Antares Posted December 24, 2015 Share Posted December 24, 2015 (edited) И моят шеф е българин. Не обобщавай, че с богатия си трудов стаж ставаш смешен. Edited December 24, 2015 by Antares Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
exabyte Posted December 24, 2015 Share Posted December 24, 2015 (edited) Аз БГ работодател, в България, които да дава добри коледни бонуси не познавам (не, че имам голям IT стаж). За сметка на това, познавам поне 4 човека в чужди фирми с поне 13та заплата. Пример: DE фирма временно оставя при нас 1бр работно място, за техен служител. За него докарват: 1бр рак, 1бр cisco router, 1бр cisco switch, 1бр. VOIP, 1бр cisco телефон дето има даже уолпейпъри, 1бр. DELL setup - ПС, монитор, мишка, клавиатура, 1бр коника ол ин уан, 2бр. картови четци. BG фирма, техниката с която работят 5бр служители не струва колкото това 1 работно място. Edited December 24, 2015 by exabyte Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted December 24, 2015 Share Posted December 24, 2015 Ами... българска фирма, с шеф българин и с офиси в още 3-4 държави. Сега какво - да те запозная с шефа ли Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
exabyte Posted December 24, 2015 Share Posted December 24, 2015 (edited) Ами... българска фирма, с шеф българин и с офиси в още 3-4 държави. Сега какво - да те запозная с шефа ли Няма да откажа Дори може стажант да ме води за 13 заплати, ако иска Edited December 24, 2015 by exabyte Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted December 25, 2015 Share Posted December 25, 2015 (edited) BG фирма, техниката с която работят 5бр служители не струва колкото това 1 работно място. При нас всяко работно място има 3 броя IPS монитори, 16gb ram и ssd, а бюрата са поръчкови (е Пешо ги е виждал). Не е супер лукс всичко, но за момента май аз съм единствения, който имаше възражения относно столовете (а моя е по-хубав от другите) Няма да откажа Дори може стажант да ме води за 13 заплати, ако иска От cold fusion колко разбираш? ПС: Това с 13тата заплата не знам защо толкова му се радват всички (не че аз не бих), но реално и преди бях казал, че предпочитам въпросната 13та заплата да я получавам ежемесечно под формата на малко по-висока, вместо еднократно на края на годината. Т.е. дали ще взимам 12 заплати по 2000лв или 13 по 1850 е общо взето едно и също. Edited December 25, 2015 by djadomraz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
exabyte Posted December 25, 2015 Share Posted December 25, 2015 При нас всяко работно място има 3 броя IPS монитори, 16gb ram и ssd, а бюрата са поръчкови (е Пешо ги е виждал). Не е супер лукс всичко, но за момента май аз съм единствения, който имаше възражения относно столовете (а моя е по-хубав от другите) От cold fusion колко разбираш? ПС: Това с 13тата заплата не знам защо толкова му се радват всички (не че аз не бих), но реално и преди бях казал, че предпочитам въпросната 13та заплата да я получавам ежемесечно под формата на малко по-висока, вместо еднократно на края на годината. Т.е. дали ще взимам 12 заплати по 2000лв или 13 по 1850 е общо взето едно и също. Нич не, но ако стартовите пари са такива от края на поста ти, взема да попрочета То това някаква Адобска джаджа ще да е. Идеята не е по-скоро за самата заплата, а че по този начин (или с някакви бонуси през годината) хората ги мотивират и усещането е съвсем различно. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted December 25, 2015 Share Posted December 25, 2015 (edited) Има една пловдивска IT фирма, която стана известна с "бонус системата си", която ужким беше за да може хората, които заслужават да получават едва ли не в пъти по-високи пари от нормалнта си заплата. Краен ефект - никой не взима бонуси, защото винаги се работи в екип и във всеки екип има поне 2ма стажанти.. Заеби тази работа с бонусите. Аз последно работех в една фирма като консултант без договор и без право на отпуска. Т.е. взимам си парите за заработеното, а отпуската е когато преценя и колкото преценя - просто получавам в този период 0.00 лв заплата. Аритметиката колко съм заработил аз за 2 години и колко са заработили хората с най-много бонуси и екстри няма да ти я правя, но разликата беше в пъти и то в моя полза. Но всеки си има право на собствено виждане - това е моето. Edited December 25, 2015 by djadomraz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sothbiss Posted December 25, 2015 Share Posted December 25, 2015 И моите работодатели са българи и нищо лошо не мога да кажа за тях. Пълни пичове са. ПС и спечелиха наградата за най-добър бг работодател тази година, което говори нещо... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted January 2, 2016 Share Posted January 2, 2016 Озовах се с LG G WATCH.... Какво ще го правя не ми е ясно... Гледам го като извънподземен... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted January 2, 2016 Share Posted January 2, 2016 ЧНГ на всички, тъкмо леко изтрезнях..... пс : тия смарт уочове са пепел, жената ми подари iwatch мин. година....носил съм го два пъти Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted January 2, 2016 Share Posted January 2, 2016 Колегата е доволен от неговия G Watch. Честито. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted January 2, 2016 Share Posted January 2, 2016 Озовах се с LG G WATCH.... Какво ще го правя не ми е ясно... Гледам го като извънподземен... Честито, я кажи батерията колко държи, че се чудя дали да не пробвам нещо такова. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted January 3, 2016 Share Posted January 3, 2016 Озовах се с LG G WATCH.... Какво ще го правя не ми е ясно... Гледам го като извънподземен... Смени го за Garmin Vivoactive - с него поне можеш да влезнеш в басейна. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted January 3, 2016 Share Posted January 3, 2016 Честито, я кажи батерията колко държи, че се чудя дали да не пробвам нещо такова. Не повече от 2 дни. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hop Posted January 3, 2016 Share Posted January 3, 2016 Не повече от 2 дни. Моя кара по 3-4, но не го ровичкам много - да хвърлям по едно око на часа и известията - кой ми звъни, получените СМСи, мейли..., колкото да не вадя всеки път телефона от джоба (чантата) ако не е нещо важно... Особено ми е полезен докато шофирам (а аз шофирам много... и говоря много) - телефона си седи в джоба или захвърлен някъде по таблото а на часовника виждам кой ми звъни и отговарям или затварям през хендсфрито. Полезен е и при ползването на навигацията - няма нужда телефона да го закрепвам на стъклото и да го гледам - посоките и разстоянията излизат направо на часовника. Глезотийките му за Google Now - бележки, напомняния...не съм ги и активирал още! С две думи - доволен съм. Върши ми работа. Моя е G Watch W100. Бих си взел G Watch R - изглежда доста по-добре и с още някоя и друга екстра в повече, но и паричките са му повечко... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
exabyte Posted January 9, 2016 Share Posted January 9, 2016 Новата къща на ПС-то ми за новата незакупена видео карта Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted January 12, 2016 Share Posted January 12, 2016 Горд собственик на първата ми изцяло работна кола Абсолютно същата, но нещо не ми се получава качването на личните ми снимки. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted January 12, 2016 Share Posted January 12, 2016 Доста колеги имаме доволни от такива ... само безаварийни км да й правиш. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
alchemy Posted January 12, 2016 Share Posted January 12, 2016 Ай честито и много безаварийни!П.П. Добре дошъл при двойния шеврон. Какъв е мотора? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted January 12, 2016 Share Posted January 12, 2016 1.9D или 2.0HDI? Ъъъ и да, честито... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted January 12, 2016 Share Posted January 12, 2016 Мерси, мерси.. Моторчето е 2.0 HDI, цъка като часовниче и за мижавите си 90 кончета набира доста сносно. Аз по принцип бях решил да е ренде Канго (щото имам доста приятен опит с такова), ама това май повече ме кефи. Странното е, че въпреки, че има аеродинамиката на канцеларско бюро и е относително лека каруца, скоростта изобщо не и се усеща. Днес на няколко пъти се хванах, че си шпоркам из града с 90, докато си мисля, че карам с 50-60... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted January 12, 2016 Share Posted January 12, 2016 Пускай поне мигачи иначе тоя тип ванчета са известни с това, че винаги летят ниско ... няма как ... точкуват със служебната нафта всичко де що мърда... помисли си и за чипС тунинг разхода ще ти е същия, вървежа повече ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
alchemy Posted January 12, 2016 Share Posted January 12, 2016 gado, on 12 Jan 2016 - 21:30, said: Мерси, мерси.. Моторчето е 2.0 HDI, цъка като часовниче и за мижавите си 90 кончета набира доста сносно. Аз по принцип бях решил да е ренде Канго (щото имам доста приятен опит с такова), ама това май повече ме кефи. ... Браво! 2.0HDI е чудесен мотор, високо ценен в PSA общността. Да ти върши работа и да те кефи - какво по-хубаво от това! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted January 12, 2016 Share Posted January 12, 2016 Днес на няколко пъти се хванах, че си шпоркам из града с 90, докато си мисля, че карам с 50-60... Една изключително много важна приказка, която някои лайкове трябва внимателно да осмислят.... Честито и виж там ципураки ли ще е, какво ще да е... Не си ми опитал нито виното, нито пастърмиците. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted January 12, 2016 Share Posted January 12, 2016 Горд собственик на първата ми изцяло работна кола Честито и освен много безаварийни километри, също така и добри пари да ти носи! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts