Jump to content
BulForum.com

Камери

ROBIN

Recommended Posts

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply
  Grosmaster said:
Това в Кючука е интересно, къде ли са е сложили :blink:

На мен ми е чудно защо не сложат 1-2 камери на кръстовището на Руски и 6ти септември да снима минаващите на червено - за отрицателно време ще си избият инвестицията...

Тва за камерата на марицата е някакъв кьорфишек...къде е поставена тая камера?Никаква я няма. А и ако имаше няма начин до сега да не са ме глобили.

В крайна сметка имаме ли някаква достоверна информация къде аджиба са сложени камери, ако въобще има стационарни такива? Или пак си играем на криеница в тъмното?

имам един въпрос - ако патрулката с камерата е спряла някъде и аз мина покрай нея с превишена скорост НО от насрещното платно, могат ли да ме снимат и да ми засечат скоростта?

Още не съм чул тука да го правят но един приятел ми показа видеокасета с негова милост карайки кола с очевидно превишена скорост, заснет от полицай който кара зад него и ясно се вижда и километража на полицейската кола... не помня какви цифри беше точно но ми се върти в главата че май въпросното 10 минутно филмче му беше излезнало нещо като $500 (че и застраховката са му вдигнали след това). Няма радари няма нищо - полицая си кара зад теб и ясно се вижда откъде си минал и с каква скорост си карал средно :)

И по кой член от ППЗДП са му дали толкоз голяма санкция? 500долара! За превишена скорост!?! Ами километража на полицейската кола дали е в разрешените измервателни уреди от метрологията?!? Нещо май послъгва този "познат" .

Хехе "ППЗДП" :)

Питаш ме неща които не знам и определено съм забравил отпреди 2 години, но мисля че не беше само за превишена скорост... прекалено честа смяна на платната май беше правил, може и друго да е имало... знам ли... въпроса е че получаваш доста скъпо струващо видеофилмче с твоя милост управлявайки автомобил на него :)

Така си е, но с един печен адвокат - ще свалиш доста от обвиненията, най-малкото че те снимат без твое знание и разрешение.

Те бяха снимали и един депутат в София, и какво стана?

pamporov said:
Така си е, но с един печен адвокат - ще свалиш доста от обвиненията, най-малкото че те снимат без твое знание и разрешение.

Сериозно ли ония депутат в София с Аудито се измъкна ?

kamen said:
Кви долари бе дядомраз, ти пак не си на себе си...

Мда... не съм написал ясно въпреки че споменах "че тука още не го правят" но явно не е особено ясно... въпросния приятел е в Лос Анжелис :)

pamporov said:

В щатите си е напълно законно това. Има някакви подробности че касетката ти я дават единствено на теб за да не се получи че първото нещо което жена ти ще направи след като изгледа касетката е да подаде молба за развод :) Абе американска му работа. Но филмчето си е нормално и хич не може да обжалваш че не си карал с превишена скорост или не си правил еди какви си простотии след като те има на записа и ясно се вижда номера на колата ...

Хе, не било компютри ами компоти, и не ги били изнесли за чужбина ами ги били върнали. Та и твоята работа - ще ни даваш за пример хамериканците :D

Botev1912 said:
ми иранците ли да дава за пример

Ами честно казано да. Българската действителност няма нищо общо с американската. Не знам защо всеки дава примери какво било там и т.н.

Ами като начало защото всичко им е подредено а не хаос. В интерес на истината най-добре да гледаме от Японците и да се учим ама толкова старание, трудолюбие и усърдие (и най-вече липса на мързел) няма да намерим в нито един нашенец... И вместо да гледаме някой който е по-зле и от нас или горе-долу на същото дередже и да умуваме не можем ли да го направим поне малко по-добре и да си скубем косите че не можем защо да не вземем за пример някой който вече го е намерил решението и то работи. Само че не - ние сме по-умни и при нас работите задължително са по-сложни и не може да стане така.

Кажи ми колко трудно е да се сложи камера в една полицейска кола така че да записва и километража на колата и да се вижда къде и зад кой кара и съответно регистрационния номер на въпросния серсем след който кара полицая?

Друго - колко трудно е да се поставят камери на кръстовищата и да щракат снимки на нарушителите минали на червено? Ама закона не го бил разрешавал, то нарушавало конституционните им права - абе аланколу - ти минаваш на червено да те е** ако е имало полицай там и те беше спрял какво конституционно право щеше да ти наруши? Такива електронни средства трябва да има и ако знаете колко по-спокойно ще се кара ако се знае че който мине на червено после получава доста солен портрет на негова милост с волан в ръка. Сещам се поне за 5 кръстовища в пловдив които ще си избият цената на камерите още първата седмица а след това стават машина за пари. Мани това ами и задръстванията ще намалеят тъй като когато някой се натресе в кръстовището въпреки че вижда че там където отива има задръстване и не може да се изнесе от въпросното кръстовище но въпреки това влиза (бях свидетел при това да влиза на червено и единственото което направи беше да блокира насрещното движение за 2 поредни светофара - от това по-голяма наглост здраве му кажи). Айде кажете ми сега КОЕ точно му е лошото, кое не може да се приложе в нашенските условия и що трябва да гледаме пакистанците дето и светофари нямат вместо да вземем наготово нещо вече измислено и работещо?

Хмм. Ти май не четеш какво съм писал. Да съм се изказал някъде против камерите. И аз съм на мнение че трябва на почти всяко кръстовище да има камера. Изказах се против непрекъснатите сравнения какво било в САЩ и какво е тук.

Това камерата да записва километража и колата от пред е голяма глупост. Ще ти дам един пример. Поради някаква причина полицейската кола намали за няколко секунди. След това ще трябва да ускори и да превиши скороста на "преследваната" кола за да я настигне. От там нататъка се сети колко може да се вярва на показанията. Не се сещам за начин 2 коли да успеят да се движат с абсолютно еднаква скорост непрекъснато.

netrootbg said:
Ами честно казано да. Българската действителност няма нищо общо с американската. Не знам защо всеки дава примери какво било там и т.н.

значи според теб българската действителност има повече общо с мюсюлмански народ и с абсолютно циганска страна :confused

netrootbg said:
Това камерата да записва километража и колата от пред е голяма глупост. Ще ти дам един пример. Поради някаква причина полицейската кола намали за няколко секунди. След това ще трябва да ускори и да превиши скороста на "преследваната" кола за да я настигне. От там нататъка се сети колко може да се вярва на показанията. Не се сещам за начин 2 коли да успеят да се движат с абсолютно еднаква скорост непрекъснато.

Не е въпроса дали караш с 50 или 55. Кой му пука за 5км. Става дума за каране вместо с 50 с около 80. Това вече ще се забележи ясно. Колкото и да варира средната скорост ще се види че е доста над ограничението. Пък и разни по-рисковани изпреварвания, минал на червено, не спрял на пешеходци и т.н. - това също ще се заснеме, не си ли съгласен?

Botev1912 said:
значи според теб българската действителност има повече общо с мюсюлмански народ и с абсолютно циганска страна :confused

Имаме общо с балканската действителност ;).

djadomraz said:
Не е въпроса дали караш с 50 или 55. Кой му пука за 5км. Става дума за каране вместо с 50 с около 80. Това вече ще се забележи ясно. Колкото и да варира средната скорост ще се види че е доста над ограничението. Пък и разни по-рисковани изпреварвания, минал на червено, не спрял на пешеходци и т.н. - това също ще се заснеме, не си ли съгласен?

И с 100 да кара пак не можеш да докажеш че е карал с абсолютно същата скорост в момента. Няма ли радар който да удостовери това...

За преминаване на червено вече съм съгласен изцяло.

netrootbg said:
И с 100 да кара пак не можеш да докажеш че е карал с абсолютно същата скорост в момента. Няма ли радар който да удостовери това...

След като успоредно с теб се движи друга кола чийто километраж опреелено е доста над 50 и въпреки това не те изпреварва според теб това не е ли доказателство? Ако според закона не е значи трябва леко да се пооправи за да стане :)

djadomraz said:
След като успоредно с теб се движи друга кола чийто километраж опреелено е доста над 50 и въпреки това не те изпреварва според теб това не е ли доказателство? Ако според закона не е значи трябва леко да се пооправи за да стане :)

Ти май пак не свхащаш за какво говоря. Колко точно над 50? 19 или 21 километра? Има разлика за това каква глоба и ще получиш.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...