Jump to content
BulForum.com

Ton4o

Members
 • Content Count

  957
 • Joined

 • Last visited

About Ton4o

 • Rank
  Гуру
 • Birthday 07/04/1984

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Пловдив

Recent Profile Visitors

472 profile views
 1. Здравейте, Реших и аз да вляза в 21век и да си плащам комуналните услуги (ток, вода, телефон, интернет и прощее) по електронен път. Въведох си клиентските номера в мобилното приложение, на електроенергията и мобилният интернет и успешно ги платих - но после в детайлите за транзакцията видях, че за всяко едно от двете, банката (Пощенска банка) ми е взела по 25ст... И да питам, това нормално ли е, да ми вземат по толкова за всяко едно такова превеждане!? Също ще се радвам, да ми споделите някакъв опит в тази сфера. Благодаря.
 2. Оф, извинявай, но търсих подобна тема в разделите и не намерих... Благодаря ти за навременната реакция и бързи изчерпателни отговори!!!
 3. А за извлечението от банковата ми сметка, отивам до банката, за да ми направят разпечатка с която да потвърдят, колко точно съм платил, или има друг начин?
 4. Благодаря ти, за бързия отговор!! Но имам един въпрос, как им "показвам", че съм платил въпросния (VAT) при търговеца, показвам им смартфона си с въпросната оферта ли? Или да взема още веднага след като я пусна да я разпечатам на ксерокс? Извинявай за много въпроси! Благодаря
 5. Здравейте, Имам един въпрос свързан с покупка от Алиекспрес е малко под 300лв. Нашите Митници имат ограничение до 300лв. в които не се плаща мито. На база нов закон от Европейския съюз от 01.07.2021г, всяка влизаща в страна от съюза - има нововъведена такса, която е един вид мито (VAT). И понеже, въпросната стока я няма в складовете на Алито в Европа, мисля да я поръчам от Китай да ми я докарат. - Въпроса ми е, след като чрез сайта, вече съм си заплатил въпросният VAT - ще погнат ли и нашите Митници, допълнително да им плащам някакви такси?
 6. Благодаря ти, не знаех! Благодаря ти, чудесна информация, ще разгледам този маршрут и ще го мисля!!!
 7. Здравейте, Има ли някой, който тези дни да е пътувал в посока Бургас по магистралата, защото сега разбирам, че нещо се случва между Чирпан и Стара Загора и трафика бил ужас. Можете ли да ми дадете информация и съвети за маршрута. Благодаря.
 8. Благодаря ти! Аз затова искам да отида, точно там, защото няма да се налага да влизам между много хора в затворено пространство и да се налага да пипам ръчна количка - а там всичко е отвън, спираш с колата пред тях, хвърляш в багажника и довиждане!
 9. А до Брезовско шосе, имам предвид, точно тези складове, които продават храни. Минавал ли си, да провериш?
 10. Някой знае ли, дали търговиите на брезовско шосе и борсата на Първнец работят! И дали ще срещна проблеми, ако отида към някоя от двете!?
 11. Можете ли да ми препоръчате магазин за климатици с включен монтаж, от който сте останали доволни. Благодаря.
 12. Здравейте! -Искам да ви попитам за съвети, относно един руски сайт OZONE.RU. Някой пазарувал ли е от него и може ли да ме светне относно това, дали е коректен, как става плащането и как ще ми протече доставката на едни 12-тина книги с тегло около 8кг. Благодаря.
 13. Малко информация по темата! -Звъннах на Комисията за защита на потребителите и ми отговориха, че мога да се позова на закон, само, когато стоката е повредена; не отговаря на техническите изисквания на поръчано-получено и то онлайн, а всичко останало се води, търговска гаранция и е услуга на търговския обект, само при добро желание от тяхна страна.. -Звъннах в магазина и ми казаха, че пари няма да ми върнат, а ще ми дадат ваучер... Та така... просто писах информативно, да знаете.
 14. -А имаш ли опит с връщане на закупена стока? Дават го да отоплява 20кв стая, а моята е 12кв. и разликата с него и без него е 1-2 градуса.
 15. Здравейте, Всех един конвектор от HomeMax; не е развален, но не отговаря на истината, а и парите не са му малко и искам да им го върна и да ми възстановят парите. -Знам, че има някакъв закон за право на клиента, да върне закупена стока в рамките на 14 дни, която не покрива изискванията му. Но ме интересува някакъв съвет, какво да кажа и с какви проблеми бих се сблъскал. Благодаря
×
×
 • Create New...