Jump to content
BulForum.com

XMD

Members
 • Content Count

  1729
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by XMD

 1. Всичко това има общо с разноса! Поне според БАБХ. Наредби има колкото си искаш и се тълкуват както им е удобно. В моя случай ми се наложи изкарване на удостоверение за извършване на дейност кетъринг, нова НАССР система и всичко друго, което съм споменал. https://www.bfsa.bg/bg/Page/Food_Controls/index/Food_Controls/Контрол на https://www.bfsa.bg/userfiles/files/KH/Doc/Obr/115 obrazec BABH(1).pdf https://www.google.com/amp/s/www.manager.bg/blgariya/drzhavata-vvezhda-regulaciya-na-dostavkite-na-hrana-za-vkshchi%3famp
 2. Знаеш много добре, че няма как всичко да се спазва на 100%, някои изисквания са абсурдни и невъзможни за изпълнение, ама към 90% си ги спазваме. Ми, аз като го сготвя след това не го ли пренасям също като пандата и глово? За чий чеп ми се изисква, за да е законно извършвана дейността товарна кола, регистрация, етикиране на всеки артикул, срокове и температура на сипване, срок за реализация и още една камара глупости? Не ми е разрешено да се кача на колелото и разнеса храната.
 3. Първия локдаун, когато наистина беше страшно за заведенията, като собственик на такова, се обърнах към food panda и take away…. След тридневни разговори им теглих майните и си организирах собствен кетъринг. Те не могат да гарантират за качеството и вида на храната, която ще пристигне при клиента, не изискват етикети съдържащи алергени, час на производство, срок на годност, колите не са регистрирани в БАБХ и т.н. Как се случва и извършва цялата тази дейност и до сега ми е непонятно….
 4. Само позитивни мисли и от моето семейство! Жена ми е преминала през този ад като дете, операция на апендикс, лекарска грешка, лошо зашиване и 3 дни по-късно перитонит, 15 дни в реанимация. Като и споделих, се разплака и започна да се моли за детето, всичко да е наред. Родителите и са нямали връзки нито пари и са направили единственото, което са можели : казали са на доктора, ако дъщеря ни си отиде, отиваш си и ти….. А за шиенето и тя така зверската е била зашита…. защото нямало смисъл да се стараят при такива случаи. Бих добавил още за такива доктори касапи, но ще си го спес
 5. За първи път резервирах хотел през booking.com, изпратиха ми код за потвърждение и пин код. Къде се предполага да ги използвам? Предплащането се извършвало 7 дни преди датата на настаняването, а никъде не видях банкова сметка, където да преведа парите или те сами ще си дръпнат сумата от картата, която регистрирах в приложението?
 6. Браво Виден! Във фейса можеш да се пенявиш в защита на гнусния циганин, а тук от к’во ли не изписа да изкараш случката като нещо от злободневието, то не било правилно и не го подкрепяш ама давай да минава, фирмата е гадна, работниците са зли пиянки и човека бил на грешното място в грешния момент и т.н. Как може за един циганин да се създаде такава обществена реакция, а в редица подобни случаи като този с охраната никакъв отклик?
 7. Бияча е бивш служител в Томика АД, представя се за куриер, за да влезне, след като пребива охраната отива да разбие касата на фирмата, не успява, връща се допребива охраната и си тръгва. Има 2-3 статии в медиите и поуста на шефа на фирмата във Фейсбук. Пак да питам, къде е “будното” пловдивско общество, защо няма никакво отразяване в национални телевелизии и медии? Щото не е циганин и не е интересно? До гуша ми е дошло от подигравките на властта с народа във всеки един аспект и с овчедушието на българина! Ето и поуста на собственика на фирмата във фейсбук, по някаква причина
 8. Докато главния и окръжен прокурор си пият кафето с Митко Циганина , пардон, Чорапа https://trafficnews.bg/plovdiv/ivan-geshev-i-rumen-popov-piiat-kafe-mitko-chorapite-212751/ Пловдивския съд обяви тарифата за зверско пребиване на човек : https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/BG-pravosudie-Eto-kakvo-reshiha-za-poboinika-ot-kurvaviya-klip-18-1091244 Чакам вълна от протести на “будното” пловдивско общество! За една забита глава на циганан 5000 лв. , за зверско пребиване 1500 лв.плюс съдебни разноски.
 9. Така е! А защо не застанаха зад работниците в цеха в Чешнигирово, срещу издевателствата на американските военни над тях? Или зад стотиците бити и/или изнасилени пенсионери от цигани в малките села? Дано да бъркам, но цялата патардия е, защото е замесен циганин. НПО си направиха PR, яхнали вълната на гражданското недоволство.
 10. https://trafficnews.bg/plovdiv-obshtestvo/chorapenata-revolyutsiia-mitko-se-poiavi-kapana-izkupiha-212169/ Циганин, продаващ незаконно чорапи е иконата и любимецът на Пловдив! Евала!!!
 11. Утре отивам да го търся този Протектор! Лошото е, с каките от Щром сме в обтегнати взаимоотношения, ама се надявам да се спогодим
 12. Плочкаджиите много са си повярвали! Под 30 лв за квадрат не можеш ги пипна! Ама като ги попиташ за фактура по ДДС стоят и и те гледат “умно” Някоя фирма за лепене на плочки регистрирана по ЗДДС?
 13. То и на много хора им беше ясна работата още на кантара с Руис, ама видяхме какво се случи първия мач. Респект за Пулев единствено, че издържа на толкоз много бой, друго хубаво за тоя мач няма какво да кажем.
 14. Някаква идея,защо телевизорът на щерката, започна да забравя паролата на wi-fi рутера и дори като я въведа, не може да се свърже с него? Оправя се само с рестарт на рутера. Същевременно на другите устройства има интернет.
 15. Разгледай Райфайзен. Аз се прехвърлих от Уникредит към тях. Не че и те са цвете за мирисане......
 16. Днес след 6 часа мъки ми се роди син! Колкото съм щастлив няма как да опиша, но заради тъпия Ковид успях само да го видя за 2 минути през стъклена врата.
 17. Водна шкурка, почваш от 1500 и докъдето ти стигне мерака На едно мое Вито по тази начин му оправих всички пластмаси в купето. След това спрей и пластмасата стана като чисто нова.
 18. Не ги гледах, прочетох на доста места, че от утре ще работят. И според мен много ще се излъжат и отворят. https://trafficnews.bg/obshtestvo/koi-zavedeniia-shte-otvoriat-i-pri-kakvi-usloviia-177286/
 19. Типично тиквенска работа! Отварят заведенията при ясни и строги правила, ама такива няма написани още. Агенцията по храните и РЗИ също не ги знаят. Утре ще отворят всички и след 2 дена ще ги затворят, както стана с пазарите.
 20. Гадо, то и тук храната не е по-добра. Малцина имат възможност да ядат хубава, домашно приготвена храна.
 21. Тая глупост няма как да продължи до есента, в никоя държава.
 22. Герои! Хората кашлят и без да са заразени с корона вирус. Аз като влезна в някой офис, кантора или магазин, особено лятото заради климатиците се съдирам да кашлям....
 23. Не съм бил аз, нямам ти и телефона, виждали сме се само един път, когато Пламен имаше нужда от кръводарители. Ще се радвам да се чуем да дадеш малко акъл.
 24. Дейността е закусвалня и кетеринг. Както казах по-нагоре пробвам всякакви вариянти и резултата е все един. И проценти от оборот съм давал, бонус липса на брак, 7 часов работен ден, резултатът е един и същ.... Оставам с убеждението, че не искат да мислят и да се напрягат. Да се тъне в посредственост, ден да мине. Ситуацията е плашеща, лично за мен това, което сам си произведа ще ми носи повече печалба и по-малко нерви. Няма 8000-9000 ДДС, 12-13000 заплати и осигуровки. Да ама искам да се развивам и да вървя напред, като няма хора как да го направя?
×
×
 • Create New...