UzITo Posted Tuesday at 07:48 PM Share Posted Tuesday at 07:48 PM (edited) Имаш ли номера на репатрака дали е Общинска охрана или частна пътна помощ? Можеш ли да намериш записи от които има номера? Помни часа за да се видят на камерите към общината. Освен да звъниш ако си ходил на место и ти кажат, че не е при тях питай за документ или нещо което да покажеш на другата инстанция. Аз лично бих отишъл да я обявя за открадната в районното с дата и час кога съм я видял за последно. Ако наказателния паркинг и екология ти дадат документ, че не е при тях и нямат информация пак ще я обявя за открадната. Тия където изкупуват колите за скрап да не са си я препознали ? @Ton4o не бях отдавна наредбите, но май тук е твоя отговор https://www.plovdiv.bg/item/ecology/waste/специфични-потоци-отпадъци/масово-разпространени-отпадъци/иумпс/ като нямаш технически преглед Община Пловдив има сключен договор за сътрудничество с „Автоекопроджект” АД..... За повече информация: https://www.aep.bg/index.html Edited Tuesday at 07:53 PM by UzITo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ton4o Posted Tuesday at 08:04 PM Share Posted Tuesday at 08:04 PM За лош късмет, зад репатрака имаше кола и не можах да видя номерата му, но нямаше никакви обозначителни знаци по каросерията му. Цял ден си мислех, дали не е открадната от някой скрабаджии, но после ми хрумна, че не биха рискували, понеже в града на много места има камери, но съседи ми казаха, че чистачките ми били вдигнати. Това мисля да правя сутринта, да отида до районното и да я обява за открадната, но се чудя какво да им кажа, дали да им кажа, че съм я видял на репатрак или да кажа само, че не съм я заварил, когато съм се прибрал. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
UzITo Posted Tuesday at 08:36 PM Share Posted Tuesday at 08:36 PM 27 minutes ago, Ton4o said: Това мисля да правя сутринта, да отида до районното и да я обява за открадната, но се чудя какво да им кажа, дали да им кажа, че съм я видял на репатрак или да кажа само, че не съм я заварил, когато съм се прибрал. Както си прецениш. Нямам представа дали се пише в общ текст или по образец. Аз лично бих описал всичко под час, кои номера съм набирал, къде съм ходил, какво са ми казали. За репатрака ще го видят на камерите. Преди да вдигнат колите слагаха едни стикери на изоставените автомобили ти такъв имал ли си? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ton4o Posted Tuesday at 08:59 PM Share Posted Tuesday at 08:59 PM Да, слагаха ми, миналата година, но тогава не бях плащал, нито гражданска, нито данък, понеже бях безработен и така се стекоха нещата. Така ще направя, ще пиша всичко под час. Благодаря за включването. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
earache Posted yesterday at 02:29 AM Share Posted yesterday at 02:29 AM За мен тая кола е открадната, не знам. Само за да им гледам сеира бих я обявил за открадната. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted yesterday at 04:23 AM Share Posted yesterday at 04:23 AM (edited) Ако някой се е обадил за изоставен автомобил(без преглед над 3месеца) първо от кметството лепят едни оранжеви бележки с предупреждение - или да си я премести собственика сам или да си оправи документите. След това, не помня в какъв срок месец или повече вече пращат да ти я репатрират. Няма значение платени данъци/застраховка. В закона е записано липса технически преглед, прави колата изоставена. Ако някой я е вдигнал са тези за рециклирането, а не общинска полиция, охрана. Там я търси, ако вече не са я разкостили. Потърси я колкото може по скоро там, ако кажат, че не е при тях без бавене към полицията. Но най-вероятно е вдигната като изоставена Edited yesterday at 04:26 AM by mIRCata Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts