Jump to content
BulForum.com

Цифрови фотоапарати

RIP

Recommended Posts

Имам Samsung S85 от няколко месеца и си върши работата добре... не ми е правел проблеми до сега и съм доволен. НО сега като се върнах и исках да си кача снимките на РС-то и давам си copy/paste, както обикновено, но този път ми даваше 'SN(номера на снимката) parameter is incorrect'. Пробвах да ги отворя на компютъра без да ги качвам и ми се отваряха, но се виждаше само горната част от снимката...другото беше сиво :o. Пробвах да ги кача на лаптопа и там ми ги отвори, почти всички. 2 определени снимки не ми ги отвори нито ми ги копира, но другите си станаха. След това пак пробвах с РС-то и този път НЯКОИ (4-5) ми ги отвори на компютъра, но пак не ми даде да ги копирам... някакви идеи?

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Проблемът ти е в трансфера на снимките от картата към PC-то или лаптопа. Няколко пъти и на мен ми се е случвало (с друг модел фотоапарат), аз ползвам Device Detector-a на ACDSee и т.н., не го правя с Copy/Paste. Или трябва наново да се пробва да се трансферират, или да ги прехвърлиш с card reader.

dunata said:
но пак не ми даде да ги копирам... някакви идеи?

Смени четеца. Или това или имаш някаква програма която ги прави нещо и затова не могат да се копират. Няма логика да могат да се отварят а да не могат да се копират. А ако се отварят до половината значи не могат да се прочетат докрай. Причината за последното не мога да се сетя освен нещо четеца да е кофти (или той или картата)

Друго - проблема най-вероятно е в четеца след като отварят без проблем на лаптопа, а вероятно там имаш друг четец или е вграден и той "се разбира" по-добре с твоята карта...

• 1 month later...
  • 1 month later...

Искам да попитам 200 лв добра цена ли е за ей тоя апарат http://www.usa.canon.com/consumer/controll...p;modelid=18155 , при положение, че го взимам чисто нов, пълен комплект и опакован?И въобще като цяло добър апрат ли е това?

A55A551N80R said:
Искам да попитам 200 лв добра цена ли е за ей тоя апарат http://www.usa.canon.com/consumer/controll...p;modelid=18155 , при положение, че го взимам чисто нов, пълен комплект и опакован?И въобще като цяло добър апрат ли е това?

Не много ама по магазините тука върви толкова. Ако имаш кой да ти го докара от щатите и човека ще идва скоро а не идното лято може да се намери за около $110 което е с около 50лв по-евтино, ама ако сложиш доставка и ДДС и става пак толкова.

Колкото до това дали е хубав - дават го че е бюджетен - средно голям апарат. Нито е малък нито е кой знае колко хубав. Аз бих предпочел IXUS 75 - поне е по-малък от този и е с по-голям дисплей. Нещо са му вдигнали цената напоследък обаче - преди се намираше и той за горе-долу същата цена - виж за някой по-нов модел евентуално...

A55A551N80R said:

На мен ми се струва, че 200 лева за този апарат идват много (не знам как върви по магазините). Според мен най-оправдано е да се вземат апарати за 120 - 130 лева, максимум 150 лева - например от Метро - да се избере някакъв модел, който е най-доброто за момента за тези пари. В сегмента 200 - 450 лева не виждам смисъл да се купува нещо, без значение колко пари са определени като таван за покупката на фотоапарата. От 500 лева нагоре - DSLR втора употреба и вече ако бюджета го позволява чисто нов или по-висок клас DSLR втора употреба с по-хубави обективи.

A55A551N80R said:

Изобщо не е хубав тоя апарат, освен ако не е 100 лева.

Прекалено много маже. Никакви функции. Общо взето - най-евтината серия на Canon - A4**

sheep said:
От 500 лева нагоре - DSLR втора употреба и вече ако бюджета го позволява чисто нов или по-висок клас DSLR втора употреба с по-хубави обективи.

Ъхъ ъхъ... хубави снимки правят няма спор, ама ти ще ходиш с мен да го носиш. Моя Nicon D70 откак съм го взел само 5-6 пъти ме подгони ентусиазма да го разнасям докато се разхождаме ей така. За ей такива събития са перфектни разните компактни апаратчета, защото никой не се разхожда в кофти време или по тъмно а през деня те се справят добре. Дотук имам в пъти повече снимки от компактните апаратчета отколкото с DSLR-a

djadomraz said:
Ъхъ ъхъ... хубави снимки правят няма спор, ама ти ще ходиш с мен да го носиш. Моя Nicon D70 откак съм го взел само 5-6 пъти ме подгони ентусиазма да го разнасям докато се разхождаме ей така. За ей такива събития са перфектни разните компактни апаратчета, защото никой не се разхожда в кофти време или по тъмно а през деня те се справят добре. Дотук имам в пъти повече снимки от компактните апаратчета отколкото с DSLR-a

Ако решиш да го изтъргуваш, драсни :)

• 1 month later...

Скоро, вероятно ще се сдобия с цифров апарат.Спрял съм се на точно 2 модела.Не знам дали са обсъждани по-назад в темата (не ми се четеше).Та да споделите мненията си за следните модели:PowerShot SX200 IS или Panasonic Lumix DMC-TZ6(ZS1)

Убеден съм, че TZ6 е по-добрият избор независимо от... това, че е с 2.7" екран спрямо 3" на SX200.

За TZ6:

+ само 10 мегапиксела срещу 12 при един и същ размер на сензора (по-малко = по-добре). Всъщност инфото в сайта на ТМ е грешно, размерът на сензора при Панасоника е по-малък и нещата са почти равни с минимално предимство на Panasonic-а.

+ 25 милиметров обектив срещу 28 при SX200.

+ SX200 ми изглежда малко пластмасов, без да съм си играл с нега оставам с впечатлението, че TZ6 ще е доста по-стабилен като изработка. Имам TZ3 и между моя и TZ6 няма особена разлика. И двата са стабилни като здравина и работа.

- по-малки филмчета, 848 x 480 при TZ6 и 1280 x 720 при SX200.

+ TZ6 в момента е по-евтин.

- 2.7" за TZ6 vs 3" при SX200 при еднаква разделителна способност.

Според DPreview ZS1 (TZ6) изпреварва SX200 по всички показатели, но да кажем, че най-важните са качеството на картинката. Snejko има ZS1 купуван от USA и прави хубави снимки, клипчетата са добри и в тях работи continuous auto-focus, който е с лек лаг (за мен напълно обясним), който не е толкова лош. Може да се изключва мисля. Можеш да й пишеш ако искаш да ти прати някоя и друга снимка направена с фотоапарата.

Conclusion: http://www.dpreview.com/reviews/q209grouplongzoom/page16.asp

---

Бюджетен вариант: Samsung WB500 (HZ10W, има го в горния линк) - 399лв (ако ли не 299лв, ама надали) беше в Метро 1 преди няколко седмици. В ТМ е 499лв, което е много спрямо Панасоника: http://www.technomarket.bg/product_detail....uct_id=09051267

В техномаркета в мола миналата седмица гледах този canon и един друг пак SX*** (този беше над него на най-горния рафт другия беше точно под него 1-2 апарата в ляво), но не мога да се сетя точния модел и другия определено ми хареса повече (SX 120 май беше но може и да се бъркам).

Чета че Panasonic GF1 е доста добро апаратче и май е по-хубав от Canon G11 който бях харесал само дето в щатите излиза солено а за тук не ми се мисли колко ще му искат :(

Едит: компактен апарат с 28 мм-ов (или по-малък) обектив предпочитам да нe ползвам. 35мм снима добре от относително близко разстояние но с 28 каквото съм имал (все канони, верно) ми криви неприятно. DSLR-а го няма този проблем но всичко компактно прави снимките от под 1 метър все едно гледам през аквариум

Разликата в цената не ме притеснява.Клипове вероятно няма да правя, защото имам камера.Фотоапарата го взимам изключително и само за снимки.Познати ми казват, че Панасоника правел шум в черното.Не съм виждал снимка с точно този модел, а в сайта им е ясно, че са сложили най-барнатите снимки.И двата апарата са стабилни като изработка, и в двата не ми харесва това, че корпуса им е пластмасов.Почти съм сигурен , че този купен в Щатите, ще е по-качествен от този, който се предлага тук и никой не може да ме убеди в противното.Въпреки че говорим за един и същ модел.

Дедо, ти отиде в облаците с тея апаратчета.Ако имах ~ 1200-1500 бюджет за фотоапарат, може би нямаше да карам кола за 2500лв. :laughing:

И на мен ми се иска да си щракам с едно DLSR-че ама...

В случая искам мнения за конкретните два апарата с цени съответно от 509лв. за Панасоник и 579лв. за Канон.Като и аз клоня повече към Панасоника(не заради цената).

magdanoz4o said:
Разликата в цената не ме притеснява.Клипове вероятно няма да правя, защото имам камера.Фотоапарата го взимам изключително и само за снимки.Познати ми казват, че Панасоника правел шум в черното.Не съм виждал снимка с точно този модел, а в сайта им е ясно, че са сложили най-барнатите снимки.И двата апарата са стабилни като изработка, и в двата не ми харесва това, че корпуса им е пластмасов.Почти съм сигурен , че този купен в Щатите, ще е по-качествен от този, който се предлага тук и никой не може да ме убеди в противното.Въпреки че говорим за един и същ модел.

Дедо, ти отиде в облаците с тея апаратчета.Ако имах ~ 1200-1500 бюджет за фотоапарат, може би нямаше да карам кола за 2500лв. :laughing:

В случая искам мнения за конкретните два апарата с цени съответно от 509лв. за Панасоник и 579лв. за Канон.Като и аз клоня повече към Панасоника(не заради цената).

Тестове на панасоника http://hi-tech.mail.ru/review/item/1786/ http://www.mega-foto.ru/articles/23084/

Тестове на канона http://www.nomobile.ru/reviews/36777.html http://hi-tech.mail.ru/review/item/1733/ http://www.mega-foto.ru/articles/11210/

Като цяло Панасоника е с едни гърди напред.

magdanoz4o said:

Работата е там че и на мен ми се струва излишно чак толкова...

magdanoz4o said:

Да ама са ужасно тежки и трябва много специална нагласа за да вземеш такъв апарат да го разнасяш с теб за да снимаш. 90% от снимките ми са с едно малко canon-че (IXUS 75) и качеството е доволно като за снимки стил "искам да снимам малкия каква простотия прави или как се вози на влакче/виенско колело/нещо друго". Единствено в къщи съм снимал с "големия" защото малкия не се справя добре на светкавица а и големия ми е под ръка - т.е. кой от 2та ще взема ми е все едно.

magdanoz4o said:
Не съм виждал снимка с точно този модел, а в сайта им е ясно, че са сложили най-барнатите снимки.

Че гледай dpreview тестовете де. Аз отдавна спрях да гледам снимки на сгради и други такива снимани навън при добра светлина. Такива снимки изглеждат прилично дори с най-скапания фотоапарат. Че старото ми Sony T7 дето нямаше (почти) оптика вадеше добри снимки вън докато в къщи на светкавица и лампи шума беше огромен. Тестовете на dpreview показват и на най-близките 3 конкурента на този апарат снимките така че може да се ориентираш.

magdanoz4o said:

Ти си знаеш най-добре как точно ще ползваш цифровия апарат и защо точно на тези 2 модела си се спрял. Ако наистина предпочиташ да си щракаш с DSLR-че за тези пари около 500 - 600 лв. може да се намери съвсем приличен DLSR втора употреба. Просто при DLSR-а нещата отиват на много по-високо ниво и повечето от тези характеристики, които се сравняват в линковете за двата фотоапарата остават на заден план. Пластмаса, изработка, шум, сензор, мегапиксели и т.н. - колкото и каквито и да са, са по-зле от на няколко годишен DLSR.

А колко ще му зуума? :))))))))))))) Тъй де... зулума :) хаха

С китака няма да прави кой знае какви снимки така или иначе. Примерно на моя EOS 500D китака е повече от трагичен, особено автофокуса... (дали от апарата, дали от китака, вероятно и от двете).

Разлика в build quality между ZS1 и TZ6 почти на 100% съм сигурен, че няма.

sheep said:
Ти си знаеш най-добре как точно ще ползваш цифровия апарат и защо точно на тези 2 модела си се спрял. Ако наистина предпочиташ да си щракаш с DSLR-че за тези пари около 500 - 600 лв. може да се намери съвсем приличен DLSR втора употреба. Просто при DLSR-а нещата отиват на много по-високо ниво и повечето от тези характеристики, които се сравняват в линковете за двата фотоапарата остават на заден план. Пластмаса, изработка, шум, сензор, мегапиксели и т.н. - колкото и каквито и да са, са по-зле от на няколко годишен DLSR.

Не, благодаря.За такъв тип техника предпочитам чисто ново.

Dreamer said:

С китака няма да прави кой знае какви снимки така или иначе. Примерно на моя EOS 500D китака е повече от трагичен, особено автофокуса... (дали от апарата, дали от китака, вероятно и от двете).

Разлика в build quality между ZS1 и TZ6 почти на 100% съм сигурен, че няма.

Ми аз се надявам да няма, 'щото след 3-4дни, вероятно ще се сдобия с TZ6-цата.

Dreamer said:

Точно това от тебе не съм го очаквал, не просто съм сигурен - убеден съм, че проблема не ти е в нито тялото нито кита, аз зад апаратното устройство...:)

Хаха... и как точно трябва да му помагам на авто фокуса, че да фокусира дето трябва на _автоматичен_ режим? Както аз така и брат ми сме на същото мнение и не е като да не сме ползвали фотоапарати.

Има доста коментари относно автофокус проблемите с EOS 450D т.е. Rebel XSI какъвто е моят (US версия). В горния пост се обърках за 500D тъй като сега проверих на какво отговаряше XSi.

http://www.google.bg/search?hl=bg&q=re...mp;aq=f&oq=

Dreamer said:

С китака няма да прави кой знае какви снимки така или иначе.

Ами зуума най-вероятно ще му е 3х, ако е с китак 18-55 мм - 55 делено на 18 прави малко над 3 :) По тези сметки обектив 70-200 мм пак е с 3х зуум, ама има разлика от единя до другия зуум, нищо че и двата са 3х. Ето тук има ориентация за зуум-овете и милиметрите http://www.tamron.com/lenses/learning_cent...-comparison.php

Аз не разбирам чак толкова от фотографска техника, но си мисля следното. Ако снимаш с 18-55 мм обектив няма да може да зуум-неш толкова, колкото с 10х зуум на някой компактен фотоапарат, защото 18-55 мм (3х зуум) идва малко "широк". Ако искаш да ти е зуум-нато ще трябва с фото редактор да си кроп-неш снимката и ще стане все едно си снимал с 10х зуум. И после ако тръгнеш да сравняваш двете снимки или пък да разпечатваш на хартия размер 10/15 см все си мисля, че кроп-ната снимка ще стои по-добре отколкото тази, направена с компактния фотоапарат на 10х зуум и в двата случая.

magdanoz4o said:
Не, благодаря.За такъв тип техника предпочитам чисто ново.

Да разбира се, ти си преценяваш какво да вземеш :) За мен 500+ лева за компактен фотоапарат е скъпо. Фотографската техника втора ръка - DSLR тела и обективи е доста запазена, обикновено хората внимават като я използват, защото е скъпа и може да се повреди от невнимателна употреба. Не е като при GSM-ите - примерът е малко груб само за сравнение - там има изтъркани, надраскани, ожулени, липсващи панели, батерии, неработещи бутони и т.н. При фотоапаратите съвсем не е така.

sheep said:
Ами зуума най-вероятно ще му е 3х, ако е с китак 18-55 мм - 55 делено на 18 прави малко над 3 :) По тези сметки обектив 70-200 мм пак е с 3х зуум, ама има разлика от единя до другия зуум, нищо че и двата са 3х. Ето тук има ориентация за зуум-овете и милиметрите http://www.tamron.com/lenses/learning_cent...-comparison.php

Аз не разбирам чак толкова от фотографска техника, но си мисля следното. Ако снимаш с 18-55 мм обектив няма да може да зуум-неш толкова, колкото с 10х зуум на някой компактен фотоапарат, защото 18-55 мм (3х зуум) идва малко "широк". Ако искаш да ти е зуум-нато ще трябва с фото редактор да си кроп-неш снимката и ще стане все едно си снимал с 10х зуум. И после ако тръгнеш да сравняваш двете снимки или пък да разпечатваш на хартия размер 10/15 см все си мисля, че кроп-ната снимка ще стои по-добре отколкото тази, направена с компактния фотоапарат на 10х зуум и в двата случая.

За зуума се шегувах. Хора, които не са в час с DSLR-ите като видят някой с DSLR винаги питат колко му е зуума... мда... това е нещо като мегапикселите :D

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...