Jump to content
BulForum.com

wolf

Members
 • Content Count

  784
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by wolf

 1. Аз си чета само хард. Изджедъреното фентъзи практически не го поглеждам. За съжаление класиците си отидоха един по един а тези дето остават да пишат твърда фантастика не са много. charmock, благодаря за насочването......
 2. Лъки, и при мен го има проблема и то постоянно, но не е толкова голям. Свалянето ми е с 1/2 от скоростта на качването. Проверявал съм го с различни машини свързани директно а не през рутера. Всъщност рутера реже само около 5% от скоростта безжично при включено криптиране на домашната WiFi мрежа. Просто поддръжката на N3 все повече затъва. Кабелите които ползват за да влязат у дома са им наследство от визиото и евроком Пловдив и са по на над 10-15 години. При всичките ми опити да ги накарам да сменят нещо ме отсвирваха в стил "то нали си работи" но си прибираха 30-те левчета за нищоправене. Имам някакво желание да се вържа на оптиката им, ама като гледам как са я подкарали по тъмната страна на силата и не смея да се пробвам....
 3. Преди време опитах с най обикновен неекраниран кабел с дължина 50-80 сантиметра пъхнат в малкия отвор на антенния вход и свободно висящ зад телевизора. Качеството беше на 100% а силата на сигнала на 70%. Живея в Къшияка ако това има значение....
 4. Ползвам темата на skazy за да задам и аз един въпрос свързан с моя трансформер. Наскоро се сдобих с такава машинка втора ръка която се оказа само с 5% износване на батерията. Все пак реших да я пробвам как се държи с външна батерия 10000 mAh за да зная доколко мога да удължа автономната и работа. На батерията има 2 порта които са маркирани съответно 1 ампер и 2 ампера. Когато таблета е свързан към порта един ампер и е пуснат не се зарежда но явно черпи мощност от батерията защото заряда на вградената батерия пада само 1-3 % на час срещу 10-15% при нормална употреба. Към порта 2 ампера се зарежда но с от 2 до 6 процента на час в съответствие с натоварването. Въпроса ми е дали тези упражнения мога да съсипя бързо вградената в таблета батерия и ако няма опасност за нея кой от двата начина да ползвам....
 5. Charmock, съмнявам се в квалификацията на цитираните експерти. От втората световна война насам има само един случай на свален граждански самолет с пътници на борда в който пилотите са знаели в какво стрелят, но въпреки това са изпълнили заповедта от земята. Транспорта го забили в Беласица планина защото нарушил държавната ни граница и като го прехванали се опитал да избяга. Пилотите стреляли срещу Констелейшъна бяха колеги на баща ми и после се отказаха от летенето защото не са понесли гледката на разпадащата се машина с изпадащи от нея хора. Няма начин погрешка да поразиш транспортен самолет с оръдие без да разбереш в какво си стрелял. Ако от земята изнудят пилота да стреля после го губят, а и радиовръзката се засича. Ако имаше такава заповед отдавна някоя от страните в конфликта щеше да извади запис на радиообмена
 6. plameni, коя мрежа на кой канал е разбрах точно с такова приложение. Свободни са 12 и 13 канал но точно на 13 и 14 блутуута има зверска интерференция с вифито. Това значи че и 12 като съседен не е стабилен. За 14 канал не мога нищо да кажа защото рутера не го лови. Според интернета при комбинация на блутуут и вифи забранените канали са 2, 3, 4, 5, 13 и 14. В момента съм на 11-ти заедно с още 5 други мрежи и връзката лагна за ютуба чак като включих и безжичните слушалки. Само с мишка и клава няма проблеми. Лъки, рестарт се налага много рядко. В повечето случаи е достатъчно да изключа 'нарушителите' без да спирам блутуута на мобилното устройство. Слаед съвсем малко време рутера започва да реагира нормално. Доаставчика е N3 но не мисля че той е проблем. Такова нещо ми се случва и на морето в хотелите които предлагат интернет. Не зная как е на кабел защото рутера работи само безжично понеже е в стаята на децата в която не винаги мога да влезна а нямам изградена домашна мрежа.
 7. Фърмуера не е ъпдейтван никога..... Май си е пропуск от моя страна. Рутера е на над 6 години и бях си наумил да го сменям с двубандов, но се колебая защото засега имам само един телефон който може да се свърже на 5 GHz. В момента след малко четене реших да пробвам работа на 11 канал. 1-ви, 6-ти и 11-ти канал ги имат за "чисти" което според писаното намалява проблемите. Работата е че точно на 11-ти около мен има още 6 мрежи, но въпрки това в момента пиша от таблета без никакви проблеми.
 8. Не. И не са с еднакви операционни системи. Проблема се наблюдава и под андроид и под джам. Ябълкови не съм пробвал защото нямам. Андроида е по капризен, но и на таблет под Windows имам затруднения като пусна bluetooth мишка и клавиатура. Безжични слушалки под андроид тотално забиват WI FI -то а под Windows скоростта на обмен пада до невъзможност да се гледа от тубата нещо с повече от 360P. Интересното е че когато забие връзката има проблеми и с другите устройства в мрежата - интернет има но не се достъпва страницата за управление на самия рутер за извстно време. Понякога се налага и да го рестартирам твърдо защото иначе не се появява..
 9. Здравейте. Използвам темата да си задам въпроса, но не съм сигурен дали става въпрос за рутера или проблема е другаде. У дома съм с TP-LINK TL-WR841N 300 мегабитов рутер. Като цяло не ми е създавал големи проблеми от доста години с изключение на връзката с мобилни телефони и таблети когато им е пуснат и bluetooth. Това се получава и с Android и с WINDOWS устройства. Синия зъб просто забива WI FI-то и скоростта на обмен пада до невъзможност да се работи. В същото време ма лаптопа ми, който обаче е с външен bluetooth приемник, проблеми няма. Чудя се ако сменя рутера с по нов модел дали ще има подобрение, или проблема е в самите мобилни устройства?
 10. Проблема ви е в телевизора а не в модула. При мен субтитрите са постоянно включени но на всеки отделен канал мога да ги изключа временно докато го гледам. При первключване на каналите субтитрите отново се появяват.
 11. Днес се срещнах с едно безумие от страна на N3. Имах безсрочен за телевизия договор за който подадох едномесечно предизвестие за прекратяване. Телевизията беше платена до края на миналия месец и след 1-во число този месец всичките кодирани програми спряха което си е нормално. Ненормалното е това че N3 са продължили да начисляват такси за услуга, която е прекратена дефакто, под предлог че има невърнато оборудване и днес като им дадох картата и CA модула ми поискаха да заплатя някаква допълнителна сума. Не ми е за няколкото левчета, ама това значи ли че при прекратяване на услуга обслужващия офис трябва да е отворен до 24.00 часа за да може хем да се ползва докрай платената услуга, хем и да се изпълни условието им оборудването да им бъде върнато точно на определения ден, час, минута и секунда??
 12. Да повдигнем малко темата. Дойде топлото и стана все по трудно да се ходи навън със слушалките ми Sennheiser hd 4.50 btnc защото спарват ушите. Както писах по горе реших да си потърся техен заместител и се спрях на Sennheiser CX 6.00 BT. Поръчах ги вчера, днес пристигнаха. Освен това преди дни си закупих и телефон с поддръжка на AptX кодек и 24 битово преобразуване на цифрово в аналогово аудио. И двете слушалки свирят доста по добре през новия ми телефон, но новите тапи очаквано са една идея по бедни откъм басите. Качеството на сглобката на тапите ме остави леко раздвоен. Това което се вижда е лачено но накрайниците на които се слагат силиконовите тапи са с дефекти останали от отливането им и дори и метализирането им не ги покрива. В силиконите отвътре също има леки производствени дефекти. Като се поставят обаче върху накрайниците всичките недоработки се прикриват. Другия проблем си мой личен. Нито един от 4-те комплекта накрайници не ми пасва изцяло и не се държат стабилно в ушите та се наложи да преработя единия. Изрязах пръстенчета от мемори пяна и ги поставих в накрайниците за да ги втвърдя малко при което слушалките престанаха да падат от ушите. В офиса колегите забелязаха нещо интересно - тапите изолират от шума по добре от големите слушалки въпреки че нямат активно шумоподавяне. Опитвали се да ми говорят без изобщо да реагирам. Заглушаването стана още по добро след поставянето на пяната. Дори и навън на моста на панаира на обяд усилването на звука беше по ниско от 1/3 и се чуваше много добре. Не мога да си представя някой да ги слуша на пълна мощност дълго време защото е болезнено преживяване. Когато сисадмина ни ги наду на макс започнах да чувам какво слуша той от над метър разстояние. Засега толкова. Ако някой има интерес за още инфо - да пита в темата.
 13. А минавала ли е през главата ти мисълта че самия IQ тест не е обективен? Теста дава най високи резултати за хора расли в среда доминирана от англо-саксонската култура. Най ясно се вижда това в резултатите на австралийските аборигени. Живеят и оцеляват в среда която би убила всеки друг за дни. Това не става без бърз и комбинативен ум но теста ги поставя последни. Друга особеност на теста е че дава предимство на паметта и рутината пред творчеството и експеримента. От там и челните позиции на източно-азиатците. Те от малки са приучавани да слушат и помнят а не да мислят.
 14. Крайния резултат от въвеждането на подобни системи за масов контрол се вижда при съседите им - Северна Корея. Там се плъзнаха към абсолютна наследствена монархия с обожествен владетел. По принцип всеки знаещ и можещ човек по един или друг начин излиза извън рамките на общоприетото и се конфронтира с обществото. Този контрол при китайците е много вероятно да хвърли зад борда кадърните и да остави послушните. Те вече са го играли това в резултат на което загубиха опиумните войни и контрола над държавата си после за период от 150 години. Надявам се да проявят достатъчно разум и памет в настояшето за да не повторят отново историята си.
 15. Гадо, не си обективен. Казармата в която си бил (а и аз също) няма нищо общо с триъгълника (Грудово, Звездец, Елхово) дето се правеше пушечно месо.... Там целта беше мат'ряла да се научи да се страхува повече от ефрейтора отколкото от куршума! На местото дето ние бяхме поне се отнасяха с нас като с човешки същества....
 16. Здравейте отново. Преди няколко поста w00x спомена че телефона ми ( LENOVO P70 ) може би реже изначално качеството на аудиопотока и затова не чувам съществена разлика в звука по кабел и по bluetooth на моите слушалки SENNHEISER. Заиттересовах се и направих малко тестове които напълно потвърдиха казаното. Свалих примерни тестови записи във FLAC формат и започнах да пробвам с телефоните на колегите. Пробите бяха със SAMSUNG S7, HUAWEI P10 и HUAWEI P20 LITE. Двата първи поддържат Apt-x а последния Apt-x HD който има обратна съвместимост със стария кодек. Разлика в звука с моето LENOVO имаше разбира се но не ми се видя чак толкова съществена. Нещата обаче се промениха коренно когато закупих ефтинко USB Bluetooth мини донгълче с поддръжка на Apt-x с което продължих да пробвам на служебните и домашните ми компютри. Оказа се че самите телефони не са източник на качесвен звук. На всичките компютри които пробвах - служебните графични станции, домашната ми такава и лаптопа ми има осезаема разлика между Bluetooth A2DP/SBC, Bluetooth A2DP/Apt-x и кабел. Най съществена беше разликата на лаптопа - DELL LATITUDE E6510. Сигурно понеже е от бизнес класа на DELL е оборудван с по добра аудиокарта. Все пак на графична станция аудиото е последна грижа. От всичко това излиза че избора на телефон май ще е леко затруднен защото поддръжката на Apt-x не гарантира автоматично голямо подобрение на аудиото.
 17. Ако се сложи жака в слушалките подтискането на шума се активира с натискането на power бутона без значение дали нещо свири или другия край на кабела е свободен. В безжичен режим шумоподтискането си е активирано по подразбиране но ако минат повече от 5 минути без връзка слушалките се изключват за да пазят батерията. Ако са свързани към източник на сигнал работят непрекъснато със заглушаване без значение дали нещо свири или не. Слушалките могат да поддържат работа едновременно с два източника но свирят този който първи е поискал връзка. Няколко секунди след спирането на аудиопотока преминават в режим на ограничено енергопотребление и си чакат ново аудио от някой от двата източника. Днес ми се наложи да ползвам точно заглушаването. В офиса следобяд стана много шумно и нервно а трябваше непременно да работя по спешна задача. Без музика но свързани безжично с телефона работиха 2 часа. Заглушаването не е пълно но е достатъчно за да мога да игнорирам общата нервност при необходимост. Споровете се чуваха и се разбираше за какво става дума, но все едно че се водеха в съседния офис...
 18. w00x, вече и на мен ми стана ясно че ще ъпдейтвам телефона, но предстои избор. Нека да си купувам играчките една по една за да имам повече време да им се порадвам Ferante, на въпросите по реда им: 1. Да може но без поне малко батерия не работи активното шумоподавяне. Слушалките се првръщат в пасивни с кабел. Когато са на кабел звука на източника трябва да е намален сериозно. Малкото съпротивление на слушалките и прилично големите мембрани дават твърде мощен звук. Вярно е че е без изкривявания но все пак е болезнено. 2.Запарват... Не си се представям лятото със слушалките на ушите извън климатизирано помещение. Сега обаче идва зима та се надявам да ме топлят докато обикалям. Обожавам разходките пеша независимо от това какво е времето. Другата пролет ще потърся алтернатива.
 19. Кто че ли всичко което си написал е вярно, но има някои допълнения: Когато се зареждат музика може да се слуша, но само по кабел. Същия този кабел е фирмен на производителя и при повреда или загубване замяната му няма да е лесна. Кабела откъм смартфона е стандартен 3.5мм, но към слушалките е 2.5мм и то с нестандартна букса която се закопчава допълнително със завртане след като е пъхнат докрай. Имам и допълнение за разликата във звука по кабел и по радио. По дефолт когато слушалките са по кабел шумоподавянето е изключено и трябва да се пусне при необходимост. За целта батерията трябва да не е изцяло изразходвана. По радио е точно обратното - шумоподавянето е включено и се изключва по желание. Самото заглушаване на околния шум леко изсушава музиката без значение на кабел или безжично. В крайна сметка се оказа че не намирам разлика във звука по кабел или без. Тествах с *.mp3 компресирано в най високия за формата битрейд - 320kbps. За другите формати засега нямам наблюдение.
 20. Извинявам се за закъснението, но все пак бях на работа и нямаше как да тествам. По ред на въпросите: 1. Засега нямам подръка телефон с AptX на който да пробвам. Пробата беше по кабел и по стандартния блутуут протокол за стерео гарнитури A2DP // AVRCP. На кабел е много добре. По радио също е доста добре, но звука е една идея по сух/сив/безцветен (не зная кое е вярното като израз) от кабела. По всяка вероятност ако източника има AptX поддръжка моите уши вече няма да долавят никаква разлика. 2. Слушалките си имат пълна поддръжка на телефонни обаждания. Микрофоните за телефония са два като единият е за шумоподтискане. По време на тестовия разговор бях в цеха между машините. Аз си чувах напълно нормално като слушалките изолираха до поносимо ниво околния шум. Мен също ме чуваха, но в момента в който се приближих до машините (работещи металорежещи фрези) гласът ми станал леко с тенекиен тембър. Фрезите не са се чували в отсрещния телефон. 3. Няма забавяне. Пробвано на Windows10 и на андроид телефон (Lenovo P70). При движение из града покрай витрините на някои магазини трансфера прекъсва. Вероятно блутуута на телефона и слушалките се заглушават от работещи WIFI рутери. След прекъсването аудиото "захапва" на точното си място синхронно с видеото. Когато не се движа или съм на по открито място прекъсвания засега не съм установил. И още нещо допълнително - през обедната почивка нарочно минах моста на панаира и се върнах по пешеходния на новотела за да тествам шумоподавянето. По пешеходния заглушаването беше практически пълно. Долавяха се приглушено само отделни фрази ако говорещия беше съвсем близко. Автомобилите обаче се чуваха добре, макар и приглушено. Ясно различавах свистенето на гумите, звука на моторите и клаксоните на колите в непосредствена близост. Останах с впечатление че заглушаването не е чак толкова ефективно въпреки че музиката си я чувах прилично. Когато изключих шумоподавянето обаче всичко което се чуваше ясно и различимо (включително и звуците от близките коли) потъна в общия фонов грохот и слушането на каквато и да е музика искаше значително усилване на звука.
 21. Здравейте отново. Искам да благодаря на отзовалите се на питането ми за слушалки малко по горе защото съветите ви и казаните мнения помогнаха в избора. Недоставянето на marshall major 2 които си бях поръчал всъщност ми даде време да разбера по добре какво искам. Взех за проба бюджетни но с доста прилично качество bluethooth слушалки и стана ясно че съм пропуснал две важни неща - живота на батерията и активното подавяне на околния шум. Пробните слушалки извън дома се налагаше да ги усилвам повече отколкото ми се иска за да заглуша автомобилите, хората и други градски звуци. В резултат на всичко написано, след известна промяна на максималната сума която съм готов да заплатя, от днес съм горд притежател на Sennheiser hd 4.50 btnc .Доволен съм, и то много, за което още веднъж благодаря за съветите и дискусията!
 22. Днес в 18 часа ми се обадиха от Plesio за да ми съобщят че ги нямат....
 23. Благодаря за отговорите досега. Получих малко насока на мислите. Като че ли сонито отива на заден план и се насочвам към Marshall Major II Bluetooth. Поне на снимките изглеждат по добре от останалите, а и май това е една от марките които съм срещал още от тийнейджър. Избора ми обаче налага и един въпрос. За разлика от телефона слушалките поддържат aptX компресия та въпроса е дали ще се съгласят да работят с A2DP кодирането от Леновото? Или казано по друг начин aptX протокола има ли обратна съвместимост с по старите такива?
 24. Поовехтял Lenovo P70. Рутнат е и му е спрян ъпдейта та си седи на андроид 4.4.4 че петицата за него не ми харесва..... Слушам предимно хардрок и малко хевиметъл ако това има значение.
 25. Здравейте колеги. Наумил съм си да закупя безжични bluetooth слушалки за слушане на музика от смартфон/таблет. Тоя път обаче ще потърся мнение от участниците във форума. Дотук от мои колеги пробвах 2 чифта: Първите са съвсем неизвестната ми марка Zealot B19 elegiant , които не се представиха според очакванията ми. Въпреки че на първи поглед са натоварени с много екстри при прослушване просто режеха и високите и ниските честоти на аудиото. Вторите са Sony MDR-ZX330BT които са доста по добре като звук от първите но също са леко утихнали при басите. Все пак ниските честоти се чуваха. Засега съм се спрял на Sony MDR-XB650BT които обаче няма откъде да взема за проба. Разчитам само на описанието им че са с усилени баси. Ще се радвам ако някой сподели мнение и даде предложение за нещо което е пробвал. Бюджета не мисля да е повече от 200 лева. Bluetooth-а от смартфон по мое мнение няма да даде достатъчно качествен звук за да се хвърлям на нещо по скъпо.
×
×
 • Create New...