BulForum.com: За медиците ни в Либия - BulForum.com

Jump to content

• (17 Pages)
  • +
  • « First
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Last »
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

За медиците ни в Либия Как да помогнем

#1 User is offline   veseo 

• tit maniakk
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • View blog
  • Group: Members

Posted 06 May 2004 - 11:19

Около 30 минути след началото на днешното 19-то заседание в Бенгази съдията обяви шестимата ни медици за виновни и произнесе най-тежката присъда - смърт чрез разстрел. Същото се отнася и за палестинския обвиняем Ашраф.

За момента не са ясни мотивите за това решение. Според либийската практика, те трябва да бъдат публикувани писмено, един месец след произнасяне на съдебното решение.
Пратеникът на БНР в Бенгази описва като изключително тягосна атмосферата в залата на фона на радващите и прегръщащи се родители на заразени деца.
В същото време офицерите, които са изтезавали сънародниците ни в опитите да изтръгнат самопризнания, както и либийските медици, обвинени в небрежност, бяха оправдани.

Това решение не е окончателно, има още една съдебна инстанция – Върховният съд в Триполи, като защитата на нашите медици адвокатите Бизанти и Ялнъзов заявиха, че ще обжалват моментално произнесените присъди.

ПРЕДИ ЗАСЕДАНИЕТО
Пред съдебната зала в се провежда демонстрация на родители със заразени със СПИН деца, предаде пратеникът на БНР в либийския град.
Болните деца са наредени пред съда в жива верига и държат плакати с надписи ••“Благодарим ви за СПИН-а”, “Искаме справедливост” и “Либия е за мир в света”.••
Родителите заявиха пред БНР, че искат да стане ясно кой е виновен за тяхната трагедия и че ако това са българите, то те трябва да бъдат обесени.
Родителите казаха още, че държавата не им помага достатъчно и не осигурява ефективни лекарства за болните деца.
Те добавиха, че разпитат Европейският съюз да им помогне за доброто лечение на децата.

Днес за 19-ти път

Очаквахме, че на 15 април 18-то заседание ще е последно и Здравко Георгиев, Кристияна Вълчева, Нася Ненова, Валентина Сиропуло, Валя Червеняшка и Снежана Димитрова ще чуят присъдите си – каквито и да са те.
Тогава съдът отложи произнасянето им. За днес - Гергьовден – ден на храбростта и един от най-тачените наши празници.

Днес пак чакаме и се надяваме да разберем решението на съдебния състав, а междувременно през тези двайсет и няколко дни от последното заседание се случиха важни събития.

Хора от цяла България изпратиха над 700 хиляди писма със своя глас за невинноста на медиците ни.

Либийският ръководител Муамар Кадафи по време на историческото си посещение в Брюксел посочи, че отлагането на произнасянето на присъдите е само в полза на подсъдимите ни сънародници.

Видни експерти и наблюдатели прогнозираха, че Либия ще иска “да излезе от блатото на този процес”.

Европолитици заявиха в прав текст, че очакват освобождаване на българите.

Какво значи това? Значи ли, че за първи път ще усетим смисъла на НАТО и Либия ще е следващия Ирак? Или върховния съд ще вземе друго решение? Само времето ще покаже.

View Postkaraman, on Sep 22 2007, 11:52, said:

Абе всички сме боклуци ве! Една торба с лайна със средностатистически живот от 60-80 години!

• (17 Pages)
  • +
  • « First
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Last »

Other Replies To This Topic

#221 User is offline   ov3rm4n 

• Semper Tiro
  • PipPipPipPipPipPipPip

Posted 24 July 2007 - 20:00

Радваме се разбира се... но няма да ме видиш да изпадна в овчедушно умиление до степен на умопомрачение - всяко преиграване ми е мнооого чуждо. Човек трябва никога да не губи връзка с действителността, не живеем в "Докато свят светува" или в "Дързост и красота", уви... А темата за парите, батка, си я подхванаха и повдигнаха самите мъченици - при това преди дори още да са излетели от Триполи...

За описване на апартаменти не ми говори - не сме малоумни. Омаломажаването не прави грозната постъпка по-малко грозна. Стига сте ми обяснявали как като го разделиш на осем милиона щяло да се падне по педесет стотинки... Това е тъпо оправдание.

Преди мен писаха - спомни си дечицата, за които интернет обществото събира пари месеци наред. Не заслужават ли те парите, които искат тези? Не са ли със 1000% по-невинни от тях?! Не сме черни или скептици, не ни плаши, че ще дадем пари - давали сме, даваме и ще даваме... Но постъпки като тази тяхната е способна да ни направи скептици и мизантропи...
He who angers you controls you.

$;=qq qJ.k.l.ohniPmueerarsintoitq;sub __{0 &&my$__;s ee substr$;,$,&&++$__%$,--,1,qq;;;ee; $__>2&&&__}$,=22+$;=~y yiy y;__ while$;;print

"Don't pay any attention to what they write about you. Just measure it in inches." - Andy Warhol

#222 User is offline   pi4aga 

• Дървен Философ
  • PipPipPipPipPipPip
  • View blog

Posted 24 July 2007 - 20:19

ебати фурнаджииските лопати сте,направо ме отвращавате.
то бива бива цинизъм за да се правите на елитни по форумите,ама направо прекалявате :sick
All for one... and more for me.

#223 User is offline   break 

• Депутат
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • View blog

Posted 24 July 2007 - 20:38

То и вий сте си прави, ама и вий горе долу. ;)
Ама по-скоро ги хулите до степен на умопомрачение, отколкото да се радвате, вместо да е обратното, или поне на равно. Нещо не ви вярвам след всичките тия постове и линкове към други негативни мнения от разни непознати до сега блогове. Не че и искам да ме убеждавате де.
А за апартаментите, просто дадох пример като какви се държите всички тук. не съм тръгнал да правя сметки. Но ако някой чак толкова желае, мога да му спретна някоя формула за разпределението (или по-точно изземването) на парите от всеки. По желание на клиента, ще вмъкна и интеграли, диференциали и логаритми. :)
Не се нахвърляйте на една реплика, казана веднъж от някой, който е бил в състояние на ярост, безсилие или каквото и друго чувство да го е мъчило. Дори не се знае дали ще се стигне до там. Просто си го игнорирайте това от алчните глави и не гледайте в канчетата на другия.

Еййй, алчността е голяма работа!
Posted Image

#224 User is offline   bratmito 

• Дървен Философ
  • PipPipPipPipPipPip
  • View blog

Posted 24 July 2007 - 21:02

View Postbreakneck, on Jul 24 2007, 21:31, said:

Ама по-скоро ги хулите до степен на умопомрачение, отколкото да се радвате

На какво да се радвам?Да се радват медиците и близките им.Аз не печеля нищо от това,нито губя нещо(или може би 50 стотинки).Честно казано изобщо не ме засяга дали ще са тук или в някой либийски затвор,както и на тях или на който и да е който не ме познава му пука аз къде съм.
Тая пропаганда май наистина ви е размътила мозъците и ви е насадила някакво фалшиво чувство на състрадателност.Сега някои ще се тупат в гърдите "спасихме ги",а вие ще им се радвате.Е радвайте се!Аз не се радвам.Все едно ми е.

50 стотинки е един хляб.Питайте едно сумалийско дете колко е един хляб.

#225 User is offline   ov3rm4n 

• Semper Tiro
  • PipPipPipPipPipPipPip

Posted 24 July 2007 - 21:16

View Postbreakneck, on Jul 24 2007, 21:31, said:

Еййй, алчността е голяма работа!

Точно... но май не осъзнаваш кой е алчния в тая ситуация...
He who angers you controls you.

$;=qq qJ.k.l.ohniPmueerarsintoitq;sub __{0 &&my$__;s ee substr$;,$,&&++$__%$,--,1,qq;;;ee; $__>2&&&__}$,=22+$;=~y yiy y;__ while$;;print

"Don't pay any attention to what they write about you. Just measure it in inches." - Andy Warhol

#226 User is offline   Divaka 

• Депутат
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • View blog

Posted 24 July 2007 - 21:16

Че те могат да поискат и двойно на тях...

This post has been edited by Divaka: 24 July 2007 - 21:23

#227 User is offline   frodo 

• Депутат
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • View blog

Posted 24 July 2007 - 21:19

въпроса за парична компенсация беше повдигнат от някаквъ репортерка още преди самолета да кацне ;)
отговори и някакъв роднина-равностойно на това, което са получили децата, би било справедливо и те да земат :blink:
On 16th December 1899 a group of fans, gathered in a room of the Hotel du Nord, and this formally established the sports club which had actually long been active: the Milan Football & Cricket Club.

Posted Image

#228 User is offline   sincity 

• The Curious
  • PipPipPipPipPipPipPip

Posted 24 July 2007 - 21:28

View Postbratmito, on Jul 24 2007, 21:55, said:

На какво да се радвам?Да се радват медиците и близките им.Аз не печеля нищо от това,нито губя нещо(или може би 50 стотинки).Честно казано изобщо не ме засяга дали ще са тук или в някой либийски затвор,както и на тях или на който и да е който не ме познава му пука аз къде съм.
Тая пропаганда май наистина ви е размътила мозъците и ви е насадила някакво фалшиво чувство на състрадателност.Сега някои ще се тупат в гърдите "спасихме ги",а вие ще им се радвате.Е радвайте се!Аз не се радвам.Все едно ми е.

Прекалено си краен. И аз се дразня много на лицемерното 'тупане в гърдите' на българските политици, за което говориш, но пък както теб никой не може да те укорява, че не ти пука за завръщането на медицинските сестри в БГ, така и ти нямаш право да укоряваш някого, че се радва. Отношението към това събитие е въпрос на лично виждане.
Нямам подпис и не искам да имам

#229 User is offline   karaman 

• не-човек
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • View blog

Posted 24 July 2007 - 21:39

400 милиона се изпраха с тоя процес :) лудница е тоя свят! Добре поне, че си дойдоха хората!
Пловдивският всекидневник: http://www.marica.bg/
Carrying around an iPhone in Japan makes you look pretty lame.

#230 User is offline   d.sck 

• Член
  • PipPip
  • View blog

Posted 24 July 2007 - 21:44

View Postov3rm4n, on Jul 24 2007, 22:09, said:

Така и не разбрах кой е споменал нещо такова за плащане. Единствено стана ясно че хората им предлагат да възтановят предишната си работа... хотели им предоставят почивка... правителството предоставя медицинска помощ. Говори се също и за процеса срещу мъчителите на медиците ни... тоест обезщетение от страна на Либия.

Никъде... освен тук във форума... или може би в и предаването на г-н Вучков не видях някой да е искал пари от вашите алчни задници.

Направо ми се повдига от цинизма Ви. :sick

#231 User is offline   jojo 

• Гуру
  • PipPipPipPipPip
  • View blog

Posted 24 July 2007 - 21:51

View Postkaraman, on Jul 24 2007, 22:32, said:

400 милиона се изпраха с тоя процес :) лудница е тоя свят! Добре поне, че си дойдоха хората!

Абсолютно!
Няма и да имаш подпис ако не спазваш ограничението от 100 пиксела височина

А, голям праз!

#232 User is offline   Бегемот 

• Гуру
  • PipPipPipPipPip
  • View blog

Posted 24 July 2007 - 22:03

View Postov3rm4n, on Jul 24 2007, 09:19, said:

Според мен това е нагло. Подкрепяхме, скачахме, пяхме... сега и да им платим... Извинете. Аз ли ги пратих в Либия?!
Абсолютно прав си, Карамана също.Костов и Надя Михайлова да плащат.

Добре дошли са де живи и здрави, иначе кат ги гледам изглеждаха много добре , даже не ми приличаха на хора идващи от затвор, браво :)
Posted Image

#233 User is offline   Lucky Luciano 

• Депутат
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • View blog

Posted 24 July 2007 - 22:12

View Postfrodo, on Jul 24 2007, 22:12, said:

въпроса за парична компенсация беше повдигнат от някаквъ репортерка още преди самолета да кацне ;)
отговори и някакъв роднина-равностойно на това, което са получили децата, би било справедливо и те да земат :blink:

Въпроса го повдигна още миналата седмица мъжа на Червеняшка и дъщерята на една от другите сестри. Дори онази сутрин мъжът на Червеняшка беше при Коритара в Нова телевизия и самият той, който винаги запазва самообладание и има отговор почти на всичко ОНЕМЯ като чу, че и роднините искат пари. Не знам как ги мислят тези неща...
Г-грабим
Е-електората
Р-рушим
Б-богатеем

#234 User is offline   frodo 

• Депутат
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • View blog

Posted 24 July 2007 - 22:22

еми за това става въпрос.че са страдали, страдали са.ама сега трябва ли да им се дава обезщетение и да живеят с него и правнуците им :bgrin:
On 16th December 1899 a group of fans, gathered in a room of the Hotel du Nord, and this formally established the sports club which had actually long been active: the Milan Football & Cricket Club.

Posted Image

#235 User is offline   muncho1 

• Член
  • PipPip
  • View blog

Posted 24 July 2007 - 22:41

Аве още утре трябва да потърсят отговорност от Костов :sick ,Михайлова :sick :sick и тяхната клика,най-големите лайна те ги изсраха.

Поклон за :P Саркози :punk ,не знам кви му са сметките ,но изпълни обещанието си от предизборната си кампания.Е това се казва политик.
Гнус ме е от 240-лайновоза в нашия "парламент" :sick :sick :sick

This post has been edited by muncho1: 24 July 2007 - 22:42

#236 User is offline   bratmito 

• Дървен Философ
  • PipPipPipPipPipPip
  • View blog

Posted 24 July 2007 - 23:04

View Postmuncho1, on Jul 24 2007, 23:34, said:

Аве още утре трябва да потърсят отговорност от Костов :sick ,Михайлова :sick :sick и тяхната клика,най-големите лайна те ги изсраха.

Говорите вицове!Колкото пари са напрайли тея от съмнителни приватизации и тъмни сделки никой нищо не им е казал,сега ще отидат 6 медицински сестри с въпроса защо не ни освободиха по-рано и ще ги осъдят....Ако в Холивуд напртавят филм по слуачая там може и така да се развие действието,ама в реалноста има една поговорка "всяко чудо за три дни".След една седмица следващия път когато ще чуете за медицинските сестри ще е вероятно по изборите.

#237 User is offline   break 

• Депутат
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • View blog

Posted 24 July 2007 - 23:15

View Postov3rm4n, on Jul 24 2007, 22:09, said:

View Postbratmito, on Jul 24 2007, 21:55, said:

50 стотинки е един хляб.Питайте едно сумалийско дете колко е един хляб.

View PostDivaka, on Jul 24 2007, 22:09, said:

Че те могат да поискат и двойно на тях...

А сега познай пак!
Още не са казали, че ще претендират за нещо такова и айде. Дай да ги пооплюем (типично за българщината между другото), вместо да изкажете някаква солидарност или нещо такова. Даже не е нужно и да си закачате лентичката докато го пишете, прИдстааш ли си?
Пак ви казвам. Не се закачайте за една изпусната фраза по телевизията от някой, в някакво моментно състояние.
Posted Image

#238 User is offline   liquid 

• Депутат
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • View blog

Posted 24 July 2007 - 23:33

Казаха ми, че по Нова министъра на външните работи казал, че няма да има никакви обезщетения. Дано.
I can make chaos like you've never heard, but for starters, please get comfortable.” - Devin Townsend

#239 User is offline   bratmito 

• Дървен Философ
  • PipPipPipPipPipPip
  • View blog

Post icon  Posted 24 July 2007 - 23:47

View Postbreakneck, on Jul 25 2007, 00:08, said:

А сега познай пак!
Още не са казали, че ще претендират за нещо такова и айде. Дай да ги пооплюем (типично за българщината между другото), вместо да изкажете някаква солидарност или нещо такова. Даже не е нужно и да си закачате лентичката докато го пишете, прИдстааш ли си?
Пак ви казвам. Не се закачайте за една изпусната фраза по телевизията от някой, в някакво моментно състояние.

Аз като съм в беда ще ми окажат ли те солидарност?Единствения на който му пука за теб са семейството и приятелите ти(и то много малак част от тях).Така че не ми говори,че не съм познал,защото акцента в изказването ми не пада на парите,а на това че "пет(или 0,5) пари не давам за тях".Под пари не разбирай буквалния смисъл на думата.
И стига с тея фрази "типично за българина".....Единственото типично за българина което се сещам е майчиния му език да е български.Даже и това не е съвсем типично ако броим македонците за небългари.

#240 User is offline   veseo 

• tit maniakk
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • View blog

Posted 25 July 2007 - 00:31

Да са живи и здрави. Ако искат пари, да душат кура, не сме им виновни ние с абсолютно нищо. Ако не - да си живеят живота.

View Postkaraman, on Sep 22 2007, 11:52, said:

Абе всички сме боклуци ве! Една торба с лайна със средностатистически живот от 60-80 години!

• (17 Pages)
  • +
  • « First
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Last »

1 User(s) are reading this topic