Jump to content
BulForum.com

EEK!

Members
 • Content Count

  385
 • Joined

 • Last visited

About EEK!

 • Rank
  Майстор
 • Birthday 01/23/1977

Profile Information

 • Gender
  Male

Recent Profile Visitors

693 profile views
 1. Всеки е прав до доказване на противното...или докато мнението му се окаже различно от Неговото.
 2. Мда, явно и в цената за доставка е включено ДДС, но не е обявено толкова явно, преди крайната сумата беше разделена на цена, ДДС и доставка при плащането, затова съм се заблудил че доставката е била без ДДС. А и на дреболиите които поръчвам доставката е по няколко долара с Алиекспрес стандарт, та не съм се и замислял има ли ДДС в нея или не.
 3. Пак си го начисляват, вече е включен в крайната цена, съгласно изискванията. Пише Price includes VAT, поне на мобилното приложение е под снимката, под цената. Май само ДДС на доставката ни се разминава.
 4. Най-голямата е /засега/ SpaceX сглоби най-голямата ракета в историята
 5. Ами сменяш разклонителя с разглобяема 3-ка, ако сегашния ти се захранва от мостовия кабел. Или пък режеш кабела и усукваш към кабела на новия разклонител. За предпочитане не под напрежение. Или махаш единия 12В адаптер и връзваш двете устройства за един 12В адаптер.
 6. ДДСто винаги ще си е за наша сметка, без значение кой го плаща към митница. т.е. всичко ще се оскъпи, освен ако китайците и досега не са прибирали парите за тях си. Напр. по Коледа xiaоmi mi9 в емаг бяха по-евтини, отколкото от Алито, а си бяха с ДДС, и гаранция. Не виждам как дори и търговеца да се регистрира в ЕС ще може да се отървем от митница, едва ли ще им се занимава да внасят ДДС за отделните страни на купувачите - говоря за съществуващите складове в Полша, Испания, Франция. За последния телефон от Полша търговеца пишеше че се дължат митнически такси евентуално.
 7. Има надежда за дреболиите от Китай, БГ Пощи ще взимат само по 3.90лв за подаване на митническа декларация и плащането на дължимото ДДС - https://www.bgpost.bg/bg/messages/2964
 8. Промени настройките на рутера - номер на канала, ширина на лентата 20/40МHz, Tx power... Може да има някаква интерференция на текущата ти честота и конкретния wifi модул на лаптопа да не работи добре, а други да работят.
 9. Трябва и клиента да подържа Wi-Fi 6 (802.11ax) на 2.4GHz, не само рутера.
 10. Да я раздвижим значи. NAS със RAID заради downtime и нещо облачно (без кюфтета) с file versioning за бекъп върху NAS-a. И остава само offsite backup-a.
 11. Starting with Win 10 MS switched to a "digital" method of tracking product keys. When a Windows installation is activated, MS records a digital "fingerprint" or "signature" for the computer hardware along with the key. The next time you install Windows 10 on that computer it is supposed to "automagically" be activated for you, without any intervention. И 10-ката при закупуване на стар комп трябва да се прелицензира, и има стикер. И трябва фактура за да е всичко изрядно за двете неща. Иначе моя лаптоп втора употреба е (бил) с цифров ключ за 8.1, преди мен някой го е ъпгр
 12. За да си легален трябва да имаш 2 стикера на компютъра, първоначалния СОА, и втори Refurbished + фактура за РСто и лиценза за ХР.
 13. Иначе ще и плащаш данъка всяка година?
 14. недей така, че ще забранят и черния хумор
×
×
 • Create New...