Jump to content
BulForum.com

dubo

Members
 • Content Count

  1012
 • Joined

 • Last visited

About dubo

 • Rank
  Дървен Философ

Profile Information

 • Gender
  Male
 1. Нищо ново под слънцето - практика на всички оператори е да търсят начин да повишат цените на услугите, за да компенсират инфлацията и за да увеличат печалбата си. Понякога това се постига с повишаване на параметрите на услугата но в Бг за съжаление е по-честа другата практика, а именно да се 'парфюмира' услугата, дори това да означава да се развали качеството. Но 'новата' услуга дава вече 'основание' да се вдигне цената.
 2. Преди време тук се коментираше пречиствател за въздух. За помещение около 40 кв.м се колебая между: - Beurer LR 300 - Rowenta PU6020F1 като клоня към Беур-а заради УВ филтъра. Дали правилно се ориентирам?
 3. Сменяш - s-pva 178/178 , 0.27 монитор със - tn, 170/160, 0.311 и просто няма как да останеш доволен. Няма такъв случай в историята. Очевидно обаче имаш добра преценка защото веднага си хванал 'на око' това, което се вижда в спецификациите ако човек е специалист.
 4. 27 ' монитор на 1920/1080 е просто .... неприемливо ако се търси качество. Просто размера на пикселите е безумен. Препоръчвам ти да разгледаш U серията на DELL , но да не е стар модела, че се намират и модели от 2012 .
 5. Е щом питаш - може спокойно да си изведеш някъде 2 кабела и да замажеш и боядисаш мястото - тип заровени под пода на мазето пари Ако стане авария - дупчиш там и подаваш 12 V на двата кабела - съответно бравата отключва. Топлата вода отдавна е измислена.
 6. Нито са автоматиччни, нито с код - електромеханични са - и си има модели с механично отваряне отвътре. Е разбира се съм сигурен, че ключарите никога не биха накърнили интереса на клиент за да осигурят печалбата си
 7. за тия пари по-добе (за мен) е електронна брава с криптиран контактен чип, без възможност за копиране.
 8. Ако искаш наистина хубава бира - първо отдели 5 минути и прочети това: https://www.occrp.org/en/investigations/4943-romania-bioteching-poor-beer-for-poor-countries в заглавието се казва Румъния, но е за България, Чехия, Румъния, Сърбия , Турция и тнт - 'бира за бедни' Все още единствената държава със закон за бирата си остава Германия - така че препоръчвам ти немска бира.
 9. Ако не ти пука, че два пъти на ден по 8 до 10 хиляди автомобила ти оправят въздуха на 20 метра под прозореца - то изпълнението е добро.
 10. За 50-60 лв отгоре виж Р серията на Делл. но СЪЩИЯ монитор DELL SE2416H с 5 години гаранция е 280 лв - съветвам те да помислиш .
 11. Всъщност не, не си наясно. Профилинк произвеждат профилите, които не са най- доброто на Бг пазара, но в интерес на истината има и доста по-лоши. Теолинопласт е фирмата им, която от профили произвежда дограма - нарязава се профила, слага му се обков, поръчва се и се монтират стъклата и целия комплекс се носи и монтира при клиента. Двете фирми уж са отделни, но като видиш как ползват един индустриален комплекс и е ясно По описанието ти имаш два проблема - 1. е малоумно и некадърно монтиране на перваз под дограмата. 'Подпрозоречна рамка ' това е като дървен камък 2. Или лошо разкроен и залепен профил или супер крив монтаж - това е за духането 'където се съединяват'. Извод - ако качиш снимки ще получиш по-адекватни 'съвети'
 12. Тол системата (toll system) на България обяснена накратко в 30 секунди https://youtu.be/6koNNxzFMyU?t=6558
 13. изотсервиз има най-добра гаранция и избор. пслайф не са лоши. НО - много по-изгодно цена/качество е да си вземеш евтин нов и да му добавиш ССД на мястото на СД-то. Най-голямата лъжа на продавачите лаптопи втора употреба: - аз ти продавам лаптоп с процесор i3 (i5 ; i7) а в магазина е обикновен пентиум или i3 - НО истината е , че i3 или i5 отпреди 3 до 5 поколения е със скоростта на пентиум от сегашното поколение освен това новия ще ти даде батерия за 3 до 5 часа а с втората употреба всичко над 1 час си е печалба от лотарията. например нов ДЕЛЛ с n5000 и ddr4 е макс 50 до 100 лв. по-скъп от 4 - 5 годишни кошници с издухани батерии като му сложиш ССД - резултата е , че за малко над 600 лв имаш компютър за следващите 5 години
 14. пробвай как е с ip4 адреса и тогава ще е по-ясно
 15. Намерих си климатик - трифазна 48-ца на много добра цена, софийска , която е 350 лв по-ниска от 'пловдивската'. Предпочитам от Пд да си го взема, но не намирам такава цена, а 700лв за 2 броя на пътя не се намират. Знаете ли пловдивска фирма за климатици, която не се намира с гооглене и дава адекватни цени?
×
×
 • Create New...