Jump to content
BulForum.com

Коя книга прочетохте последно?

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Малко ми е мъчен на мен. Трудно ми върви четенето.

Иначе аз още се мъча с "Колелото на времето". Вчера довърших 9-та книга. Интересна ми е, но пусто големи локуми е разтягал тоя човек.

On 12/31/2016 at 12:28 PM, Antares said:

"Роботите на Зората"...

Азимов е велик!

Азимов е велик, но не точно в серията за роботите. Ако искаш истинския Азимов без комерсионализъм и с цялото му човеколюбие прочети Немезида (ако не си я чел все още). И весела нова година :)

On 12/31/2016 at 9:00 PM, magdanoz4o said:

Малко ми е мъчен на мен. Трудно ми върви четенето.

Иначе аз още се мъча с "Колелото на времето". Вчера довърших 9-та книга. Интересна ми е, но пусто големи локуми е разтягал тоя човек.

За сметка на това финала е малко претупан, но да речем, че си почти стигнал интересното :) Абе карай докрай, че иначе не е правилно да издържиш 9 книги и да не знаеш как свършва купона :) Според мене лично финала е мега тъп ама ... кой ме пита мене :)

15724772_548667968655911_865557565436577

Това са моите последни закупени и прочетени попълнения. Щурмът на рептилите е с доста интересен сюжет, засягащ миналото на земята ни. А Своенравното хлапе си е пародия, навяваща малко настроението на Пътеводителя и Star Trek.

On 12/31/2016 at 12:28 PM, Antares said:

"Роботите на Зората"...

Азимов е велик!

Няма второ мнение :) Аз ги изчетох и бях много впечатлен :) Прочетох ги буквално на един дъх :) Сега си взех Хиперион (по твой съвет) и до края на месеца смятам да ги започвам :)  В момента чета Джеймс Ролинс  - Карта от кости и доста ми допада :).  Също така прочетох и една коледна книга  Дядо Прас (Тери Прачет) :)

• 1 month later...

Току що приключих последната книга от поредицата за Dirk Pitt на Clive Cussler. 24 книги една след друга. Отне ми няколко месеца да ги прочета, но... чак ме е яд, че приключиха. Сега ще се насоча към другите негови поредици. Чел съм книги от тях и са отлични. Поставил съм си за цел да прочета всичко издадено от него. С моята скорост на четене до края на тази година би трябвало да се справя с останалите 44 книги :). Горещо препоръчвам неговите творби. Вече няколко човека зарибих с тях. Специално заради неговите книги си купих нов Киндъл...

edit:

Всъщност не си купих нов Киндъл, подарък ми е от TED.

• 1 month later...
  • 1 month later...

Том 10 от Колелото на времето...много скука....локуми и детайлни описания...почти никакво движение. Дано следващите са по-интересни.

On 5/26/2017 at 8:12 AM, magdanoz4o said:

Ами като цяло е зарибяваща, но според мен поне 5 от книгите са излишни...(от 10 до сега)...,а имам още 3 да прочета...

Хапсолютно. Интересното като цяло предстои но предполагам ако се замислиш би трябвало да стоплиш накъде вървят нещата. Последните 3 май бяха писани от Сандерсън и си струват. Пропускай скапаните описания на неща дето вече ги  знаеш и карай нататък :)

Дааа, това е супер изнервящо. Едни и същи неща описани по хиляда пъти във всяка книга. Много добре знам как изглежда Камъка и Тар Валон, и Кемлин, и облеклото в детайли (с везмо, с дантела, без дантела, коприна обшита с кожи, баси по едно време реших, че съм на модно ревю) на целия свят. Но все пак историята е интересна.

• 2 months later...

Хипериона ми върви много трудно :( Докато го чета прочетох 2 книги на Джеймс Ролинс от поредицата Сигма :),  Майстора и маргарита (много добра и забавна книжка) и Кучешко сърце на Михаил Булгаков. В момента се чудя дали да не започна Тъмната кула на Стивън Кинг. Някой може ли да даде някакво мнение за поредицата ?

• 4 months later...

Не съм се похвалил, но най-накрая. Прочетох я. Малко със смесени чувства съм, но като цяло ми хареса. Не бих я повторил.:lol:

Колелото на времето е поредицата.

Току-що приключих Blowing up Russia by Alexander Litvinenko & Yuri Felshtinsky. Уникална книга, разбира се стриктно забранена и недостъпна в Русия, за тоталното овладяване на държавата от КГБ, представяща тонове суха фактология от самия извор - човек минал през най-важния отдел в системата и в края на краищата заплатил с живота си изнасянето на въпросната информация. Основно материалите се отнасят за периода в края на 1999, когато в Русия се извършват серия от атентати с взривяване на жилищни сгради (и един ключов неуспешен такъв в Рязан, който изважда много неща на светло), свързани с инициирането на втората война в Чечня и възхода на В.Путин. Книгата се чете бавно и тежко, защото просто е лавина от фактология, а не художествен екшън.

• 3 weeks later...

"Петата Купа",
Дан Симънс

Не бях чел нищо друго на този автор, освен "Хиперион", които обожавам и тази книга определено ме учуди :) Приятна и странна :) Имах нужда да почна да чета отново :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...