Jump to content
BulForum.com

tedy

Members
 • Content Count

  9283
 • Joined

 • Last visited

About tedy

 • Rank
  Депутат

Profile Information

 • Gender
  Male

Recent Profile Visitors

1363 profile views
 1. При всяка банка можеш да заредиш пари на каса. Вече зависи за какво точно ти е 6-месечна "виртуална" карта. iCard ги пробвах наскоро покрай NFC плащанията. За моя начин на ползване не ми допаднаха, има доста негативи (за мен), едно от които е зареждането в кеш, което може да става на 2 техни банкомата в Пловдив или на (някои) OMV бензиностанции, които са ми далеч, можело да има някакви такси, а и по принцип имат такса над 99 лв зареждане, после над 1000 е 10 лв. Лоши превалутиращи курсове, защитата на парите и сметките ти е само един 6-цифрен ПИН код, а при загубване или проблем с телефона, нямаш достъп до акаунта си докато не минеш процедура по "доказване" с нов тел. номер или докато не си вземеш нова сим карта. Влизането през браузър минава през сканиране на код с телефона. Приложението често плюе досадни нотификации за глупости, като редовно спамене за дарения за коронавируса, и т.н. Аз ги изключих централно нотификациите му, и вече ползвам приложението само за loyalty cards, ама скоро и за тва няма да ми трябва.
 2. Velly, дай линк в подкрепа на твърденията си, че Гугълските не били защитени срещу нищо. Не знам какво си чел, но няма такова нещо. Би било скандално. Хакването на рутера ти не разбрах какво общо има с това какъв точно DNS ползва рутера ти (който какъв е точно..). Аз от 2 месеца ползвам само гугълските, защото тези на cloudflare се оказа, че са "твърде" защитени явно - имах проблеми с някои сайтове с нисък TTL на А-записите и ту се зареждаха, ту не. За пример сайта на Fibank. И това продължаваше с дни докато се усетя и сложих гугълските и всички проблеми изчезнаха. Сега като видях темата, пак пробвах с dig/nslookup и изглежда CF няма проблем с тези сайтове, но засега всичко е Ок с гугълските и няма да бутам засега. Да, гугълските се водят уж по-"бавни" от на CF, но в случая не виждам разлика в реални условия, дори да са с някоя наносекунда по-бавни.
 3. tedy

  PayPal

  Това сигурно е някакъв Бизнес акаунт. И при мен липсват не само тези опции, но и елементите от този "път" до въпросните conversions options, до които отдавна и аз не мога да се добера. Може да се стигне до funding sources, но единствено може да се избере кой/коя от картите/банк_акаунтите да се ползва като радио бутони! Мен отдавна обаче не ме интересуват точните курсове, защото не плащам някакви огромни суми, а за някои неща пейпал е общо взето единствен начин да се плаща (вкл. регулярно). Няколко ст. или 1-2-3 лв повече или по-малко... За стотина $ или нещо такова, не ми е особен приоритет за да дълбая повече, а достатъчно и аз съм търсил, но не можах да намеря тези опции. Това на шота горе прилича на стария дизайн на ПП, освен там някак да може да се достъпи примерно през линк от гугъл.
 4. Поради ъпгрейд до по-голям, продавам монитор Dell E248WFP. Основни характеристики. 24", 16:10 (1920x1200) TN матрица (една от най-добрите TN, които съм виждал) DVI-D и VGA входове 60Hz вертикална развивка. Мисля имаше и 75Hz, но не съм сигурен, разлика не бих видял и никога не е "бузен". Стойка, която позволява само наклон с хоризонтална ос на въртене Захранващ и DVI кабел 5ms реакция Контраст стандартен 1000:1 Лично мнение и наблюдения: Равномерността на подсветката и на черното/бялото са добри. Играл съм FPS игри, напълно адекватен. По лични наблюдения нисък инпут лаг. Няма проблемни пиксели! Цена 170 160 150 лв, с възможност за някакъв коментар. 3 дни мънибек. За Пловдив само. При уговорка, мога да го донеса при вас в рамките на града. Снимки. Това отзад на стойката е прах, който забравих да махна.
 5. Отдавна ползвам 4K Video Downloader. Сега пробвах, работи си и сваля от YT. Тогава пробвах няколко, и тази беше най-надеждната и на която се спрях.
 6. Без да съм наясно как Виваком реализират нещата и дали говориш за същото нещо, явно може. Хора от друг форум изглежда го подкарват сравнително лесно, макар и не изцяло със сапунерест рутер (без нещо като dd-wrt или open-wrt). Казват, че само като ти кажат VLAN ид-тата и ставало. Виж тази тема дали е по казуса ти. P.S. Т.е. да вземеш телевизията без тяхното устройство. А вече да го вкараш в PC, не знам. Може би с някой STB емулатор.
 7. Да, малко обемист идва в джоб, но ми трябваше монетник, бая монети събирам и на много места за дреболии е доста удобно набързо с монети да се разплатя, още повече на немалко места нямат много ресто да връщат от големи банкноти, а пък POS терминали няма на много места, по-дребни магазинчета разни, борси и т.н. Тук имам за 6-7 карти места, текущо имам 5 "картоподобни" неща, ще държа и разни листчета чат пат. Иначе защо ще трябва да го сменям скоро? С времето сигурно ще се разпокъса кожата, но колко да е скоро... все още е като нов, на снимките изглежда леко набръчкано горе за банкнотите, но то е от позицията за снимката, прегънато леко. Огледах на познати и приятели техните, ами почти същите са като "обемистост". Година-две да изкара, ехеее.. пък ще мисля пак дали да не е някоя по-тънка кесия просто, видях и такива, ама ми приличаха на пенсионерски аксесоар :Р . viktorpenchev, то хубаво за 80 лв 480GB, ама то не е само скорости и цена . Дано да изкара дълго, но за по-ценни данни аз не бих разчитал на подобна пръчка. Айде за гаранция не обелвам дума, защото аз не бих се възползвал от гаранция за запаметяващо устройство ако имам малко по-ценни данни, пък и за 80 лв..., но все пак, въпреки всякакви бекъпи, пак бих заложил на самсунг за по-критични данни, па макар и 2х цена. В краен случай Crucial, които са по-евтини от самсунг, но някаква златна среда цена за гигабайт. Вече за 2+TB обеми не знам... по-скоро бих изчакал да поспаднат цените на тези обеми пред това да взема китайска "пръчка".
 8. Благодаря за включванията по повод портфейла. Щях да ходя до Гранда и където, но по пътя реших да вляза по-наблизо в някои локални магазинчета за различни джунджурии от всякакъв вид и да видя, и се оказа, че на различни места има подобни неща. В един магазин Всичко за 1 лв видях един за 2-3 лв, който учудващо на пръв поглед беше сносен, но при вглеждане си беше лепен по Трудово, и кожата изкуствена, която като вкарам карта, предполагам лесно ще изпадне, защото триенето в кожата беше ниско. Както и да е, намерих си един някакъв Imperial Horse за 20-тина лв, и съм много доволен, вече 1 седмица. 2 отделения за банкноти + едно с цип, монетник със закопчалка, вляво отделения за 3 карти + под тях едно скрито, и една "хвърчаща" страница за 2 карти от двете страни с прозорче. Това ми е първото по-сериозно нещо като портмоне, досега винаги съм мразел обемистите неща и всичко съм носел по джобовете. Не нося много физически пари в мен, но основно монети се събират. Ще видим колко ще изкара и в зависимост, може да видя и за по-скъпо в бъдеще. Снимка.
 9. Магазин с по-богат избор на мъжки портфейли в Плд? Искам на място да пипна и видя което ще ми е удобно. В ОЛХ и в нета е пълно с онлайн продаващи, но само от снимки не мога да усетя кое ще ми е удобно и ще се побира в джоба. Не държа много банкноти в мен, повече монети се събират, и да има място поне за 5 карти (ЛК, шоф, и поне 2 банкови).
 10. За пореден път се вижда, че нормална дискусия с теб е невъзможно да се води. Защото не четеш, не мислиш като (ако) четеш. И защото.... ..Това, което прави впечатление, е че явно имаш някакъв "респект" към мнението само на твърде близките до теб приятели/познати без значение дали са аргументирани и ли не, в същото време отношението към по-непознатите с мнение е коренно различно, СЪЩО без значение аргументирани или не. Така дискусия не може да се води. Но в мой стил, ще се опитам накратко отново да апелирам към някакво останало в теб чувство за нормален и смислен разговор. Абсолютно всеки акт на изхвърляне на нещо и купуването на ново, замърсява в някакъв аспект. А тук се имаше предвид когато цената за ремонта е значително по-ниска от закупуването на ново нещо, особено когато то е свързано и с други неудобства, една пералня тежи 100 кила, местене, инсталиране.... Рециклирането е много хубаво нещо (което пак някак не го свързвам с твоите виждания за нещата, но както и да е, тук има надежда), но и то е свързано с немалки количества енергия в процеса. Енергия, която замърсява да се произведе, независимо от какво. Енергия и изгорели газове да се транспортира всяко едно нещо от вас до крайната точка където ще се претопи примерно. И всички съпътстващи ресурси. В същото време ти купуваш нов уред, който за да се произведе..... да не продължавам, че ще стане грозно. В макро мащаб - колкото повече се купува, толкова повече се произвежда. Далеч не казвам да се следва мизерния подход с колите и телевизорите на баба ми, твърде жалко е ако за пореден път внушаваш това. Защото си активен, стар потребител, а масата има навика да бъде оставяна на внушения от познати лица и хора, без значение отново аргументи има ли, и дали четат смислено какво се пише. За мен е регресивно мислене (да не кажа по-груба дума) цялото това консуматорско мислене да се купи най-новия модел на каквото и да е, само за да се покажеш пред другите. Примерно имаш телевизор на 4 години, но маса хора дават много хиляди за нов, само защото е по-модерен, има екстри, които никога няма да ползва.. надявам се разбират другите, които четат, за теб почти губя надежда. И това е само един аспект и пример, от многото подобни.
 11. Съдя по това, кой как пише тук. Аз не те познавам лично от дълго време, макар че познавам хора, които те познават малко повече, но това е друга тема - по принцип и не обичам да си съставям твърдо мнение за хора, които не познавам достатъчно дълго лично. Достатъчно често си писал подигравателно след някакви мои писания по една тема преди, че малко по малко да си съставям поне виртуално мнение. Тъй че що за човек си в живота е ясно че не знам, аз пиша по това, което съм видял тук във форума. Тъй че не намесвай колко те познавам и колко не. Надявам се да разбереш какво имам предвид. Ако ремонт на уред е по-скъп от нов от СЪЩИЯ клас и вид, трябва човек да е луд да избере по-неизгодния вариант, не мислиш ли че това се подразбираше?! Колкото до замърсяването, ами замисли се малко повече по въпроса. Естествено че не съм имал предвид, че старата пералня ще бъде изхвърлена да гние на поляната или в гората. На макро ниво това е разхищение. Подобно на програмирания живот на крушките, което води до огромно производство, а старите в случая просто се изхвърлят. Или пластмасовите изделия за еднократна употреба или найлоновите торбички, които вече са направили цял изкуствен континент в океана... Вярно, това е екстремен пример, колкото да подчертае тезата.. в случай че се затрудниш да направиш връзката. Но от друга страна е нормално - богатите като теб не разбират мисленето на бедните като мен, така че всичко е точно. Е, не е точно за природата, но те богатите винаги ще намерят начин да се скрият някъде от почти всяка климатична криза. Само дето и това не е съвсем така, но карай.
 12. В зависимост от бойлера, аз пък предпочитам първите два варианта. Котлен камък една кофа може да се натрупа и за 3 години, личен експириънс вече два пъти на едно място. Ако е лесно изчистваемо, предпочитам това пред изхвърлянето на нещо, което иначе има много живот по другите си параграфи. Подобно на пералнята на нашите - защо бих изхвърлил и замърсил околната среда (и купуването на нова), след като се повреди САМО едно зъбно колело дето движи разпределителя на водата?! Смяната на нагреватели и други части пък си зависи от състоянието им. И дали е сух нагревател или не. Тук предполагам Раптора ще ме подиграе на тема бедност, той сигурно изхвърля всичко само при повредата на едно болтче. Въпрос на съвест не само към околната среда и разумно пилеене на пари. Както обичам да казвам напоследък, хич не ме впечатлява колко пари взима някой..., а това как ги харчи .
 13. Те не само производителите... NVME е логически стандарт за комуникация, като SATA стандарта, вървящ по ... SATA кабелите. Почти взаимозаменяеми са тези две неща - NVME протокола върви директно по PCIe интерфейса (който пък в случая се поддържа от M.2 слота). Защото NVME може да върви и примерно на "диск", който пъхаш в някой от стандартните PCIe слотове на дъното (като този за видеокартата примерно - можеш в тоя слот където е видеокартата, да сложиш NVME/PCIe ssd диск) - в случая те ползват pcie слот на дъното, а не M.2 слот, и пак са по pcie интерфейс и работят с NVME протокола. Просто M.2 е измислен като слот, само за запомнящи устройства (ssd-та), докато обикновените pcie слотове са за останалите неща, т.е. универсални, звукови карти, ланкарти и т.н., а явно ако искаш, можеш със съответен преходник да включиш и SSD-та (само че в тоя случай не съм сигурен дали се поддържа SATA стандарта). А да, по въпроса кое е по-добре.. NVME е по-новото, по-бързото, по-скъпото. Както винаги, това идва с някои условности. Ако нямаш нужда от бързината му, полза почти няма да видиш. Малко такива ссд-та постигат близо до максимума на интерфейса (32Gbps), повечето са до около 2GB/s, или до 3.2 по-скъпите, и то четене от тях; а писането е по-бавно, до 1.5-2.5 примерно. Другото е, че в някои случаи NVME е по-бъгаво, драйверите основно. SATA е по-старо и по-изпитано във времето и една идея по-стабилно може да се очаква статистически (вероятно). При ежедневна работа от NVME надали можеш да усетиш нещо. Дали системата ще зареди за 10 или за 9 секунди, надали е фактор. Ако работиш с огромни файлове често и имаш не много РАМ памет, ще се усети тогава разбира се. Аз примерно имам само SATA ssd-ta и за моя начин на работа нямам никакви въжделения да ги сменям с NVME, да не говорим колко рядко рестартирам. Съответно с PCIe/NVME ще е проблематично ако ти трябва за по-стари OS, където няма драйвери или е по-трудно подкарването. За boot от NVME устройство мисля че трябваше и да се ползва UEFI boot (аз още го избягвам това), но не съм сигурен.
×
×
 • Create New...