За медиците ни в Либия Как да помогнем
Posted 06 May 2004 - 11:19
За момента не са ясни мотивите за това решение. Според либийската практика, те трябва да бъдат публикувани писмено, един месец след произнасяне на съдебното решение.
Пратеникът на БНР в Бенгази описва като изключително тягосна атмосферата в залата на фона на радващите и прегръщащи се родители на заразени деца.
В същото време офицерите, които са изтезавали сънародниците ни в опитите да изтръгнат самопризнания, както и либийските медици, обвинени в небрежност, бяха оправдани.
Това решение не е окончателно, има още една съдебна инстанция – Върховният съд в Триполи, като защитата на нашите медици адвокатите Бизанти и Ялнъзов заявиха, че ще обжалват моментално произнесените присъди.
ПРЕДИ ЗАСЕДАНИЕТО
Пред съдебната зала в се провежда демонстрация на родители със заразени със СПИН деца, предаде пратеникът на БНР в либийския град.
Болните деца са наредени пред съда в жива верига и държат плакати с надписи ••“Благодарим ви за СПИН-а”, “Искаме справедливост” и “Либия е за мир в света”.••
Родителите заявиха пред БНР, че искат да стане ясно кой е виновен за тяхната трагедия и че ако това са българите, то те трябва да бъдат обесени.
Родителите казаха още, че държавата не им помага достатъчно и не осигурява ефективни лекарства за болните деца.
Те добавиха, че разпитат Европейският съюз да им помогне за доброто лечение на децата.
Днес за 19-ти път
Очаквахме, че на 15 април 18-то заседание ще е последно и Здравко Георгиев, Кристияна Вълчева, Нася Ненова, Валентина Сиропуло, Валя Червеняшка и Снежана Димитрова ще чуят присъдите си – каквито и да са те.
Тогава съдът отложи произнасянето им. За днес - Гергьовден – ден на храбростта и един от най-тачените наши празници.
Днес пак чакаме и се надяваме да разберем решението на съдебния състав, а междувременно през тези двайсет и няколко дни от последното заседание се случиха важни събития.
Хора от цяла България изпратиха над 700 хиляди писма със своя глас за невинноста на медиците ни.
Либийският ръководител Муамар Кадафи по време на историческото си посещение в Брюксел посочи, че отлагането на произнасянето на присъдите е само в полза на подсъдимите ни сънародници.
Видни експерти и наблюдатели прогнозираха, че Либия ще иска “да излезе от блатото на този процес”.
Европолитици заявиха в прав текст, че очакват освобождаване на българите.
Какво значи това? Значи ли, че за първи път ще усетим смисъла на НАТО и Либия ще е следващия Ирак? Или върховния съд ще вземе друго решение? Само времето ще покаже.
Other Replies To This Topic
Posted 24 July 2007 - 20:00
За описване на апартаменти не ми говори - не сме малоумни. Омаломажаването не прави грозната постъпка по-малко грозна. Стига сте ми обяснявали как като го разделиш на осем милиона щяло да се падне по педесет стотинки... Това е тъпо оправдание.
Преди мен писаха - спомни си дечицата, за които интернет обществото събира пари месеци наред. Не заслужават ли те парите, които искат тези? Не са ли със 1000% по-невинни от тях?! Не сме черни или скептици, не ни плаши, че ще дадем пари - давали сме, даваме и ще даваме... Но постъпки като тази тяхната е способна да ни направи скептици и мизантропи...
Posted 24 July 2007 - 20:38
Ама по-скоро ги хулите до степен на умопомрачение, отколкото да се радвате, вместо да е обратното, или поне на равно. Нещо не ви вярвам след всичките тия постове и линкове към други негативни мнения от разни непознати до сега блогове. Не че и искам да ме убеждавате де.
А за апартаментите, просто дадох пример като какви се държите всички тук. не съм тръгнал да правя сметки. Но ако някой чак толкова желае, мога да му спретна някоя формула за разпределението (или по-точно изземването) на парите от всеки. По желание на клиента, ще вмъкна и интеграли, диференциали и логаритми.
Не се нахвърляйте на една реплика, казана веднъж от някой, който е бил в състояние на ярост, безсилие или каквото и друго чувство да го е мъчило. Дори не се знае дали ще се стигне до там. Просто си го игнорирайте това от алчните глави и не гледайте в канчетата на другия.
Еййй, алчността е голяма работа!
Posted 24 July 2007 - 21:02
breakneck, on Jul 24 2007, 21:31, said:
На какво да се радвам?Да се радват медиците и близките им.Аз не печеля нищо от това,нито губя нещо(или може би 50 стотинки).Честно казано изобщо не ме засяга дали ще са тук или в някой либийски затвор,както и на тях или на който и да е който не ме познава му пука аз къде съм.
Тая пропаганда май наистина ви е размътила мозъците и ви е насадила някакво фалшиво чувство на състрадателност.Сега някои ще се тупат в гърдите "спасихме ги",а вие ще им се радвате.Е радвайте се!Аз не се радвам.Все едно ми е.
50 стотинки е един хляб.Питайте едно сумалийско дете колко е един хляб.
Posted 24 July 2007 - 21:19
отговори и някакъв роднина-равностойно на това, което са получили децата, би било справедливо и те да земат
Posted 24 July 2007 - 21:28
bratmito, on Jul 24 2007, 21:55, said:
Тая пропаганда май наистина ви е размътила мозъците и ви е насадила някакво фалшиво чувство на състрадателност.Сега някои ще се тупат в гърдите "спасихме ги",а вие ще им се радвате.Е радвайте се!Аз не се радвам.Все едно ми е.
Прекалено си краен. И аз се дразня много на лицемерното 'тупане в гърдите' на българските политици, за което говориш, но пък както теб никой не може да те укорява, че не ти пука за завръщането на медицинските сестри в БГ, така и ти нямаш право да укоряваш някого, че се радва. Отношението към това събитие е въпрос на лично виждане.
Posted 24 July 2007 - 21:39
Carrying around an iPhone in Japan makes you look pretty lame.
Posted 24 July 2007 - 21:44
ov3rm4n, on Jul 24 2007, 22:09, said:
Така и не разбрах кой е споменал нещо такова за плащане. Единствено стана ясно че хората им предлагат да възтановят предишната си работа... хотели им предоставят почивка... правителството предоставя медицинска помощ. Говори се също и за процеса срещу мъчителите на медиците ни... тоест обезщетение от страна на Либия.
Никъде... освен тук във форума... или може би в и предаването на г-н Вучков не видях някой да е искал пари от вашите алчни задници.
Направо ми се повдига от цинизма Ви.
Posted 24 July 2007 - 22:03
ov3rm4n, on Jul 24 2007, 09:19, said:
Добре дошли са де живи и здрави, иначе кат ги гледам изглеждаха много добре , даже не ми приличаха на хора идващи от затвор, браво
Posted 24 July 2007 - 22:12
frodo, on Jul 24 2007, 22:12, said:
отговори и някакъв роднина-равностойно на това, което са получили децата, би било справедливо и те да земат
Въпроса го повдигна още миналата седмица мъжа на Червеняшка и дъщерята на една от другите сестри. Дори онази сутрин мъжът на Червеняшка беше при Коритара в Нова телевизия и самият той, който винаги запазва самообладание и има отговор почти на всичко ОНЕМЯ като чу, че и роднините искат пари. Не знам как ги мислят тези неща...
Е-електората
Р-рушим
Б-богатеем
Posted 24 July 2007 - 22:22
Posted 24 July 2007 - 22:41
Поклон за
Гнус ме е от 240-лайновоза в нашия "парламент"
This post has been edited by muncho1: 24 July 2007 - 22:42
Posted 24 July 2007 - 23:04
muncho1, on Jul 24 2007, 23:34, said:
Говорите вицове!Колкото пари са напрайли тея от съмнителни приватизации и тъмни сделки никой нищо не им е казал,сега ще отидат 6 медицински сестри с въпроса защо не ни освободиха по-рано и ще ги осъдят....Ако в Холивуд напртавят филм по слуачая там може и така да се развие действието,ама в реалноста има една поговорка "всяко чудо за три дни".След една седмица следващия път когато ще чуете за медицинските сестри ще е вероятно по изборите.
Posted 24 July 2007 - 23:15
ov3rm4n, on Jul 24 2007, 22:09, said:
bratmito, on Jul 24 2007, 21:55, said:
50 стотинки е един хляб.Питайте едно сумалийско дете колко е един хляб.
Divaka, on Jul 24 2007, 22:09, said:
А сега познай пак!
Още не са казали, че ще претендират за нещо такова и айде. Дай да ги пооплюем (типично за българщината между другото), вместо да изкажете някаква солидарност или нещо такова. Даже не е нужно и да си закачате лентичката докато го пишете, прИдстааш ли си?
Пак ви казвам. Не се закачайте за една изпусната фраза по телевизията от някой, в някакво моментно състояние.
Posted 24 July 2007 - 23:33
StarCraft Profile
Posted 24 July 2007 - 23:47
breakneck, on Jul 25 2007, 00:08, said:
Още не са казали, че ще претендират за нещо такова и айде. Дай да ги пооплюем (типично за българщината между другото), вместо да изкажете някаква солидарност или нещо такова. Даже не е нужно и да си закачате лентичката докато го пишете, прИдстааш ли си?
Пак ви казвам. Не се закачайте за една изпусната фраза по телевизията от някой, в някакво моментно състояние.
Аз като съм в беда ще ми окажат ли те солидарност?Единствения на който му пука за теб са семейството и приятелите ти(и то много малак част от тях).Така че не ми говори,че не съм познал,защото акцента в изказването ми не пада на парите,а на това че "пет(или 0,5) пари не давам за тях".Под пари не разбирай буквалния смисъл на думата.
И стига с тея фрази "типично за българина".....Единственото типично за българина което се сещам е майчиния му език да е български.Даже и това не е съвсем типично ако броим македонците за небългари.

Sign In
Register
Help

MultiQuote