Jump to content
BulForum.com

Какво ви минава през главата

Recommended Posts

On 11/27/2014 at 6:16 PM, NEO_DDT said:

Най-яките гироси са на Васил Априлов точно до Емоната. Има свински, има и пилешки, избор на салати и други неща които да ти сложат вътре... Даже май ми се прияде и на мен :)

мда...тия новите гърци са доста добри....чат пат съгрешавам със смесена порция..

пс : мен сомбрерото не ме кефи нещо чесно казано.....за скъпото не е чак толкова скъп ресторанта но почти всичко няма нищо общо с истинската мексиканска кухня....да не говорим че се вмирисваш все 1 сам си готвил заради скапаната вентилация, 2 пъти му дадох шанс 3-ти няма да има. 

• Replies 107k
  • Created
  • Last Reply
  On 11/27/2014 at 5:12 PM, djadomraz said:

И са си супер, ама Виден се прави на девойка нещо... Като че ли хората не плащат същите пари за доста по-скапаните сандвичи в МакДоналдс или Събуей...

Никъде не съм казвал, че не са хубави, казах, че са много скъпи. Около два пъти по-скъпи от Макдоналдс или Събуей между другото. Ти как ги смяташ тия пари не знам... 

On 11/27/2014 at 6:58 PM, zlobil said:

пс : мен сомбрерото не ме кефи нещо чесно казано.....за скъпото не е чак толкова скъп ресторанта но почти всичко няма нищо общо с истинската мексиканска кухня....да не говорим че се вмирисваш все 1 сам си готвил заради скапаната вентилация, 2 пъти му дадох шанс 3-ти няма да има. 

Тоест, както и предполагах - измишльотина. Ако поне бяха автентична кухня, да разбере човек тия цени. Но сега всяко парвеню=дришльо може да казва, че е яло мексиканско, ръ'йш ли, мноу вървйежно... 

On 11/27/2014 at 6:58 PM, zlobil said:

за скъпото не е чак толкова скъп ресторанта но почти всичко няма нищо общо с истинската мексиканска кухня....

Истинската мексиканска кухня мен лично ме подлудява с масовото използване на прясно силантро (ОТВРАТ) и когато ям казвам изрично да не смеят изобщо да го слагат. :sick

On 11/27/2014 at 6:16 PM, NEO_DDT said:

Най-яките гироси са на Васил Априлов точно до Емоната. Има свински, има и пилешки, избор на салати и други неща които да ти сложат вътре... Даже май ми се прияде и на мен :)

Линк към гугъл мапс моля !!!

On 11/27/2014 at 12:34 PM, PSYCHOSIS said:

Колко литра краен продукт излиза?

270 литра на 58 градуса + 60 литра минерална вода общо 330 литра на 45 градуса и 50 литра паток + 9 литра спирт на 80 градуса. Има се предвид, че ябълката пуска по-малко от гроздето с 30%

On 11/27/2014 at 7:20 PM, Godfather said:

Истинската мексиканска кухня мен лично ме подлудява с масовото използване на прясно силантро (ОТВРАТ) и когато ям казвам изрично да не смеят изобщо да го слагат. :sick

1. Вярваш ли, че тук може да има (изобщо) нещо мексиканско, камо ли прясно? 

2. Какво по дяволите е силантро?  :grin:

On 11/27/2014 at 8:22 PM, RaptoR said:

2. Какво по дяволите е силантро?  :grin:

Също така познат като кориандър, братовчед на магданоза, но с тотално различен "вкус" - листата на това нещо са отвратителни. Аз магданоз ям с шепи, обаче това нещо само като му помириша листата от няколко метра и ми се повдига. :sick

Е така кажи де - на български. Кориандър знаем какво е - позлва се при правенето на ракия... Глупаците го ползват за храна  :laughing:

Виден, преди 20 години като ходихме до София (от Варна), посещавахме често мексиканския ресторант в София, дето имаше манджи, а не разни сандвичи за из път, а лютото го гасяхме с текила. До тогава не я бяхме чували. Какво стана с този ресторант?

On 11/27/2014 at 8:31 PM, RaptoR said:

Е така кажи де - на български. Кориандър знаем какво е - позлва се при правенето на ракия... Глупаците го ползват за храна  :laughing:

Те корените се ползват, с тях нямам проблем. Мексиканците (индийците също) обаче слагат тонове от прясно нарязани листа почти във всичко, както ние обичаме да слагаме магданоз. То е почти същото на външен вид (листата са малко по-големи от тези на магданоза), обаче какъв "вкус" имат, само при мисълта за това ми става кофти. :lol:

Млян кориандър е една от основните подправки, които ползвам. Слага се и в почти всички немски колбаси. Неутрализира миризмата на свинско, тушира острата миризма на агнешкото. 

Корените де, листата са за кравите

On 11/27/2014 at 8:36 PM, бат Ицо said:

Млян кориандър е една от основните подправки, които ползвам. Слага се и в почти всички немски колбаси. Неутрализира миризмата на свинско, тушира острата миризма на агнешкото. 

Корените де, листата са за кравите

Именно, у нас е познат само корена, чийто вкус няма много връзка с този на листата. Аз затова предпочитам да наричам листата "силантро".

Така си е - много е хубава... Но дядо ми вече остаря и трябва да поемам аз щафетата... Човекът не издържа цял ден на казана.

On 11/27/2014 at 5:12 PM, djadomraz said:

Баш пък то не си струва парите според мен. Поне си вземи 15 годишното - то е на прилична цена и с приятен вкус. 12ката е като черно джони. То и цената му беше подобна.

Мда. А аз като казах на един приятел, че Джонито е пикня, той ми се обиди. Черното става за да се напиеш - един вид за по 1 бутилка на човек ако ще се пие. Макалън ме съмнява да си намерил за $67 бутилка 18 годишно. 12 е по-възможно да е билo. А 18ката какъв мехлем е простооооо... само дето тука е 240лв бутилката... не знам при вас колко е...

Ей тези: http://www.sombrero-bg.com/?portfolio=grandes-cancun

И са си супер, ама Виден се прави на девойка нещо... Като че ли хората не плащат същите пари за доста по-скапаните сандвичи в МакДоналдс или Събуей...

Не съм казал, че съм купил 18-ка Макалън за тия пари. Lisle ли да беше, мързи ме да му видя етикета. Но беше 67 или 77 долара, в това съм сигурен. Беше на прИмоция. И много ми хареса.

On 11/27/2014 at 8:29 PM, Godfather said:

Също така познат като кориандър, братовчед на магданоза, но с тотално различен "вкус" - листата на това нещо са отвратителни. Аз магданоз ям с шепи, обаче това нещо само като му помириша листата от няколко метра и ми се повдига. :sick

Мдааа...познато. Като правих една шопска бях купил от тоя боклук като мислих, че е магданоз, а то парсли било нашия магданоз. Едвам изядох салатата, отвратителен вкус има това силантро.

Кориандърът има вкус на сапун! Дори в ракия не слагам тая гнус.

По повод пиенето - умрях и съм в рая. Яко промоция на Арманяк(`73), само по 25 паунда бутилката. Взех си 3. Тъщата гледа лошо, ама и тя топна джуките..

Нещо се отдадох на спомени тази вечер. Понеже навремето нямахме нет и гугъл, сега разбрах, че всъщност звездите на 45 са били на бате Бен батковците.

Кой кориандър?  Горното или долнуто?

Не съм сигурен доколко е вярно, но имало някаква съставка в кориандъра, която при да речем 20% от човеците отключвала някакъв много специфичен ген (който отсъства при останалите 80%), отговорен за това гадно чувство/вкус. :lol:

On 11/27/2014 at 7:39 PM, kotora said:

Линк към гугъл мапс моля !!!

Е точно до входа на Емоната на 10 метра вляво на самия Васил Априлов Gyro Land се казва

Дедо, я кажи тва мексиканското дали върви...че па ако е толко вървежно да се напиняме за едно Taco Burrito King из Пловдив :D :D Тия хора ме изхраниха :D :D като бях в пицата и нямах време за нищичко.

On 11/28/2014 at 12:54 AM, DON_CHEFO said:

Taco Burrito King

Не знам дали знаеш, но първо, такото няма нищо общо с буритото и второ, самото бурито няма нищо общо с истинкската традиционна мексиканска кухня, защото е маркетингов продукт, създаден в Калифорния. Това го знам от колега, чистокръвен мексиканец. :)

ПП. Това, което дедото беше постнал в онзи линк е нещо като бурито, защото такива увити изцяло питки (тортия, а не тортиля, както неграмотно са го "превели" на сайта) са твърде далече от идеята за тако.

ПП2. Ето това е традиционно ТАКО, бъкано с пресни листа от силантро, бррррррр.

eb_taco_1.jpg

Ами онова е нещо като печена свинска пържола нарязана на малки парченца за по-лесно ядене, залята със сметана, а около нея маслини, лук, гъби и не знам какво още. И това сложено върху онзи тънкия хляб. Отстрани ориза е за украшение или ако толкова искаш може и да ядеш от него. Някакви картофи също ми слагат за красота, ама аз не ги ям. Топя си от пюрето от авокадо и това е. Има още 2 соса, които също не ги ям - едното май не е сос ами е цедено мляко.

Чефо, за уискитата - пробвай 18 годишния Макалън или за по-евтинко 18 годишния гленливет. Японските Хибуки и Ямазаки също са уникални уискита.

Между другото - сетих се за още 1 място на което правят много добри сандвичи - хранителния магазин на центъра. Там може да ти сложат направо печена на жар пържола в него.

• Veno locked this topic

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...