Jump to content
BulForum.com

Автомобилни новини

Светлия

Recommended Posts

• Replies 862
  • Created
  • Last Reply

Фераристките джамбази добре са се изучили от нашенските - даже се чудя дали някой нашенец не ги е открехнал за далаверата "Една баба само е ходила до супера с това ферари, иначе си е чисто ново...". :lol:

35ac675b2b28c4efaf4269541a445c00_big.jpg

Италианският производител на спортни автомобили Ferrari рискува да се окаже в центъра на грандиозен скандал заради съдебен иск на бивш служител в дилърски център на марката в САЩ, съобщава Daily Mail.

Робърт Руут, с 22-годишен стаж като мениджър по продажбите в салона на компанията в Палм Бийч, Флорида, твърди, че километражите на употребяваните коли са били превъртани, за да бъдат продавани на по-висока цена.

Нещо повече - манипулацията е ставала с благословията на централния офис на Ferrari.

Според Руут за превъртането на километражите е използвано специално устройство, наречено Deis Tester.

То било използвано активно от 2010 г. насам и позволявало пълно зануляване на апаратурата, отчитаща пробега на автомобила.

Всяка промяна била съгласувана с централата и се въвеждала в базата данни на Ferrari.

Незаконната манипулация позволявала на дилърския център не само да продава употребявани коли на завишени цени (в случая с LaFerrari втора ръка стойността му скочила от $1 000 000 на $3 000 000), а и да пести от щатски данъци - понякога до $100 000 на кола.

• 3 weeks later...

Статията е доста сърцераздирателно написана, така че пий една бира (но в никакъв случай да не е "Пиринско", че става по-лошо!) и се успокой. :grin:

В случая това по-скоро е последствие с доста години предистория, а не моментна директна вина на "боклуците", за които говориш. Самата марка е много специфична както сам знаеш и нещата от години при нея не вървяха. Нали не си мислиш, че "Да" за това накрая в скобите ("Преди 5 години Saab разработва малък SUV, който е щял да бъде първият такъв, преди BMW X3 и VW Tiguan, но GM казват “Не!”) би оправило нещата и всички тутакси щяха да се юрнат да си купуват SAAB-и, а не БМВ-та, Ауди-та или VW-ни...

Аре да не ми обясняваш, леля ми работи две години и нагоре в дивизията СААБ, ама преди кризата. Точно и баш както съм го написал е. И докато тия де врякаха как индийците щели да съсипят Ровър и Ягуар отдавна млъкнаха затапени, отдавна фалиралите и каращи на дотации американски гробници продават Опел, сега унищожават и СААБ... 

Хубаво, хубаво - както винаги ти всичко знаеш от първа ръка, ама да беше си купил един Сааб деба - що продължаваш да се мотаеш с тая нещастна шкода...че и комби даже....а, да - че и печка за капак... :laughing1:

Леко не мога да си го позволя - иначе с удоволствие. По време на престоя за СААБ, който обаче не знам защо се осъществи в Англия - там им беше бюрото - тя караше най-набузената възможна 93

saab-9-3-sportwagon-2005.jpg

Моята Шкода се смути като застана до нея пред гаража... 

И не ме дразни на тема СААБ щото тия коли са ми на сърце от дете. От много "развитие" американските тикви до това ги докараха. 

On 3/20/2017 at 8:01 PM, RaptoR said:

Моята Шкода се смути като застана до нея пред гаража... И не ме дразни на тема СААБ щото тия коли са ми на сърце от дете.

OK, няма да те дразня на тема Сааб...ама на тема Шкода може ли? Щото съм напълно съгласен с тебе, че твоята шкода ще се смути като застане до която и да е кола. :laughing1:

П.П. Айде спирам с троленето, че ти и от тролене не разбираш. :P

Едит: Поне 5...затова спрях, за да не ставам досаден.

• 4 weeks later...
  On 3/20/2017 at 8:01 PM, RaptoR said:

Моята Шкода се смути като застана до нея пред гаража...

Аз лично се съмнявам твоята кола да е способна да се смути :lol:

On 4/13/2017 at 5:49 AM, Antares said:

Аз лично се съмнявам твоята кола да е способна да се смути :lol:

:D :thumbsup: ...най-много от срам да й е забегнал гущерът - от предния капак...на задния...дето го няма. :popcorn:

• 2 weeks later...
  On 4/24/2017 at 12:57 PM, kotora said:

Еми нищо ново Type R биха рекорда на Голф R :D

https://www.topgear.com/car-news/hot-hatch/honda-civic-type-r-has-new-nurburgring-record

Дeйбa и голфовете, дейбa, най-накрая им eбaxа майката на Нюрбургринг!

Китайска марка обещава доживотна гаранция

Клиентите на луксозната автомобилна марка Lynk&Co, основана от Volvo и Geely, ще могат да разчитат на безплатен сервиз докато са живи, обяви вицепрезидентът на компанията Ален Висе на салона в Шанхай. Бъдещите собственици на китайските премиум коли ще получат и безплатен неограничен достъп до интернет.

e0bd4b79d9972059f0d5d9ccbe139b57.jpg 168e83f0c4f99490768400377f6fd112.jpg

https://www.topgear.com/car-news/hot-hatch/honda-civic-type-r-has-new-nurburgring-record

Няма се плашункаш, за кратко ще е. Само докато излезе Меган 4 RS. :D

Забравих да вметна нещо относно тази новина...Тоя Type R е минал "малко" настрани от серийния Type R - задните седалки ги няма, инфо-системата я няма, има добавен ролбар, предавателните числа на предавките са доста по-къси, сликове-мликове...да не изброявам още...просто поредната модвана кола в името на рекорд за някоя и секунда по-малко. ;)

Не е модвана, ролбара е сложен за сигурност, че с 200 ако тръгне да се таркаля и не мож познай пилота, седалките са махнати за да компенсира теглото на ролбара, а гумите са обикновенни шосейни гуми по-висок клас....

Кое да стяга, да не се разпадне нещо ли.. хахаха..ма молата....Ролбара е за сигурност, да не се смачкаш като кен от пиринско...окачването, по-широката кола и състоянието на гумите, аерото и притискането, може и да имат нещо с атаките в завои. Рекорда е признат, няма нужда да се лендзим още... след 2-3 месеца ще го бутнат пак.

Стефчо, туй е маркетингов трик, който баца на 100%. А дали е редно или не за нас е друг въпрос.

Въпроса е че, журналята пак са недописали нещо, Бара е вътре в купето, за сигурност на пилота, не на двигателя...

On 4/29/2017 at 3:54 PM, vinyl_master said:

Кое да стяга, да не се разпадне нещо ли.. хахаха..ма молата....

Сарказмът ти е напълно излишен - знаем за какво служат ролбарите, но знаем и какво става когато укрепиш допълнително купето по какъвто и да е начин, вкл. и с нещо, което принципно е предназначено за друго.

П.П. Пак не чух да кажеш нещо за по-късите предавки...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...