Jump to content
BulForum.com

Какъв лаптоп да си избера ?

MaiconDogg

Recommended Posts

• Replies 211
  • Created
  • Last Reply

Чувал съм, че когато един уред с батерия стои постоянно закачен за ток и батерията спира да функционира правилно. Имам едно Т430, което стои повече от 2 год. на зарядно и сега батерията му едвам издържа 20 мин.

edit: @w00x Благодаря. Почерпи се нещо да не му изгорят чарковете. 

Прецаква се защото стои почти постоянно на пълен заряд и в същото време се загрява от работата на лаптопа.

Което мори li-ion батериите...

Док или зарядно няма значение.

Ако ще се ползва дълго време постоянно включен и работещ лаптопа (както се ползва по принцип един настолен компютър), батерията така или иначе ще е консуматив. 3 години ако изкара, добре.

Гледах обяснения, как софтуерът в контролера е така направен, че натоварва неравномерно отделните й клетки, някоя първо започва да сдава багажа и дори останалите да са в ред, след това капацитетът вече е ограничен. За оправяне трябва разглобяване на батерията, смяна на "отслабналите" елементи и ресет на контролера.

Този, който взех, има някакъв софтуер, който има настройка кога да зарежда батерията. Примерно, ако е 60% - зарежда до 60 и след това изключва батерията и продължава да работи на кабел. Дори и изключен пак не зарежда. Просто си стои на 60%. Настройката може да е 60%, 80% или 100%.

Обаче има проблем. Стрелката нагоре няма звукът или усещането като на всички останали и, макар да е просто едно копче, ще го изпратя към сервиз в София. Damn. 

Така става. Най-добре когато е с включен кабел да има възможност батерията да стои на 60 - 80 % заредена  и изобщо да не се ползва/разрежда.

П.П. а заради топлината, ако ще стои лаптопа предимно на едно място като обикновен компютър, батерията може даже да се извади.

• 2 weeks later...
On 12/3/2019 at 3:01 PM, instinct said:

П.П. а заради топлината, ако ще стои лаптопа предимно на едно място като обикновен компютър, батерията може даже да се извади.

Да, това коментирахме по-нагоре в темата, че този не позволява сваляне на батерията. Имам един стар T430, на който батерията му се сваля изключително лесно. Но сега като гледам новите T-серия и на тях не може да им се маха вече така лесно. Е, не че не може, но трябва да се отвори целият капак.

• 2 months later...

Имам странен проблем с един нов лаптоп. 15 и нещо инча е, FullHD, но на някой приложения, като целия офис пакет, например, всичко е леко замазано. На Desktop всичко си ок, но на Хром, офис пакета и други разни, е размазано, все едно не е точната резолюция или нещо друго. Много е странно, не ми е проблем да го върна, но ако е някаква настройка, бих го коригирал, вместо да го връщам... Идеи?

Имам аналогичен проблем с DELL XPS 9550, ако ще те успокои. Вероятно проблем с драйверите или настройките. Опен офис-а е все едно 600х800, а всичко друго е ОК.

По-голям ви е Recommended процента заради високата резолюция на малкия екран. Сега ще ви станат по-малки иконите обаче. :)
Просто интерфейсите на повечето програми не са предвидени за скалиране и стават размазани. Не ми е ясно само какво правят хората с 4K резолюция на 14-15" екранче. Сигурно им е размазано, но с тази резолюция не могат изобщо да го видят. :D

On 11/26/2019 at 11:54 PM, vikktorpenchev said:

Този док прецаква ли батерията. За съжаление е вградена, не е като на Т серията на Леново от едно време. 

Сложи си Lenovo Vantage  и с това ще регулираш зареждането на батерията.

Моята батерия е от 2011 и е само с 2 % износване.
С  Т510 съм.
Винаги е зареждана на  65%

vantage.jpg

Май, май ще го върна. Това ме дразни. При всяко зареждане, имам чувството, че е различно. Иначе е супер лаптопчето, за 540 кинта 7-мо поколение интел с DDR4, ама... Имам чувството, че е някаква тъпа настройка...

Зависи и от зрението на човек, но Precision-а ми който е 15ка съвсем спокойно го ползвам на 100%

Всъщност имам няколко 14ки и тях също си ги ползвам на 100%. Зуумнатите ми се виждат прекалено едри

5 hours ago, Lucky Luciano said:

Става уж, ама 15 инча на 100%... Щом MS са си го дали на 125 да е, тея да си оправят приложенията...

Какъвто и лаптоп да вземеш ще го имаш тоя проблем, така че няма смисъл да го връщаш. Това е положението. :) Освен ако не е 17 инча.

Аз съм с 4К 13'' екран (Dell XPS 13 9380). Обаче го гледам на 250% вместо препоръчваните 300% и общо-взето нямам проблеми с основните приложения. :)

image.png

• 1 month later...

Оглеждам се за лаптоп....Бюджета ми е до 1000 лева абсолютно максимален максимум....Екран минимум 14 инча...1080...

Какви са тенденциите сега? Марки, процесори....? SSD+HDD? Дайте някакви съвети....

Примерно тоя ASUS? С 8 рам и 1TB HDD....

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...