра до по-високи етажи...). Който прекарва, най-вероятно ще трябва да се съгласи директно да му прекарат оптиката до у тях за да е възможно.
 3. От вдругиден свиваком ще предлага 10Gbps интернет за дома и офиса, за 150 лв на месец. От имиджова гледна точка няма да е зле и Кулбокс да запредложи такава скорост, ако ще да е за 300 лв на месец . Щот усещам тъ... опа, софиянци, как ще почнат да се надуват. Не може всичко да е в София, откъдето идват повечето злини, и е добре ако не първи в Бг, поне и тук да има такава опция. Не че в близките години бих се абонирал, поне докато не спадне под 50 лв на месец . Даже направо 20 гигабита интернет, за 500 лв..
 4. Аз питах. Едно време докато бях на Лангейм, и аз вече постигах 100 мбита. Ангел ми беше казвал около времето на появата на гигабита на кулбокс, че има планове за 150 мбит тарифи. Пуснах Кулбокс колкото да опитам гигабита (паралелно карах с двата нета около 1 година) - и набързо "захапах" високите скорости и че дори 150 мбит щяха да ми бъдат малко. Не че човек не може с 2 и 200, ама след като има.. човек му намира приложение, и това беше препъникамъка. Абсолютния минимум , под който не бих паднал ако сега търсех, е 200 мбита. Разбира се и цената е фактор. Но за тия пари гигабит е направо.. Всеки различно му трябва, аз сега и за 5 лв да ми предложат 100 мбит, надали бих се преместил, но то и нуждите порастнаха с "яденето".. Вече и телевизийка през нета... там 13-14 мбит си трябват само за нея.. и то за един телевизор.
 5. Някой ще ми обясни ли следния феномен. Монитора ми е Freesync2 и май се води g-sync compatible. Опцията Freesync от самия монитор е Off (като цяло не ме интересува). Картата е RTX. Като пусна Far cry 5, върви супер мазно без tearing и като вляза в настройките на самия монитор, наблюдавам херците как играят, примерно между 80-90 до 115-120 в зависимост дали се движа, въртя и т.н., т.е. явно се движат според FPS-то. Да не би g-sync compatible-то да е отделно от опцията за freesync и да се управлява изцяло от компа?
 6. Грешно съм разбрал.. Явно на всеки може да се случи. Около мен и семейството ..и на познати загинаха близки поне 5-6... страшна работа.
 7. Истина било, преди 2-3 седмици било се случило. Мир на праха му, само добро съм видял от него!
 8. В крайна сметка какви са в момента скоростите на Лангейм за двете тарифи? Или на поддоставчиците им. Последно от познати чух, че няма промяна и стига макс 100, но това беше преди 2-3г. Имат ли тарифа за 1Gbps?
 9. Всичко се продаде. Темата може да се затвори.
 10. Рама и процесора заминаха. Остана само кулера - 15 лв.
 11. И аз бях "фен" на Делл, ама последните години май не са това което бяха. Вече "карам" на LG, и от телевизорите им съм доволен. С 32 инчовия 32GK850F съм от няколко месеца, и съм много доволен, и от VA матрицата. С дълбокото черно и контраста, не бих взел IPS скоро. Като бързпдействие са се изравнили вече, макар че VA като всеки тип матрица, си има и тя своите недостатъци, естествено. 144Херца се усещат и в десктопа доста добре при движения, мишката. И даже 32" ми малеят вече като че ли, но няма на разумна цена 43" VA 120+ херца.
 12. До нас има клон на Уникредит. Колкото пъти мина покрай него, отвън е пълно с опашка от поне 6-7 човека. Вероятно имат много повече клиенти от другите банки.. Или пък при другите по-рядко се налага да се ходи на крака за нещо, кой знае. Аз в ПИБ откакто вече може и депозирам кеш на банкоматите им, не съм стъпвал от бая месеци в клон. Вярно, като физическо лице. Електронното банкиране е life saver направо. Ел. правителство или колкото може повече услуги да могат да се извършват онлайн щеше да е едно от най-големите постижения на "прехода" и "демокрацията". Поне половината администрация да отпадне. Сега има немалко онлайн услуги, но голяма част от тях са некадърно и абсурдно направени. И тотално незащитени, теча от НАП е закономерен, всичко се прави с краката, то личи и от процедурите и начина, по който се минават и са направени.
 13. Продавам bluetooth handsfree (блутут хендсфри) Plantronics Explorer 110, почти ново. Отворено за тест и ползвано само 1 седмица. Пълен комплект. Bluetooth v4.1 10м обхват, бутона за отговаряне е в единия край, с което намаля вероятността да се активира ако е в джоб. Батерия 7ч разговори и 11 дни готовност. При реален тест с около половин-един час разговори на ден по вайбър, издържа около 5 дни, което го намерих за доста добре. Показва батерията на екрана на телефона (с Андроид 9 го ползвах). Само и единствено лично предаване в Пловдив! 75 70 лв, възможен лек коментар. Снимка 1 Снимка 2
×
×
 • Create New...