Jump to content
BulForum.com

tedy

Members
 • Content Count

  9183
 • Joined

 • Last visited

About tedy

 • Rank
  Депутат

Profile Information

 • Gender
  Male

Recent Profile Visitors

1081 profile views
 1. "Устройство, правено за телевизия"... Интересно това устройство дали пък не върви с нещо като фърмуер, което всъщност е... софтуер, писан от хора?! Коди пък сигурно е правено да прави мусака. Всичко това съвсем принципно. Аз лично MAG+tivi не съм виждал, но съм виждал различни устройства + цифрови телевизии. И преди съм казвал, че с Коди (под Windows) при HD каналите аз разлика не виждам. При SD може да има някаква, но при чист FullHD върху FullHD телевизор аз нямах никакви забележки към качеството на картината. Разните (според някой много важни, за мен нищожни за моя начин на ползване) функции, които има MAG-а никога аз лично не съм ги отричал, но да се казва на бялото черно, поне що се отнася до мнението ми за HD канал върху Kodi... Проблемите с понякога уикенда вече когато насичаше за някакъв период, вече се бях съгласил, че вероятно при MAG липсват. Но "някои" си продължават с баенето.
 2. Е, то зависи какво все пак те интересува в телевизията. Половин година карах на 10 левовия план и имаше всичко, което бих гледал някога, което е 10-тина 15 канала. Всичко останало е плява за мен, заедно с тия листнатите в по-горните планове. Спорт не гледам.
 3. Добре, в сайта им списъка с канали на отделните планове не е ли up-to-date? Сайтът им все още се отваря смешно бавно, по 8-10тина секунди чакам след всяко кликване, направо невероятно, по-бавен сайт (консистентно) не съм виждал в живота си.
 4. Очевидно е грешка. На твое място бих им се обадил за да го оправят по-бързо за да няма конфузии.
 5. dahter, понеже си в позиция че не можеш да избягаш от новото им устройство, просто изчакай да ти го инсталират и го пробвай някакво време в режим рутер. Ако те устройва, може да продадеш поръчания рутер. За следенето, и аз силно се съмнявам, че биха се занимавали с подобни простотии.
 6. Еми ти си знаеш . То стана така, че ако човек си пусне ТВ отдругаде, дори един булсат, му излиза по-евтино даже, с над 6 лв, за 2 телевизора. Но всеки си прави сметката и си преценя нещата, разбира се.
 7. dahter, спри да ползваш телевизията и си прекарай само интернет. Ако телевизията е важна, потърси друг доставчик на телевизия ако можеш. Това също е решение. Има аналогови телевизии за по 6-8 лв и включваш колкото искаш телевизора. Edit: Цената в момента е такава, все едно интернет (25 лв) + телевизия за 2 телевизора от булсат (примерно) 15 лв, общо под 40, където всеки следващ телевизор е 2.80 .
 8. Тези характеристики на техния са такива заради техните услуги, като стационарен телефон с цели 2 порта не знам кой ползва (или иска да ползва освен ако не е част от единствената услуга заедно с другите features). Само за интернет дават медиа конвертор, така че и оптичния WAN пак на средния човек не му трябва. Общо взето добър AC1700 рутер мисля, че може да се намери за около 150-200 лв, и айде да не са 2, ами да са 3 години, принципът си остава. Мисля, че повечето хора, които в бъдеще ще се местят на Кулбокс, все пак ще си имат добри рутери, да не говорим, че всеки който търси смислени високи скорости, особено на по-стационарни устройства, ще ползва кабел. На телефоните ми е все тая дали ще имам сегашните 15MB/s на N или 100. С тоя пренаселен ефир си е престъпление разни неща като телевизори, конзоли и десктопи да се ползват с Wifi под претекст, че някой не давал да се прекара един кабел, за което има сто начина и още толкова причини да не се направи. Трябва да е по избор разбира се, но явно няма да е. Те всъщност са си в правото да правят подобни неща за нови абонати, но просто коментираме wording-а, за запитванията и отговора на тези запитвания. То е ясно, че на първо четене казват, че таксата се вдига заради новите устройства, т.е. повишен наем.
 9. 5 лв горница, за 2 години (ако стои човек поне толкова на тях) прави 120 лв, което е общо взето един добър рутер. Всеки би предпочел просто да си купи един добър рутер, който ще може да ползва доста повече от 2 години дори ако смени доставчика, пред алтернативата след 2-3-4г.: 1) да надхвърлиш с горницата цената на добър рутер и да продължиш да "горниш", 2) ако смениш ISP ще трябва да дадеш същите пари (повторно) за нов добър рутер с немалка вероятност. . Като цяло не разбирам логиката зад това действие. Защо просто не си кажат директно защо увеличават таксата, хората повече ще разберат и евентуално съгласят с причините. Меся се, защото "утре" ще измислят причина и за тези само с интернет. Ако има основателна причина, да я кажат, но това "заради запитванията за добър рутер" едва ли не "предлагаме нещо по-добро" - т.е. качване на цената.... някак.. Хора, спрете да отправяте запитвания, за Бога
 10. Така като го каза... според мен това е просто компенсация заради "безплатния" 0800, който въведоха преди време . Дето се вика, безплатен обяд няма. Нещо подобно на мобилните оператори - след регулациите за роуминга и другите тавани, въведени от ЕК, тарифите и цените в национален мащаб станаха повече от незадоволителни, меко казано. Само да не пипат самостоятелния интернет-план .
 11. Като видях "да ги улесним в избора на качествен рутер" помислих, че ще е обширна статия със съвети за конкретни модели и т.н. . А то какво се оказа.. повишаване на таксата с ~5 лв. . Какво правят хората, които все пак си имат собствени рутери, които имат възможностите да се възползват от скоростите? Въпросното устройство, ако работи в режим "рутер", ще може ли потребителят да има достъп до настройките му, порт forward и т.н.? Това мисля, че критичния въпрос в случая. P.S. Не че съм имал някакво намерение, но ако все пак съм имал да си пусна И телевизия към интернет плана, това би ме отказало на момента. То ако човек си пусне tivi телевизия, дори за 2 телевизора, излиза по-евтино..
 12. При мен се отварят съвсем нормално в NP++ с кирилицата. Виж дали си си настроил Виндовса както трябва в Languages и там където трябва. Проблемът не е във файла. Мога да ти го конвертирам аз, ама не се знае дали и така ще го прочетеш нормално.
 13. Купувам някаква мишка Bloody V3М/V5М/V7М/V8М/x-glide с метални крачета. Без значение дали работи и състоянието й, важното е крачетата да са в добро състояние. Нови са около 30-34 лв, затова примерно нещо от сорта на 10-15 лв, или каквото се намери.
 14. Тоя файл е UTF-8, обаче с BOM (3 байта в началото на файла, byte order mark). Това обърква повечето програми, обработващи текст. В Notepad++ отвори файла, отваря се нормално, и от меню Encoding, избери Convert to UTF8 ако програмата ти поддържа utf8, или направо в Convert to ANSI за CP1251 енкодинг, което май ще е по-безпроблемното в случая. Пробвай.
×
×
 • Create New...