Jump to content
BulForum.com

Тема за кратки въпроси

tankis

Recommended Posts

Jellyfin

Emby

Serviio

Kodi

Всичко опира до специфичните ти изисквания. Искаш ли да има клиент на телевизора, много голяма библиотека ли имаш, искаш ли каталогизиране или просто да гледаш без да свързваш кабел/пъхаш флашка, искаш ли да има допълнителни функции като автоматично сваляне на субтитри, например.

• Replies 45.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• RaptoR

3760

• w00x

2927

• djadomraz

1772

• Midex

1497

Top Posters In This Topic

Posted Images

Благодаря ще пробвам някое от тези.

Искам просто да гледам разни неща без да ползвам кабел. Преди ползвах Nero media home, но като взех сегашното ТВ минах на Plex, защото първото не искаше да работи. Сега обаче Plex-а не иска да ъпдейтва ново съдържание. Вади някакви грешки, преди 2 години беше станало същото, правих врътки с профили и тръгна. Сега неще и неще.

Правилно ли си си организирал файловете и директориите на Плекс библиотеката? Ако не си, е възможно да не ти намира новото съдържание.

Голяма библиотека ли имаш? Държиш ли файловете за мнодо дълго време или ги сваляш, гледаш и триеш?

Пробвах първо днес с тоя Jellyfin. Свалих апповете, настроих, вкарах си библиотеките и почна да индексира или там каквото прави. Процесора на ПЦ отиде на 100% викам компа е стар, ще го оставя. Ма то хубаво, ама 3-4 часа нищо, врътка се там. Викам, тая няма да я бъде, деинсталирах уж всичко. Качих Emby, пускам сървъра отваря ми Jellyfin...... Ах твойта кожа. Върнах се обратно в Plex, де що видях в настройките дадох "reset to default". Даде ми после да се логна наново, вкарах пин, за 20 секунди ми ъпдейтна лайбрарито и всичко заработи ...

Иначе си имам доста неща, дето си седят и не ги трия. Добавям нови, някой ги махам. За сега уж работи.

Странно.

При мен Jellyfin за 2 часа обработи всичко, а имам доста голяма библиотека. Може да си му бил задал да индексира всеки файл по отделно и да създава изображения, които да се появяват, докато seek-ваш повреме на гледане. Това забавя доста процеса.

И все пак, виж дали папките за филми и сериали са ти организирани правилно. Както и библиотеките в Плекс.

ФИЛМИ > ИМЕ НА ФИЛМ > ФАЙЛ С ФИЛМ

СЕРИАЛИ > ИМЕ НА СЕРИАЛ > СЕЗОН > ЕПИЗОДИ ОТ СЕЗОНА

Съответно в Плекс трябва да имаш добавени 2 библиотеки. 1 само за филми с папката/папките за филми. 1 само за сериали, с папката/папките за сериали.

Плекс не ми е правил такива проблеми никога, а го имам активен от едно 5 години.

Точно така са организирани файловете, на 2 места. За сериали и за филми и съответно директории и сезон за сериали и т.н. 

Втори път ми го прави това, преди 2 години пак се беше случило. Тогава пак по някакъв начин го върнах, но си играх нещо с профили. Сега стана през настройките, като тях никой не ги е пипал грам.

Гледах вече 2 филма с нощи, за сега бачка Plex и няма да се мъча с друго.

Posted (edited)
2 hours ago, jozo said:

Точно така са организирани файловете, на 2 места. За сериали и за филми и съответно директории и сезон за сериали и т.н. 

Втори път ми го прави това, преди 2 години пак се беше случило. Тогава пак по някакъв начин го върнах, но си играх нещо с профили. Сега стана през настройките, като тях никой не ги е пипал грам.

Гледах вече 2 филма с нощи, за сега бачка Plex и няма да се мъча с друго.

Аз бих ти препоръчал да инсталираш едно kodi и да споделиш в локалната ти мрежа файловете по dlna. Това според мен е най - добрият начин от всичките.

Ако всичко се случва само в локалната ти мрежа може да пробваш да споделиш директно някоя папка от windows машината, ползвайки smb протокола и пак би трябвало да стане (това не съм го пробвал, защото нямам windows машина, но четох, че би трябвало да работи).

Edited by Stasio

KODI работи през СМБ. Аз така го ползвам от години. Конфигурирането на цялата схема е значително повече занимавка от Плекс обаче, а за много хора, това не си заслужава. Също така, Коди не предлага Remote Play функционалността, която Plex има, ако искаш да гледаш съдържанието дистанционно или да си споделиш библиотеката с някой. Но пък тази функционалност вече е част от платения абонамент на Плекс. За което пък има и други алтернативи.

Иначе и през DLNA ще работи Kodi, но тогава не прави библиотека, а се използва единствено като плейър на съдържанието през DLNA, което обезсмисля използването на Kodi, тъй като почти всеки плейър за Андроид може да пуска файлове от DLNA сървър в мрежата.

Posted (edited)

Ами аз съм инсталирал Kodi на компа и го ползвам да споделя всичките филми в мрежата през DLNA (като сървър). Oт там плеъра на телевизора го засича и по папките си отварям това, което искам да гледам. Аз ползвам Kodi, като медия сървър, а не като плеър за гледане на филми. Да нямам красива библиотека, но ми върши работа да си пусна филм от домашната мрежа сравнително лесно. Конфигурацията беше да добавя папката с филмите и да натисна тикчето за DLNA.

Аз лично много трудно се оправих с конфигурацията на плекс и цялата навигация в самия плекс. Прекалено много шарения има и ме натоварва :) 

Edited by Stasio

Сега реално ми работи и Nero Media Home, което също е DLNA, доколкото съм чел, но го смених поради друга причина. Доста често излиза съобщение "Този вид файл не се поддържа". За това минах на Plex на времето, там тоя проблем не съм имал и плейва всичко.

Иначе да, прекалено е шарен и 90% от функциите не му ползвам, но за плейвъне ми върши прекрасна работа. Не ми се играе да слагам и други аппове, дето да пускат това по DLNA.

Телевизора е LG Nanocell, ако е от значение, на около 4 години, точния модел не го помня.

Излизало ти е съобщението, защото вероятно не е бил поддържан формата.
Ако не си сменил телевизора, форматите продължават да не се поддържат, но Плекс прави транскодинг на файловете, за да са съвместими.

Няма много смисъл да се ползва Plex ако не се ползва клиентското приложение на телевизора.
Както няма и особен смисъл да се ползва Kodi единствено за DLNA сървър.

Едно Serviio върши работа за DLNA сървър без клиент на устройството за гледане. Дори е по-добър вариант ако ще се ползва Транскодинг, тъй като хардуерен транскодинг с Плекс има само в платения план. В безплатния е само софтуерен.

Да. Транскодинг И remote streaming също.
Приложението обаче е по-грозно от това на Плекс. Липсват филтри. И конфигурирането е по-сложно.

Става обаче за алтернатива на Плекс, ако на някой са му нужни платените функции. Аз го ползвам с Kodi за дистанционно гледане на библиотеката си.
В момента, в който Плекс спрат официално функцията за remote stream, го махам.

Да, явно прави транскодинг и всичко си работи нормално. Имам си и съответната апликация на ТВ. Това ме устройва за сега перфектно и не мисля да го пипам като ми работи, други функции не са ми необходими.

Като сме на софтуерна тематика. На този дъртия комп от години жена ми ползва AbbyFinereader за обработка на текстове от документи, снимки и т.н. На настолния комп имам версия 15 и си работи без грешка. Да обаче ся смени тя лаптопа и имам  инсталационните файлове на старата машина. Прехвърлих ги, инсталирах ама на лаптопа дава, че лицензния сървър не отговаря т.е. не приема там необходимите врътки за да работи. Чуденката е как на едното място бачка на другото същата версия не... Някой да има алтернатива или някаква идея как да го фиксна?

Точно 15ка ли ти трябва, за последно ползвах 11 портабъл, Win10 не се оплаква за нещо съмнително, и се справя добре с кирилица и форматирането.

Но свалих и някаква ABBYY FineReader v15.0.113.3886 Corporate + Crack - [haxNode], инсталира се и тръгва с лекарството - dll, дефендър също не открива нещо подозрително.

Да, точно тая 15-ка имам на старата машина. На лаптопа съм сложил ваксина - dll, стартирал съм после като администратор другото лекарство и неще. Лицензния сървър нам кво си. Дразня се, че на едната машина бачка, на другата със същите файлове не. Ще пробвам в краен вариант по-стара версия.

здравейте, наскоро посетих ...... тъй като имам проблеми с венците. Почистиха ми зъбния камък и ме посъветваха за по-добра грижа и за да се поуспокоят венците да изпозлвам зъбен душ. Някои от вас ползва ли и на каква марка. За монента съм се спряла на Филипс, но виждам че имат по няколко накрайника, което също не ми е ясно. Благодаря предватеително. 

Вкъщи се ползват електрически четки и зъбен душ на Dr.Mayer . Марката ни я препоръча нашия зъболекар, като по-добрата и по-евтина алтернатива на Филипс Соникеър, но специално за зъбния душ според мен няма такова значение марката. По-скоро гледаш какви и колко степени и програми има.

Аз лично зъбния душ не го ползвам, понеже ми е супер неприятно усещането, а и не задържам храна толкова. Жена ми обаче го ползва ежедневно. От накрайниците ползваш този, който ти е най-удобен да си навреш в устата и да стигаш навсякъде. По-важното са степените и програмите на самата машинка: непрекъсната струя, пулсации с различна продължителност и интензитет, по-силно, по-слабо и тн. Въпрос на свикване е. Аз лично не можах. 

Edited by deus_pld

Аз се спрях на вариант с директно свързване към смесителя (без батерии) на SoWash
По-удобно се регулира температурата на водата при чувствителни зъби.