Jump to content
BulForum.com

sheep

Members
 • Content Count

  506
 • Joined

 • Last visited

About sheep

 • Rank
  Гуру

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Location
  Пловдив/София

Recent Profile Visitors

513 profile views
 1. Не е точно по въпроса, но за такъв размер сума защо искаш да ползваш трета система (иПей), където доколкото разбирам таксите са процент от сумата. Ако ще пращаш пари на човек/фирма в България, левове в българска банка, за посочената сума по-евтино ще е с превод от твоята сметка (за която е закачена картата), за суми до 100 000 лева таксите на банките са фиксирани и не зависят от сумата, нещо от порядъка на 2-3 лева.
 2. В пакета от 20 лева тези допълнителни чужди канали имат ли списък с програмата? Също така за 20 лева има ли повече БГ програми - примерно за 10 лева няма СКАТ или Евроком. Има ли повече чужди новинарски канали или чужди с музика, примерно с класическа музика? Има ли телевизии от САЩ?
 3. Alcatel 2003 чисто нов, работи с всички оператори, цена 45 лева.
 4. Пак за приемниците - ако ТиВи не поддържат 351 това означава ли че не поддържат и 349? Съвсем ли не може да се гледа тяхната телевизия с 351 или пак става за гледане, но не всички функционалности работят? Аз не разбирам много, но гледайки в сайта на Инфомир (има сравнения) приемниците ми изглеждат почти еднакви като софтуер, само като хардуер са различни. Също гледам, че има 324 модел, който го дават нова версия на 256... Искам да разбера за ТиВи конкретно ако трябва да се вземе най-добрият приемник за момента без значение от цена кой модел на МАГ е?
 5. Благодаря за коментарите. Значи при мен ситуацията е, че в момента на този адрес има решение за тв и нет на А1 (предишно Близу), но се планира да се прекратяват. И искам предварително да са подготвени нещата за тиви.бг, за да може плавно да се застъпят без дупка. Относно нета - сега е с кабел и модем от А1 и ще искам да се направи нова инсталация пак от А1, но с оптика. В София ползвам такъв оптичен нет от А1 и си представям, че същото ще е и в Пловдив. За другите качества на нета като лаг, jitter не знам как е (как ще е). Например в София съм инсталирал на Андроид ТВ бокс със сравнително добри показатели приложението на А1 за телевизия за таблети и телефони. И на А1 оптичния интернет както си върви 30 - 40 минути примерно и спира и забива. А все пак това е приложение за телефони и таблети и картината трябва да е малко смачкана и да не хаби и изисква бърз нет. Та затова правя разни асоциации как ще е на IPTV за телевизори (разбира се с друг доставчик и друг тип устройство, но пак с оптичния нет 50 на А1.) Ще се гледа на Full HD телевизор, не е 4К модел. И аз четох в разни форуми в нета, че и в чужбина на места се препоръчват по-стари модели МАГ-ове от гледна точка на това, че са проверени и работещи модели. При мен първо ще си го купя и после ще тествам и затова исках горе-долу да се ориентирам. Ако се погледне като по-дългосрочна инвестиция 60-80 лева отгоре за покупка на по-скъп МАГ не е чак толкова (ако се разхвърля на 24 - 48 месеца примерно) и ако има удобства може и да си заслужава. Просто тези дни четох в нета и като че ли тези 351 или 349 не се коментират много. Иначе доколкото виждам си стоят с Линукс, не са с Андроид, нищо че са нови.
 6. Обмислям включване в следващите седмици, чел съм темата, но пак да питам, за да съм сигурен за няколко неща. Относно интернета - мисля да се ползва с оптичен интернет от А1 - имат план домашен нет 50. Може ли да се каже дали това ще е достатъчно или трябва да се вземе план 75 или 100 пак на оптика? Освен за IPTV нетът ще се ползва за браузване на компютър, за друго не. Съответно има ли значение дали е от А1 или от друга фирма интернетът, въпросът е да не би А1 да режат нарочно свързаността към ТиВи.бг и да ги прецакват? Имам и въпрос за приемниците - гледах МАГ 351 или МАГ 349 - малко по-скъпи са, интересува ме дали ако се ползва с тях ще има някаква разлика и дали си заслужава да се дадат повече пари за премиум приемник - в сайта им не намирам да се говори за тези модели? Или с МАГ 254 ще е почти същото? Представям си приемникът да е свързан с кабел за интернета, а не безжично ако това има значение.
 7. За съжаление са без гаранция, само картите. Ако има някакви притеснения мога да дам 1 ден мъни бек гаранция колкото да се уверите, че вървят на вашите устройства или ако си ги ползвате за съхранение или трансфер на файлове. Посочените скорости на запис, примерно около 75 МБ/с, могат да се постигнат при определени условия, аз съм тествал с USB 3.0 четец за карти закачен на USB 3.0 порт на лаптоп + софтуер. Посочената скорост на четене от 100 МБ/с на опаковката не е толкова важна, не знам при какви условия би могла са се достигне.
 8. Микро СД карта памет Самсунг Ево Плюс 128 ГБ със скорост на запис до 90 МБ/с (според опаковката). Нова, запечатана, оригинална, първата снимка. Цена 50 лева Същата карта памет, нова и оригинална, но разопакована за тест за скорост (при мен достига около 75 МБ/с скорост на запис), втората снимка. Може и вие да си я пробвате. Цена 45 лева Идеална е за 4К видео, дронове, смартфони, екшън камери, таблети, видеорегистратори и други устройства. Обявата няма да се ъпва.
 9. Значи ако не държиш да е фирма може и човек да ти го направи това, предполагам ще е по-оптимално като цена/качество. Ако те интересува мога да проверя.
 10. ОК, ако си ги оставяш на външен сървър/сайт снимките е нормално да ти се изтрият по някое време. Обаче чисто статистически погледнато не би трябвало всеки път този момент да съвпада и външният сървър от само себе си да ги изтрива снимките ти баш когато ти си влезнал в темата да напишеш, че артикулът е продаден
 11. Някои хора трият също така от темите и снимките на продаваните неща, те също трябва да стоят. Ако ще се изменя или добавя правило ще е добре и това със снимките да се обхване.
 12. Мога да предложа монитора от тази обява на цена 35 лева, от години не е ползван и за тази цел давам 5 дни пълна мъни бек опция (ако цената не е реална ще помисля за по-ниско). https://www.bulforum.com/topic/119010-idhiaeaaai-iiieoidh-neovo-f-417/
 13. Може би аз не обясних примера както трябва Значи стартова цена 26.54 и нула бида. Аз съм първи и бидвам 27.00 кръгло. След мен системата показва цена 26.54 и един бид. После някой друг бидва 38.00. Стъпката е 1.00. Въпросът е какво ще излезе - 27.54 и два бида или 28.00 и два бида? Дали стъпката ще се приложи към последния бид или спрямо предишната максимална цена?
 14. Нещо се продава на аукцион в Ибей с начална цена 26.50 и стъпка 1.00. Ако аз бидна пръв 27.00 и после някой след мен бидне 30.00 до колко ще се качи цената - 27.50 или 28.00?
 15. Нови презареждаеми батерии AA или ААА. Цена 1 лев за брой. Имам няколко бройки.
×
×
 • Create New...