Jump to content
BulForum.com

Какво ви минава през главата

Recommended Posts

On 3/13/2015 at 8:18 PM, RaptoR said:

Ники, според тебе, доколкото чета неграмотностите ти тия дни, Държавата не трябва да има регулаторни функции. Ти нормален ли си? И нека не спорим тук, пренеси това барабар с радикалните ти теории и социалистическите  призраци в другата тема. Това ако продължаваш да не осъзнаваш какво говориш.... 

Ако не си запознат с австрийската школа, с Менгер, Хайек и Мизес по-хубаво не се наричай икономист много те моля.

За регулаторните функции мисля, че бях пределно ясен докъде да се разпростират. Стига да си го прочел разбира се, а съм 200% сигурен, че не си прочел и половината, от това, което написах.

On 3/13/2015 at 8:22 PM, netrootbg said:

Ники, недей да спориш с вентилатора! Изцяло съм на твоето мнение. Почти на 100% имам същите виждания и разбирания като теб.

Добър съвет. Що ли се хабя наистина... 

• Replies 107k
  • Created
  • Last Reply

Андроид = Корея 

zx450y250_1084414.jpg

XMD - като се опиташ с нещо да се свържеш, нещо да прехвърлиш, нещо да промениш и т.н. ще очаквам мнение. 

On 3/13/2015 at 8:47 PM, RaptoR said:

XMD - като се опиташ с нещо да се свържеш, нещо да прехвърлиш, нещо да промениш и т.н. ще очаквам мнение.

То на мен лично мнението, че програмите са по-добри ми е достатъчно.

Фейсбук в частност е идентичен. Месинджъра и Вайбър - също.

Разработчиците се стремят да оеднаквяват приложенията за различните платформи.

Всеки с предпочитанията си в крайна сметка. Аз iOS устройство не бих си купил. Бих ползвал 1 седмица, за да видя какво е, но не мисля, че дори и след това бих си купил такова.

On 3/13/2015 at 5:46 PM, djadomraz said:

Именно - ей това говоря, че законите са криви и ограбват работещите хора, за да може държавата да разхищава и да дава на "бедните" и да прави "инфраструктурни проекти" на такива цени, че ум да ти се завие.  

Държава остава, но не в такава степен. И да, повечето трябва да е в частния сектор. Държавен сектор е само правосъдието, отбраната и МВР. Толкова.

Ами плащаш естествено - те също искат да ядат. От друга страна ако не ползваш въпросното шосе тези пари няма да си ги платил, докато сега няма такъв филм.

И когато станат достатъчно недоволните се появява 2ра фирма предлагаща алтернативно и по-добро шосе от първата. Пазарна икономика в действие. При държавно регулиране подобно положение няма и се стига до "ми нямаме пари - това е положението". Където живее един приятел в щатите е пълно с подобни пътища и той си има абонамент за няколко - първо се стига доста по-бързо отколкото по държавната магистрала и второ са идеално поддържани. И трето изобщо не е висока цената.

Което в крайна сметка ще стане ако едните се осерат откъм качество или цени. Не виждам проблем в случая

Архитектурните ценности, забележителности и т.н. няма как да не са държавен или общински ресор. Има си градоустройствен план и няма как да не се съобразяваш с него. Никой не ти говори за чак такава дивотия. Хората сме социални животни и се събираме на 1 място в повече с причина. Съответно си има достатъчно правила за съвместното съжителство като основното е да не се пречи на другите. Бъркаш ограничаването на функциите на държавата и това тя да не прави бизнес и да не се меси в този на хората с липсата на държава и закони. Разбирам те - често срещано явление е.

Мхм, да, ще си платя, щото нямам ИЗБОР, за който ти така милееш. И като се отвори втора магистрала, и от нея като не са доволни хората, кво? Ще направят трета ли? Моите уважения, но това е тотална глупост... После теб ще те питам от къде ще прекараш ВТОРИ път към Смолян например...

За архитектурните ценности - ако държавата е само правосъдие, отбрана и МВР, то това означава, че всичко останало е в частния сектор. Какво ми пречи на мен да си вдигна хотел там, при положение, че земята си е моя?

В крайна сметка, държавата трябва да е И регулаторен орган, както да поддържа И инфраструктурата, най-малко. С теб съм напълно съгласен, че никому не е нужно държавата, с цялата си тежка администрация, да прави какъвто и да е бизнес. Държавата НЕ трябва да е бизнес! Но за съжаление в момента Е и там е проблемът. 

За обаждачка и губене на време в офиса е супер... тествано :D ама при толкова глад за тия i-неща как да не го продадеш :D :D :D

Прочетох много добре. Значи по твоята страшна "логика" институции като ДКЕВР, РДНСК, ХЕИ, РИОС, КФН, КЗП, КЗК, ДКХ, ДАИ и така нататък и така нататък са комунистическо-социалистически измишльотини. НЕМО изключително елементарно, но все пак подробно обясни по-назад точно какви глупости са подобни съждения и каква е разликата между РЕГУЛАЦИЯ и КОРУПЦИЯ. Тъпотии от сорта на това как всеки трябвало да може да опъва електропреносна мрежа и магистрали да прави. Ти не знаеш асфалта от какво се прави, но да те пуснем напред... На знаеш кабелна обувка и токов трансформатор какво е, но да те пуснем ток да прекарваш високо напрежение... Ей така - конкуренция да има!!!! Нямам думи... Да не почвам глупостите, изречени на тема данъци. 

Аз нямам никакво намерение да ти изнасям лекции по икономика, нито пък на Иван - принципа на Галицин. Нито очаквам ти да ме научиш на програмни езици, а той не се сещам на какво друго, освен на водолазни техники. Тъй като другото се припокрива с твоето.

Пък аз колкото повече опознавам нексуса, толкова по-малко ми се ще да го сменям. Разбира се, ще видя кво се случва с проект "Ара"...

Ама то каквото и да се случи с проект АРА, пак ще има Андроид на него. Каквото толкова ти е харесало в Нексуса, ще го има и там.

Ем за моите нужди ми е идеален, блутут не съм ползвал досега, така че и занапред няма да има какво да прехвърлям, за свързване с компютър пак нямам нужда. Влизам по два три пъти на ден в фейсбук и както казах разликата в приложението между IOS и Android и огромна. Направи ми впечатление, че при един и същи интернет на айфона ми зарежда страниците по-бързо или по-точно без лаг.

Чакам да видя какво ще е положението с батерията и навигацията, утре ще пътувам и ще направя пряка съпоставка.

On 3/13/2015 at 9:31 PM, mIRCata said:

Сравняваш телефони с по 2-3 години разлика. Нормално е да има различия.

Той в предния пост каза че не коментира разликата в перформънса. После коментира, че се зарежда по-бързо. Тая бързина явно идва от фейсбук приложението и браузъра. :)

On 3/13/2015 at 8:58 PM, chistacha said:

Мхм, да, ще си платя, щото нямам ИЗБОР, за който ти така милееш. И като се отвори втора магистрала, и от нея като не са доволни хората, кво? Ще направят трета ли? Моите уважения, но това е тотална глупост... После теб ще те питам от къде ще прекараш ВТОРИ път към Смолян например...

И с чии данъци се поддържа и как? Нищо не пречи с данъците на живеещите там да се поддържа въпросния път, а случайните минувачи плащат някаква минимална такса. Не разбирам какво те смущава в случая?

За архитектурните ценности - ако държавата е само правосъдие, отбрана и МВР, то това означава, че всичко останало е в частния сектор. Какво ми пречи на мен да си вдигна хотел там, при положение, че земята си е моя?

Ето го момента, където държавата трябва да контролира определени неща, но не и да прави бизнес от тях. Градоустройството е друга тема. Но отново хората могат да гласуват какво да става и какво не. Ето ти един пример - дали да се позволи високо строителство някъде или не и ако не - къде да се разположат и какви пътища, както и къде да са индустриалните зони.

Друг пример - дали да има библиотека или не. Съответно когато хората гласуват да има библиотека - данък имущество се вдига за живеещите там. Забележи - общината се "изхранва" от данък-имущество а не доход. Съответно лесно може да се стигне до извода, че когато дохода е по-висок съответно и имуществото ще е на по-висока цена.

Друг пример - Сан Франциско - хората поддържат определен имидж на града, съответно е забранено високо строителство, желаещите да живеят там са повече от възможностите и цените на имотите и съответно данъците се вдигат до небето. Но пък имаш уникално красив град с уникални социални придобивки...

В крайна сметка, държавата трябва да е И регулаторен орган, както да поддържа И инфраструктурата, най-малко. С теб съм напълно съгласен, че никому не е нужно държавата, с цялата си тежка администрация, да прави какъвто и да е бизнес. Държавата НЕ трябва да е бизнес! Но за съжаление в момента Е и там е проблемът.

Поддържането на инфраструктура е работа на общината, не на държавата. В случая говоря за децентрализация. С децентрализацията се намалява и корупцията.

Но виждам, че по една точка си съгласен - държавата не трябва да прави бизнес.

Както Каролев обича да повтаря - покажете ми ЕДНА държавна фирма, която не е на загуба.

On 3/13/2015 at 9:03 PM, RaptoR said:

институции като ДКЕВР, РДНСК, ХЕИ, РИОС, КФН, КЗП, КЗК, ДКХ, ДАИ и така нататък и така нататък са комунистическо-социалистически измишльотини.

ДКЕВР - ДА - излишна е. ОПРЕДЕЛЕНО. Не са те, които ще определят цените на електроенергията или водата. Има места, където може да е по-евтино, а други по-труднодостъпни, където поддръжката струва скъпо - там няма как цената да е същата.

РДНСК - не съвсем - общините следва да контролират градоустройствения план, гласуван от избраните общински съветници

ХЕИ - ДА

РИОС - ако имаш предвид РИОКОЗ - ДА

КФН - ОПРЕДЕЛЕНО. То се вижда, че нищо не правят тъй или иначе. Защо изобщо взимат заплати.

КЗП - кор бате, тези също помагат 1% от случаите.

КЗК - е това пък е най-голямата глупост

ДКХ - тези може ли ТИ да ми обясниш какво правят и защо изобщо са необходими?

ДАИ - тези както и КАТ и МВР следят за съблюдаването на законите. Тези са необходими.

On 3/13/2015 at 9:38 PM, djadomraz said:

Както Каролев обича да повтаря - покажете ми ЕДНА държавна фирма, която не е на загуба.

Имаше не една и две такива. КОРУПЦИЯТА ги унищожи повсеместно. 

Ако слушаш на Каролев глупостите, няма какво да си говорим изобщо.

Между другото прочети последния пост при местенето. 

ЕДИТ: О, не - ти си непоправим просто.... Я тогава кажи ЕДНА държава, която да няма тези регулаторни органи! Тези органи не регулират ЦЕНИ, те регулират УСЛОВИЯ!!!!!!

On 3/13/2015 at 9:44 PM, RaptoR said:

Имаше не една и две такива. КОРУПЦИЯТА ги унищожи повсеместно. 

Митове и легенди, че имало. Защо сега няма? И защо има толкова корупция?

Слушам го избирателно, но има доста вярно в някои неща, които казва.

Между другото прочети последния пост при местенето.

Кой по-точно?

On 3/13/2015 at 9:46 PM, djadomraz said:

Митове и легенди, че имало. Защо сега няма? И защо има толкова корупция?

Слушам го избирателно, но има доста вярно в някои неща, които казва.

Кой по-точно?

Е как ЗАЩО - може ли всичко да се изкраде и нещо да работи???? Може ли да има политика на умишлено унищожение (Костовци) с цел разграбване и да оцелее нещо??? КАК ДА СТАНЕ!?!?!?

Не го слушай избирателно, аз един път така се обърках. Ти много работи слушаш избирателно и затова не разсъждаваш трезво. 

Последния си го прочел. 

On 3/13/2015 at 10:13 PM, RaptoR said:

Е как ЗАЩО - може ли всичко да се изкраде и нещо да работи???? може ли да има политика на умишлено унищожение (Костовци) с цел разграбване и да оцелее нещо??? КАК ДА СТАНЕ!?!?!?

Не го слушай избирателно, аз един път така се обърках. Ти много работи слушаш избирателно и затова не разсъждаваш трезво. 

Последния си го прочел.

Видене, абе ти пропагандно лице на БСП ли си станал, че ги дрънкаш тези за Костов, как всичко било разграбено и т.н. Костов беше преди колко години. ДНЕС защо след като го няма не са заработили държавните фирми ами продължават да са яко в батака? БДЖ е прекраен пример как чеп за бъчва не може да изкара държавата, докато прави бизнес. Кой им е виновен? Все някой друг, а не и те самите. Колективна безотговорност.

А за избирателното слушане - хубаво е да се слушат доста хора какво говорят, защото всеки си има гледна точка. Хубаво е да слушаш какво говори и Мая Манолова даже. (Въпреки, че е трудно да я слушаш без да ти се прииска да я удушиш собственоръчно). Хубаво е да слушаш и Волен Сидеров какви ги говори (за да разбереш кога и колко рубли са му дали примерно и за да се посмееш малко на глупостите му)

БДЖ?!?!? Ти гледаш БДЖ днес? Ти изобщо наясно ли си, имаш ли представа какво е извлякано от БДЖ през годините?!?!?!?!?!? С "негласното" разрешение на Костов бяха оставени на произвола и съсипани стотици глоеми и средни предприятия. УБЕДЕН съм, че ако БДЖ можеше да се разграби и продаде по тогавашния начин, без огромни скандали и разчуване по цял свят, то щеше да е в списъка и сега да не го коментираме. 

Я да видим сега в един Пловдив какво се случи с ГАГАРИН, МАРИЦА, БАЛКАНКАР? Ти си толкова бос просто, че трябва първо да ти се разказва 5 дена, че после да вденеш. Слушай си тъпотиите на Каролев от типа как ще умрем без лифтове и писти.... Поне за него вдени, е еебати платения клакьор. 

On 3/13/2015 at 10:32 PM, magdanoz4o said:

Ко, гони еврото, да го ева...ша става два лева ми се струва

Мдам, аз пък гледам как цените на самолетните билети и те падат и май ще взема да купя няколко за една европейска разходка до България и околностите за началото на лятото. :)

Другаря Виден ще ви обясни какво се случва с долара ;).

ЕЦБ започна да печата доста евро. До септември 2016 ще е по 60 милиарда на месец(общо 1.1 трилиона евро). Ще падне още доста курса. Вноса ще се омаже, износа ще се повиши и така. Жалко, че не съм изучавал политикономия на социализма като другарите над мен иначе щях да обвиня Костов за сриването на курса.

On 3/13/2015 at 10:50 PM, Godfather said:

Мдам, аз пък гледам как цените на самолетните билети и те падат и май ще взема да купя няколко за една европейска разходка до България и околностите за началото на лятото. :)

Ти ще вземеш да ме изпревариш. Аз август/септември смятам да идвам в твоят район ;). Кажи ако ще идваш до Бг, да мога да се организирам и аз да направим някое събиране.

On 3/13/2015 at 10:53 PM, netrootbg said:

Ти ще вземеш да ме изпревариш. Аз август/септември смятам да идвам в твоят район ;). Кажи ако ще идваш до Бг, да мога да се организирам и аз да направим някое събиране.

Значи ще ги стиковаме, аз смятам да отскоча по-рано в началото на лятото, че после имам други занимания. Тази сутрин за малко щях да натисна BUY бутона на една оферта, но добре, че ми прищрака нещо и сега гледам цената на същата оферта е с $15 надолу на билет, замо за един следобед. Не че е нещо кой знае какво, ама прави кеф да гледаш как падат цените. :)

Другаря Виден ще ви обясни какво се случва с долара ;).

Е как кво става, опитват се да го съборят, но той не се дава. :lol:

ЕЦБ започна да печата доста евро. До септември 2016 ще е по 60 милиарда на месец(общо 1.1 трилиона евро). Ще падне още доста курса. Вноса ще се омаже, износа ще се повиши и така. 

Сетиха се кАсно да отговарят на другото печатане, което е от десетки години....  Няма да им помогне особено, защото тоя номер вече дикиш не фаща. Интересно ти как това видя, а не си забелязал неизмеримата цифра хартии, отпечатани зад Океана без грам покритие.... 

Момчиле, ела бре - имаме прилични голф игрища....  :grin:

• Veno locked this topic

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...